Reporterin Caro Reagiert Auf “hauptsache Alkohol?” | Y-kollektiv

Hoi. Sommigen van jullie hebben het misschien gemerkt, anderen
Niet. Een paar weken geleden we publiceerden een rapport over alcohol en dat kreeg veel kritiek. We hebben het rapport nu weer offline gehaald En ik wil je graag uitleggen waarom. Velen van u vonden dat het rapport alcoholverheerlijkend was. De film ging over een zelfexperiment. Ik heb al 30 dagen niet gedronken. En vertelt ook hoe moeilijk het voor mij is op sommige plekken. Het spijt me echt dat dit rapport werd gezien als het verheerlijken van alcohol, want dat was echt niet het plan. Maar we hebben ons weer in onszelf verdiept, je kritiek ter harte genomen en het is waar: op sommige plaatsen zijn er classificaties ontbreekt en het is ook waar: met het oog op de bescherming van minderjarigen was het beter geweest als we het rapport niet zo hadden geüpload. Maar het zou niet de stijl van het Y-collectief zijn als we dit ding onder het tapijt zouden vegen en er nooit meer over zouden praten.

En daarom hebben we besloten om
upload het rapport opnieuw in een herziene vorm. en daar heb ik een reactievideo voor gemaakt. Maar niet alleen met mij alleen, maar samen met Hans Peter Eckert , die hoofd is van de verslavingszorginstelling Kokon in Berlijn. en we hebben het rapport nog eens kritisch bekeken. OKÉ. Wauw, ik ben slecht. ik geloof vandaag
Ik vind het niet moeilijk om geen alcohol te drinken. opluchting Gisteren was geweldig. Voorverwarmen, vieren
gaan, na uur. Hier na doe ik 30 dagen nuchter. Ik wilde eigenlijk vandaag beginnen. maar
nu smaakt het zo goed voor mij en daarom zou ik zeggen Ik stel de start uit tot morgen. Iedereen om me heen blijft drinken. En ik
onthoud dat niet drinken niet zo gemakkelijk is. Alcohol hoort er bij mij gewoon bij. l
maar wil ook begrijpen waarom je op de hoogte bent besluit geen alcohol te drinken. Kortom, het drinken van alcohol heeft me doen stoppen
kostte meer dan het me gaf. Mis je dat soms op de een of andere manier? nee Alcohol als levenselixer.

Is dat eigenlijk niet een beetje triest? Het is geen fijn gevoel om me zo te laten zien, maar ik ben vaak op de een of andere manier wakker geworden. ik heb op 15 begon te drinken en eigenlijk nooit gedaan
gestopt. Dag een. Allereerst, ik weet het dat 30 dagen voor velen nuchter blijven
mensen is geen uitdaging voor mij maar leuk. Deze film gaat niet over
alcoholisten, maar mensen zoals ik die graag drinken. En over de vraag: ik ben
echt vrij van de fles? mijn verbruik ziet er zo uit: ik drink ongeveer vier keer zoveel
Week en ook mijn omgeving tikt op dezelfde manier.

Drink vier keer per week. Soms volledig onafhankelijk
van hoe mijn verbruik eruit ziet, is er een automatisch afhankelijk als je vier keer per week alcohol drinkt? nee Dus de WHO-vereiste in dit geval is:
eigenlijk die als je naar vier dagen gaat drinkt en neemt een pauze van twee dagen van consumptie,
dan is er hoop dat er nog steeds geen probleem is Geschenk. Ik denk dat de dosis het nu doet
een beetje het probleem. Dus de WHO zegt: ja, er bestaat niet zoiets als risicovrij consumeren
sinds kort. Het is een soort cytotoxine en heeft altijd een schadelijk effect. Ik vertelde een aantal van mijn vrienden
dat ik dit experiment doe en een paar Ik kan deze reacties samenvatten.
Uh, ik schreef naar een vriend van mij Ik ben nu 30 dagen nuchter, dan heb ik
schreef hij, dan zijn we waarschijnlijk 30 dagen niet zien. Um hier, een ander heeft
schreef me niet eens meer terug dan Ik zei dat we elkaar kunnen ontmoeten
maar ik zal niet drinken. Carol hou me alsjeblieft niet voor de gek. ik wil je
geen vier weken droog.

Dat kan je me aandoen niet doen, kerel. Maar ik vind het grof, want natuurlijk
Is dit allemaal als grap bedoeld? En toch Ik vraag me af hoeveel waarheid uiteindelijk
daar is het. Want met het een of het ander Ik weet echt niet zeker of ik het kan
zal op tijd zien. Dat is eigenlijk precies wat ik wil proberen
mijn leven voor de komende vier weken indien mogelijk gewoon doorgaan. Hetzelfde
Ontmoet mensen, doe dezelfde dingen, gewoon gewoon zonder alcohol. Ik heb een afspraak met vrienden voor het avondeten.
Eerste indruk: niet-alcoholist heeft een [ __ ] Afbeelding. Niemand wil een Happy Virgin bestellen. Heb je alcoholvrij bier? We hebben alle lol uit de fles.

Ik neem! Geweldig bedankt. Nog beter, smaakt ook goed. De eerste avond
Ik vind het makkelijk, maar de volgende 's Avonds hetzelfde spelletje: iedereen om me heen drinkt. Wat drink je Thomas? Whisky zuur. Wat drink je Lisa? Euh, whisky zuur. Wat ben je aan het drinken? Een Negroni. En ik drink hier, Corona non-alcoholisch. Ik voel me goed als de anderen drinken
dan is de stemming beter. En daar heb ik dan iets van. We blijven tot 16.00 uur
morgen in de winkel. Als we allemaal nuchter waren dan was het niet gebeurd. Het is natuurlijk niet zonder problemen, maar
ook niet goed als je zegt: Nou, ik ben eigenlijk alleen hier omdat mensen drinken,
op de een of andere manier, nee. Ik vind het heel eerlijk op het punt, want dat doen we zeker niet
zou zo lang hebben gezeten als er geen alcohol was zou hebben gevloeid.

Tja, wat kan ik daarvan zeggen? ik zeg gewoon
dus eh, we zijn er allemaal mee bezig geïnstrueerd om in sociale contacten te zijn
en om je verzorgd te voelen en op de een of andere manier indien mogelijk om dat ook zonder angst te hebben.
En dan is alcohol gewoon iets, om zo te zeggen kalmeert de angst. En als ik dat nu doe?
ben in contact en dan nog een Laat angst los, voeg na toe, des te beter. dan
Ik heb meer sociale contacten, om zo te zeggen en mijn organisme vertelt me ​​wow dat is
wat je doet is het juiste.

Jij geeft om je contacten, dat heb je nodig, en dat is
relevant voor uw overleving en van groot belang Betekenis. Je kunt je afvragen of het
mist dat punt nu een beetje omdat eigenlijk in het verdere stadium van kennismaking
je kunt dan ook ruilen zonder kalmerend, anxiolytisch. Ja. Nou, dat klopt. Op dag vier van het experiment valt het me een beetje op
mijn verleden. heb als student i Engelse vrijgezellenfeesten aan de bar
Onder begeleiding over de Reeperbahn huppelen. nu Moet ik in Berlijn weer instappen? Eigenlijk grappig als ik erover nadenk
dat ik zelfs een parttime baan zocht waar ik mezelf helemaal uit kon schieten. Een spannend inzicht voor deze film,
om dit werk opnieuw te doen. Voor transparantie Ik krijg er ook voor betaald. Hoeveel geld zouden we je moeten betalen Julian
voor jou om dat te doen? 400 euro. Ik krijg 140. En dat is altijd zo.
Ik zal het zo zeggen, echt, voor mij is het echt erger dat ik vandaag niets kan drinken.

Echt. Het begint. De jongens zitten er al in
Bar. Ik zal haar daar ontmoeten. Hallo, ik ben Carolien! Aangenaam kennis te maken. Warm welkom in ieder geval. Wie is de bruidegom? Hier is de bruidegom. Ja, ik ben Caroline, leuk je te ontmoeten. Eerste indruk: niemand lijkt er meer te zijn
om te beseffen dat het hier niet per se gezellig is is, maar zolang het glas vol is,
stemming goed. Aan de bril gewerkt het legen wordt weer constant.

Algemeen
er is bijna geen ander onderwerp dan zelf drinken. Wanneer ben je begonnen met drinken? Om 9 uur 's ochtends. Dat betekent dat de jongens bijna twaalf zijn
uur op het glas. Niet ongebruikelijk voor zo'n man vrijgezellenfeest. De belangrijkste rol
speelt meestal niet de bruidegom, maar de alcohol. Ik had zoiets van, oh god, die zijn er nu
16 Britten die mij allemaal niet kennen, allemaal mannelijk. Dit wordt zeker heel moeilijk voor mij.
Dan ben ik waarschijnlijk een beetje bang hebben, of dat zal veranderen. ik zal
ongemakkelijk voelen. Het was echt niet zo. Dat is geweldig. Dat betekent eigenlijk:
voor het publiek, uh, dat ze zelfs, om zo te zeggen niet langer op het anxiolytische effect van
Alcoholafhankelijk als je eraan voorafgaat had kunnen denken. Ik neem vol… sorry? Hoe grove alcohol eenvoudig wordt vastgesteld. En ik denk dat ik dat helemaal begrijp.
Ik begrijp het ook als er nu andere mensen zijn kijk en denk zo, zo: Bua, dat werkt
maar niet leuk. Kijk, ze brullen enkel en alleen.

Het is allemaal zo-zo, maar dat
het is leuk als je het zelf doet lala is zo. Ik moet zeggen dat ik er ben
heb al een hart voor Maar toegegeven, zonder zelf lala te zijn,
het is een beetje vermoeiend. de verplichte Afhaalstop duurt voor altijd. Het personeel
zijn geïrriteerd en ik merk dronken mensen op zijn een beetje zoals kinderen. De makkelijkste
Dingen lijken ineens super ingewikkeld. En nu, ja, en nu komt het langzaam op gang
om me te ergeren dat ik geen alcohol drink. Dus op dit moment maakt het niet zoveel uit. Je zit nu een beetje in de knoop. Oh nou ja,
blijf nu een beetje nuchter, zoals Ik heb een beslissing genomen.

Of ook
beginnen met drinken, gewoon om op de een of andere manier meer te doen om daar te zijn, maar waarvoor? Ja, om dan misschien zelfs bij vreemden terecht te komen
afhankelijk zijn van hulp. Ja, maar dat is ja niet zo. Ik denk, um, dat is misschien
ook een heel goede, laat ik zeggen een therapeutische benadering, omdat het ook makkelijker is, denk ik, im
even naar andere mensen kijken, wat je echt niet leuk vindt aan alcoholgebruik?
behaagt. Natuurlijk is het in het begin makkelijker ne om naar iemand te kijken en dat te zeggen
oha bah mhm maar dat is eigenlijk wat ik wil heb er allemaal niets mee te maken
allereerst om op de een of andere manier aan jezelf toe te geven. Ga verder. De kleuterjuf roept om appèl. Ik weet dat je plezier hebt, maar we komen niet binnen als je je heel dronken gedraagt.

Probeer je te gedragen als we naar binnen gaan, oké? Oké, laten we gaan. Maar wat nu te doen met dit stel boefjes? de
enige bar die ik kan bedenken, de 18 dronken? Britten binnen zou laten, is om de een of andere reden gesloten. Nee nee, sorry sorry, ik wacht. Kom op Carolien! Laat ons nu niet hangen. waar zijn je sleutels Nu wordt het moeilijk. Ik weet het niet precies,
waar te gaan met de jongens En dat denken ze natuurlijk ook schijt. Ik vraag me af hoe ik zoiets doe
eerder opgelost toen ik nog dronk. Misschien zal de situatie me dan hebben
gewoon minder stress.

Ik beslis, om de jongens eerst bij de stripclub te parkeren.
Ook als kleine kinderen uit de boezem, dan zijn allemaal blij. Als je er met nuchtere ogen naar kijkt
heeft zo veel gedronken dat is triest voor mij. Dus dat vind ik echt geweldig. Ik weet,
dat ik er zelf van geniet. maar als je daar binnen staat, denk je zo, er is hier geen gesprek meer. Op de een of andere manier is dit de enige manier om hier te overleven, heb ik de indruk. Ze overleven hun dronkenschap amper. Allemaal zo…. Ah, ja. Of dat wil ik helemaal niet, dat bedoel ik niet respectloos.

Dat weet ik dus. Dus dat is het hele rapport
meest alcoholkritische moment. Dus ik denk dat je toon en je woorden op dit punt nogal kritisch klinken over de consumptie van de groep. En nu om achteraf te zeggen, ja, het is ook leuk,
is op de een of andere manier niet de hele waarheid. Dus het was echt belangrijk voor mij om mezelf er niet uit te trekken, want precies wat we zeggen, ja: Mijn kijk erop was kritisch en toch voelde ik me een beetje brutaal om daar nu te staan, wees nuchter en zeg kijk hoe ze drinken. Daarom heb ik het uiteindelijk in perspectief geplaatst, want ik dacht: Nou, het is ook niet te geloven als ik hier sta en het ineens zo erg veroordeel. De avond gaat eigenlijk wel door, maar meer inzichten brengt het niet. Op een gegeven moment zal ik afscheid nemen. Het valt me ​​op dat ik nog nooit zo weinig te maken heb gehad met de groep waar ik mee bezig ben geweest. Want laten we eerlijk zijn: eigenlijk had ik niets met ze gemeen, behalve de liefde voor alcohol.

Iedereen drinkt, je vindt snel een basis, zoals hier op weg naar huis aan de Warschauer Strasse. Vreemden omhelzen elkaar. Nu een biertje en ik zou meegaan. Nou, morgen geen kater. Ook hier om er nu over na te denken: Ja, de gelegenheid, is het de moeite waard voor mij om af en toe deze effecten te drinken. De hoge en de dode hersencellen en wat dan ook. En dan misschien de volgende dag zelfverwijt of zoiets, toch? Is het de moeite waard voor deze gelegenheid? Of misschien komen ze tot het einde voor een andere gelegenheid, het is het waard en precies goed. Dan is dat ook goed. Je spreekt nu echt mijn gevoelens aan, want dat vroeg ik me ook af. Uiteindelijk heb ik dat niet in het rapport geknipt. Maar daarna heb ik goed gelachen met mijn cameraman terwijl ik daar stond. Hij zei, hoe gek eigenlijk, als ik me voorstel hoeveel avonden ik met een paar Britten heb doorgebracht. Ja, nou ik moet zeggen dat ik gisteren om drie uur in bed lag en ik voel me nog steeds een beetje kater vandaag, hoewel ik geen slokje alcohol heb gehad.

Ja, en ik kan er niet zoveel uithalen nu ik geen kater meer heb. Ja, het is zo'n effect dat als je lang aan het feesten bent, zelfs zonder alcohol, je het gevoel hebt dat je een kater hebt. Dat is eigenlijk normaal, nee. je voelt je kater. Dat is eigenlijk normaal, nee. En eigenlijk een beetje ontnuchterend, zou ik zeggen want zo stel je het je niet voor, dan denk je zo, ook nu heb ik nog niets gedronken en wordt dan eigenlijk een beetje boos en denkt zo: man, zo veel beter voel ik me niet.

Wel de bijzin die je dan zegt dat ik niet echt het gevoel heb dat ik geen kater heb, wat natuurlijk het verbruik versterkt. En daar, dat zou een soort overtuiging zijn waar je aan kunt denken en zeggen, dat is helemaal niet waar. Dat klopt, want dan zeg ik eigenlijk dat ik me niet beter voel. Dat betekent dat het niet de moeite waard was om nuchter te blijven, nee.

Ik heb ook redenen verzameld waarom het de moeite waard was om nuchter te blijven en gooi dit dan allemaal weg.
– Precies. Ontnuchterend oordeel.
Toch viel de week nuchter mij niet zwaar. Is mijn verbruik überhaupt problematisch?
Dat wil ik verduidelijken in het verslavingszorgcentrum. Hoi. Hoi. Volgens de BZgA, het Federaal Centrum voor Gezondheidseducatie, bestaat er geen risicovrij alcoholgebruik. De vuistregel voor wanneer het als een laag risico wordt beschouwd, is zo ver verwijderd van de realiteit van mijn leven dat ik het niet serieus kan nemen.

Laten we terugkomen, ik heb het hier in het rapport beknopt afgewezen, want zo heb ik het ook ervaren. Ik dacht, nou, dat heeft niets met mij te maken. Maar het is natuurlijk waar, al was het maar voor educatieve doeleinden, om ze hier nog eens te noemen, wat de richtlijnen zijn voor consumptie met een laag risico. Dus voor een vrouw van rond haar leeftijd: een klein drankje, d.w.z. een klein biertje, 0,33l, of een glas mousserende wijn, 0,1l, of een half glas, een achtste wijn.

OKÉ. En minstens twee drugsvrije dagen per week, toch?
– Ja. En ik denk twee keer zoveel voor de man, toch?
– Ongeveer, ja. Had je zelf op sommige plekken het gevoel: Dat was nu teveel, wat voor mij een soort nadeel oplevert. Ja. Nou, ik bedoel, als je echt eerlijk bent, het is eigenlijk best gek dat je eigenlijk regelmatig alcohol drinkt en dan veel onderdelen niet meer herinnert. En gaat er op de een of andere manier gewoon vanuit dat het een mega-avond moet zijn geweest. Nou, ik bedoel natuurlijk, dat is de meest schadelijke vorm van alcohol drinken in grote hoeveelheden.

En dan totdat je een filmscheur hebt. En dat is zeker alles behalve gezond. Ja. I denk. Daarom zeker belangrijk
zodat we het op dit punt opnieuw kunnen classificeren. Ja natuurlijk. Dus alcohol is slecht
Alcohol veroorzaakt zestigduizend doden per jaar. Dus dat verkort de levensduur voor mensen die verslaafd zijn tot het maximum. Dus dat is het, er is niet veel dat kan worden gebagatelliseerd of gebagatelliseerd. Dit is een reëel probleem voor de samenleving als geheel. Zijn er ooit toespraken uit de omgeving of iets dergelijks geweest, dat mensen hebben gezegd, ik denk dat dat nogal wat is van wat je drinkt. Ja, maar meer op een grappige manier.

Dus bijvoorbeeld in Keulen met mijn meisjes die op de een of andere manier nog bier willen halen, omdat het op de een of andere manier mooi weer is, dan gaat het zo: Ah ja voor
Caro, laten we er drie meenemen. En als zo'n gezegde komt, wat doet dat dan met je? Ik merk gewoon dat ik me er dan mee identificeer. Ik vind het helemaal niet slecht, ik accepteer het gewoon omdat ik iemand ben die veel drinkt. En het is een verwachting van mezelf, maar ook van mij, van mijn functie, om op de een of andere manier bijzonder grappig te zijn in een groep.

Of vooral, ik weet het niet. Ik denk dat ik iemand ben die overboord gaat, dus dat is een soort van set. Oké, dus je hebt dat een beetje in je zelfbeeld ingebouwd, in je identiteit, om zo te zeggen. dat alcohol er eigenlijk bij hoort. Geweldig, dat wist ik niet eerder. Maar hij heeft gelijk. Klinkt zielig, om eerlijk te zijn. Alcohol een eigenschap, echt? Dus alcohol is geen eigenschap op weg naar het chronische probleem, maar verslaving is een mijlpaal, ja. Dus je drinkt en drinkt steeds meer, bouwt het in je eigen identiteit in en steeds meer, Zo is het ook met alle andere drugs, de drug wordt steeds beslissender. Het lijkt erop dat er helemaal geen andere manier is om plezier te hebben. Het lijkt alsof dit het enige is waar je je op kunt oriënteren. Het is beter om een ​​gesprek wat korter te houden zodat je het weer kunt oppakken of zo. Er is echt nog steeds een marge, om zo te zeggen, ergens tussen schadelijk en misbruik, tot die tijd is er eigenlijk sprake van afhankelijkheid.

Het is goed voor mij hoe gedifferentieerd hij mijn verbruik indeelt. Ik krijg de indruk dat zo'n onderbreking van de consumptie mij veel over mezelf kan leren. En dat kan zeker iets zijn dat mensen doen als ze zich bijvoorbeeld aanmelden voor onthouding of besluit om de consumptie te verminderen onthouding of besluit om de consumptie te verminderen zeg: mhm, ik heb eigenlijk geen zin meer om naar een feestje te gaan, merkte ik omdat ik bepaalde soorten feesten niet echt leuk vind, ik hou niet echt van bepaalde soorten feesten, Ik geniet er eigenlijk alleen van als ik veel gedronken heb. En het is waar, ik heb bijvoorbeeld niet genoten van de nacht met de vrijgezellen en de avonden met vrienden waren vaak vermoeiender voor mij. Ik vond het uitdagender om een ​​versie van mezelf te zijn die ik leuk vind. Maar het is me gelukt, denk ik. mmm Ze geven me ook een paar praktische
Trucs bij de hand om mijn verbruik op de lange termijn te verminderen.

Zet bijvoorbeeld na elke slok het glas neer. Klinkt banaal, maar ik denk dat het goed is. Ik vond het enorm spannend, ik heb het gevoel dat het mijn heel persoonlijke consumptie een vorm heeft gegeven. En dus al met al en ik vind het gewoon ongelooflijk grof dat zo'n aanbod gratis is en je daar gewoon heen kunt gaan en krijgt professioneel advies. Euh, ik wist niet eens dat dat kon. Meer informatie vindt u in de infobox. dag negen Wauw, vandaag is een van die dagen waarop ik mezelf echt verkloot. Ik ben uitgenodigd voor zo'n filmpremière en alcohol wordt hier vaak een sociale lijm genoemd. In dat geval zou ik het gewoon sociale zuurstof noemen, want daar hoort het echt thuis.

Als je zo iemand niet kent en dan in zo'n omgeving waar mensen rondlopen die iets van zichzelf denken. Wow, ik ben echt niet in de stemming om geen alcohol te drinken. En waarschijnlijk allemaal tevergeefs. Natuurlijk ga ik toch. Oké, natuurlijk heb ik iemand ontmoet die ik ken. Maar nu moet ik toasten met cola light. Het spijt me zeer.
– Dit voelt echt als [ __ ]. De première is niet half zo luxe als verwacht. Als ik mezelf van tevoren een glaasje had toegestaan, was het helemaal niet nodig geweest. Soms moet je gewoon situaties zonder doorstaan. En toch: Nou, iedereen hier is zeker in een iets beter humeur dan ik. Het belangrijkste was dat Lisa al een beetje wijn op had. Als ik dat krijg, wat leuk
dat kan, iets drinken, dan is het moeilijk voor mij om het niet te doen
drankje. En op de een of andere manier zeker een belangrijke bevinding. En ook de vraag of je dan misschien ook met anderen in contact komt, d.w.z.

Of ik nu mijn doel ben, om geen alcohol meer te drinken of als ik mijn consumptie in twijfel trek, denk ik ook dat het gevolg zou zijn om me minder te omringen met mensen die alcohol drinken. Dus het is natuurlijk een moeilijk nummer
nee. Ja, maar ik denk dat als ik dat nu doe.
Ik denk dat ik me anders veel te vaak erger. Of je maakt een nieuw beeld en zegt: ik drink gewoon vaak helemaal niet. Daar zijn we weer met de identiteit, ne. De conclusie dan ook: Alcohol is in bepaalde kringen als a
Hond gaat wandelen. Het werkt zonder, maar met is gewoon leuker. Ja, dat is nu natuurlijk een statement,
die volkomen banaliserend is gelezen. En dat begrijp ik ook.

Ik geloof hier. Enerzijds geeft het een buitengewoon goed inzicht in mijn innerlijke wereld, want zo is het, zo voelde ik het, anders had ik het niet gezegd. Maar daarom zitten ze nu hier. Want natuurlijk, natuurlijk, dat is natuurlijk
niet onproblematisch als je het zo ervaart toch? Dus dat kan ik begrijpen. Het probleem is wanneer zoveel gebieden van het leven op de een of andere manier ondergeschikt zijn aan als alcohol op de een of andere manier de hindernissen zou moeten doorbreken, als ik denk dus misschien kan ik iemand beter leren kennen dan zonder of meer plezier hebben met mijn vrienden. Dus misschien is het zo. Vele avonden gaan zo voorbij, zelfs op de verjaardag van mijn moeder. Ik ben benieuwd hoe mensen hier reageren als ik niet drink. Het gekke is dat ik had gedacht dat meer mensen me hier zouden vragen dat ik geen alcohol drink.

Nou, ik had echt gedacht dat ik de hele tijd naar grappen zou moeten luisteren, maar ik ben echt aangenaam verrast. Ik denk dat veel mensen nu denken dat ik zwanger ben. Maar ik ben benieuwd of er de komende dagen zulke geruchten bij mijn moeder komen. Ik vraag het aan mijn moeder, maar niemand vraagt ​​haar ernaar. Dus, over de situatie van mijn alcoholontwenning. Ik heb het gevoel dat mijn huid een beetje beter is geworden. Ik heb het gevoel dat mijn gezicht wat slanker is. Maar weet je waarvoor ik dat zou willen ruilen? Voor een beetje dronkenschap. Ik heb een afspraak in de biertuin. Het wordt zwaar. Ik controleerde langzaam hoe het was zonder Korn, Sambuca, Uzo, alles. Namelijk alsof alcohol een club is voor de stoere kids. En ik moet nu 30 dagen wegblijven Je hoort altijd de uitdrukking: je kunt plezier hebben zonder alcohol. Zeker waar. Maar ik denk dat je eerlijk moet zijn.
Het is niet hetzelfde soort plezier. Dat krijg je alleen als je dronken bent. Kijk eens, zo leuk
Ik eerlijk gezegd niet in de twee weken.

Dus als ik het nu van de buitenkant bekijk,
dan zou ik misschien de wrede vraag stellen: Wat is het verschil tussen de situatie en die met de Engelsen? Ja, dat ik de mensen waarschijnlijk gewoon beter ken en leuker vind, zodat ik me meer in de groep bevind. Oh, oké, dat was een beetje een strikvraag. Ja. Maar wat is dan het antwoord op de vraag? Omdat ik denk dat je gelijk hebt, is het verschil waarschijnlijk niet zo groot. En toch wil ik daar graag meedoen en niet zozeer met de anderen. Wat leer ik hier nu van? Ja. Dus we hebben het eerder gehad, dus
Ik denk dat het gaat over de situatie waarin ze veel willen drinken om te differentiëren en die uit te kiezen waar ze het willen. En leef dan de volgende dag gewoon met de effecten en laat de anderen meer zijn. Overigens vertelt iemand die er was na die avond dat hij me erg gereserveerd vond. Een zin die past. Ik voel me ook een beetje geremd op andere avonden tijdens het experiment.

Ik realiseerde me dat ik de hele tijd zo veel aan het denken was en gaf me altijd zulke sociale cijfers. Zo ben ik vandaag grappig. Ben ik welsprekend, ben ik slim? En dat betekende dat ik op de een of andere manier helemaal niet ontspannen was, mijn hoofd zat vol met dingen. Wat er natuurlijk toe leidde dat uiteindelijk de stelling: ik presteer beter op alcohol, ja, zelfs waar. Fysiek merk ik in ieder geval verbetering. ik ren sneller Een twee drie vier. Deze flessen zijn allemaal in mijn bezit gekomen. Een vriendin heeft dit voor me meegebracht toen ze hier sliep. Iemand die hier langs kwam heeft het meegebracht. Ervan uitgaande dat we toch wat gaan drinken.

Mooi zo. Ik heb dit zelf gekocht voor het bakken van taarten. En dat kreeg ik later voor mijn verjaardag, maar dat was in februari, dus het was lang geleden. Dat betekent dat er in achttien dagen vier flessen alcohol mijn huishouden zijn binnengeslopen. Koel. Dat is tenminste wat het betekent in mijn leven. Nummer één afhaalmaaltijden, alcohol. En anders ben ik er blij mee. Het is sowieso grof, vier flessen. En op sommige dagen vind ik het echt moeilijk om mezelf niet uit deze voorraad te helpen. Ik zou nu willen slapen. Het is een soort van 22:00 uur. uhm Maar ik heb het momenteel zo druk. En ik besef dat ik gewoon niet naar beneden kan komen. En ik zou nu eigenlijk wel wat willen drinken. Natuurlijk doe ik dat nu niet. Ik vind het nogal ontnuchterend. Hahaha.
Dus dit besef. Ik denk niet dat ik een probleem heb met alcohol.

Ik geloof eerder dat ik mijn problemen vaak tussen aanhalingstekens met alcohol oplos. Ik word nu zo koppig. Ik denk als volgt: ik heb het recht om
nu aftrekken een beetje met een glas wijn. En om bij te komen van mijn stressvolle dag. Nou, mijn humeur is zeker niet beter. Ik denk dat dat het moment was dat ik het moeilijkst vond om op de een of andere manier in het rapport te snijden. Het moment dat ik op de een of andere manier het moeilijkst vind om naar te kijken.

Ja, uhm Ja, het is als een cruciaal moment. Je ervaart een staat van tekort en wordt boos, boos. En dan zie je dat natuurlijk wel
wat het nu heeft gebracht, tot nu toe bijna niet meer mogelijk. Ik denk dat als je vandaag naar de video kijkt en ons gesprek bekijkt, je zeker tien dingen kunt noemen die het goed hebben gedaan in het experiment. Maar op dat moment kon dat niet, toch? Precies, dat is alles wat je zag.

Het was gewoon een kwestie van trouw blijven aan de resolutie, om zo te zeggen, je hersenen uitschakelen en doen wat belangrijk is. Dus ik heb het gevoel dat ik me er terdege van bewust ben dat dit problematisch is. En ik denk dat een onderdeel van zo'n rapport is om dat aan te tonen. Ik vind het een krachtig moment omdat ze
durf deze ambivalentie, deze honger naar alcohol te benoemen. Het is meestal een taboe-onderwerp, en ik denk dat het sterk is om het zo te laten zien. Ik wil mezelf niet verliezen in zo'n pro-alcohol opstandige fase en Andreas ontmoeten, een vriend van mij die geen alcohol meer drinkt. We gaan naar de eerste alcoholvrije kiosk in Duitsland, natuurlijk in Berlijn.

Hoi? Leuk je te zien Alles goed met je?
– Zeer goed. Hoe lang ben je gestopt met het drinken van alcohol?
– Sinds 2019. Wauw, al zo lang. Zonder uitzondering? Zonder uitzondering. Het maakt nu deel uit van mijn identiteit, zou ik zeggen. Echt grof! Spannend. Het lijkt wel of het drinken van alcohol een principiële kwestie is. Zowel Andreas als ik definiëren onszelf door consumptie. Hier in de winkel kreeg ik voor het eerst het gevoel dat alcoholvrij niet per se uncool hoeft te zijn. Wij zitten buiten. Andreas en ik kennen elkaar sinds 2017. We hebben toen vaak samen gedronken. Hij heeft er bewust voor gekozen om geen alcohol meer te drinken. Maar hij heeft geen probleem met alcohol. Oh geweldig, ruikt zeker naar, zoals een
wijn moet smaken. Wacht. Dus. Waar het op neerkomt, drinken nam gewoon meer van me weg dan het me gaf, ja. En op een gegeven moment was deze mentale lijst met voor- en nadelen veel langer aan de tegenkant dan aan de positieve kant.

Wat stond er op de pro-pagina? Wat stond er op de pro-pagina? Eigenlijk niet veel meer. Ik heb dit hoofdstuk net doorleefd en op een gegeven moment kwam ik op een punt waarop ik kon stoppen met een zuiver geweten. Ik heb ook geen FOMO. Geen angst om iets te missen. Zeker omdat ik nog buiten ben met mensen in een sociale setting. En je kunt me nog steeds in bars vinden. Heb je het soms nog, mis je het soms op de een of andere manier? nee
– Koel. Dan is het misschien gewoon een typeding. Maar: vroeger was ik vaker, veel vaker verliefd. Maar ik denk ook omdat ik vaker dronken was. Gek. Zou je nu, als niet-drinker, uitgaan met een vrouw die alcohol drinkt? Ja absoluut.
– Ja. Ja. Nou, ik kon me natuurlijk voorstellen dat ik mijn tegenhanger in de loop van de tijd een beetje zou kunnen beïnvloeden. Maar misschien beïnvloedt het mij ook. plot twist. Ik zie dat ik niet zo bereid ben om compromissen te sluiten. Ik heb een of twee keer iemand ontmoet. Een keer in een kroeg. En toen vertelde hij me dat hij geen alcohol drinkt.

En toen dacht ik: Digga, zeg dat maar. Helemaal dom. Ik weet dat het is. Maar dan dronk je alleen, toch?
– Ja. Ja, dat is ook goed. Ja, dat is ook goed. Maar toen voelde ik me slecht. mmm Maar wil je een partner of een datingpartner, hoe dan ook, wie drinkt er alcohol of gewoon iemand die makkelijk in de omgang is? Ja. Weet je wat? Weet je, eigenlijk, natuurlijk, het goede antwoord, het verwachte antwoord, zou er gewoon een zijn die gemakkelijk in de omgang is. Maar ik vind het zelf fout. Maar nee, voelde ook iemand die alcohol drinkt, wel, omdat ik, omdat je onbewust weet dat het een ondeugd is en je wilt het gewoon niet alleen doen. Maar omdat ik niet zonder wil, wil ik ook niet zonder met iemand. Het kan echt niet.

Of? Ja, zou niet mogen. Nee, dat kan niet, toch? Wel, ik bedoel, wat heeft het nu voor zin, als mijn tegenhanger op de een of andere manier signaleert, dat hij een geweldige ervaring met mij heeft en niet drinkt? En ik drink, ja, wat is nu het probleem? Ja dat klopt. Het is waarschijnlijk weer een van die… Misschien is het gewoon een overtuiging die verkeerd is. Ik zou zeggen. Ik geloof eigenlijk dat elke seconde of misschien wel elke derde persoon hier helemaal niet zou rondlopen, als er geen alcohol was.
– WAAR. Dus dat zou ik zeker doen. Dat is een heel interessant gedachte-experiment. Ja, dat kunnen we duidelijk maken. Heb je minder seks gehad sinds je stopte met het drinken van alcohol? Ja. Heb ik meer of minder seks? Zeker beter en bewuster. Ik geloof jou ook.
– Ja precies. De 30 dagen zijn nu voorbij. In eerste instantie zou je denken dat ik niets heb geleerd. Dan hebben we vier tequila's. Maar zonder de pauze van consumptie, zou ik het belang van alcohol in mijn leven niet hebben opgemerkt: Bij het daten, bij stress, in sociale situaties.

Om eerlijk te zijn, vrij zijn van alcohol ziet er anders uit. Ik heb echt het gevoel dat ik een beetje omhelsd en opgetild ben. En eerlijk gezegd heb ik het gemist. Toch ben ik in ieder geval van plan om volgend jaar weer een pauze te nemen van de consumptie. Als het alleen maar is dat ik plezier wil hebben en daarom drink ik alcohol. Tenminste, dat denk ik voor mezelf
leven niet verwerpelijk. En omdat ik nu een langere pauze heb genomen, zou ik zeggen dat het bijzonder goed smaakt, nee. Dat is eigenlijk jammer, want ik denk dat het soms gewoon door de omstandigheden komt. Ik zit hier in de kroeg, aan het eind in de bar, en formuleer hier mijn conclusie. En dat is zeker de halve waarheid, dat ik blij ben weer te drinken. Dat kun je ook zien.

Toch is het jammer, want er is ongelooflijk veel kennis opgedaan in de loop van het rapport, omdat er nu op de een of andere manier een beetje achterblijft, op de een of andere manier. En dat het niet waar is. Alsof
me alsof dat het enige is dat vastzit. Een concept van afhankelijkheid verhoogde op de een of andere manier het verschil tussen willen en houden. Zodat, om zo te zeggen, het leuk vinden om iets te doen, wordt vervangen door willen in de loop van de ontwikkeling van afhankelijkheid, dat is zo ongeveer het dwangmatige, het zal dringend zijn, iets moeten hebben en het dan op de een of andere manier opeten en anders voel je je niet lekker meer en dat soort dingen en het hoort er gewoon altijd bij zo, nee.

Maar dat vind ik nu echt spannend, want dat is eigenlijk wat ik denk dat ik heb gemist, om in deze conclusie correct te formuleren, maar in principe wat ik bedoel. Wat hier buiten de boot valt, is dat ik, dat heb ik zeker gemerkt dat er fasen van willen zijn en dat die echt kritisch bekeken moeten worden. Maar in dit geval classificeer ik het niet als laakbaar omdat het eigenlijk om een ​​liefhebberij gaat.

Het gaat over he, ik heb er nu echt zin in, is het een kleine kater of zo, maar het is het me waard. Nu, na deze verzaking, dat zeg ik, heb ik vanavond een leuke avond. Maar het is interessant, dus ik vind het spannend. En ik denk ook dat ik hier ben. Wat we net hebben gezien. Het was bijna de laatste dag, nee, ik drink weer. Maar sindsdien is er ontzettend veel gebeurd.

Dus ik denk dat deze consumptiepauze, gekoppeld aan dit rapport, al heeft bijgedragen aan dat ik veel kritischer kijk naar mijn verbruik. Mooi zo. Iets anders zou raar zijn, denk ik. Die kon niet langs me heen, ook door de echo. Dat jij, dat merk je al. Dat is nogal wat Ik vond het gewoon goed dat ambivalentie op de een of andere manier in al zijn kracht en scherpte in het verslag mocht staan. En ik denk dat dat het punt is van dit ding.
– Ja. Als je de film leuk vond, laat dan een like achter en abonneer. We kijken ernaar uit om met u te delen in onze commentaarkolom. Als je wilt weten wat de zuiveringsinstallatie weet over je drugsgebruik, bekijk dan deze video van Zweifelfrei.