Ondernemers Uitgedaagd: Ontwikkel Een Nieuw Product, Maak Een Alcoholvrij Biertje – Beer Challenge

en leuk dat jullie zijn zodat jullie hem pietje gaan brouwen ik ben heel bloemen jullie ideeën maar eerst denk ik dat jullie wat meer moet gaan leren over het brouwproces ja mijn naam is willem van sas ook wel bekend als terry fox je ben huisvader ondernemer youtube er absoluut groot pure liefhebben ik ga niet alleen meedoen aan deze challenge gaan ook zeker winnen mijn naam is laura breiden ik ben ondernemer youtuber en een schrijfster met enorme passie voor reizen ik heb nog geen idee wat ik van deze challenge moet verwachten maar ik weet nu al dat ik ga winnen [Muziek] nou daar willen wagen naam winnen dus wij gaan vandaag het bierbrouwen waaraan keihard de challenge met elkaar ik vind heel benieuwd nou ik weet niet precies zal doen ik wil dit flesje meer hier staat onze opdracht op dus laten maar gelijk beginnen hier bazen zijn wij extra wij vandaag jullie starten met een toffe challenge de komende weken gaan jullie namelijk zelf alcoholvrij bier maken jullie ook al vrij jong kunt u zelf bepalen voor welke stijl en smaak jullie gaan naast het maken van het biertje geen die ook aan de slag met de verpakking de merk identiteit en de marktwaarde van het product na vier weken komen die samen tijdens een bierproeverij maar je niet eindproduct gaan ook pitchen aan een kleine jury het biertje dat het best wordt beoordeeld op smaak merk in die tijd een prijs die wint wat vangen ik zit heel veel en voor de eerste stap krijgen nu een rondleiding in een speciaal bier winkel de eigenaar staat al poolse wacht ik zie jou al gelijk een nieuwe religie hoorde ik uw het gaat om alcoholvrij bier en dat betekent dus ook het vormgeven van het label je prijs bepalen kijken of het het waard is het wordt vet toch ik ga er heb jij wel ja alles alle spieren oh je heb jij bent een expert nou ja we drinken er van door let's go we zijn aangekomen bij de burg bieren in ermelo was ruim 3.000 verschillende biersoorten verkopen over de hele wereld eens kijken of zelfs kunnen helpen hoi leuk dat jullie zijn ja hoor dat jullie hem pietje gaan bouwen zal hooghouden de winkel hebben we dus drie duizend bieren ik zal jullie even rondleiden in de wereld van van het bier staan toevallig hier bij amerika deze hele kant daar staan natuurlijk super vibe j's tussen je weet functioneel bij amerika cia blik wordt steeds steeds meer uiteindelijk is dat beter voor het bier omdat voor alle eps hoop is gevoelig voor licht blik komt geen licht bij dus daardoor blijven uit ps langer vers onze indeling is dus op land en je wel de amerika zo gaan we naar duitsland en dan hebben eigenlijk het hele middenstuk is allemaal belgië belgië is natuurlijk heel bekend omdat hij gewoon super ze traditionele bier heeft dus dan hebben we het echt over de blond triple dubbel oké ja ja de at vroeger wel bij een beetje waren ik hoop jullie ook alcoholvrij bier wij hebben zeker wel alcoholvrij bier want dat wordt de ook steeds populairder en jij die markt is nu gewoon steeds meer aan het groeien is het dan geen loop is gewoon een ja naar de ziel maar de gezegd kan het zeker wat proeven maar er zijn echt serieus nu best wel in inmiddels veel meer de markt die absoluut zeker wel het gevoel geven dat je ook gewoon een goed bier aan drinken bergen hey en om hier in jouw winkel te komen staan en wat zouden wij moeten doen hoe zou een biertje rein moeten zien ja dat is een goede nou ik denk je ervan het design is zeker wel iets wat want dat zie ik soms kan misschien mijn bier dat klinkt misschien ook al zou het niet te drinken zijn als je een heel mooi etiket heb dat doet echt heel veel dat is maria hiero denk dat je en toch wat beste scoort als je een beetje de ipj achtige kant opgaat qua kogelvrij omdat die toch wel vaak je is om mijn eentje in de bija een beetje in de buurt komen van het bier dat merken waar je ook wij de de ipj achtige die verkoop eigenlijk heel erg goed nou ik heb nog een laatste opdrogen heen gaan bier bazen en dat zijn wij jullie hebben net alvast kunnen zien hoe ontzettend veel verschillende soorten bier er bestaan maar welke biersoort gaan jullie zelf brouwen wordt het een ipad een seizoen voor de volgende stap gaan jullie naar bierbrouwerij van de streek zij gaan jullie adviseren in welke soorten en smaken het beste bij jullie ideeën passen en gaan er daarna mee aan de slag om deze biertjes ook daadwerkelijk voor jullie te produceren dus school van een ja van de streek toffer brouwerij goede ipay alcoholvrij een van de belgen kopen dus druk nu al rijk en wat met de neus in de boter hank ik dit wel eens gedaan mijn poging tot en ik weet nu ook niet moeten dus we gaan het zien chillen ja ik zal iets meer bier kennis om gedaan te hebben in termen links' zijn nu aangekomen utrecht bij een marktleider op het gebied van paul profiel brouwerij van de sealing worden nu de bier te brouwen absolue rieker alcoholvrij bier groot bureau dat zijn wel heel erg speciaal is tree de meeste dat wij hier blauwe is ook een vrij zelfs aan ml melk en ik ben heel blinde jullie ideeën maar eerst denk ik dat jullie nog meer moet gaan leren over het brouwproces goed idee nieuws dit is het brouwhuis dus het is waar alles gebeurt en waar we het echte vrouwen doen en dat zijn onze gistingstanks is dat is wij dan met en ik het bier gaat vergiste en rijpe eerste nu belang om te weten waar bier van wordt gemaakt van weten jullie dat niet van hele lekkere dingen iets wat ik niet dom zeggen het beginnende met water dat kom gewoon uit de kraan dat is niet zo heel spannend kan ik weinig van laten zien dat we kennen allemaal glas water en dit dit is maud en ik was een ruiker dat rijdt echt een beetje sophie doos en dus een frans graag wil hebben uit het ruikt naar een schuur ligt mijn de kleur inderdaad dit maakte eerst kapot grote we zogezegd op zo'n manier breken met dat de kapjes heel blijven en dat het water wel bij de binnenste van de kerk kamp ja want de zet mary erin zit hem die worden door de enzymen omgezet in suikers en uit hoe meer water toevoegen hoe meer suiker er in komt en ook hoe meer ook en uiteindelijk in komt en we hebben nog een ander belangrijk is net als de hop er moest een ruiken net konijnen voor hoe lekker einde voor met het komt dat de bloemetjes zijn die helemaal op karaage zoals ik heb dit wel lekker dit eruit dit soort ook voor de bitterheid van bier heb je niet het aroma maar kans ook het aroma zorgen na het my ze gaan we naar die filterkuip daarboven en die filterkuip daar veel tot het niet de bier om hem maar helder gemaakte maar zorgen dat alle kapje strijd zijn je niet hoeft te kauwen nou dat zullen we naar de kookketel toe en de kook en gaat de eerste hoopte bij en die is voor de bitterheid api heeft ook bitterheid maar bijvoorbeeld een triple heeft heel weinig bit hij dus gaan ze heel weinig in daarna ga metropool en de klik dat het heel gezellig maar dat is echt een hele grote draaikolk waardoor alle vaste deeltjes weer naar het midden toe gaan en wij uiteindelijk redelijk helder vloeistof hierdoor de koeler in de vergissing steeds kunnen pompen heeft hij dit is er onze af wil zijn en je moet u dit ook gaan nadenken over wat voor verpakkingen uiteindelijk gebied in gaat doen wij stoppen ons bier in flessen blikken en fusten ja wat moet ik me voorstellen bij een hoeveelheid die ik hem al flessen ja wij doen ongeveer drie duizend flessen per uur ja nee ik stel voor dat we gaan beginnen met onze ijsjes te brouwen nou hier gaat er allemaal gebeuren ik heb jullie later net als vdab e-coach ik stel voor dat jij wat met jongen gaat maken en dan brown wij zijn ook een bier en ik ben heel blij met jullie delen eerst een brainstormen nadenken over wat we gaan doen en dan daarna proeven blij was om sneller [Muziek] nou zo als je kunt zien in de heb ik wat regen oma situaties mooi uit vind ik ook ik hoop alleen omdat het lekker ruikt en smaakt mijn bedoeling is namelijk om een soort van bloemen biertje te creëren goed kunnen we hier wat mee denk je absoluut ik denk dat we per soort even moeten kijken elke de mooiste aroma zuurbier kunnen krijgen en dan moet er een prijs voor het even gaan experimenteren oké nou dan de meeste smaak uit kunnen halen 70 jaar meegenomen nou ik heb dus een en het wilde idee om mijn bier want ik wil gaan maken een klein stukje van mijn persoonlijkheid zoals die nu is terug te laten komen ik ben barba van 2 prachtige dochters en dat is een hele zoete kant gemeen maar als bij kinderen op bed liggen of bij de oppas zijn dan zit er ook wel een pittige kant van mijn leven dus ik kom er geen betere ingrediënten verzinnen dan pepers nou gewoon proberen we kijken we gelijk of krijgen daarvoor al even mcs voor een bier ik zeg we bij van zo'n mooi plekje nemen dat boek pak je die kleine nee kom op oké dus de twitter-account en mijn auteurs ja ja [Gelach] maar ook niet verwacht he niet goed hè de in dit is niet de pit hier bedoeld nee de ziet patty bedoel je moet je ook denk ik de iets heel goeds tegenover zetten we zullen gewoon zou je dan liever wacht even laat me eerst even gaan shoppen klusje ja en dan pakken we een twee drie varianten [Applaus] [Muziek] institutie die heeft denk ik nu al wel de voorkeur maar mensen wel een kick die proeft hem hier wel betere en dienstbaar lekkere gewoon niet voor nog lastig ook ik vind het ook wel vrij unieke smaak het is het iets wat je heel snel tegenkomt dat van ook wel leuk oké dan gaan we dus een ook een vrije wesco slijpen je maken met de madammen genet nee toch neem ze net elke pot zitten sorry nee de cliënt bever ja en we hadden nog een vleugje mango bij ja voor de snijpunten heb jij geen dan wordt het echt zo lekker zomers zomers be real oké dus we gooien gewoon van alle jou wordt de wat in het hete water heet water klaarzetten om een grote bloemen erbij en kom je aroma's vrij en dan komen kijken wat best in vieren oké aanpassen ziet er in ieder geval ja ja dan beetje kleur veranderen dit is een mix van viooltjes en die vind ik wel lekker ruiken aan deze mix van van alles wat geloof ik met dit zou het niet in mijn bier willen hebben ik vind nation bij de wel lekker wat zijn jou lief voor jou zouden goedje ik denk dat dit ons favoriete ja dat kan worden niet wat jij ervan vindt ik zou deze ja ja deze heeft gooien oké dan gaan we dat doen en dat gaan we daar een klein beetje van bij bureau je nu ik echt heel benieuwd ik vind dit wel heel lekker ik ben ik in nee nee nee deze niets nee niet voor mij en ik proef in dat ook geen rozenblaadjes burgers ik zou echt voor een van deze gaan ik zou nog een free blonder aan de commerciële jacht jij hanteert mooi naar voren worden bloemigheid roze wel mooie boeren net zo lang over eens ook niet eens af proost nou we zijn middels de geheelheid onderweg al die suikers zit erin bijna koken en omdat hij weer te maken moet toch zeker job te bijten en ik zou zeggen aan jou de eer dit is de hoop voor dit brouwsel en dan gaat gewoon zo in ja dat alles in een keer zo [Muziek] ik verwacht dat willen met een heel stoer en mannelijk biertje komt dus ik denk ook wel zwaar biertje en dat is natuurlijk totaal anders dan mijn lichten biertje dat maakt het wel extra leuk is ik ben benieuwd het is een hele lieve meid dus ik denk dat het een heel lief biertje uitkomst nou het op beide bieren staan in de vergisting de komen drie weken gaan wij de personen ze keurig aan gist te gaan lagere en we zullen het ook af bij jou voeg een klein beetje man dood toe maar hoor ik daar zorgen jullie ervoor dat er mooie etiketten komen alle wettelijke informatie natuurlijk wel goed op staten en denk ook alvast na over de prijs van het bier even over de prijs gesproken hoeveel niet te gaan maken we gaan slechts 40 hecto maken dus dat is maar 4000 liter oh waar 12.000 flesjes daar voor mij oké hoe oud ja nu is het echt precies de sorry hoor het goed uitziet en dat je echt klaar bent om het zakje supermarkt instelingen dank voor je tijd en misschien en wervelde super duurzaam we zien elkaar steekt op goede je wil je nou meer weten over hebben opstarten van een onderneming kijk dan snel op kvk.nl en vergeet deze aflevert niet een dikke like te geven en je te abonneren op kanaal van de kvk voor volgende aflevering theorie een een