Producers Over De Grens – Met Flansie, Youngkio En Reverse | Mini-docu | 101barz | Eng Subs

[Muziek] wat hebben artiesten als tripireert en Lil NAS x gemeen een grootste hits werd gemaakt door Nederlandse produces vanuit ons eigen land nemen ze de wereld over Soms zelfs vanuit een slaapkamer om erachter te komen hoe de dromen van deze produces werkelijkheid konden worden ging 1-01 Bas bij ze langs met de vraag kun je het als Nederlandse producer maken in het buitenland dankjewel naked you but not a burn-assing [Muziek] Ik zat in de klas voor de toets en in één keer goed Bang Bang bang voor die toets en ik check even mijn telefoon alsnog een eigenwijs en eh ik zie dat Brent Rembo mensen heb het heeft gestuurd van een YouTube snap het eh van favo die is die een beat van mij is gebruiken [Muziek] echt ik weet niet eens Oké navigate home [Muziek] Mijn naam is Frans hier Je kan me vertellen van mijn eigen muziek of van producties voor yeet Lucky numerop Het ging van mensen e-mailen naar uiteindelijk gewoon hele grote cijfers zien en [ __ ] billboard placement zien en weet ik veel wat hij We zijn in Tiel eh op mijn kamer eh maak ondertussen nu al 8 jaar Beats [ __ ] ik ben 25 geworden ehm 2 weken geleden twee weken 25 dus ik denk niet meer 8 8 9 jaar Max ik begon ook hier echt met Beach maken met Trash [ __ ] speakers en weet ik veel wat ik weet niet eens van wat wat ik toen had maar ik ben gewoon hier begonnen met Beach maar [Muziek] de eerste internationale productie die ik maakte komt wat stand door een hele goede vriend van mijn leuke gestuurd met zijn dingen uit New York en ja die beat was af en uiteindelijk heeft Lucie denk ik gestuurd naar arm en ja voor de eerste keer op gesprongen Dat was echt jarig leden Ik denk dat het 2017 was ofzo maar ehm dat was denk ik de eerste internationale bezem die ik heb gepakt toen ik kom net terug uit Amerika met heel wat mensen gaan denken die ik ook gewoon ken van daar is wat produces wat artiesten en eh leuke die had me ook uitgenodigd om eh te komen kijken bij een show die gaf naar Lee [Muziek] en dan de dag daarna heb een eh succesie gehad bij eh per maandstudio's en alleen echt heel tof was 71 Miles gewerkt en die samenwerkings eigenlijk best grappig dat stand gekomen zou het ofzo en We stuurden gewoon Ik stuurde gewoon Beast naar hem toe en we waren gewoon veel aan het praten op iMessage Ik blijf van Beats toen ik heb een beat gestuurd naar hem toe Ik heb een beat Ik stuur het antwoord ik heb beat Ik stuur het nou en niet krijg je in een keer gewoon je die gewoon omhoogte meerdere keren dat is echt veel te veel wat ik had verwacht eigenlijk altijd van die kleine connecties die dan echt door het netwerken die ervoor zorgen dat je in een keer iets laat gebeuren en eentje is laat rollen Het is nooit eigenlijk echt te verwachten mijn Kio ik ben 22 jaar eh ik ben geboren in Purmerend eh ja ik ben een internationale producer Ik werk veel met Amerikaanse artiesten voor in de Hiphop zien r&bc Ik heb eh gewerkt veel met papsmoke Hey Boogie luna's ex en Read Shop up Polo G Ah Don't Life opnoemen maar ja ik heb wel veel veel groter artiesten gewerkt man mijn eerste echte grote hit is oldtown auto's viral track Old Town Road remix featuring country longest Running Never When single in US hard history ik verkocht zeg maar bizonline en ik had mijn online Ik had zeg maar een eigen online webshop gemaakt eh wij zeg maar Beach kon bestellen dus eh ja Lil NAS x was zeg maar een klein artiest nou toen gewoon een beat van mijn beads door gekocht eh en toen had hij die tune uitgebracht maar wat hij dus deed daar poster dus Memes met dat nummer op de achtergrond een meme was opgeblazen op Twitter dat een miljoen likes 800.000 retweet en ehm iedereen was gewoon van jou wat is dit nummer en zo en dat was zeg maar het start dat mensen zeg maar besef Oh wat is dit nummer en uiteindelijk eh ja steeds meer mensen steeds meer mee beetjes steeds meer video's worden er werden van de thumbug gemaakt en dat was uit reden dat het uiteindelijk oplees [Muziek] meester grote artiesten vooral in het buitenland hebben eigenlijk al hun eigen produces opgekomen Dus iedereen is dit eigenlijk wel al goed dus wat je kan doen als een producer is je kan gaan opzoeken wie hun produces zijn en dan proberen met hun samen te werken want ja niet al hun producies zijn grote producies Sommige zijn ook klein social media klein dus heb je nog een kans om ze te hitte maar ik denk dat wel belangrijk is dat je zeg maar het makkelijkste ja ik zeg makkelijk maar het beste wat je kan doen is wel je eigen artiest breken maar dat is ook wel heel moeilijk maar dat is wel echt de manier om eh om verder te komen daar [Applaus] [Muziek] omdat ik eigenlijk gewoon eh behoefd had aan een eh team bij elkaar brengen we zitten nu op Ik denk 12 mensen Iedereen heeft eigenlijk een beestjes eigen functie is eigen richting en zijn ook bijvoorbeeld mensen die alleen rappen of mensen die alleen biertjes maken als ze als we als we samen zijn dan is het meestal eh dan is het meestal wel best wel chaos want iedereen wil wel iets doen Dus Eh iemand iemand wil aan de beat zit of iemand wil recorder maar soms split split dan een beetje op zijn mensen hier op Beats aanmaken om de mensen aan het tapen Dit is eigenlijk eh een beetje een mixer van alles maar iedereen werkt eigenlijk altijd samen met elkaar [Applaus] [Muziek] [Muziek] zo Zo dat is een vraag Ja en het is echt echt een Ja een spelletje toch om psychologisch spelletje onder elkaar het of van wat tolereren van de ander en wat niet Wat wil je uit handen geven en wat niet En heel eerlijk gezegd als iemand echt iets hoort een iets wilt dan gebeurt het ook altijd zeg maar en dan gaan we daar niet omheen zitten draaien ofzo om eh voor te gemak of wat dan ook eh maar zeker zijn er wel echt eh echt momenten dat dat een beat overgenomen wordt iemand anders en en bij ons hebben wij gewoon geleerd later Weet je dat dat is waar soms ook wel echt de beste Beats uit zijn gekomen omdat de ene toch net wat anders wordt helemaal uit het niet zo gewoon [Muziek] je moet er wel rekening mee houden als er meerdere Boys zijn dat je echt wel ook onder elkaar gewoon een beetje competitie moet tonen om om echt aan die bier te gaan zitten als je achter als je achterover zit ga je niet op die beat komen Zeg maar dus [Muziek] Ja ik woon nu in Los Angeles Noord Hollywood Ik heb daar nu een appartementen kuur daar een appartement zeg maar en daar eh werk ik ook veel mijn gestudio setup daarin Enzo ik maak me deze Beats gewoon thuis zelf dus alle meeste Beats die ik maak maak ik het liefst alleen zonder andere input en iets dat ik gewoon helemaal zelf kan toen wat ik wil zeg maar [Muziek] Ja meestal heb ik mijn sessies zeg maar in de middag dus ik ga weet ik ontbijt ik doe gewoon mijn ding tot het middag is ga ik naar de studio artiest zijn altijd te laat dus ik ben altijd eerst in de studio dus ik moet wachten tot de artiest komt kan ik alvast wat Beats apart leggen of iets doen iets belangrijks eh dan komt de artiest Ja meestal hoe ik werk is het wel van Ik heb mijn eigen beads al klaar ready voor helemaal af te spelen en meestal na drie Beast die ik ook Speel zegt de artiest al van Yo this wanna gebruiken ze gelijk eentje eh ja dan zit ik te wachten want ik heb mijn eigen engineer daar die engineer record eh de artiest daar en eh ja wacht ik misschien een uur 2 uur tot de journaal is en dan kan ik weer beads afspelen en dan eh zelfde verhaal En dat paar uur lang en dan is de sessie klaar [Muziek] je moet pressure blijven zitten man concicies heel belangrijk moet consistent blijven dus wanneer jij een in de studio zit met een artiest je hebt die connectie gelegd die heb je gezicht laten zien die artiest weet wie je bent want dat is belangrijk dat je gezegd laat zien dat je alleen beat stuurt ja dan ben je alleen die producer die beat stuur blijft pressure zetten blijf Beats sturen blijf actief met die artiest zijn want die artiesten die zijn zo hebben zoveel gaan en man zoveel shows na een paar weken Als je niks stuurt dan zijn ze al vergeten man dus je moet consistent blijven en dan blijven proberen te lokken en lockt in te blijven met die artiesten zeg maar [Muziek] [Muziek] mijn naam is Rivers Jullie kunnen me kennen van hit zoals ik neem je mee party Squad maar vandaag de dag ook wel heel veel dingen voor Italië eigenlijk hoor Uiteindelijk ben ik naar Amerika gaan dat was na dat ik een hele tijd gemaakt met Gers Pardoel die heet Ik Neem Je Mee God in de klas en als Thomas en Willem voor Mark en Pas jij de grootste tenminste dat is vandaag de dag nog steeds de grootste nederlandstaligeert alle tijden eh en ik dacht van dat ga ik niet overtreffen snap je eh ik weet niet of je dat twee keer je leven mag meemaken en voor mij voelde het dan eh van ik ik wil eh een ander territorium veroveren [Muziek] ik heb eh 2,5 jaar in L.A gewoon en ook nog een jaartje in Atlanta eh ja ze lopen ook op bepaalde vlakken heel erg voor daar en zeker als het gaat om muziek in de studio's daar eh dan gaat zoveel geld in om ehm dat eh wel voor alles wat geregeld is dus ik kan me nog herinneren dat ik daar in de studio was en ik heb een bit had gemaakt en je hebt Van die runners daarin die studio's en ik was in slaap gevallen en hij maakt me zo wakker als ik eh ik heb voor ze zeker Ik weet niet wakker of zekerheid debiet gesafecte dus zij zij ontnemen jou alle stress eh om in teken van eh dat je gefocust kan zijn eh wat daar belangrijk is en dat is natuurlijk het maken van goede muziek Ik denk dat dat juist een kleine dingetjes zijn die je wel zelf doet ook een bepaalde ontspanning brengen en ik werd op een gegeven moment best wel zenuwachtig dat alles mij omnomen werd en dat ik als een soort van legbatterij kwam maar muziek moest maken en eh ik denk dat als ik ooit weer daarheen zou gaan dan zou ik daar niet zo in meegaan zoals ik dat had gedaan Ja wat wordt het gewoon zoveel zie ik denk dat je heel duidelijk Je grenzen moet aangeven en wij Nederlanders zijn gewoon naar eenmaal veel nuchterder dan Amerikanen en dat is dan weer dat cultuur Denk waar ik het over had eh ik denk dat je goed recht is om niet mee te gaan en dan bepaalde Cultuur en eh ondanks dat je misschien te maken met grote namen alsnog je je grenzen aan te geven van Ik wil best wel meegaan in het maken van hits met jullie maar ik ga niet mee in deze gekkig want eh ja ik heb de gekste dingen daar meegemaakt en en ook schrijvende dingen dat Runners binnenkomen die eigenlijk bijna geen geld krijgen die daar zijn omdat ze een kans hebben omdat ze dichtbij het vuur mogen zijn maar wel rondlopen met gaten en in schoenen en eh restjes eten van van artiesten de spoorde die blijven staan waar nog eet op ligt want zij vervolgens opeten Ja voor mij is dat een soort van moderne slavernij ehm ik als europeaan die daar komt Ik kijk al met de frisse Cuijk naar en ik denk van ik schrik daarvan [Applaus] [Muziek] zeker Eigenlijk moet je 10 keer zo hard werken als dan als je daar bent want je bent hier je hebt al hele barrière want je bent niet daar in de fysiekje laat je gezicht niet zien ehm dus het is mogelijk Het is moeilijk je moet ook een beetje geluk hebben Ik denk dat het makkelijker dan ooit is op over de grens te gaan omdat de wereld steeds kleiner wordt als je gewoon slim bent en strategisch te werk gaat en echt voor je doel gaat en die mensen geen rustgeeft dan kun je eigenlijk wel gewoon vanuit hier al Je doel bereiken en eh ja ik denk dat dat de kracht is van van internet bro ik kom uit Tiel er is hier niks Er is niks het feit dat ik dit hier doe dat spreekt boek deden dat iedereen dit kan je moet niet je locatie beperken aan wat je kan doen in deze wereld [Muziek] [Applaus]