Switzerland: So Many Guns, No Mass Shootings | The Daily Show Throwback

amerika houdt van wapens hel ik hou van wapens maar ik haat ook wapens nog een massaschietpartij in amerika nog een massaschietpartij nog een andere massaschietpartij dus ik vroeg me af wat als er een wereld was waar mensen hun wapens konden houden en geen massale schietpartijen welkom in zwitserland een neutraal land dat het meest bekend staat om zijn geplaveide straten perfect om zijn klokken over te slaan geavanceerde zakmessen en geweren blijkt vreedzaam zwitserland is een van de zwaarst bewapende landen ter wereld en net als amerika houden ze van hun geweren maar ze hebben bijna geen wapengeweld hoe de [ __ ] is dat is mogelijk gelukkig kwam ik een expert tegen is dat een pistool in je zak of jij gewoon oh dat is een pistool ontmoet miko voor meer dan 20 jaar hij is een vuurwapeninstructeur geweest voor wetshandhavers militairen en speciale troepen hij is toevallig ook een stuk van een man vertel me eens over de zwitserse wapencultuur we respecteren de wapens omdat we een verplichte dienst hebben elke man gaat naar het leger ze krijgen een training en een geweer in het geval van een invasie, om eerlijk te zijn, is een reële bedreiging sinds de laatste keer dat zwitserland werd binnengevallen in 1798 was voordat kleur werd uitgevonden, dus ze hebben natuurlijk een militie de cultuur is een beetje anders in vergelijking met een ander land dat je' ik weet dat ik Amerikaan ben, ja je kunt deze dingen gewoon in mijn gezicht zeggen je hoeft andere landen niet te zeggen ik denk dat de wapencultuur in Amerika uit de hand loopt dit is een grap er zou een gezond verstand moeten zijn pistool wetten gezond verstand dat is niet onze kracht ja ik ben nerveus dat ja nou ik kan dat zeggen maar ik vind het niet leuk als je dat zegt oke maar wat we wel hebben is die goede oude amerikaanse wapen vrijheid je weet hoe makkelijk het is om haal een pistool in de VS ik ga gewoon naar Walmart geef hem het geld pistool ik weet dat mijn oom paul uit zijn truck hij heeft een heleboel wapens mijn broer Todd heeft een pistool je wilt het gebruiken boem lenen voor het weekend dat is leuk niet echt in zwitserland kun je een pistool krijgen van je um g randouders of van je vader, maar je moet nog steeds het papierwerk doen, zelfs als ik een wapen van mijn opa krijg ik moet het de politie nog vertellen ja dat is gek, want in de meeste staten in amerika kun je bijna onmiddellijk een wapen kopen zonder enige achtergrond check maar niet in zwitserland je vraagt ​​de vergunning van de politie aan je geeft goedkeuring van je strafblad dat je geen veroordelingen hebt twee weken wacht wat als het een klein misdrijf is wat als je betrapt wordt op urineren in het openbaar je wordt betrapt voor slapen met je nicht omdat je niet wist dat het een nicht was, want het was op je familiereünie en ze zag eruit alsof ze in de catering werkte, wat als het is alsof je een politieagent aanvalt, maar in werkelijkheid kietel je ze gewoon als je niet verantwoordelijk kunt zijn van uh het volgen van een aantal andere simpele regels in de samenleving om je te gedragen waarom zou je een wapen moeten hebben je hoeft je stem niet te verheffen dit was er zelfs een beloning voor al deze regels hoeveel scholen schieten gs zijn er geen winkelcentra geweest, iedereen zou niet moeten, hoe zit het met grote vakanties mensen worden neergeschoten tijdens grote vakanties hier bro niets kom op met al die wapens ze moesten minstens één massale schietpartij ergens hebben na weken van onderzoek ontdekte ik daar was in feite één massale schietpartij in het Zwitserse parlement in 2001, maar ze hebben er geen meer gehad sinds ja, je had een massale schietpartij 17 jaar geleden we hebben er elke 17 minuten een dit is iets dat ik moeilijk kan begrijpen dat je ervan geleerd hebt een fout en je hebt een verbetering gemaakt in de wet die zo europa is en terwijl de laatste massale schietpartij in zwitserland in 2001 was, amerika heeft niet meer doorgezet, ja daar heb je meer dan 1900 massale schietpartijen sinds 2012.

Gemiddeld ongeveer één per dag, dat is waarom mikko vond dat ik goed getraind moest worden voordat ik terugging naar de staten we moeten eerst over veiligheid praten kan ik deze leuk vinden ja laat het gewoon met rust raak het niet aan hoe gaan we erop schieten als ik het niet kan aanraken, laat me je eerst de regels uitleggen, dus het belangrijkste dat je moet onthouden, is dat je de wapens altijd behandelt alsof ze geladen zijn, omdat waarschijnlijk de meeste ongelukken gebeuren gebeurt met lege wapens oke dus deze hier dit raak het niet aan raak het niet aan ik denk dat je niet genoeg betaalt je weet aandacht wat ik zeg oke ik luister dus je hoeft alleen maar vier te volgen eenvoudige regels nummer één je behandelt de wapens [muziek] je hebt het gevoel dat je niet oplet wat nee ik doe het laten we wat [ __ ] opblazen mikko als je deze dingen laadt krijg je ooit een beetje een erectie doe precies wat ik zeg oke oke goed let op let goed op oke en druk langzaam terug totdat het pistool afgaat jezus dit maakt me de stuipen op het lijf ik ben blij dat we die veiligheidsinstructie hadden dit is de droom schieten geweren zonder de angst om te krijgen dit is waar Amerika zou moeten zijn, alles wat we nodig hebben do is munitie gescheiden houden en universele criminele en mentale achtergrondcontroles hebben extreem strikte open draagwetten rechtvaardiging van eigendom schriftelijke verzoeken naar autoriteiten sturen en eigenlijk gewoon onze hele wapencultuur veranderen we kunnen dat goed doen het is niet zo leuk als je jezelf blijft schijten je went eraan [Muziek] nee dit is geen groen scherm dit is echt walgelijk zwitserland een neutraal land vol non-combattieve chocolade etende jodellieden en ze zitten ook vol met geweren in mijn vorige verslag ik heb getraind met vuurwapenexpert miko mikko kijk ik heb wat gaten in de zwitserse kaas geschoten haal ik de ik heb geleerd dat als het gaat om wapencultuur, zwitserland een paar meer regels heeft dan amerika en dankzij deze wapenregels en strikte munitiecontrole heeft zwitserland een moordcijfer van bijna nul zeker dat is een geweldige statistiek, maar hoe veilig kan het echt zijn om meer te weten te komen over hun wapencultuur ik woonde chisholm bij 's werelds grootste an jaarlijks schietfestival hier en heilig dat zijn veel wapens zelfs die baby heeft een geweer er is niet genoeg training in de wereld om me hierop voor te bereiden dus ik bracht mijn twee geheime wapens mijn vertaler pierre en mijn supermannelijke keiharde Amerikaanse vest waarom zijn jij draagt ​​een poesjesvest wat is wat zei hij hier wie is hij het beste oh dat is dat is dat is grappig [ __ ] waarom draag je geen poesjesvest mensen lopen rond met geweren omdat het veilig is oh mijn god wat is dat wat houdt dat vast stop met schieten geen zorgen ze schieten ze schieten daar niet hier hoeveel ongelukken zijn hier gebeurd negen negen ongelukken nee negen ongelukken nee nee nee nul nul nul nul ik dacht dat je negen negen zei oke dus het is een duitse legende de duitse taal ik weet dat in de verenigde amerikaan dit gevaarlijk is, maar in zwitserland hebben we traditie we hebben regels en dit hebben we geen regels regels wat voor soort regels laat kleine kinderen deelnemen aan dit glocktoberfest jij l Ove schieten oh ja dus het is net yoga ja ze gooien ook drank in de mix want het is een het is een nationaal feest oh hier komt het bier iedereen laten we het bier laten lopen we hebben geweren en dan bieren we komen hier bij de mensen met de vrienden en la la la la het bier bier dat we maken en het is goed afgelopen zei geweren en bieren dit was een Amerikaanse natte droom maar iets was anders in dit land we respecteren wapens en als we het respecteren is het niet het probleem waarom zou ik luister naar deze dronken zwitserse rol ik was vijf jaar president je zegt me dat ik bier drink met de voormalige president van zwitserland ja proost nergens anders kan een voormalige president omringd zijn door duizenden vuurwapens zonder beveiliging hoe kunnen we amerika krijgen om je veilig te voelen dat is jouw probleem dat is mijn probleem nou dat is zo neutraal als het maar kan maar hij heeft gelijk het is ons probleem ik bedoel hier kunnen ze wapens schieten bier drinken en niemand raakt gewond in amerika zoiets als dit zou nooit kunnen gebeuren ik besloot deze cultuur te omarmen en bij de enige groep te blijven die me binnen zou laten wow ja jullie hebben ar-15s hier huh maak kennis met de schietvereniging van prez het was tijd om deze zwitserse fondues te laten zien hoe amerikanen met geweren schieten heb je gemist hoe kan ik het missen je hebt waarschijnlijk nog nooit een meisje gekust je neemt ooit je geweer mee naar school nee nee we zijn geen amerikaans je bent niet amerikaans nee oke nou dat kan ik wel zeggen maar hij kan geen zwitserse kinderen huh zelfs als het waar is, want voor Zwitserse kinderen is het leven met wapens heel anders, er gebeurt niets, het is niet zoals in de VS waar je die massale schietpartijen hebt, dus je zoon als hij naar school gaat, hoeft hij zich alleen maar zorgen te maken over school ja ergens in tegenstelling tot Amerika de bus pakken zwitserland heeft een manier gevonden om vreedzaam naast vuurwapens te bestaan en een van de belangrijkste redenen is dat hoewel deze wapenbezitters kunnen worden geladen, het in feite illegaal is om hun wapens te laden wanneer ze niet in gebruik zijn we hebben bier we hebben heb je uns we hebben eten ik heb het gevoel dat ik hier nog een testikel gooi dus amerika als we erop aandringen een natie van geweernoten te zijn, kunnen we op zijn minst proberen de dingen op te zwepen [Muziek] jij