This Is Cambodia! Phnom Penh In 2022 (insane First Day!) 🇰🇭

hallo mijn naam is Josie en ik ben in Cambodja Cambodja een land van cultuurgeschiedenis en chaotische energie vol brede gastvrije glimlachen avontuur om elke hoek en oude wonderen klaar om je naar binnen te trekken en je te boeien en je achter te laten voor meer oh ik hou gewoon van dit spul vandaag we zijn voor het eerst in Phnom Penh met een donkere recente geschiedenis de mensen van dit land hebben een mooie toekomst gecreëerd door oud en nieuw te mengen in een smeltkroes van gek voedselverkeer en die adrenalinestoot je kunt alleen voelen in die Zuidoost-Aziatische steden die een bepaalde ziel en energie hebben in deze video ontmoeten we veel locals, hoe gaat het vandaag, proef wat legendarisch straatvoedsel en duik met je hoofd in mijn zevende nieuwe land voor het jaar Cambodja, laten we gaan dus we zijn hier in Phnom Penh in Cambodja oh en welkom terug op mijn kanaal of welkom als je nieuw bent hier mijn naam is Josie dus vandaag verkennen we Cambodja voor mijn eerste dag Ik ben zo opgewonden dat ik al andere vibes krijg van h dus het wordt echt leuk om te verkennen, momenteel vertelde Michael me net dat het bkk1-gebied erg populair is, denk ik vanwege restaurants en dat soort dingen, dit is gewoon zo cool, kijk naar kleine tuk-tuks overal waar ik hoorde dat je tuk kunt krijgen tuks om ons te verplaatsen, dus we willen naar de Russische markt.

Ik heb gehoord dat er een man is die de beste koffie is, blijkbaar is hij hier al 40 jaar, dus ik weet eigenlijk niet zeker of hij er nog is of dat hij nog steeds bestaat of een weinig winkels daar of als hij nog koffie drinkt, maar we gaan hem vandaag proberen te vinden als we kunnen eh, want ik wil de beste koffie in Phnom Penh wow kijk eens naar dit alles heeft dit allemaal zoals Greenery in deze boom [Muziek] dus ik zal zeggen dat we een paar keer zijn gewaarschuwd om op onze dingen te letten en eh om niet onze chauffeur van het vliegveld naar ons hotel te laten rukken waar we gisteravond laat aankwamen, vertelde hij ons daarover en er zijn een paar borden in de buurt als Nou, ik denk dat het tot nu toe leuk is om eerlijk tegen je te zijn, dus ik denk dat Michael dat wel heeft gedaan eigenlijk hier geweest voordat we het uitwerkten, ongeveer zeven jaar geleden of zoiets, en hij zei dat het sindsdien nogal wat is veranderd eh en blijkbaar moest je toen afdingen voor je tuk-tuks zoals we overal anders gewend waren te doen we hebben net gezien dat je ze bij de hand kunt krijgen en hoeveel gaat het ons kosten het is ongeveer 1,50 AUD voor deze reis van ongeveer twee kilometer, wat ongeveer een dollar is, zelfs goedkoper eigenlijk voor de nieuwe kleine elektrische praat dat de auto-riksja dat soort dingen het lijkt erop dat de Indiase best cool waren, dus vandaag oké, dus hier, zoals de tuk-tuk, worden ze tuk-tuks genoemd, hier tuk en dit is zo cool dat het een beetje anders is dan de Thailand-tuk-tuks leuk vinden, nou, deze is hoe dan ook deze is Ik heb een soort wagen achterop en hij heeft zijn motor voorop, wat cool is, dus we worden alsof we worden voortgetrokken .

De weg naar de Russische markt dus het is een goede manier om de stad zo te zien , dat is zeker ja, ik heb nog geen verkeer gezien hoe heet dat stoplicht en iedereen is het gewoon aan het uitzoeken het is geweldig dus we gaan door deze straat en er is net fruit aan de kant van de weg daar is net als straten er zijn steegjes er zijn terug steegjes er zijn al die kleine winkeltjes en dingen hier zoals oh [muziek] mijn god [muziek] dank je wel oh [muziek] oh ik stootte mijn hoofd ik weet niet of er eten is ik' Ik weet niet zeker of er eten is aan de buitenkant .

We hebben geen eh . Ik weet niet wat ik moet verwachten . kijk eens naar binnen dan zijn er zoveel dingen hier dit is dit is een van de gekste dingen die ik heb gezien er is zoveel product zo veel inventaris zoveel overhemden en sokken en schoenen en kleding dit is verreweg de grootste die ik heb gezien [ Muziek] dus dat rietje had de man die ik kijk naar koffie aan de muur maar we hebben gehoord dat er mensen zijn oh wauw wat is dat die cake zoals uh vlees of oh oké je weet wat ze zijn ik weet het ook niet er staat cake hoeveel is dat um maar één hier alsjeblieft oke we gaan het proberen ik ik weet eigenlijk nog steeds niet zeker wat het is oh bedankt oké dus ik ben er vrij zeker van dat het [Muziek] oké is bedankt wat is als een we hadden net een snelle Google het is als een bieslookcake eh en het heeft zoals rijst kleefrijst en het wordt geserveerd als een vissaus, ik denk dat het zoet-pittig is, ik ga kopiëren ah oké, dus alle bieslook zit aan de binnenkant van rijstdeeg en ik denk dat het komt omdat het knapperig is aan de buitenkant bij het frituren en dan als zacht aan de buitenkant van binnen oh goed ja dat is goed zo lekker ik weet niet alles werkt het is als een lekkere smaak de knapperigheid van zoals het gefrituurde stukje aan de buitenkant is als heerlijk het is eigenlijk een stuk beter dan ik dacht ja bedankt er zijn motoren voor je auto en het is een monteur er is hier alles letterlijk alles hi sucks today um h ow veel voor je voeten hoeveel zeven zeven dollar US USD oké bedankt oké ik wilde mijn nagels laten doen um het is zeven dollar USD dus dat is wat ik in Cambodja heb geleerd dat ze soms USD gebruiken en dan krijg je het geld terug in het echt Ik zal daar later wat meer over uitleggen, maar het is een beetje verwarrend soms is de ijskoffie dat de goede ja dat is mix dat is goede gecondenseerde melk oh nee gecondenseerde melk oh mix een beetje een beetje heel klein oké maar één maar één ja ja dank je wel [Muziek] wat is er aan de hand oh de tas oh je hebt de tas achtergelaten oh dankjewel oh heel erg bedankt bedankt en heel erg bedankt sorry Michael heeft net onze tas achtergelaten Ik weet het niet we hebben het langzaam op mijn rug ja dus bedankt vierduizend ja een dollar ja voor de grill oké echt ja oké bedankt dus ik ga weer zitten met de koffie en ik kreeg haar niet aan het zetten omdat we afgeleid waren door de zak die we daar hebben achtergelaten toen we de bieslookcake aten, het is gewoon te gek want we hebben al deze waarschuwingen, pas op dat je je spullen niet achterlaat die worden meegenomen en we hadden bijna een ervaring waarbij ze aan ons werden teruggegeven al mijn SD-kaarten alles zou weg zijn geweest, bedankt Cambodja dus ik hou meestal niet van zoet in mijn koffie, maar ze vertelde me dat ze er maar een klein beetje lekker in zou doen.

Ik zou het niet altijd hebben omdat ik liever geen suiker heb, geen zoetigheid in mijn koffie . zwarte koffie zonder gecondenseerde melk zonder suiker Ik vind het wel lekker, dus we hebben de markt nu verlaten en al deze straatkraampjes zullen gewoon langs de straten staan ​​Ik weet niet of ik het krijg echt goede vibes Ik krijg goede vibes vandaag hallo wat is dit wat is het varkensvlees hoeveel voor een tweeduizend daar tweeduizend dus er zijn hier ook verschillende broodjes ik denk dat je noedels hebt, um lijkt op Singapore – noedels en dan sommige die ziet er een beetje uit als rijstpapierrollen, maar dat ah bedankt en th en je hebt deze hier die eruitziet als een loempia Ik heb een loempia gehad in de Filipijnen, maar hij zat letterlijk heel dicht bij mijn gezicht , er zit veel varkensvlees in, dus er is niet zoveel dat ik niet kan lijkt veel op kool of iets dergelijks, het is absoluut een van mijn favoriete. Ik denk dat degene die we in de Filippijnen hadden eh, niet vers was, dus het was net alsof ik deze muziek speelde, wat een legende koos deze man net voor een mango-look deze grote zusterdag dat is cool goed oh god hij heeft deze grote stok en hij vangt het fruit met de kooi kijk ja hij is een professionele fruitvanger dat is moeilijk hij moet het recht in de kooi krijgen whoa Het is ook zo hoog hij snapt het oh hij heeft het daar ja hey dus vandaag vandaag moet ik weten dat een volgende goed hoe gaat het met je abonneren hij heeft wat eten hij verkoopt straatvoedsel een beetje op en neer rijden in deze straat en eh als iemand tegen hem schreeuwt dat hij hun eten lekker zou vinden en hij draait zich gewoon om en gaat en verkoopt het aan hen, maar we vonden onze andere reis hierop erg leuk , dus ik ga er nog een nemen naar waar we heen gaan .

Kijk, terwijl we voorbij gaan wat hier is, maar we komen zelf terug en kijken hier op dit moment gewoon door, maar daar is het grote paleis, ik denk daarginds geweldig Lehigh bedankt en nu gaan we gewoon lopen langs de rivier, wat gewoon oh ik ben hier aan deze kant gevallen, dus we gaan een kijkje nemen en naar beneden lopen en onderweg wat dingen vinden die hier nog nooit eerder zijn geweest, voelt zo mooi aan het weer dat ik eerder heb gezegd is geweldig het weer is perfect en iedereen is tot nu toe super aardig tegen ons geweest maar we lopen langs deze weg het is een buitengymnastiek hier kijk oh hij apenbars ik ga het proberen oh je bent erg goed hij gaat terug ga door hoe ver kan je gaat haar naam John John ja leuk je bent goed dus bedankt bedankt buitenlands ik heb oke maar één bedankje jij voor mij zag je de aap eromheen het is een klein eiland ik ben bang voor apen ik ben bang oké Lehigh bedankt dus we hebben een grote grote kop cola gekregen van die dame eh ik denk dat het net een dollar was.

Ik weet niet precies waarom ze hier beide valuta's gebruiken, het is een beetje verwarrend voor mij, maar dit was ongeveer een dollar ons en het is enorm, het waren twee blikjes cola, erg verfrissend op een warme dag aan het einde van een warme dag zoals vandaag, oh het is oke hallo dus vandaag ben je bang voor me doei oke puppy hey schoonheid heb voor jou weet je ja nee nee je hebt er twee oke dank je dank je ik ga de chocolade nemen het smaakt een beetje naar yoghurt het is als een het zit niet in een kuil het smaakt naar yoghurt of zoiets [Muziek] [ Applaus]
dank je buitenlander hou je van puppy's ja hoe heet je oh het eet me op, doen ze ha heb een naam naam wat betekent tijger ja Cambodjaanse naam [Muziek] oh ze waren de schattigste warmste kleinste donzigste beste dingen ooit oh dat maakte mijn dag hallo persoon Straat in Cambodja dat is een drukke straat maar we zijn nu van de Riverwalk naar beneden gelopen we oh er is daar een gat in de grond en dan hebben we net deze kleine straatverkopers gezien er is wat straatvoedsel laten we eens gaan kijken wat heb je ik heb popkanaal en bier bij Eten heb je bier en wat nog meer anchovia ancha oh oh ankerbier heb je eten wat er is gebeurd Noodle en gebakken rijst noodle en gebakken rijst zoals kip ja oh kip rundvlees en ei rundvlees en ei en zeevruchten hoeveel um ei en rundvlees um en zeevruchten 2.50 gebakken rijst en ei maak ik zal hebben een biertje ik neem er een misschien ja misschien ja wat is je naam mijn naam is Darrell Barrow ja ik ben Josie dit is een heel klein praatje kijk of ik het je kan laten zien ik weet niet of ik je kan laten zien hoe klein kan je zie kijk ik drink geen bier ik ga niet liegen oh ijs ja alsjeblieft ja ik zoals ijs eh, ik hou niet echt van bier, maar hij zei dat het goed is en ik ga het proberen als je in Cambodja weet dat het een gat heeft Ja, wacht, wacht, oh ja, bedankt, hoe is je eerste menstruatie? slecht misschien zoals ik denk dat je het misschien beter vindt in een van beide ja ik denk dat ik niet graag hetero ben oke dus we hebben net het rundvlees met een ei en wat gebakken rijst hier het ziet er ook uit als zoete chilisaus of iets wat ik niet doe weet het, maar de saus, het ziet er goed uit, ja, het ziet er zo goed uit, de saus op het vlees alsof het Saucy is, niet alleen zoals je weet wat ik bedoel, het heeft kleine stukjes saus en het ziet eruit als sappig en als Saucy, dat is best goed nu ik hou van ei Ik vind het geweldig dat eieren met dingen komen het is een klein beetje extra eiwit en eerlijk gezegd is dit een portie maaltijd zoals dit is een grote maaltijd eerlijk gezegd hoe kun je fout gaan met gebakken rijst dat is waar hoe kun je fout gaan met gebakken rijst het Cambodjaanse woord voor dit gerecht is Chennai maar het betekent erg lekker of heerlijk dus we h heb wat Cambodjaanse deuntjes achter ons we hebben ons eten dit is een geweldige manier om ons eerste diner in Cambodja door te brengen, dus ik heb vandaag de beste dag in Cambodja gehad en oh oh, het was gewoon een geweldige eerste indruk, eerste start in Cambodja en dat zal ik doen zeg dat Cambodja een behoorlijk traumatische en gruwelijke geschiedenis heeft waarvan ik denk dat die moet worden erkend.

Je kunt iets niet vieren zoals het nu is zonder te erkennen waar het vandaan komt, dus als je mijn eerste dag hier leuk vond, druk dan op die abonneerknop en ik zie je in de volgende in Cambodja doei.