The Royal Enfield Classic 500 | The Final Bastian Of The Old School

Ja Oké, ik moet kalmeren, ik wil me niet te veel laten meeslepen of opgewonden raken voordat ik echt goed in deze video kom, dus ik zal mijn kalmte bewaren voor de introductie laat me je eerst meenemen voordat ik iets doe met een zomer twee jaar geleden toen ik de Royal Enfield Press op de fiets had, de interceptor op test en terwijl keizer me belde en het was het begin van de zomer en ze zeiden Freddie wil je komen voor een barbecue op het platteland van Kent met een paar andere royal enfields dus ik ging het platteland van kent in ik was op de royal enfield interceptor er was een Himalaya een continentaal en dit de klassieke 500.

We reden het platteland in we stopten in een groot veld alle fietsen geparkeerd met een barbecueplek en een landrover geparkeerd het weer was prachtig en we besloten om naar buiten te gaan en al het eten voor de barbecue te halen en daar geparkeerd naast de interceptor was dit de klassieke 500. ik herinner me dat ik ernaar keek en ik herinner me dat ik het zag de man rijdt g it en denkend dat dit een van de meest ongelooflijk uitziende fietsen is en de man timothy die aan het rijden was ik herinner me dat ik dacht dat hij er zo verdomd gelukkig uitzag toen ik erop reed, dus ik vroeg hem timothy vind je het erg als ik leen dat vind je het erg als ik dat eruit haal naar de winkels voor de rit van 10 minuten dus daar waren we op de landweggetjes interceptor Himalaya continentaal voor mij en ik achteraan met deze klassieke 500 en gedurende die 10 minuten dat ik door de landweggetjes van Kent zoef, ben ik nog nooit geweest zo gelukkig in mijn leven en ik heb nog nooit zo'n grote glimlach op mijn gezicht gehad dus ik wil weten of die 10 minuten pure vreugde gewoon een zomerse verliefdheid een zomerse flirt was of was het iets dieper oke de wandeling goed ze begonnen zo ik gleed bijna uit toen ze in 2008 begonnen met het maken van deze fietsen de klassieke 500 en de productie stopte in 2020.

Deze hier gemaakte fiets is ongelooflijk gemaakt tot 2020, dus het is een 500cc , het is een eencilindermotor, het is 27 pk en het is 195 kilo met 90 procent brandstof in de tank het is de meest glorieuze ergonomische positie de meest glorieuze rijpositie die ik denk dat ik ooit heb meegemaakt het is zo perfect comfortabel en gelegen net rijdend langs de snelweg in de landweggetjes het is absoluut perfect de bocht in mijn armen de manier waarop mijn been zo buigt, het is het voor mij het kan niet perfecter zijn, gewoon rechtop zitten en genieten van alles om je heen soort motorstyling nou het is klassiek absoluut klassiek zo waar als je je ooit zou kunnen voorstellen om daar naoorlogse styling te doen is geen andere motorfiets op de markt of is in de afgelopen twee decennia geen andere motorfiets op de markt geweest die zo trouw is gebleven aan de originele naoorlogse stijl als deze motor en niet alleen de styling van deze motor zelf is mechanisch net zo trouw gebleven aan de naoorlogse tijdperk zoals elke andere motor die in de afgelopen 20 jaar is gebouwd, goed, laten we het van voren naar achteren koplamp cirkelvormige koplamp doen, maar hiermee zei ik nogmaals het klassieke soort naoorlogse styling grote bina die aan de koplamp is bevestigd metaal het is een metalen spatbord grote dikke richtingaanwijzers spaken wielen zien er schitterend uit met een enkelzijdige schijf en nogmaals voor een fiets met dit vermogen heb je niet meer nodig ik bedoel ze zijn absoluut klein zijn ze niet waarschijnlijk net zo zo simpel als je kunt krijgen met de remmen daar geweldig uitziende tank daar weet je gewoon mijn mijn opa er is een foto van hem en in feite zal ik het hier plaatsen dit is een foto hier van mijn grote add-on we denken van de beste kennis van de familie rond 1944 of iets dergelijks op zijn norton-fiets en dit komt het dichtst in de buurt dat ik in werkelijkheid waarschijnlijk ooit zal komen om op een van die fietsen te rijden .

Rond mijn leeftijd waarschijnlijk de fietsen waarop je grootouders of je opa reed, het is echt ongelooflijk vergelijkbaar met het soort vormen en de rijpositie van die fiets, dus dat is mijn opa op zijn norton rond ongeveer 1944. terug naar deze fiets monica mag ik je testen? je hier ik zal je ter plaatse brengen wat de hel is dat ik geen idee heb dat het een kickstart is dat is een kickstart dus ik sprak met Billy, de zoon van de eigenaar van easyrider tenerife en trouwens, als je deze fiets of een andere wilt fiets van deze zijde als we kijken naar royal enfield interceptors bonneville's harley davidsons als je de moderne klassieke fietsen wilt en je komt naar tenerife met een easy rider tenerife en een link in de beschrijving is jouw plaats om naartoe te gaan het is een speeltuin voor motorrijders zijn het fietsen uit de selectie en dit is er een van, dus dit zal mezelf in verlegenheid brengen nu oke monica stap een beetje terug en ik zal het proberen ik was in gesprek met Billy de zoon van de eigenaar zoals waarom is er een standaard daar is op geen enkele nieuwe fiets een standaard geweest, dat moet ongeveer 30 jaar zijn geweest en Billy zei dat de reden dat ze deze hebben, is voor het geval je in het midden van nergens bent, bijvoorbeeld om het Indiase platteland te verkennen en de batterij gaat goed leeg, dan is dit een briljante back-up th betekent in feite dat je de fiets kunt starten als de batterij leeg is, dus laat me kijken of ik het goed kan doen, ontsteking aan Ik zal helemaal eerlijk zijn Billy liet me zien hoe ik dit moest doen en het duurde ongeveer 15 minuten voordat hij me liet zien hoe om het voor mij te doen om het echt goed te kunnen doen de motor staat in neutraal geen koppeling niets en het is gewoon een zeer zelfverzekerde duw zeer zelfverzekerd dat is zo eenvoudig dat is waarom ik hou van deze oude techniek omdat alles werkt hoe goed is dat het briljant is oke dus dat is een standaard uh laten we doorgaan hiermee je kunt een passagiersstoel plaatsen maar deze heeft maar een enkele heeft deze veren op deze stoel dus als je de camera zo ziet gaan en dat omdat er een wesp is die Monica aanvalt en ze is zeker probeer stabiel te blijven het heeft veren op de stoel kijk eens aan dat dit ongelooflijk comfortabel is deze stoel en dan heb je de metalen achterspatbord ze hebben deze fantastisch uitziende fietstassen aan weerszijden echt soort legerachtige fietstassen met slechts een erg s imple utilitaire achterinstrument binacle dubbele schokbrekers aan weerszijden en ik zal je deze monica laten zien als je hier naar toe gaat dit is alles wat je krijgt als rijder je krijgt het aantal kilometers dat je daadwerkelijk hebt gedaan een licht voor brandstof maar geen echte meter om je te vertellen hoeveel er nog over is en een motorwaarschuwingslampje en een paar lampjes voor neutraal je krijgt helemaal niets anders vergeet elk type rijhulpmiddelen of iets dergelijks het wordt niet eenvoudiger dan deze fiets helemaal vergeten te vermelden heeft ook een handmatige choke, dus je moet navigeren een handmatige choke een kickstart absoluut geen elektronische of rijhulpmiddelen anders dan wat de absolute minimum veiligheidsnormen zijn denk ik dat het misschien buikspieren heeft, maar zelfs dat ben ik niet zeker, dus dit is zo'n standaard fiets als je maar kunt krijgen dit is geen moderne klassieker dit is een echte old-school fiets die royal enfield gewoon vergat te stoppen met het verkopen van buitenlandse ik heb me nog nooit zo levend gevoeld op een fiets als ik op dit moment tijdens het rijden op deze fiets omdat ev elke seconde dat ik op deze motor zit, is het een intense ervaring die alles overneemt als je meer dan 60 mijl per uur op de snelweg rijdt, de trillingen die je hele lichaam binnendringen, worden zo intens dat je alleen maar kunt denken aan de plof van die motor het is een verslavend ding luister er gewoon naar luisterend bonkend weg als je de sweet spot 50 mijl per uur bereikt op de landweggetjes met die tikkende motor over de wegligging absoluut perfect als je op de binnenwegen bent vergeet de snelwegen hiermee want langer dan 15 minuten en je voelt stukjes van je lichaam afschudden waarvan je niet wist dat het mogelijk was, maar als je je aan de zijwegen houdt, houd je je aan 80 mijl per uur gewoon rechtop zitten genietend van alles om je heen dat beloof ik jij, ik denk eerlijk gezegd niet dat het mogelijk is om meer plezier te hebben op een motorfiets en het moet het dichtst in de buurt komen van het ervaren van een motor van voor of na de Tweede Wereldoorlog met net genoeg en ik bedoel precies genoeg van de mod ern dag betrouwbaarheid en verfijning en ik bedoel echt precies genoeg daarmee dat je fietsen als deze kent ik hou er zoveel van omdat ze je dwingen om in je geest opnieuw te kalibreren wat plezier betekent wat de definitie van plezier eigenlijk is als fietsen is het de absolute krachtigste motorfiets of de meest verfijnde motorfiets of is het tractiecontrole en lean assist buikspieren wanneer je xry rondgaat of is het eigenlijk absoluut terug naar de basis met een heel eenvoudige motor met laag vermogen gewoon iets waardoor je je geweldig voelt het is een zintuiglijke overbelasting deze piek je moet echt in je gedachten zijn en vooral voor mij heb ik alle fasen met fietsen doorlopen waar ik de krachtigste fiets wilde, dus het vergt wat herkalibratie als je een fiets als deze overweegt, maar als je je geest openstelt voor een motorfiets zoals deze en ik kom hier later in de video op terug, zoals de meteoor zoals de 350 classic, open je geest voor een fiets als deze, dan kunnen ze enkele van de meest glorieuze stukjes van twee zijn el leuk dat je je ooit zou kunnen voorstellen en het heeft een authenticiteit , bijvoorbeeld als je naar de norton-motorfietsen kijkt en ik ben een grote fan van hoe ze eruit zien, ze zijn waarschijnlijk en ik verwelkom je mening hierover, ze zijn meer garage-koningin motorfietsen ze zijn extreem duur ze zijn buitengewoon indrukwekkend, maar het zijn niet je alledaagse fietsen de reden dat ik Royal enfield zo leuk vind is omdat ze zijn gemaakt door indianen voor indianen en de indianen houden absoluut van hun motorfietsen en ze gebruiken deze motorfietsen als dagelijks vervoer en ik kan het niet helpen, maar voel me extreem warm van binnen als ik op een fiets als deze stap, wetende dat dit in India op alle verschillende terreinen wordt gebruikt als een echt echt vervoermiddel met een fiets als deze zijn er beperkingen, bijvoorbeeld snelwegen die meer dan 60 mijl gaan een uur schudt het veel, wat betekent dat ik na ongeveer 15 minuten eerlijk gezegd echt klaar was om terug te gaan naar de zijwegen en gewoon genoten met 50 mijl per uur, en dat is waar deze fiets is echt volkomen logisch bouwkwaliteit het laat zien hoe ver Royal Enfield is gekomen in termen van bouwkwaliteit, meer dan enig ander motormerk in het verleden, zelfs de afgelopen vijf jaar.

Het verschil als we de 500-klassieker hier vergelijken met de meteoor, het is absoluut gigantisch, ze zijn met grote sprongen gekomen. Er zijn hier een paar gebieden waar ik je kan vertellen dat het is gebouwd met een beperkt budget, terwijl het met de meteoor de 350 meteoor niet te geloven is hoe ze erin zijn geslaagd om die fiets te bouwen voor 3879 pond dat gaat boven verwachting , terwijl dit heel netjes past binnen dat meer lagere budget van motorfietsen, bijvoorbeeld een beetje van de pasvorm en afwerking een beetje van het verfwerk alleen aan de randen en ook slechts een paar van de gebruikte materialen die je kunt zien het is gebouwd naar een budget en dan gaan we over tot de prijsstelling dit was ongeveer 4 800 pond wanneer nieuw je kunt krijgen gebruikte en ze houden hun waarde ongelooflijk goed in het achterhoofd dat ze in 2008 uitkwamen gebruikte die alles van 2 000 naar 4 400 pond nu is het probleem voor mij dat je nu de media hebt die langskomen op 3 870 pond of zo en de nieuwe klassieke 350 waarvan ik denk dat die 4 300 pond is, ze zijn nu zorgwekkend dichtbij gebruikte versies van deze fiets en naar mijn mening het verschil in algehele bouwkwaliteit het rijgedrag de rijkwaliteit de pasvorm en afwerking en de gebruikte onderdelen en ook grappig genoeg zijn de 350 -motor allemaal aanzienlijk beter op de nieuwe varianten van deze fietsen de nieuwe 350cc-meteoor en de klassieke 350.

Het ding dat me verbaasde de 350 motor vind ik soepeler en verfijnder op de nieuwere fietsen, dus eigenlijk zijn ze veel prettiger op de snelweg toen ik anderhalf uur op de snelweg reisde op de meteoor het was volledig ontspannen op dit het is precies het tegenovergestelde ondanks de grotere motoren dus voor mij als het mijn geld was zou ik en soms hoef je niet eens meer uit te geven zou ik voor de nieuwe 350 classic of de nieuwe meteoor gaan en ik zou ofwel nemen een hit en accepteer dat ik moet wat meer geld betalen om er een te krijgen, maar het is 100 waard of als je geluk hebt hoef je niet eens zoveel meer te betalen en je krijgt de garantie en zo, dus het enige probleem voor mij deze piek over het feit dat het niet de beste snelwegcruiser is, kunnen er wat kleine problemen zijn met de bouwkwaliteit het grote probleem is de enorme vooruitgang die het koninklijke rijk heeft gemaakt nu de meteoor en de klassieker zulke enorme vorderingen dat ik uiteindelijk een klein beetje van het karakter hiervan voor de extra verfijningen de bouwkwaliteit de betrouwbaarheid van die nieuwe modellen wil je een leuk weetje over hoe ver royal enfield is gekomen in de afgelopen vijf jaar of zo voor het geval je niet kunt horen dat monica dit wegknikte motor is heel erg niche, het is zelfs zo niche dat het precies aan het einde van de niche-schaal zit, je moet een personage zijn om een ​​van deze motorfietsen te kopen en ik ben zo dankbaar dat er mensen in de wereld zijn die zijn karakters die erop uit zouden gaan om het te kopen omdat het een fantastische motorfiets die je het gevoel geeft dat je leeft, maar er zijn andere betere fietsen, maar royal enfield is zo ver gekomen dat deze motorfiets in zijn nieuwe jongens van meteor 350 ook is veranderd van een ongelooflijk niche-motorfiets in november 2021 was de royal enfield meteoor de bestverkochte motorfiets van het VK, het versloeg niet alleen de BMW gs, het verslaat ook alle twee vijf cc-motoren op de markt en dat is absoluut fenomenaal een beetje anders dan de rest een nogal mode waar ik soms had gespeeld schaken en als ik zo hard op pad ben dat het uiteindelijk onmogelijk lijkt om er in moderne termen uit te zien, is deze motorfiets geen goede motorfiets, maar het is de fiets die ik me meer zal herinneren dan bijna elke andere fiets die ik ooit in mijn leven heb gereden deze motorfiets heeft meer karakter dan elke andere motorfiets die momenteel op de markt is met zo'n gigantische marge dat het geen zin heeft om er zelfs maar over te praten elke keer dat ik deze klassieke 50 echt zie 0's op de weg in het VK het enige dat door mijn hoofd gaat is dat ze op dat specifieke punt de gelukkigste automobilist op de weg moeten zijn deze fiets is puur onschuldig plezier het is een kinderlijke vreugde voordat we de betekenis leren van wat onzekerheden zo zijn laat je remmingen wegwaaien in een van de meest charmante unieke motorfietsen die ik ooit heb mogen rijden en natuurlijk, als je deze motorfiets van hier in Tenerife wilt huren, ga dan naar de easy ride-route voor deze fiets en een hele reeks andere briljante moderne klassieke motorfietsen en er is geen fijnere manier om van dit glorieuze eiland te genieten dan op een van deze motoren en ik ben ook nieuwsgierig net voordat ik vandaag afsluit eventuele royal enfield classic 500-eigenaren waarvan ik graag zou horen of het nu in europa, de vs of india is, laat me weten wat je ervan vindt laat me weten ik wil weten hoeveel kilometers je erin hebt gereden ik wil weten of het je dagelijkse rit is ik wil alleen iets weten over deze fietsen en het type fiets mensen die bezit ze heel erg bedankt voor je komst vandaag geef de video een like abonneer je op het kanaal en we zien je bij de volgende