Was Bleibt, Ist Feuerland – Meine Dritte Motorradreise, Folge 27

Terwijl Magellan en zijn mannen door de zeestraat zeilden die nu naar hem vernoemd is in het zuidelijke puntje van het Amerikaanse continent , zagen ze steeds vlammen op het tegenoverliggende eiland Namen Tierra del Fuego, Tierra del Fuego hallo hallo mijn naam is Ruti Ik ben op de weg met mijn motor in Zuid-Amerika en na vier maanden zeg ik ciao chili vandaag omdat ik naar Tierra del Fuego ga Ik wilde eigenlijk een uur geleden beginnen maar het heeft de hele dag hard geregend Gisteren begon het een beetje en nu is het land onder Sara nam de bus naar Argentinië de bus gaat maar ze zeiden dat ze niet wisten of de veerboot kon gaan vanwege het weer dus je moet wachten ik zal ook wachten en dan breken tijdens de volgende droge fase, yay, totdat ik kan uitbreken heb ik de tijd om de locatie een beetje uit te leggen met behulp van mijn kaart zoals je kunt zien in de laatste video ik ben aangekomen aan het einde van het amerikaanse continent dit is hier ik ben hier in de stad punta arenas en dit is Tierra del Fuego ja en de meest zuidelijke stad of dat geldt als de meest zuidelijke stad ter wereld Ushuaia zo ver onder Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld mijn bestemming van vandaag is Rio Grande dit is de grens met Argentinië dus Tierra del Fuego is voor de helft verdeeld is het Chileens half Argentijns en Rio Grande is een relatief grote stad ik denk 60.000 inwoners of 70.000 en er zijn twee manieren om van Punta Arenas naar Tierra del Fuego hier te komen, de veerboot naar Porvenir en dan een onverharde weg naar de grens met San Sebastian, of om hier rond te rijden, alles is geplaveid en dan naar rijd hier naar Punta Delgada, die hier maar één keer per dag gaat , die hier elk uur omhoog gaat dat ik nu heb gezien dat de veerboot om 9 uur zou moeten vertrekken is nu uitgesteld tot 11 uur al bij de In de regen ik weet niet of ze gaat het ligt meer aan de wind denk ik dan aan de regen het was te sterke wind maar op de een of andere manier ging het op dit moment niet goed door de wind goed toch ik wacht hier en dan zal ik zien, misschien ga ik gewoon hierheen en kijk of de veerboot stil is? ziek aan het begin en anders rij ik hier rond het is net zes en een half tot zeven uur rijden naar Rio Grande dus als het mogelijk is wil ik er graag zijn voordat het donker wordt zoals al gedacht, de veerboot van Porvenir vertrekt pas morgen, dat betekent dat ik langs de buitenkant rijd en ja, ik zal je in elke aflevering de hele tijd vertellen over de wind de slechte Patagonische wind en dan zal ik hier zelfs mijn handschoenen aandoen hoewel ik het net heb natuurlijk viel ik hier recht in de plas nu zijn ze lekker nat ahh domkop het is warm op het moment echt ik ben ingepakt als een sneeuwpop en dus ik vries h niet op het moment moment dat de wind er al is eerlijk je herinnert je degene met wie ik reed hij was hier eerder en hij adviseerde me niet te rijden als de wind meer dan 50 km/u was hij raakte een van hen hij nam het een windstoot sloeg zijn fiets aan de overkant van de straat en de hele motor was vernield ik zet wat muziek op en dan rijd ik gewoon langs de buitenkant, wat de belangrijkste reden ook is ng is dat ik vandaag naar Tierra del Fuego of Argentinië ga, de grens zal natuurlijk niet voor altijd open zijn, en dat soort dingen Ik ben twee uur later dan ik wilde, maar met de regen nee bedankt, ik ben klaar met vertellen het verhaal nu weet ik niet in ieder geval volgens de weer app het is op de grens van 50 km/u wind vandaag dus een beetje eroverheen een beetje eronder en het waait onaangenaam, je kunt zeker zeggen dat als de wind direct komt van achteren is het eigenlijk heel cool Ik rijd 120 en ik heb minder dan 4 liter nodig daar is het niet normaal voor tere nu 3.3 118 dus ik hoef niet op het gas te trappen het vliegt gewoon zo ik ben nu gearriveerd bij de veerboot en gelukkig is er zo'n café ik hoef niet buiten te staan iet precies wanneer de veerboot komt en het kantoor is ook gesloten maar ik vroeg de vrouw in het café ze zei dat je het kaartje betaalt op bord en nu heb ik koffie voor mezelf en wat ik altijd zeg een chileense döner kebab het is gewoon vlees en deze keer is het dat in de b twee uur met mayo lezen niets werkte en nu lijkt het door te gaan ik weet het niet precies informatie is schaars bedankt Ciao welkom op Tierra del Fuego als het ultimo voertuig op het ultimo stuk land oh en de wind ik ben blij dat de veerboot helemaal niet reed het was helemaal niet zo rotsachtig als ik nu had verwacht ik zou nu niet hebben kunnen betalen, niemand zou hebben gemerkt dat ik denk niet dat ik weet of ze het toch zouden hebben opgemerkt lls ik ging in en 7500 pesos betaald beleefd ongeveer 8 euro nu heb ik nog 230 km geen idee of er nog een tankstation is zou niet slecht zijn want ik kom over de 400 maar ik denk dat er ergens een benzinestation zal zijn maar misschien de grens dat is de volgende etappe de grens nu ben ik echt helemaal alleen hier in tierra del fuego af en toe komt er een vrachtwagen op me af maar er gebeurt hier niets meer het is ook koud het waait ik ben niet ondankbaar als de grens snel komt en iedereen meters maakt deze borden komen met waarschuwingen over de dieren aardig, dus nu ben ik eindelijk bij th e grens nu ik hoop dat alles goed gaat Sara kwam langs dat betekent dat de juiste papieren er al waren dus het ging als een uurwerk vijf minuten mij het duurde langer om mijn spullen aan en uit te doen bij het verlaten van Chili nu zei ze 15 km dan de argentijnse grens ah hier bedankt super gaaf ik kan nn gewoon hier langs rijden zegt dat ga ik ook doen ik moet waarschijnlijk ergens naar binnen dus ik parkeer hier dat was ook snel tien minuten maar nu is er bagagecontrole terwijl ik ben hier aan het wachten ik zie net dat de gsm nu heeft gecheckt dat er een uur later is want de Argentijnse tijd is ook een uur later en dat heeft nu gecheckt want de hele laatste drie weken heeft de gsm het fout gehad altijd santiago gehad tijd maar nu is het weer heel leuk maar ik zie dit hier het is de tijd van santiago en nu is het 20:26 maar nu heb ik geen simkaart meer geen ontvangst maar dat maakt niet uit ik zet het nog steeds ik gewoon kan het nu niet uitzetten dan is het weg dan kan hij het niet vinden een route meer je kunt nog steeds zien waar je bent dus het zou niet zo erg zijn maar het is natuurlijk leuker zo hij probeert wanhopig iets hier te berekenen natuurlijk kan hij niet NEN cool nu de man kwam die deed mijn auto binnen en hij zag me en wuifde me gewoon door zodat ik geen controle hoefde te ondergaan nu ik in Argentinië ben vrienden Ik ben het land al eerder binnengekomen en verlaten maar daar heb ik het gekregen Ik deed het praktisch niet ga het land in nu ik ben echt in Argentinië wat hier aan de hand is ik heb geen idee over een uur de volgende bestemming van vandaag of de laatste bestemming van vandaag is een motorhotel Motorherberg die ik ontdekte op de kaart zag er cool uit en toen hebben we het gisteren geboekt door Whatsapp geschreven en Sara is er al er is waarschijnlijk pizza ze hebben ook hun eigen bier en dus ik ben benieuwd het licht wat we daar zien is Rio Grande de Moto Hostel is 2 kilometer buiten is hier op straat ik denk 10 na 9 moet ik veel eerder aankomen dan google voorspeld en het was toch 430 kilometer, dus een beetje meer plus de veerboot een beetje m ehr ook zoals google zei heeft geen idee maar zo is het goed meer kilometers minder tijd dus de kilometers doen er niet echt toe maar minder tijd is goed en het was niet zo erg de rit ertussen je hoorde het ik hoorde het veel bevroren toen de wind de hele tijd zo sterk van opzij kwam maar op een gegeven moment sloeg de weg af de wind kwam van achteren en toen kon ik ook rijden een mooie 130 ja iets en toen werkte het echt, vooral omdat de wegen hier brutaal goed zijn, dus dat is het beste wat ik hier op Tierra del Fuego heb gezien hier is geweldig ik ben een beetje verbaasd dat hier aan het einde van de wereld de wegen zijn zo goed motorfiets fin del mundo einde van de wereld dat betekent precies waar het is ik kan het niet zien oh maar deze ik moet mijn vizier omhoog doen ik zie helemaal niets Hostel Motorcycle Fin del Mundo Ik vind het er hier heel goed uitzien, het is zo cool ik ben hier en Sara heeft al s e alles ingecheckt tip top ik hoef niets te doen gewoon de Luzy inpakken en dan is het klaar Hola Welkom bij Tierra del Fuego Dank je Vertalen! Vertalen! Ik ben Duits, maar ik wil je niet vervelen met uitleg Ja, natuurlijk…