Oldtimer Ente Zum Coolen Minicamper Ausgebaut – Citroen 2 Cv Mal Anders

Ren niet achter valse dromen aan. Doe waar je zin in hebt. En niet omdat Instagram aan het hypen is dat je nu met je surfplank naar wat stranden moet en dat je zogenaamd hip bent. Je kunt op een heel andere manier cool zijn. Hallo, ik ben Josephin en dit is mijn eend Sunny. En de afgelopen jaren hebben we samen door Europa gereisd. Dit is een 2CV van Citroën uit 1990.

Het is een van de laatste modellen die in Portugal zijn gemaakt . Ik heb de auto van mijn vader gekregen. Hij is een gepassioneerde 2CV-monteur en vroeg me op 16-jarige leeftijd of ik ook een eend wilde hebben. En toen kocht ik deze eend, die toen nog wit was, in de naburige stad en samen met mijn vader hebben we hem twee jaar gerestaureerd. Wat betreft de schilderijen: Mijn eerste voertuig was een oude bromfiets. Destijds vond ik deze hippiestijl heel, heel inspirerend en wilde er echt deel van uitmaken. En toen ik deze auto kocht, werd me al snel duidelijk dat dit gewoon wit me helemaal niet aan stond . De gele zomertoon was de eerste beslissing.

En dan, door de jaren heen, dacht ik aan motieven die ik op de een of andere manier heel mooi vond en schilderde ze vervolgens op. In het begin was het niet zo extreem kleurrijk als nu. Ik heb de auto nu tien jaar. Verschillende reizen naar verschillende landen vormen je en dan krijgt de auto in de loop van de tijd heel verschillende motieven. En het is meer en meer, meer en meer schriller geworden. Het ziet er nu zo uit. Dit is mijn imperiaal die ik heel graag wilde hebben. Want de auto is heel, heel klein en er is relatief weinig opbergruimte in de auto. Toen hebben we er deze imperiaal op gebouwd. Daarbovenop zit een 120 watt zonnecel die mijn compressorkoeler van stroom voorziet. Ik heb daar een tweede accu, zodat ik technische apparatuur kan opladen. Ik sta ook graag een paar dagen op één plek – zodat drankjes koel blijven en je je camera en laptop kunt opladen.

En zodat de accu niet direct door de auto leegloopt, zit er een tweede accu in. Dit alles wordt aangedreven door de 120 watt zonnecel. Ja, dit is mijn dakkoffer. Je kunt hem zo openen en hier is de slaapmat, er ligt een luchtbed voor, tafel. Ik heb momenteel geen stoelen bij me. En als je hem sluit, kun je de deksel zo positioneren dat je de zonnecel kunt regelen afhankelijk van de stand van de zon. Als de zon bijvoorbeeld ondergaat, kun je hem een ​​beetje hoger zetten zodat er altijd genoeg energie op de zonnecel staat. Mijn eerste reis was met de eend naar Spanje. Destijds namen we de autotrein van Düsseldorf naar Narbonne – zoveel tijd hadden we toen niet.

We hadden zes weken. En we wilden er niet zoveel tijd aan besteden. De World Duck Meeting was toen in Alcañiz. Daar ging de eerste reis, en toen Frankrijk. Vanaf dat moment ben ik een absolute Griekenland-liefhebber. Ik ben opgegroeid met reizen op deze manier. Wij hebben altijd in een oude Land Rover gereisd. En zo is Griekenland een thuisland geworden – zoveel reizen gingen naar Griekenland. Ook omdat het daar warm is. Je kunt er goed staan ​​en we kennen de plekken. Het was een heel bijzondere reis om naar Marokko te rijden.

We hadden twee en een halve maand om het te doen en reden toen over land. Het was een heel, heel speciale tour. En we waren met drie. Mijn vader en moeder gingen met hun eend. Mijn broer en mijn neef waren erbij. Als je in zo'n oude auto rijdt – en vooral in Marokko, zijn mensen echt dol op zo'n voertuig. Maar het is ook door de Balkan gegaan. En je kunt zien dat het altijd in de zuidelijke landen zal zijn – omdat de auto geen voertuig is waar je meerdere dagen in de regen kunt staan.

Het regent ook. Dienovereenkomstig is de kans groter dat het naar warmere landen gaat. Eigenlijk Europa – behalve de Scandinavische landen, bijna alles gezien. Het is altijd leuk. Allereerst heb ik een fietsendrager achterop omdat ik dat heel praktisch vind als je echt lang op één plek staat en je wat meer van de omgeving wilt verkennen en niet altijd wilt lopen. Of het nu gaat om broodjes of vers brood in de ochtend. Ik heb altijd een vouwfiets bij me. We hebben er aan de achterkant zelf een constructie op gebouwd zodat je deze fiets altijd mee kunt nemen. Blijkt zeer, zeer nuttig te zijn. Ik vind het heerlijk om de kleine vouwfiets bij me te hebben. Bij de eend kun je de achterklep maar half openen. Destijds hebben we het verbouwd zodat je het helemaal kunt openen. Om dezelfde reden: als je in bed ligt, heb je een beter zicht en heb je gewoon meer mogelijkheden om de totale grootte van de auto te benutten. Daarom las mijn vader het om. Dat zie je hier in de constructie. We hebben hier uitbreidingen gebouwd die de hele achterklep vasthouden.

We hebben het hier van binnen een beetje vermomd met oude cafézakken – die we overal verzamelen als we ze ergens zien. Dat is de staat als ik met de auto rijd. Er zit meestal beddengoed in. Dat is gewoon de situatie. Dat wordt later omgebouwd tot bed. Hieronder – als je dat terzijde neemt, is de keuken. Dus je opent het hier.

Dan is hier het keukentje en de onderdelenwinkel. Er zijn reserveonderdelen hier achterin. Je hebt het altijd nodig met zo'n oude auto, er gaat altijd iets niet goed. De tweede batterij zit er ook in. Hier is dan de kitchenette – gesorteerd in kruiden en oliën en dat soort dingen. En hier zijn potten, borden, spatels. Dit is mijn wastafel. Dit is best handig. Je kunt het gebruiken om overal water te krijgen. Ik kook altijd op het gasfornuis. Daarvoor hebben we. een windscherm mee – omdat het vaak erg winderig is. We gaan vaak naar de zee.

Dit is mijn kleine maar fijne keuken. En het is genoeg als je onderweg bent. Je hebt niet zoveel nodig. Ik las een paar jaar geleden een rapport dat de eend de meest gewaardeerde auto is. Het is ook omdat je de eend die toen een studentenauto was voor 400 euro kreeg. Het was een heel simpele auto. Ik denk dat alle oldtimers extreem in waarde stijgen – en aangezien de eend toen erg goedkoop was, heeft hij natuurlijk een extreme waardestijging.

En tegenwoordig kost het veel meer. Ik kan de koelbox weer laten zien. Ik heb hier een Dometic-koeler. Dit is een compressorkoeler. Hij werkt op de tweede batterij omdat de auto heel, heel snel opwarmt. Zeker als je in warmere streken bent, kan het hier snel oplopen tot 40 graden. En hier is een compressorkoelbox zeker heel praktisch. Net als zoet water. Ik heb altijd een waterzak van 10 liter bij me. Het wordt dan gevuld bij benzinestations of voetbalvelden of elke kerk waar je gratis water kunt krijgen . Zodat je zelfstandig kunt staan ​​en genoeg drinkwater of water hebt om mee te douchen en te koken. Als je hem opent, zie je de kledingkast eronder. Daar zie je de kast. Nu staan ​​er alleen boeken in. En boeken zijn ook inbegrepen – afhankelijk van met hoeveel mensen je reist. Het is dus meestal een tweezitter. Je kunt er eigenlijk maar voor twee mee reizen.

Maar wij drieën hebben al gereisd. Ik lag er altijd gewoon achterin in dit kleine schap. Dan komen alle kleren hier binnen en dat soort boeken. Soms heb ik nog dozen onder de stoelen of boeken en hangmatten en wat je nog meer nodig hebt op een tour als deze met mij. En om dat uit te leggen, dat zie je meteen, als je het geheel ombouwt tot een bed, worden deze stoelen neergeklapt. Het is meestal niet zo dat je de eendenstoelen allebei neer kunt zetten. Destijds las mijn vader de voorpassagiersstoel om, zodat je ook de voorpassagiersstoel omlaag kon draaien en de hele auto als bed kon gebruiken. Om zo'n knus bed te hebben. Ik heb onlangs mijn studie afgerond. Ik heb speciaal onderwijs gestudeerd om leraar te worden. Ik ben al heel vroeg parttime gaan werken. Ik heb elke parttime baan gedaan die er is. Van kamermeisjes, ik heb jaren in de bloemenwinkel gewerkt, was bewaker en gaf altijd vakantieopvang. Dus deed ik er alles aan om gewoon geld opzij te zetten en te sparen.

Maar tijdens mijn studie werd ik ook gefinancierd door mijn ouders – wat betreft huisvesting. En zo kon ik de reizen financieren. Dan laat ik je zien hoe je de hele auto ombouwt tot een bed. Hiervoor moet deze klep altijd eerst omhoog . Ik hoop dat dit nu werkt. Soms is dat een beetje moeilijk. Ja, en dus heb ik een volledig ligoppervlak. De koelbox komt altijd aan de voorkant naar buiten en in de voetenruimte – omdat hij anders hier in bed in de weg zou zitten. Normaal ligt hier een schuimmatras. Het is ongeveer zo dik en dan de deken en het bed. Dus het is niet alleen dat ik op een hard bed lig.

Ik moet zeggen dat ik hier heel, heel goed slaap. En ook medereizigers die hier eerder hebben geslapen hadden er geen probleem mee. Je moet elkaar gewoon aardig vinden, want jullie zijn heel, heel close. Maar alles is mogelijk. Het is ook erg leuk – je hebt 's nachts een prachtig uitzicht op de sterren. Nu is het scherm daar – maar meestal niet. Dan kun je altijd naar buiten kijken en dat is 's ochtends het beste – als je hebt geslapen en je hem als eerste kunt openen. Ik heb hier altijd gordijnen, want ik vind het echt heel erg als mensen me zo zien slapen. En dan is alles dicht. Maar je hebt de mogelijkheid om van bovenaf naar buiten te kijken en de dag zo te beginnen – heel ontspannen. Ik ben momenteel bezig met het uitbreiden van een Mercedes Benz T1 – ook wel bekend als de "Alten Bremer".

De wens om een ​​eigen bus te hebben was er altijd. Bepaalde dingen moeten passen en vorig jaar was het zover. Ik was drie maanden op reis met de eend. Als je drie maanden achter elkaar in zo'n auto rijdt , denk je: ik wil wat meer comfort. Ik wil niet elke dag alles opnieuw opbouwen, ik wil niet altijd in de etalage staan, je bent altijd buiten. Dit zijn allemaal hele leuke dingen waar ik echt van hou. Maar nu begin ik te werken als leraar.

Ik ben beperkt tot de feestdagen en soms ga je weg in de herfstvakantie – of in de voorjaarsvakantie. En de eend is niet het ideale voertuig om weg te rijden. Omdat het nog steeds regent of koud is. Dus besloot ik deze oude Mercedes te kopen. Ik wilde absoluut een hoofdruimte hebben. Ik wilde een bed hebben dat er altijd was, waar ik een deur kon sluiten en niet altijd aangesproken werd. Dus dat is heel fijn. Met de auto leer je mensen heel snel kennen omdat het populair is. En iedereen wil kijken en foto's maken. En het is ook heel mooi. Daardoor heb ik veel mooie ontmoetingen gehad. Maar je houdt ook van rust, sluit een deur en zeg: "Nu ga ik maar een boek lezen".

Een grotere auto is daar zeker een voordeel voor. Dan heb ik hier een luifel buiten, om het vrij spontaan te zetten. En daarom hebben we dit apparaat gebouwd . Dan zet je dit hier. Toen kocht ik een vissersparaplu. Hij is iets groter dan een normale paraplu. En dan kun je het erop zetten. En als het regent of de zon echt schijnt, kun je hier onder zitten en een beetje beschermd zijn – en zo een beetje een toevluchtsoord hebben. Zeker heel praktisch als het lang regent en je 's ochtends wilt ontbijten en niet meteen verder wilt rijden. Dan kun je hier gaan zitten en nog wat tijd hebben. Je moet de auto de hele tijd herschikken. Er wordt dus veel gesorteerd en herschikt en opnieuw opgebouwd. En als het regent en je hebt geen plek om te schuilen, dan is dat echt heel praktisch. Want met zo'n kleine auto ben je altijd aan het sjouwen, zeg ik altijd. Nou, ik weet dat de vanlife-scene momenteel erg populair en gehyped is. Geld speelt een rol, waar helaas weinig over wordt gesproken. Je moet eerst de auto kopen. Je moet het uitbreiden.

Je moet er de tijd en het geld voor hebben. En je moet ook de kennis hebben om met zoiets vertrouwd te zijn. Je moet de uitbreiding doen. Gelukkig is er YouTube, waar je ontzettend veel zelf kunt doen, waar je filmpjes kunt kijken, hoe werkt iets. En ik ben zelf ook een beetje actief op Instagram. Vooral de laatste jaren zijn er vaak berichten van jonge meisjes. "Oh, wat gaaf. Dit wil ik ook doen. Je inspireert me." Ik heb dezelfde twijfels en angsten als ik aan het rijden ben. En er is moed voor nodig om te zeggen: "Ik ga – zelfs alleen." En je bent soms in situaties – waarin je denkt: het is eigenlijk niet zoals het nu op Instagram wordt getoond. En het is niet allemaal vrede, vreugde, altijd pannenkoeken en dat moet je leren. En dat vind ik helemaal niet negatief en je mag de realiteit niet uit het oog verliezen en je groeit mee met je taken.

Ik ging ook niet meteen in mijn eentje op pad. Ik had het geluk dat mijn ouders me altijd steunden en dat we zo zijn opgegroeid. Dienovereenkomstig kende ik deze manier van reizen. Maar je moet je ook bewust zijn van wat het betekent om zo te reizen. En niet iedereen is daar het type voor. Maar als je zin hebt om zoiets te doen of zin hebt om het te doen, doe het dan. En het hoeft geen hippe eend te zijn zoals hier of het supercoole busje dat voor een oud decor kan worden opgevoerd. Het kan ook een fiets zijn of je kunt gaan lopen. Stap op een motorfiets. Wat je interesse ook is, ga gewoon. Al het andere volgt. En niet altijd deze verwachtingen hebben – de eerste keer moet perfect zijn. Want hoe vaak ben ik ergens heen gegaan en dacht achteraf: dat was niet zo cool. Dat had ik mezelf kunnen besparen. Dit is mijn flesopener. Ook drink je graag een biertje of een glaasje wijn als je in zo'n auto rijdt . En als je hier zit – het scherm is ook ontworpen om meer aan deze kant te zitten. Als je dan hier lekker zit en naar de zee kijkt en dan een biertje in je hand hebt, kun je het daar helemaal ontspannen knallen.

Dit zijn kleine gimmicks die we hier hebben voortgebouwd. Dit is de motorruimte van de eend. Heel klein en zoals ik al zei een heel kleine motor. Hij heeft niet veel nodig. Ik moet ook zeggen dat mijn eend een heel gemakkelijke eend is. Er zijn altijd een paar kleine dingen, maar dat hoort erbij. Het grootste probleem van mijn eend is de bobine. Omdat ik altijd naar zeer warme streken rijd, heeft hij de neiging oververhit te raken . En daar moet regelmatig verandering in komen. Hij start vaak niet, maar verder moet ik echt zeggen dat hij geen grote problemen heeft en eigenlijk altijd start.

Vorig jaar reed ik drie maanden door Europa. Ze sprong niet één keer. Anders wordt ze elke keer aangesproken en daardoor een heel, heel trouwe ziel. Ik heb hier nog een reservebus, die hier altijd zit. Omdat ik soms vergeet te tanken zodat ik in ieder geval een beetje brandstof bij me heb om bij het volgende tankstation te komen. Ja, het reservewiel is inbegrepen. Er is een speciaal apparaat voor de eend. Maar verder is het een heel kleine motor en kan er eigenlijk niet zoveel mis gaan. Hier zie je ook een extra apparaat dat beschikbaar is voor de eend. Het reservewiel bevindt zich meestal achter in de kofferbak.

Maar sinds ik het heb uitgebreid tot een keuken- en onderdelenwinkel, hebben we dit apparaat hier gewoon ingebouwd en het reservewiel neemt hier geen ruimte in beslag. En het ligt hier op een heel praktische manier. Peace Love & Om: wat verbruikt het? Dus 5 tot 6 liter per 100 kilometer. Je bent er ook niet zo snel mee, zoals je waarschijnlijk wel weet. Ik kan er ongeveer 100 km/u mee rijden. Meestal in de slipstream van de vrachtwagens, dan bespaar je wat brandstof. Omdat het anders een beetje stressvol wordt, want als je sneller wilt zijn dan de vrachtwagens, rijd en haal je de hele tijd in.

Daarom blijf je meestal achter. Het is tenslotte geen auto die je wilt gebruiken om snel van A naar B te komen – het is trouw aan het motto: "De reis is de beloning." Meestal vermijd ik de snelwegen toch, want het is echt heel saai om met een auto op de snelweg te rijden. Het is geen snelwegauto. En je wiebelt heel langzaam en comfortabel door de wereldgeschiedenis. En zo zie je veel meer van de wereld. Wat ik wil zeggen is dat ik, zoals ik al zei, ook actief ben op Instagram. En het lijkt allemaal altijd heel avontuurlijk en heel mooi. Ik ben heel voorzichtig dat het een zeer select gebied van mijn leven is. En zoals al gezegd: ik ben leraar en veel mensen zeggen altijd: "Mijn baan is zo saai, mijn baan weerhoudt me ervan te doen wat ik wil. Ik wil ook vrij zijn en niet van negen tot vijf werken." Ik zie dingen altijd een beetje anders. Ik denk dat het werk niet per se zo negatief moet worden bekeken.

Het hangt er natuurlijk van af wat het is. Maar het moet iets zijn dat je vervult. En voor mij is het werk iets wat ik erg leuk vind. Ik hou ervan om mensen en vooral kinderen en jongeren te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. En ik hou er niet van als veel reisverslagen vragen: Je werkt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en dat zou je leven moeten zijn? En als dat je leven is, dan is dat oké en vind je deze baan misschien ook leuk. Maar het hoeft niet altijd zo te zijn dat ik een drop-out ben. Het kunnen ook totaal verschillende dingen zijn waar je blij van wordt. Er wordt vaak aangetoond dat die saaie kantoorbaan, of die saaie baan in het onderwijs, of dat saaie wat dan ook, daar niet om draait in het leven. Maar ik denk dat dat precies is wat het leven kan doen. Je moet alleen weten hoe je ermee om moet gaan. En hoe het te gebruiken. En we hadden het net over micro-avonturen – misschien een tent pakken of in de tuin slapen of gewoon 's nachts een vuur maken.

Ook dat kan het verschil maken in het leven. Het hoeft niet altijd waanzinnig spectaculair te zijn. Ik hou van mijn werk. Ik ga graag naar mijn werk, heb een ritme. Ik hou er ook van om uit te breken en wekenlang roerloos op het strand te liggen of ergens door de wildernis of over een onverharde weg te rijden. Voor mij is het de afwisseling en de balans. Ik ben geen fan van extremen. Ik hou ervan als alles in balans is en elkaar aanvult. Je hoeft dus niet meteen je baan op te zeggen om je droom te verwezenlijken. Het zijn de kleine dingen die het leven maken..