My Favorite Thing To Do In Mexico City!!

– Hallo van Xochimilco in Mexico-Stad. Dit is een van mijn favoriete ervaringen die ik heb gehad in de stad. En vandaag neem ik je mee en laat ik je zien hoe het eruit ziet. Voor deze reis verblijven we in een wijk van Mexico-Stad genaamd Colonia del Valle. Dus voor ons duurde het ongeveer een uur in een Uber om bij Xochimilco aan te komen. Het hangt natuurlijk af van waar je vandaan rijdt, hoe lang het duurt. Er zijn ook veel embarcaderos om uit te kiezen, ook wel pieren genoemd, maar onze groep ontmoette elkaar bij een genaamd Cuemanco. Zodra je aankomt, heb je de mogelijkheid om wat souvenirs te pakken, een michelada op te halen en naar het toilet te gaan, voordat je op een trajinera springt. Dit zijn kleurrijk beschilderde platbodem houten boten, elk met hun eigen unieke en soms hilarische naam. Tenzij je de aansluiting hebt om van tevoren te reserveren, moet je daar over de prijs onderhandelen. In mijn ervaring zou het ongeveer 500 pesos per uur moeten zijn.

En dat is voor evenveel mensen die op een trajinera passen. En ik ben hier met mijn BFF, Erika, en we ontmoeten een groep mensen, die we nog nooit eerder hebben ontmoet. Ik denk misschien wel 20 mensen. – Ja, we hebben twee boten. – We hebben twee boten, omdat er zoveel mensen zijn, en deze groep kwam, denk ik, samen uit het Selena hostel, waar ik nog nooit ben geweest, maar vanwege een connectie met een vriend, zijn we hier. – Ja. – En zo begint de magie. – We beginnen met een michelada. We hebben nog een paar andere leuke kleine dingen. – Leuke kleine dingen. – En er is ook iemand jarig, dus. – Dus… – Het wordt echt gaaf. – Dit wordt een geweldige dag. – En het is een perfecte dag. – Het is een perfecte dag. – Het hoort pas om zes uur te regenen. – Als die onweerswolken niet komen en onze parade verpesten… en regenen.

– Hoe dan ook, ik denk dat het best cool zou zijn om op het water te zijn terwijl het regende. – En we zijn gedekt, het is gedekt. We zijn gedekt. – Volledig overdekt. We zijn gedekt. – [Maddie] Nu iedereen vol is, gaan we ervandoor. Ze gebruiken deze hele lange stokken om de boot te duwen en te navigeren. En het lijkt misschien een gemakkelijke klus, maar zoals ze zeggen, schijn bedriegt. Mijn groep heeft het de vorige keer geprobeerd, en het was veel moeilijker dan we hadden verwacht, dus ik heb zoveel respect voor deze jongens. Dus wat is Xochimilco eigenlijk? In de moedertaal van Nahuatl betekent het bloemenveld.

Sommigen noemen het de drijvende tuinen. In wezen is het een netwerk van kanalen en kunstmatige eilanden die al sinds de pre-Spaanse tijd bestaan. Oorspronkelijk werden ze gebruikt als transportsysteem, en nu is Xochimilco een leuke bestemming voor zowel Mexicanen als buitenlanders. Zoals je ziet is onze groep klaar voor een gezellige tijd, met een spreker en veel drankjes. Je kunt ook eten, snacks, drankjes, bieren, bloemenhoofdbanden en meer kopen van verkopers die op trajineritas drijven. Zeg je zo kleine trajinera? (lacht) (mensen babbelen) – Hij zei de eerste twee. – Werkt het niet? – Ik weet het niet. (lacht) – [Omstander] Let niet op mij. – [Maddie] Ik bedoel. Nou, dit is, het is wat het is. (lacht) – Nee, het maakt niet uit. – Het doet er toe. – Dus Erika, hoe waren die badkamers? – Ze waren geweldig, behalve dat ik denk dat je een emmer water moet pakken om het toilet door te spoelen. En dat realiseerde ik me pas toen ik wegging.

– Moet iemand dat doen? – Nou, er is een grote bak met water en emmers. – Er moeten instructies zijn. – Er moeten schriftelijke instructies zijn. – Het mooie is dat je ze vijf pesos mag betalen om deze ervaring te hebben. – Ja, maar afgezien daarvan waren ze privé, ze waren oké. – Ik barstte. Dus ik zal betalen, ik zou veel meer hebben betaald om te gaan.

– Ze zouden zeker meer moeten vragen. Ze zouden waarschijnlijk veel meer geld kunnen verdienen. – Er zou zijn, er zou een revolutie zijn tegen de hogere prijzen, denk ik. Het mooie is echter dat ze bij al deze toiletten ook snacks en souvenirs hebben, en je kunt gewoon uit de boot stappen en je benen een beetje strekken. Terwijl we op dit kleine eiland waren, hadden we ook veel plezier met deze bandenschommel, met als thema: ♪ Ik kwam binnen als een sloopkogel ♪ (Maddie lacht) Sommige mensen waren hier beter in dan anderen, waarschijnlijk omdat er er komt nogal wat drank bij kijken op dit punt. Voor we het weten had iemand een van de mariachibands gehuurd, die hun eigen trajinera's hebben.

Ze stoppen naast de boot, meestal binden ze er recht aan, en ze spelen liedjes voor je. Ik geloof dat je per nummer betaalt, maar ik weet het niet helemaal zeker omdat iemand anders deze jongens heeft ingehuurd. (band speelt en zingt in het Spaans) (toehoorders juichen en applaudisseren) – (In het Spaans) Nog een! Een ander! – [Maddie] En ik weet niet waarom ik deze clip zo grappig vond, maar ik ga mijn sodawater openen en het stond onder druk, dus het explodeerde overal. Ik hield het weg van mijn lichaam, zodat ik het niet bij me kreeg. De man naast me dacht dat ik het drankje probeerde op te vrolijken, en dus, salud. (lacht) Al snel waren we weer op het water, aan het chillen.

Ik zag toevallig deze schattige husky, die eruitzag als een meer roodharige versie van Laska. Wat ontzettend schattig! Kijk naar haar. Kijk naar haar, ze scharrelt gewoon rond, doet gewoon haar eigen ding. Oké, mijn god. Ernstig. Mag ik die hond aaien? Mag ik die dawg aaien? (lacht) Ik zag ook mijn favoriete vogel in Mexico. Een garza blanca! En op dit punt vloeide de alcohol zeker. Dus hier hebben we Fidel die ons allemaal shots tequila geeft, (lacht) terwijl we naar beneden zweven, naar muziek luisteren, ronddansen. Het mooie van al deze boten is dat ze een platform hebben, een soort ruimte aan het einde ervan, waar je kunt opstaan, zoals helemaal opstaan, en ronddansen als je dat wilt. En je hebt ook de mogelijkheid om te doen wat deze jongens ook doen. (lacht) Of je kunt zelfs een totale psychopaat zijn en bovenop deze zeer, zeer dunne, ik denk aluminium-top boot, en daarboven ronddansen terwijl je de kapitein doodsbang maakt. (lacht) Eh, maar onze groep wilde dat natuurlijk niet. We wilden eigenlijk aanleggen, zodat we onze broek konden uitdansen op een ander eiland. Dus hier hebben we een andere persoon van de groep, die rondgaat en ons allemaal tequila geeft.

Ik denk niet dat iemand meer tequila nodig had, maar daar ga je. (lacht) – Van op de boot zijn, alsof je niet beseft dat je op een boot zit, tot op het land zijn, ik heb zoiets van, oh, alles is in orde. We zijn niet eens zo dronken. Ik ben net aan land. – Ik bedoel, een deel van de groep is absoluut dronken, omdat ze gewoon een conga-lijn aan het maken waren. Ik wou dat ik dit op camera had, ze maakten een … – Ik heb een kleine clip. Ik zal het naar jou zenden. – Oh goed. Een conga lijn met een grasmaaier. Ik weet ook niet waar de man van de grasmaaier vandaan kwam. – De hemel. – De hemel. – De hemel, omdat hij zo mooi was. (lacht) – Het was zo willekeurig, ik denk dat hij zomaar uit het niets verscheen. (levendige muziek) En nu proberen we, proberen, om de groep te verzamelen. Er is een man die is achtergelaten. Het is best moeilijk om 20, 25 mensen te verzamelen en de boten te bemannen.

We missen er een, zegt hij. We missen er een! – [Toeschouwer] Ging hij in het water? Oh nee! Oh mijn god. (menigte gilt en roept) – Nou, ik hoopte echt super om de clip hiervan van een vriend te krijgen, maar ik kon hem niet op tijd krijgen. In wezen was de boot al begonnen met vertrekken en een man besloot van het eiland naar de boot te springen. Epische mislukking, belandde in het water, en het was hilarisch en belachelijk.

– Moest een Brit zijn. Het moest een Brit zijn. Moest een Brit zijn. (menigte gilt en roept) – [toeschouwer] We wisten dat iemand erop in zou gaan. – Oh mijn god. Oh mijn god. Oké, dus in het begin moest ik echt, echt, super naar het toilet, maar er was… – Dit is het meeste dat ik ooit heb… – Hij zei: "Geen 15 minuten." Er gingen 15 minuten voorbij en hij zei: "Nog 15 minuten." Maar sindsdien stoppen we elke vijf minuten voor een badkamer. Maar dit is de laatste. Dus tegen de tijd dat we terugkwamen bij het dok, was het een beetje een hete puinhoop. Sommige mensen waren hun spullen kwijt en probeerden erachter te komen waar het is. Iedereen was goed gesmeerd, als je begrijpt wat ik bedoel.

We denken allemaal, wat gaan we later doen? En het was een beetje een debacle om erachter te komen hoe we in welke Ubers zouden passen, of welk vervoer om terug naar de stad te gaan. Maar dat alles brengt me ertoe om te zeggen, heel erg bedankt voor het kijken. En voordat je gaat, wacht even, help me alsjeblieft met iets. Ik probeer erachter te komen waar ik in godsnaam heen moet voor Dia de Muertos, het is mijn favoriete vakantie in Mexico.

Ik twijfel natuurlijk tussen Mexico-Stad, waar anders? Maar ook Guanajuato, want ik ben al in Oaxaca City geweest, en ik vond het daar geweldig, en ik wil iets nieuws ervaren. Dus laat me alsjeblieft in de reacties weten in welke van deze je mij het liefst een video ziet maken. Zorg ervoor dat je je abonneert op mijn kanaal voordat je gaat. Hier op het scherm is nog een video te zien die ik in Mexico-Stad heb gemaakt. Sterker nog, mijn favoriete video, misschien die ik ooit heb gemaakt. Het was zo leuk. Dus klik daarop als je wilt blijven kijken. En nog één ding voordat je gaat. Hé hé! (bel gaat) En gong die bel, zodat je een melding krijgt als ik de volgende keer een nieuwe video uitbreng. En ik hoop daar te zien..