Reporterin Caro Reagiert Auf “hauptsache Alkohol?” | Y-kollektiv

Hoi. Sommigen van jullie hebben het misschien gemerkt, anderen
Niet. Een paar weken geleden we publiceerden een rapport over alcohol en dat kreeg veel kritiek. We hebben de melding nu weer offline gehaald En ik leg je graag uit waarom. Velen van u vonden het rapport alcoholverheerlijkend. De film ging over een zelfexperiment. Ik heb al 30 dagen niet gedronken. En vertelt ook hoe moeilijk ik het op sommige plekken heb. Het spijt me echt dat dit verslag werd gezien als verheerlijking van alcohol, want dat was echt niet het plan. Maar we hebben onszelf opnieuw onder de loep genomen, uw kritiek ter harte genomen en het klopt: op sommige plaatsen zijn er classificaties ontbreekt en het klopt ook: met het oog op de bescherming van minderjarigen was het beter geweest als we het rapport niet zo hadden geüpload.

Maar het zou niet de stijl van het Y-collectief zijn als we dit ding gewoon onder het vloerkleed zouden vegen en er nooit meer over zouden praten. En daarom hebben we besloten om
upload het rapport opnieuw in een herziene vorm. en daar heb ik een reactievideo voor gemaakt. Maar niet alleen met mij alleen, maar samen met Hans Peter Eckert , hoofd van de instelling voor verslavingszorg Kokon in Berlijn. en hebben we het rapport nog eens kritisch bekeken. OKÉ. Wauw, ik ben slecht.

Ik geloof vandaag
Ik vind het niet moeilijk om geen alcohol te drinken. opluchting Gisteren was geweldig. Voorverwarmen, vieren
gaan, na uur. Hierna doe ik 30 dagen nuchter. Ik wilde eigenlijk vandaag beginnen. maar
nu smaakt het me zo goed en daarom zou ik zeggen Ik stel de start uit tot morgen. Iedereen om me heen blijft drinken. En ik
onthoud dat niet drinken niet zo gemakkelijk is. Alcohol hoort er voor mij gewoon bij. l
maar wil ook begrijpen waarom je bewust bent besluit geen alcohol te drinken. Het komt erop neer dat het drinken van alcohol me deed stoppen
nam meer dan het me gaf. Mis je dat soms op de een of andere manier? nee Alcohol als levenselixer. Is dat eigenlijk niet een beetje triest? Het is geen prettig gevoel om mezelf zo te laten zien, maar ik ben vaak op de een of andere manier wakker geworden. Ik heb om 15 begon te drinken en eigenlijk nooit gedaan
gestopt. Dag een. Allereerst weet ik het dat 30 dagen nuchter blijven voor velen
mensen is voor mij geen uitdaging maar leuk.

Deze film gaat niet over
alcoholisten, maar mensen zoals ik die graag drinken. En over de vraag: ik ben
echt vrij van de fles? mijn verbruik ziet er zo uit: ik drink ongeveer vier keer zoveel
Week en ook mijn omgeving tikt op dezelfde manier. Drink vier keer per week. Soms helemaal onafhankelijk
van hoe mijn verbruik eruit ziet, is er een automatisch afhankelijk als je vier keer per week alcohol drinkt? nee Dus de WHO-eis is in dit geval
eigenlijk die ene als je naar vier dagen gaat drinkt en neemt een pauze van twee dagen van consumptie,
dan is er hoop dat er nog steeds geen probleem is cadeau.

Ik denk dat de dosis het nu doet
een beetje het probleem. Dat zegt de WHO ja, risicovrij consumeren bestaat niet
kort geleden. Het is een soort cytotoxine en heeft altijd een schadelijk effect. Ik heb het een paar van mijn vrienden verteld
dat ik dit experiment en een paar doe Ik kan deze reacties samenvatten.
Uh, ik schreef naar een vriend van mij Ik ben nu 30 dagen nuchter, daarna wel
schreef hij, dan zijn we waarschijnlijk 30 dagen niet zien.

Eh hier, een ander heeft
schreef me niet eens meer dan Ik zei dat we elkaar kunnen ontmoeten
maar ik zal niet drinken. Carol, hou me alsjeblieft niet voor de gek. ik wil jou
geen vier weken droog. dat kun je bij mij doen niet doen, kerel. Maar ik vind het lomp, want natuurlijk
Is dit allemaal als grap bedoeld? En toch Ik vraag me af hoeveel waarheid uiteindelijk
daar is het. Want met het een of het ander Ik weet echt niet zeker of ik het kan
zal het op tijd zien. Eigenlijk is dat precies wat ik wil proberen
mijn leven voor de komende vier weken indien mogelijk doorgaan zoals gewoonlijk. Hetzelfde
Mensen ontmoeten, dezelfde dingen doen, gewoon gewoon zonder alcohol. Ik heb een afspraak met vrienden voor het avondeten.
Eerste indruk: non-alcoholic heeft [ __ ] Afbeelding. Niemand wil een Happy Virgin bestellen. Heb je alcoholvrij bier? We hebben alle plezier uit de fles.

Ik neem! Geweldig bedankt. Nog beter, smaakt ook goed. De eerste avond
Ik vind het makkelijk, maar de volgende 's Avonds hetzelfde spelletje: iedereen om me heen drinkt. Wat drink je Thomas? Whisky Zuur. Wat drink je Lisa? Uh, whisky zuur. Wat drink je? Een Negroni. En ik drink hier, Corona alcoholvrij. Ik voel me goed als de anderen drinken
dan is de stemming beter. En daar heb ik dan iets van. We blijven tot 16.00 uur
morgenochtend in de winkel. Als we allemaal nuchter waren dan was het niet gebeurd.

Het is natuurlijk niet zonder problemen, maar
ook niet goed als je zegt: Nou, dat ben ik eigenlijk alleen hier omdat mensen drinken,
op de een of andere manier, nee. Ik vind het heel eerlijk op het punt, want dat doen we zeker niet
zou zo lang hebben gezeten als er geen alcohol was zou hebben gevloeid. Tja, wat kan ik daarover zeggen? Ik zeg gewoon
dus eh, we zijn er zo ongeveer allemaal mee bezig geïnstrueerd om sociale contacten te hebben
en om je op de een of andere manier verzorgd te voelen indien mogelijk om dat ook zonder angst te hebben.
En dan is alcohol gewoon iets, bij wijze van spreken kalmeert de angst.

En als ik dat nu doe
ben in contact en dan nog een Laat angst los, voeg na toe, des te beter. dan
Ik heb meer sociale contacten, zeg maar en mijn organisme zegt me wow dat is
wat je doet is het juiste. jij geeft om je contacten, dat heb je nodig, en dat is het
relevant voor uw overleving en van groot belang Betekenis. Men zou zich kunnen afvragen of het
mist dat punt nu een beetje omdat eigenlijk in de verdere kennismakingsfase
je kunt dan ook zonder ruilen kalmerend, anxiolytisch. Ja. Wel, dat klopt. Op dag vier van het experiment valt het me een beetje op
mijn verleden. hebben als student i Engelse vrijgezellenfeesten aan de bar
Hoppen over de Reeperbahn begeleid. nu Moet ik weer instappen in Berlijn? Eigenlijk grappig als ik erover nadenk
dat ik zelfs op zoek ging naar een bijbaan waar ik mezelf helemaal uit kon schieten. Een opwindend inzicht voor deze film,
om dit werk weer te doen. Voor transparantie Ik krijg er ook voor betaald. Hoeveel geld zouden we hebben om je te betalen, Julian
voor jou om dat te doen? 400 euro.

Ik krijg 140. En zo is het altijd.
Ik zal het zo zeggen, echt, voor mij is het echt erger dat ik vandaag niets kan drinken. Echt. Het begint. De jongens zitten er al in
Bar. Ik zal haar daar ontmoeten. Hallo, ik ben Caroline! Aangenaam. Hoe dan ook, hartelijk welkom. Wie is de bruidegom? Hier is de bruidegom. Ja, ik ben Carolin, leuk je te ontmoeten. Eerste indruk: niemand lijkt er meer te zijn
om te beseffen dat het hier niet per se gezellig is is, maar zolang het glas vol is, de
humeur goed. Aan de bril gewerkt opnieuw legen wordt constant. Over het algemeen
er is nauwelijks een ander onderwerp dan het drinken zelf. Wanneer ben je begonnen met drinken? Om 9 uur 's ochtends. Dat betekent dat de jongens bijna twaalf zijn
uur op het glas. Niet ongebruikelijk voor zo'n man vrijgezellenfeest. De belangrijkste rol
speelt meestal niet de bruidegom, maar de drank. Ik had zoiets van, oh god, die zijn er nu
16 Britten die mij allemaal niet kennen mannelijk. Dit gaat zeker heel moeilijk voor me worden.
Dan ben ik waarschijnlijk een beetje bang hebben, of dat zal draaien.

Ik zal
ongemakkelijk voelen. Zo was het echt niet. Dat is geweldig. Dat betekent eigenlijk
voor het publiek, uh, dat ze zelfs, om zo te zeggen niet langer op het anxiolytische effect van
Alcoholafhankelijk zoals je het voorafging misschien gedacht. Ik neem vol… sorry? Hoe grof alcohol is eenvoudig vastgesteld. En ik denk dat ik dat helemaal begrijp.
Ik begrijp het ook als er nu andere mensen zijn kijk en denk zo, zo: Bua, dat werkt
maar geen pretje. Kijk, ze brullen enkel en alleen. Het is allemaal zo-zo, maar dat
het is leuk als je het zelf doet lala is zo. Ik moet zeggen dat ik er ben
heb al een hart voor Maar toegegeven, zonder zelf lala te zijn,
het is een beetje vermoeiend.

De verplichte Afhaalstop duurt eeuwig. De medewerkers
zijn geïrriteerd en ik zie dronken mensen zijn een beetje als kinderen. De makkelijkste
Dingen lijken opeens super ingewikkeld. En nu ja, en nu komt het langzaam op gang
om me te ergeren dat ik geen alcohol drink. Dus op dit moment maakt het eigenlijk niet uit. Je zit nu een beetje in een dilemma. Ach ja,
soort van nuchter blijven, zoals Ik heb een beslissing genomen. Of ook
beginnen met drinken, gewoon om op de een of andere manier meer te krijgen aanwezig zijn, maar waarvoor? Ja, om dan misschien zelfs op vreemden terecht te komen
afhankelijk zijn van hulp. Ja, maar dat is het ook ja niet zo. Ik denk, eh, dat is misschien
ook een heel goede, laat ik zeggen een therapeutische benadering, omdat het ook makkelijker is, denk ik, im
om even naar andere mensen te kijken, wat je echt niet leuk vindt aan alcoholgebruik
Leuk vinden.

In het begin is het natuurlijk makkelijker ne om naar iemand te kijken en dat te zeggen
oha bah mhm maar dat is eigenlijk wat ik wil heb er allemaal niks mee te maken
allereerst om op de een of andere manier aan jezelf toe te geven. Ga verder. De kleuterjuf roept op tot appèl. Ik weet dat je plezier hebt, maar we komen er niet in als je echt dronken doet. Probeer je te gedragen als we naar binnen gaan, oké? Oké, laten we gaan. Maar wat nu met dit stelletje rakkers? de
enige bar die ik kan bedenken, de 18 dronken Britten binnen zou laten is om de een of andere reden gesloten. Nee nee, sorry sorry, ik wacht. Kom op Caroline! Laat ons nu niet in de steek. waar zijn je sleutels Nu wordt het moeilijk. Ik weet het niet precies,
waar te gaan met de jongens En dat vinden ze natuurlijk ook [ __ ]. Ik vraag me af hoe ik zoiets doe
eerder opgelost toen ik nog aan het drinken was. Misschien zal de situatie me dan hebben
gewoon minder gestrest.

Ik beslis, om de jongens eerst bij de stripclub te parkeren.
Ook graag kleine kinderen uit de boezem dan zijn allemaal blij. Als je er met nuchtere ogen naar kijkt
heeft zoveel gedronken, wat triest voor me is. Dus dat vind ik echt geweldig. Ik weet,
dat ik er zelf van geniet. maar als je daar staat, denk je zo, er is hier geen gesprek meer. Op de een of andere manier is dit de enige manier om hier te overleven, heb ik de indruk.

Ze overleven hun dronkenschap ternauwernood. Allemaal zo… Ah, ja. Of dat wil ik helemaal niet, dat bedoel ik niet respectloos. Dus dat weet ik. Dat is dus het hele rapport
meest alcoholkritische moment. Dus ik denk dat je toon en je woorden op dit punt behoorlijk kritisch klinken over de consumptie van de groep. En nu om achteraf te zeggen, ja, het is ook leuk,
is op de een of andere manier niet de hele waarheid. Dus het was echt belangrijk voor mij om mezelf er niet uit te trekken, want precies wat we zeggen, ja: Mijn kijk erop was kritisch en toch voelde ik me een beetje brutaal om daar nu te staan, wees nuchter en zeg kijk hoe ze drinken.

Daarom relativeerde ik het uiteindelijk, omdat ik dacht: Nou, het is ook niet te geloven als ik hier sta en het ineens zo erg veroordeel. De avond gaat eigenlijk door, maar het brengt geen inzichten meer. Op een gegeven moment neem ik afscheid. Het valt me ​​op dat ik nog nooit zo weinig te maken heb gehad met de groep waar ik in zat. Want laten we eerlijk zijn: eigenlijk had ik niets met hen gemeen, behalve de liefde voor alcohol. Iedereen drinkt, je vindt snel een basis, zoals hier op weg naar huis in de Warschauer Strasse. Vreemdelingen knuffelen elkaar. Nu een biertje en ik zou erbij zijn. Nou, geen kater morgen. Ook hier om er nu over na te denken: Ja, de gelegenheid, is het voor mij de moeite waard om af en toe te drinken en deze effecten te hebben.

De high en de dode hersencellen en wat dan ook. En dan misschien de volgende dag zelfverwijten of zoiets, toch? Is het de moeite waard voor deze gelegenheid? Of misschien komen ze voor een andere gelegenheid tot het einde, het is het waard en precies goed. Dan is dat ook oké. Je gaat echt in op mijn gevoelens op dit moment, want dat vroeg ik mezelf ook af. Dat heb ik uiteindelijk niet in het rapport geknipt. Maar achteraf heb ik goed gelachen met mijn cameraman terwijl ik daar stond. Hij zei, hoe gek eigenlijk, als ik me voorstel hoeveel avonden ik met een paar Britten heb doorgebracht. Ja, ik moet zeggen dat ik gisteren om een ​​uur of drie in bed lag en ik heb nog steeds een beetje een kater vandaag, hoewel ik nog geen slok alcohol heb gedronken. Ja, en ik kan er niet zoveel uithalen nu ik geen kater heb. Ja, het is zo'n effect dat als je lang hebt gefeest, zelfs zonder alcohol, je het gevoel hebt dat je een kater hebt.

Dat is eigenlijk normaal, nee. je voelt je kater. Dat is eigenlijk normaal, nee. En eigenlijk een beetje ontnuchterend, zou ik zeggen want zo stel je het je niet voor, dan denk je zo, ook nu heb ik niets gedronken en wordt dan eigenlijk een beetje boos en denkt zo: man, ik voel me niet zo veel beter. Wel de bijzin dat je dan zegt dat ik niet echt het gevoel heb dat ik geen kater heb, wat natuurlijk de consumptie versterkt. En daar, dat zou een soort overtuiging zijn waarover je kunt nadenken en zeggen, dat is helemaal niet waar. Dat klopt, want dan zeg ik eigenlijk dat ik me niet beter voel. Dat betekent dat het niet de moeite waard was om nuchter te blijven, nee. Ik verzamelde ook redenen waarom het de moeite waard was om nuchter te blijven en gooi dit dan allemaal weg.
– Ik ben het eens. Ontnuchterend vonnis.
Toch was de week nuchter niet moeilijk voor mij. Is mijn verbruik überhaupt problematisch?
Dat wil ik duidelijk maken in het verslavingszorgcentrum.

Hallo. Hoi. Volgens de BZgA, het Federaal Centrum voor Gezondheidseducatie, is er geen risicovrij gebruik van alcohol. De vuistregel voor wanneer het als een laag risico wordt beschouwd, staat zo ver af van de realiteit van mijn leven dat ik het niet serieus kan nemen. Laten we terugkomen, ik heb het hier in het rapport beknopt verworpen, omdat ik het ook zo heb ervaren. Ik dacht, nou, dat heeft niets met mij te maken. Maar het is natuurlijk waar, al was het maar voor educatieve doeleinden, om ze hier nog eens te noemen, wat de richtlijnen voor laag-risicoconsumptie zijn. Dus voor een vrouw rond haar leeftijd: een klein drankje, d.w.z. een klein biertje, 0,33l, of een glas mousserende wijn, 0,1l, of een half glas, een achtste wijn. OKÉ. En minstens twee drugsvrije dagen per week, toch?
– Ja. En ik denk twee keer zoveel voor de man, toch?
– Ongeveer, ja. Had je op sommige plekken het gevoel dat je: Dat was nu te veel, wat voor mij een soort nadeel oplevert. Ja. Nou, ik bedoel, als je heel eerlijk bent, is het eigenlijk best gek dat je eigenlijk regelmatig alcohol drinkt en je dan veel delen helemaal niet meer herinnert.

En op de een of andere manier gewoon aannemen dat het een mega-avond moet zijn geweest. Nou, ik bedoel natuurlijk, dat is de meest schadelijke vorm van het drinken van grote hoeveelheden alcohol. En dan tot je een filmscheur hebt. En dat is zeker allesbehalve gezond. Ja. I denk. Daarom zeker belangrijk
zodat we het op dit punt opnieuw kunnen classificeren. Ja natuurlijk. Alcohol is dus slecht
Alcohol veroorzaakt zestigduizend doden per jaar. Dus dat verkort de levensduur van mensen die verslaafd zijn geraakt maximaal. Dus dat is het, er is niet veel dat kan worden gebagatelliseerd of gebagatelliseerd.

Dit is een reëel probleem voor de samenleving als geheel. Zijn er ooit toespraken geweest uit de omgeving of iets dergelijks, dat mensen hebben gezegd, ik denk dat dat best veel is van wat je drinkt. Ja, maar meer op een grappige manier. Dus bijvoorbeeld in Keulen met mijn meisjes willen op de een of andere manier nog steeds bier halen, omdat het op de een of andere manier mooi weer is, dan gaat het zo: Ah ja voor
Caro, laten we er drie meenemen. En als zo'n gezegde komt, wat doet dat met jou? Ik merk gewoon dat ik me er dan mee identificeer. Ik vind het helemaal niet erg, ik accepteer het gewoon omdat ik iemand ben die veel drinkt. En het is een verwachting van mezelf, maar ook van mij, van mijn functie, om op de een of andere manier bijzonder grappig te zijn in een groep.

Of vooral, ik weet het niet. Ik denk dat ik iemand ben die overboord gaat, dus dat is een soort set. Oké, dus je hebt dat min of meer ingebouwd in je zelfbeeld, in je identiteit, om zo te zeggen. dat alcohol er eigenlijk bij hoort. Geweldig, dat had ik niet eerder in de gaten. Maar hij heeft gelijk. Klinkt zielig, om eerlijk te zijn.

Alcohol een eigenschap, echt? Dus alcohol is geen eigenschap op weg naar het chronische probleem, maar verslaving is een mijlpaal, ja. Dus je drinkt en drinkt steeds meer, bouwt het in je eigen identiteit in en steeds meer, Dat is met alle andere drugs net zo, de drug wordt steeds doorslaggevender. Het lijkt erop dat er helemaal geen andere manier is om plezier te hebben. Het lijkt erop dat dit het enige is waarop je je kunt oriënteren. Het is beter om een ​​gesprek wat korter te houden zodat je het weer kunt oppakken ofzo. Er is bij wijze van spreken nog steeds een bereik ergens tussen schadelijke en misbruikende consumptie, tot die tijd is er eigenlijk sprake van afhankelijkheid. Het doet me goed hoe gedifferentieerd hij mijn verbruik indeelt. Ik heb de indruk dat zo'n pauze van consumptie me veel over mezelf kan leren. En dat kan zeker iets zijn dat mensen doen als ze zich bijvoorbeeld aanmelden voor onthouding of besluiten om de consumptie te verminderen onthouding of besluiten om de consumptie te verminderen zeggen: mhm, ik heb eigenlijk geen zin meer in feesten, merkte ik omdat ik niet echt van bepaalde soorten feesten hou, ik niet echt van bepaalde soorten feesten hou, Ik geniet er eigenlijk alleen van als ik veel gedronken heb.

En het is waar, ik heb bijvoorbeeld niet genoten van de avond met de vrijgezellen en de avonden met vrienden waren vaak vermoeiender voor mij. Ik vond het uitdagender om een ​​versie van mezelf te zijn die ik leuk vind. Maar het is me gelukt, denk ik. mmm Ze geven me ook een paar praktische
Trucs bij de hand om mijn verbruik op lange termijn te verminderen. Zet bijvoorbeeld het glas na elke slok neer. Klinkt banaal, maar ik vind het goed. Ik vond het buitengewoon spannend, ik heb het gevoel dat het mijn zeer persoonlijke consumptie vorm heeft gegeven. En dus al met al en ik vind het gewoon ontzettend lomp dat zo'n aanbieding gratis is en je daar gewoon terecht kan en krijgt professioneel advies.

Euh, ik wist niet eens dat dat kon. Meer informatie vindt u in de infobox. dag negen Wauw, vandaag is zo'n dag dat ik mezelf echt naar de [ __ ] doe. Ik ben uitgenodigd voor zo'n filmpremière en alcohol wordt hier vaak sociale lijm genoemd. Dan zou ik het gewoon sociale zuurstof noemen, want daar hoort het echt thuis. Als je zo niemand kent en dan in zo'n omgeving waar mensen rondlopen die iets van zichzelf denken. Wauw, ik ben echt niet in de stemming om geen alcohol te drinken. En waarschijnlijk allemaal tevergeefs. Natuurlijk ga ik toch. Oké, natuurlijk heb ik iemand ontmoet die ik ken. Maar nu moet ik proosten met Diet Coke. Het spijt me zeer.
– Dit voelt echt als stront.

De première is niet half zo luxe als verwacht. Als ik mezelf vooraf een glaasje had gegund, was dat helemaal niet nodig geweest. Soms moet je gewoon situaties doorstaan ​​zonder. En toch: Nou, iedereen hier is zeker in een wat betere bui dan ik. Het belangrijkste was dat Lisa al een beetje wijn had. Als ik dat krijg, hoe leuk
dat kan, iets drinken, dan is het moeilijk voor mij om het niet te doen
drankje. En op de een of andere manier zeker een belangrijke bevinding. En ook de vraag of je dan misschien ook in contact komt met anderen, d.w.z. als ik nu mijn doel ben, geen alcohol meer te drinken of als ik twijfel aan mijn consumptie, denk ik ook dat de consequentie zou zijn om me minder te omringen met mensen die alcohol drinken. Dus het is natuurlijk een moeilijk nummer
nee. Ja, maar dat denk ik ook als ik dat nu doe.
Ik denk dat ik me anders veel te vaak erger.

Of je creëert een nieuw beeld en zegt: ik ben degene die bij veel gelegenheden gewoon helemaal niet drinkt. Daar zijn we weer met de identiteit, ne. De conclusie daarom: Alcohol is in bepaalde kringen als een
Hond gaat wandelen. Het werkt zonder, maar met is gewoon leuker. Ja natuurlijk is dat nu een statement,
die volkomen triviaal is gelezen. En dat begrijp ik ook. Ik geloof hier.

Enerzijds geeft het een buitengewoon goed inzicht in mijn binnenwereld, want zo is het, zo voelde ik het, anders had ik het niet gezegd. Maar daarom zitten ze hier nu. Want natuurlijk, natuurlijk, dat is natuurlijk
niet onproblematisch als je het zo ervaart toch? Dus dat kan ik begrijpen. Het probleem is wanneer zoveel gebieden van het leven op de een of andere manier ondergeschikt zijn als alcohol op de een of andere manier de hindernissen zou moeten nemen, als ik denk dus misschien kan ik iemand beter leren kennen dan zonder of meer plezier hebben met mijn vrienden.

Dus misschien is het zo. Zo gaan er veel avonden voorbij, zelfs op de verjaardag van mijn moeder. Ik ben benieuwd hoe mensen hier reageren als ik niet drink. Het gekke is, ik had gedacht dat meer mensen me hier zouden vragen dat ik geen alcohol drink. Nou, ik had echt gedacht dat ik de hele tijd naar grappen zou moeten luisteren, maar ik ben echt aangenaam verrast. Ik denk dat veel mensen nu denken dat ik zwanger ben. Maar ik ben benieuwd of zulke geruchten de komende dagen bij mijn moeder zullen komen. Ik vraag het aan mijn moeder, maar niemand vraagt ​​haar ernaar. Dus over de situatie van mijn alcoholontwenning. Ik heb het gevoel dat mijn huid een beetje beter is geworden. Ik heb het gevoel dat mijn gezicht wat slanker is.

Maar weet je waar ik dat voor zou willen ruilen? Voor een beetje dronkenschap. Ik heb een afspraak in de biertuin. Het wordt moeilijk. Ik controleerde langzaam hoe het was zonder Korn, Sambuca, Uzo, alles. Namelijk alsof alcohol een club is voor de coole kids. En ik moet nu 30 dagen wegblijven Je hoort altijd de uitdrukking: je kunt plezier hebben zonder alcohol. Zeker waar. Maar ik denk dat je eerlijk moet zijn.
Het is niet hetzelfde soort plezier. Dat heb je alleen als je dronken bent. Kijk eens, zo leuk
Ik had eerlijk gezegd niet in de twee weken.

Dus als ik er nu van buitenaf naar kijk,
dan zou ik misschien de wrede vraag stellen: Wat is het verschil tussen de situatie en die met de Engelsen? Ja, dat ik de mensen waarschijnlijk gewoon beter ken en leuker vind, zodat ik meer in de groep zit. Oh, oké, dat was een beetje een strikvraag. Ja. Maar wat is dan het antwoord op de vraag? Want ik denk dat je gelijk hebt, het verschil is waarschijnlijk niet zo groot. En toch zou ik daar graag meedoen en niet zozeer met de anderen. Wat leer ik hier nu van? Ja. Dus we hebben het eerder gehad, dus
Ik denk dat het gaat om de situatie waarin ze veel willen drinken om te differentiëren en die eruit te halen waar ze het willen. En leef dan de volgende dag gewoon met de effecten en laat de anderen meer zijn. Overigens vertelt iemand die erbij was na die avond dat hij me erg gereserveerd vond. Een zin die past. Ook op andere avonden tijdens het experiment voel ik me wat geremd. Ik besefte dat ik de hele tijd zo veel aan het nadenken was en gaf me de hele tijd zulke sociale cijfers.

Zo ben ik vandaag grappig. Ben ik welsprekend, ben ik slim? En dat betekende dat ik op de een of andere manier helemaal niet ontspannen was, mijn hoofd zat vol met dingen. Wat er natuurlijk toe leidde dat uiteindelijk de stelling: ik presteer beter op alcohol, ja, zelfs waar. Fysiek merk ik in ieder geval een verbetering. ik ren sneller Een twee drie vier. Deze flessen zijn allemaal in mijn bezit gekomen. Een vriendin bracht dit voor me toen ze hier sliep. Iemand die hier langskwam, heeft het meegenomen. Ervan uitgaande dat we toch wat gaan drinken. Goed. Ik heb deze zelf gekocht voor het bakken van taarten. En die kreeg ik later voor mijn verjaardag, maar dat was in februari, dus dat was lang geleden. Dat betekent dat er in achttien dagen tijd vier flessen alcohol mijn huishouden zijn binnengeslopen. Koel. Dat is tenminste wat het betekent in mijn leven. Nummer één afhaalmaaltijden, alcohol. En anders ben ik er blij mee.

Het is hoe dan ook lomp, vier flessen. En sommige dagen vind ik het echt moeilijk om mezelf niet van deze voorraad te behelpen. Ik zou nu willen slapen. Het is een beetje 22.00 uur. eh Maar ik heb het zo druk op dit moment. En ik realiseer me dat ik gewoon niet naar beneden kan komen. En ik zou nu eigenlijk wel wat willen drinken. Nu natuurlijk niet. Ik vind het wat ontnuchterend. Haha.
Dit besef dus. Ik denk niet dat ik een probleem heb met alcohol. Integendeel, ik geloof dat ik mijn problemen vaak tussen aanhalingstekens oplos met alcohol. Ik word nu zo koppig. Ik denk zo: ik heb er recht op
trek nu een beetje af met een glas wijn. En om bij te komen van mijn stressvolle dag. Nou, mijn humeur is zeker niet beter. Ik denk dat dat het moment was dat ik het moeilijkst vond om op de een of andere manier in het rapport te snijden. Het moment dat ik op de een of andere manier het moeilijkst vind om naar te kijken.

Ja, eh Ja, het is als een cruciaal moment. Je ervaart een staat van tekort en wordt boos, boos. En dan zie je dat natuurlijk wel
wat het nu heeft gebracht, tot nu toe bijna niet meer mogelijk. Ik denk dat als je vandaag naar de video kijkt en naar ons gesprek kijkt, je zeker tien dingen kunt noemen die het goed hebben gedaan in het experiment. Maar op dat moment kon het niet, toch? Precies, dat is alles wat je zag. Het was gewoon een kwestie van trouw blijven aan de resolutie, om zo te zeggen, je hersens uitschakelen en doen wat belangrijk is. Dus ik heb het gevoel dat ik me er terdege van bewust ben dat dit problematisch is. En ik denk dat een deel van zo'n rapport is om dat te laten zien.

Ik vind het een krachtig moment omdat zij
durf deze ambivalentie, deze honger naar alcohol een naam te geven. Het is meestal een taboe-onderwerp, en ik denk dat het sterk is om het zo te laten zien. Ik wil mezelf niet verliezen in zo'n pro-alcohol-uitdagingsfase en Andreas ontmoeten, een vriend van mij die geen alcohol meer drinkt. We gaan naar de eerste alcoholvrije kiosk in Duitsland, in Berlijn natuurlijk. Hallo? Leuk je te zien Ben je in orde?
– Zeer goed. Hoe lang ben je gestopt met het drinken van alcohol?
– Sinds 2019. Wauw, al zo lang. Zonder uitzondering? Zonder uitzondering. Het is nu een deel van mijn identiteit, zou ik zeggen. Echt grof! Opwindend. Het lijkt alsof het wel of niet drinken van alcohol een principekwestie is. Zowel Andreas als ik definiëren onszelf door middel van consumptie.

Hier in de winkel kreeg ik voor het eerst het gevoel dat alcoholvrij niet per se uncool hoeft te zijn. Wij zitten buiten. Andreas en ik kennen elkaar sinds 2017. We hebben toen vaak samen wat gedronken. Hij heeft er bewust voor gekozen om geen alcohol meer te drinken. Maar hij heeft geen probleem met alcohol. Oh geweldig, ruikt zeker naar, als een
wijn moet smaken. Wacht. Dus. Het komt erop neer dat drinken gewoon meer van me afnam dan het me gaf, ja.

En op een gegeven moment was deze mentale lijst met voor- en nadelen veel langer aan de nadelen dan aan de voordelen. Wat stond er op de pro-pagina? Wat stond er op de pro-pagina? Eigenlijk niet veel meer. Ik heb dit hoofdstuk gewoon doorleefd en op een gegeven moment kwam ik op een punt waarop ik met een zuiver geweten kon stoppen. Ik heb ook geen FOMO. Geen angst om te missen. Vooral omdat ik nog buiten ben met mensen in een sociale setting. En je kunt me nog steeds in bars vinden. Heb je het soms nog, mis je het soms op de een of andere manier? nee
– Koel. Dan is het misschien gewoon een type ding. Maar: vroeger was ik vaker, veel vaker verliefd. Maar ik denk ook omdat ik vaker dronken was. Gek. Zou je, als niet-drinker, uitgaan met een vrouw die alcohol drinkt? Ja absoluut.
– Ja. Ja. Nou, ik kan me natuurlijk voorstellen dat ik mijn tegenhanger in de loop van de tijd een beetje zou kunnen beïnvloeden. Maar misschien beïnvloedt het mij ook.

Plot twist. Ik zie dat ik niet zo bereid ben tot compromissen. Ik heb iemand een of twee keer ontmoet. Een keer in een kroeg. En toen vertelde hij me dat hij geen alcohol drinkt. En toen dacht ik: Digga, zeg dat. Helemaal dom. Ik weet dat het is. Maar dan dronk je alleen, toch?
– Ja. Ja, dat is ook goed.

Ja, dat is ook goed. Maar toen voelde ik me slecht. mmm Maar wil je een partner of een datingpartner, hoe dan ook, wie drinkt er alcohol of gewoon iemand die gemakkelijk in de omgang is? Ja. Weet je wat? Weet je, eigenlijk zou het goede antwoord, het verwachte antwoord, er een zijn die gemakkelijk in de omgang is. Maar ik vind het zelf verkeerd. Maar nee, voelde ook iemand die alcohol drinkt, nou, omdat ik, omdat je onbewust weet dat het een ondeugd is en je wilt het gewoon niet alleen doen.

Maar omdat ik niet zonder wil, wil ik ook niet zonder met iemand. Het kan echt niet. Of? Ja, zou niet moeten. Nee, dat kan toch niet? Wel, ik bedoel, wat heeft het nu voor zin, als mijn tegenhanger op de een of andere manier aangeeft, dat hij echt een geweldige ervaring met mij heeft en niet drinkt? En ik drink, ja, wat is nu het probleem? Ja dat klopt. Het is waarschijnlijk weer zo'n… Misschien is het gewoon een verkeerde overtuiging. Ik zou zeggen. Ik geloof eigenlijk dat elke seconde of misschien wel elke derde persoon hier helemaal niet zou rondlopen, als er geen alcohol was.
– WAAR. Dus dat zou ik zeker doen. Dat is een heel interessant gedachte-experiment.

Ja, dat kunnen we verduidelijken. Heb je minder seks gehad sinds je gestopt bent met het drinken van alcohol? Ja. Heb ik meer of minder seks? Zeker beter en bewuster. Ik geloof jou ook.
– Ja precies. De 30 dagen zijn nu voorbij. In eerste instantie zou je denken dat ik niets heb geleerd. Dan hebben we vier tequila's. Maar zonder de pauze van consumptie zou ik het belang van alcohol in mijn leven niet hebben opgemerkt: Bij het daten, bij stress, in sociale situaties. Om eerlijk te zijn, ziet vrijheid van alcohol er anders uit. Ik heb echt het gevoel dat ik geknuffeld en een beetje opgetild ben. En eerlijk gezegd heb ik het gemist. Desalniettemin ben ik in ieder geval van plan om volgend jaar weer een pauze te nemen van de consumptie. Als het maar is dat ik plezier wil hebben en daarom alcohol drink. Dat denk ik tenminste voor mezelf
het leven niet verwerpelijk. En omdat ik nu een langere pauze heb genomen, zou ik zeggen dat het bijzonder goed smaakt, nee.

Dat is eigenlijk wel jammer, want ik denk dat het soms gewoon aan de omstandigheden ligt. Ik zit hier in de kroeg, in de bar aan het eind, en formuleer hier mijn conclusie. En dat is zeker de halve waarheid, dat ik blij ben dat ik weer drink. Dat kun je ook zien. Toch is het jammer, want er is ongelooflijk veel kennis opgedaan in de loop van het rapport, want nu blijven er op de een of andere manier een beetje achter. En dat het niet waar is. Alsof
ik heb het gevoel dat dat alles is wat vastzit. Een concept van afhankelijkheid verhoogde op de een of andere manier het verschil tussen willen en aardig vinden. Zodat, om zo te zeggen, iets echt leuk vinden om iets te doen, wordt vervangen door willen in de loop van de ontwikkeling van afhankelijkheid, dat is zo ongeveer het dwangmatige, het zal dringend zijn, iets moeten hebben en het dan op de een of andere manier opeten en anders voel je je niet lekker meer en dat soort dingen en het hoort er gewoon altijd zo bij, nee.

Maar dat vind ik nu echt spannend, want dat is eigenlijk wat ik denk dat ik gemist heb, om in deze conclusie correct te formuleren, maar in principe wat ik bedoel. Wat hier buiten de boot valt, is dat ik, dat ik zeker heb opgemerkt dat er fases van willen zijn en dat die echt kritisch bekeken moeten worden. Maar in dit geval classificeer ik het niet als laakbaar omdat het eigenlijk om een ​​voorliefde gaat. Het gaat erom hé, ik heb er nu echt gewoon zin in, is het een kleine kater ofzo, maar het is het me waard. Nu, na deze verzaking, die ik zeg, heb ik vanavond een leuke avond.

Maar het is interessant, dus ik vind het spannend. En ik denk ook dat ik hier ben. Wat we zojuist hebben gezien. Het was bijna de laatste dag, nee, ik drink weer. Maar sindsdien is er ontzettend veel gebeurd. Dus ik denk dat deze pauze in consumptie, gekoppeld aan dit rapport, al heeft bijgedragen dat ik veel kritischer naar mijn verbruik kijk. Goed. Al het andere zou raar zijn, denk ik. Dat kon niet langs mij heen, ook vanwege de echo. Dat jij, dat merk je al. Dat is best veel Ik vond het gewoon goed dat de ambivalentie op de een of andere manier in al zijn kracht en scherpte in het rapport mocht komen. En ik denk dat dat de bedoeling is van dit ding.
– Ja. Als je de film leuk vond, laat dan een like achter en abonneer. We kijken ernaar uit om met u te delen in onze commentaarkolom. Als u wilt weten wat de zuiveringsinstallatie weet over uw drugsgebruik, bekijk dan deze video van Zweilfrei.