Tesla Model S 85 Performance – 2013 – 346.756 Km – Klokje Rond – English Subtitles

[Muziek] we zitten weer eens in een tesla tweede keer in klokje rond vorige is al had vier en half jaar geleden of zo die al 270.000 kilometer gelopen deze 346 en neer vorige was pas drie jaar oud en deze is acht jaar oud ze waren ongeveer van dezelfde richting ook die auto's ik weet van die voor genoeg dat er niet zoveel aan mankeren maar dat er in het onderstel in de voortrein om precies te zijn een paar heel of versleten dragen warme zaad en beetjes achteren was want mee dingetjes maar die man had nog nooit nieuwe remschijven en blokken gehad in al die kilometers omdat de oude zo regeneratief remmen deze schijnt ook nog de originele remmen winkel te hebben en ik vond de vorige lekker rijden en ik heb inmiddels met wat meer tesla's gereden fiets eigenlijk net als een op andere moderne auto's uit deze klasse gewoon lekker rijden en maar deze is dat ook redelijk het geval my monkey wel wat aan en ook wel irritant te dringen en rammelt van alles in de voortrein hoe allemaal klik klak klopgeluiden maar niet alleen uit de voortrein dus iedereen als ik reed hoor ik dat soort dingen ook als ik stilstaan en dan komt het uit het dashboard en als ik de settings van de climate control wijzig dan veranderen ook al die geluiden zie ik hoor ratelend en rammelende kachelklep er in de luchtstroom richtingen en temperatuur regelen of het algemeen ik heb absoluut geen ervaring met het sleutelen aan klimaatsystemen in test was dus geen idee of dat een simpele fix is maar waar je de meeste conventionele auto's is dat niet het geval ik zag net ook was vreemd gedrag van het beeldscherm hoorde ik de eigenaar ook wel iets over zeggen en die precies wat hij daarmee bedoelde maar elke keer dat je iets aanraakt dan meldt hij dat er iets iets opgeslagen is dat is volgens mij twijfel of dat of de bedoeling is stuur staat scheef als ik er echt uit ruim 6 x hebben de uitlijning niet worden ik ga nu even wat snelheid maken even kijken wat vibratie in die autoritje snelheid maakt valt volgens nog wel mijn track top niet echt scheef of spoor goed als we bij 130 maar begrip je wel een beetje trillen 40 zit wel wat onbalans in die aandrijflijn en het controleer ik sowieso tijdens een proefrit van even een keertje wat harder rijden om te kijken hoe die zich gedraagt ik had een extra aanleiding om dat te doen want op de en wegen rondom soesterberg en merkte ik dat onze 70 kilometer per uur hele auto ja ja rommelde zeg maar een niet helemaal lekker je stuiteren dat kan door een om hond wiel of een band met een vlakke kanten of iets dergelijks komen en dan zou die op snelheid ook flink moeten trillen dat dat valt iets mee de dus ik denk dat er nog iets anders aan de hand is waardoor oneffenheden in een schijnbaar of ogenschijnlijk vlak wegdek in de auto ook te goed voelen [Muziek] we zijn bijna terug op de zaak pak een stukje bebouwde kom me heen testing nog wat laatste dingetjes elektrische ramen spiegelverstelling en even een zwik je drempels want schokdempers en het is nou eenmaal zo dat een auto met zo'n enorme kilometerstand die ook nog zo'n zwaar is ze onderstel ontzettend belast getuige ook de bijgeluiden die weer uitkomen dus ook helemaal geen schande als dan wat slijtage is hier en daar en het viel me net op dat ik me eigenlijk heel lekker vind draaien en de demping ook niet verkeerd maar als de achterkant na het afrijden van een drempel op terug omhoog komt hij zakt eerst in een er komt u terug dan want dan schiet hij bijna hoge nou die uitgaan slag van schokdemper dat is de de rebound en het voelt alsof de demping van de drie baalt niet goed meer ziek het we moeten een beetje aangepast nog het extra drempel te pakken en dat ze kunnen ervaren moet je aan hem net iets te hard daaroverheen daar ben ik een beetje voorzichtig maar wat ik wil niks kapot maken euro ja dat voelt niet helemaal niet helemaal kaarsje maar ja het is ook weer niet het is ook zeker niet slecht muziek ik laat dat in het midden ik was mijn eigen auto zou zijn ja dan ik doe ik er weer appelen vaten die appel eet dan had er al lange dikke schroef eronder geleden [Muziek] dit snoepje toekomst van klokje rond elektrische auto's te gaan we de steeds meer van krijgen en hopelijk met lekker veel kilometers zoals deze hele vroege tesla model s dino wie je rijdt en u een jaar mee ja en het km heb je mee gereden afgelopen jaar nu 15.000 kilometer mee gereden ga er eens mee worden en dan ja ja en waarom de keuze voor zo'n tesla hij kon om over kopen van waarde dus ik was heel nieuwsgierig van de auto de vond ik heel interessant ik vind het top rijden en ik hij best wat kilometers en als je tanden ondergaan streven uitzet rekenen is het fiscaal ook nog interessant om dit te rijden als particulier zijn je geen wegenbelasting geen wegenbelasting je zit gratis opladen op levenslang vanuit fabriek dan bespaar ik heel veel kosten op inderdaad dat maakt wel maar dit is dus danig wat kilometers dat je dat het interessant wordt oké heb je onderhoud gehad afgelopen jaar afgelopen jaar heb ik wat ophangpunten wat dragen allemaal laten vervangen aan de voorkant die waren komen versleten en verder een keertje banden en eigenlijk niet now you persen proefrit gemaakt die gaat er nu ik ben ik ben heel benieuwd ik helemaal van gaat vinden begrazing top [Muziek] heb je zelf dingen waarvan je denkt nou hij heeft bij bepaalde snelheden dat passagierskant het wiel dat hij een beetje suist zitten wat kraakjes in een wat klontjes in bij het wegrijden bezoek gewoon verder pas geleden is aan de bestuurderskant wat ophanging delen vervangen die tikt en die ratel dat is dat zou het niet meer moeten kunnen zijn hoef ik niet in je koude dag hoor ik hoor aan de voorkant van alles ja populaire aanlinken weggetjes dat bijgeluiden wellicht dat we wat spelertjes gaan vinden wat ik zelf als storend en voer was dat je bij stilstaan stilstand soms denkt dat het regent terwijl of niet regent maar dat uit je dashboard allemaal kraakjes en dan het is komen dat zijn rammelende kachel kleppen het geluid ken ik wel van ken het niet van tesla's model van ander soort er ouders maar naar daar gaat iets mis het viel mij op dat rempedaal dus ik bijna stilstaat of weg rijdt in dat hij laat het rempedaal loskomend je dan mag het kraken soms ja dat is ook het bepaal zelf wat hij aanraakt en iets in de auto het stuur staat scheef is echt oud huis te gaan we niet ongezien recht wat nog meer en hij trilt dus zodra je bek wij snel hij is ook hard trekken drie objecten ja maar ook als je 130 goed tussen honderd dertig of veertig rijdt dan voel je ook ict aan oké dan was ik al laptop omdat ik hem in de bebouwde kom zich op een en de weg maar 70 ook een beetje hobbelig vond ik denk dat er gewoon een qua dragen hangen of zo nog iets iets aan de hand is we gaan het optillen top [Muziek] er zijn maar heel veel mensen die die al te zijn überhaupt niet voor onderhoud aanbieden ga naar de krik vind als ze nieuwe banden nodig hebben en verder komen ze gewoon niet bij dag in een garage en dan krijg je dus een slecht remmende auto van [Muziek] en wij even wat de beplating en onderzijde van de tesla weggehaald om zicht te krijgen op de techniek zeg maar hier hele middenstuk is accupakket hier maar voorwielophanging stuursysteem onderdelen van de koeling airco luchtvering verdeelblok abs pomp en zo nog wat modules interessant om te zien auto heeft schade gehad daarmee is de drager van het hele cool pakket aan de voorzijde beschadigd gescheurd zelfs die is niet vervangen dat viel eigenlijk vrij snel op en ook opvallend is dat het een en ander aan bedrading los hangt daar achter ja ja wellicht dat dat met elkaar te maken heeft ander ding wat hier opvalt is dat er een nieuwe draagarm gemonteerd is en dat dat de voorste dragen ook wel reactie armen genoemd en achterste draag hem aan de voorzijde dat zijn links en rechts ook verschillende exemplaren is al een aantal keer dat soort onderdelen vervangen maar dan ja niet als paardje terwijl dat jawel de aanbeveling verdient auto zou ook uitgelijnd zijn bij de laatste dragen over van je alleen als ik recht door y de stad het stuur uit het lood dus daar is ja ruimte voor verbetering wat hier bevestigd wordt is het beeld van de remmen remschijven design redelijk aangeslagen aan de binnenzijde zowel forse hoe stranden erop zitten je gebruikt gewoon bijna niet en dan dan degradeert het materiaal we zijn er nog niet uit of je het standaard onderhoud is opgenomen dat het spul schoon en gangbaar gemaakt moet worden als ik dit zo zie dan is daar zeker verbetering haalbaar ik ga zo op alternatieve wijze de voorkant een stukje optillen zodat ik even wat duw en trekwerk aan de wielophanging kan verrichten kijken of we daar spelingen kunnen vinden daarvoor moet de auto eerste de krik modus gezet worden zijn auto met niveauregeling luchtvering en die kan je niet zomaar opkrikken ik geval van de tesla moet ie in z'n hoogste stand gezet worden dat doe je dus met het bedieningspaneel interieur en dan pas mag je hem opkrikken [Muziek] als je eronder wil kijken maar die veerpoot aan die draag aan vast zit [Applaus] beneden zie je dan zie je het spel op ondiep het spel ja hij is toch allemaal tegelijk moeten doen waar ze weten nee tegen mijn ziel en hier zit is is een hoog te scheuren in al wie ik ga ook mee week het midden ja weer maand van x u werk te gaan hebben hiervoor aantal dingen bij de standaard controle horen en die daar niet de ja niet zo vrij vanaf komen eén was een koppelstang maar speling op zit dan zijn verbindings deel van de stabilisator stang dat maakt lawaai en andere ontdekt ik door met veel kracht wil heen en weer te bewegen in deze richtingen en dan voel ik een speling in zit dat wiel hier bovenaan en dragen daar onder aan twee dragen hangen en dan een stabilisator stang vast zoals op één van die ideeën speling zit te hebben moet je flink kracht gebruiken om dat te voelen maar dan blijkt dat de kogel in de achterste dragen aan rechts for hadden schokdemper aan vast zit echt krijgen versleten is nou dat is hun oorzaak van de bijgeluiden uit onderstel en het ja iets wat vreemde rijgedrag remmen hebben we het opgemeten die schijven zijn inderdaad nog aan de maat dus die hoeven niet vervangen te worden normaal gesproken als dit een conventionele auto met verbrandingsmotor was of een auto met conventionele verbrandingsmotor moet ik eigenlijk zeggen had ik geadviseerd om die remblokken te vervangen want we zijn aardig dun maar ja bij deze oude gebruik je dier en waar bijna niet maar echt lekker emmer doet je niet het had eigenaar ook al gemerkt dus ja wat moet je dan ik zou het drinkt toch gewoon nieuw opzetten het is drie en een halve ton en acht jaar oud dit is een keertje eindig met je wel die auto rijdt gewoon niet echt prettig zoon we hebben hem net in de krik modus gezet rond kunnen optillen daarvoor begon de compressor van de luchtvering te werken dat heb je niet in de gaten als je in die auto zit maar als je er buiten staat dan hoor je compressor heel goed werken dat klonk eigenlijk op niet helemaal fris en nu ik hier zo nasa zie ook dat recent hier wat borduurschade is ontstaan joppe die motor loopt is een naaimachientje dat snap ik wel maar hoe ze met de rest van de auto ja het is emily verkeerd zeker niet in china de kilometerstand kijkt maar er zijn wel wat dingen op te lossen in ik links wel nieuwe draagarmen rechts niet nou die waren vorig jaar de was hij ook al versleten remmen hebben we het uitgebreid over gehad die auto die hebt gewoon niet goed hij moet echt wat aan gedaan worden achterzijde uw ophanging zijn we nu in zijn toegekomen maar daar zal ook wat te doen zijn uw toekomst het is een enorme blok techniek en hij is weliswaar elektrisch maar je hebt nog steeds allerlei onder leden die een auto met verbrandingsmotor ook hij en ik denk mede door het grote gewicht en enorme vermogen van zijn auto dat de dader toch nog aardig slijt en ook hier zitten ga gewoon volwaardig het onderhoudswerk aan ja op dit moment dus hij is wie je onveilig pesten fijne reis machine maakt al een stukje beter nou die nou je hebt het gezien hebt er bijgestaan alles bekeken ben nog steeds net zo blij met je tesla ja zeker nog steeds net zo blij mee daarnaast procent ja echt maar markeer te meer dan dan jezelf wat verwacht of zeg je van zijn dingen die niet helemaal de lijn der verwachting lage de opvang aan de ene kant wel vervangen ja dan zit het er dik in dat de andere kant ook een keertje moet beginnen hoe het zelf wel met rijen maar ik dacht nu vanuit het zal allemaal nog wel gaan naar is niet enkel onderuit aan nodig ja dus geen grote verrassingen die nee we zijn dus je gaat lekker door naar de 500.000 kilo mediabedrijven en vrolijk door met uit een aandeel heel veel plezier en een of dankjewel tot goed dank je [Muziek]