Meine Radreise-ausrüstung 2021 // Bikepacking // E-bike // *different Subtitles*

Welkom bij deze video. Vandaag wil ik jullie mijn fietsuitrusting voor 2021 laten zien. Dergelijke apparatuur leeft altijd een beetje. Er zijn een paar dingen toegevoegd en een paar dingen zijn geschrapt. Wat dat precies is, zal ik je laten zien. We hebben verschillende tours gepland voor 2021. Tussen 3 – 7 dagen. Hiervoor heb ik nu mijn koffers ingepakt en zal ik je later precies laten zien wat er precies in de tassen zit. Van buiten ziet de fiets er nu zo uit. Geen grote veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Het is nog steeds de superelite. Met de zwarte, waterdichte tassen van Ortlieb. Aan de zijkanten hebben we de Back Roller Classic. Dit is een 13 liter DryBag. De tent staat daarbinnen. En hier is de campingtafel. Op de achterkant heb ik een nieuw bord om mijn kanaal aan te duiden. De stickers die ik vorig jaar op de pagina heb geplakt, hielden niet zo goed. Hier heb ik een kleine zadeltas met stuurbescherming en zadelbescherming. De Brooks. Hier is de drankfles met de houder en hier is de pijlkoker voor de GoPro.

De gsm-houder. Hier heb ik een DryBag met 22 liter. Vooral de slaapzak zit erin. En aan de voorkant voor de dingen die ik tijdens het autorijden moet dragen, heb ik dit buitenvak. Dan kan ik deze tas gewoon openen en hoef ik niet alles aan de achterkant weg te halen om bij de dingen te komen. Die kun je overigens verwijderen. Het is een beetje moeilijk met één hand. Via deze rails kun je hem daar vastklemmen. Dat is het voor de buitenkant van de fiets.

Laten we nu eens kijken naar de inhoud van de tassen. Maar dat doe ik hier niet. Ga in plaats daarvan naar het warme en droge. We hebben daar geen achtergrondgeluiden en ik kan de camera's goed opstellen. We beginnen met de DryBag vooraan. Om dit te doen, moet ik eerst het bord verwijderen. Ik heb het vastgemaakt met klittenband.

Als we erin reiken, heb ik een zwembroek. Voor het geval we een zwemmeer passeren. En ik heb een veiligheidsvest bij me voor een gevarenzone. We hadden het vorig jaar bij ons, maar hebben het nooit gebruikt. We nemen ze toch mee. Je hebt er geen last van en past er toch tussen. Nu staat de tent er nog steeds in. Oorspronkelijk had het zijn eigen zak. Nu verpakken we het rechtstreeks in de DryBag. Het is ook waterdicht. Daar hebben we de palen, die verschillend van kleur zijn.

Zodat je weet welke paal aan welke kant hoort. Pinnen. De ondervloer voor de tent zit hier in. Om de tentvloer te beschermen tegen water en vuil. Vanwege het vocht verpakken we ze in een apart zakje. Zodat de rest van de tent niet nat wordt. Dit is de binnen- en buitentent opgerold. De tent is gewoon geweldig. Het is een 3-persoons tent, maar we zijn met z'n tweetjes. Daardoor hebben we veel ruimte in de tent. Zeer goed doordacht en goed gemaakt. Aan beide kanten zitten luifels waarin je de tassen kunt stoppen. Dat was het. Voor zover de apparatuur beschikbaar is op Amazon, vindt u de productlinks in de videobeschrijving. Je kunt me ook volgen op Instagram. Aan de achterkant bevond zich ook de campingtafel. Het is ook erg praktisch en veerkrachtig. In verband met de campingstoelen, die ik je ook zal laten zien, gewoon geweldig. Zonder dat gaan we niet meer op fietstocht. Laten we doorgaan met de DryBag vooraan. Dat is het tasje met de drone. Dus ik heb het hier terwijl de bedieningselementen en de batterijlader in het buitenvak zitten. Ik heb de tas apart gekocht en dat is de drone.

Lekker klein. Ik zal het kort openen. Vouw de rotoren uit. Eerst omhoog, dan omlaag. Hier is de cardanische beschermer. Nu kon het echt beginnen. Dit zijn de ND-filters voor de drone in zes verschillende fasen. Ze verlagen de helderheid en de sluitertijd is niet zo hoog. Het zorgt voor meer vloeiende beelden die aangenamer zijn om naar te kijken. Ze zijn nieuw en ik zal ze testen. Nu zijn er hier alleen nog slaapkleren. Als de tent op is en de slaapmat erop, kan ik ermee de tent in en heb ik alles wat ik nodig heb. Dit is het samendrukbare kussen met een zeer hoog slaapcomfort. Je haalt hem uit je zak, opent hem en verbergt het koord. Dat is zeer goed. Ik ben iemand voor wie het kussen het belangrijkste is tijdens het slapen. En ik kan er heel goed mee slapen.

Ik had dit luchtkussen ook een keer geprobeerd. De pakmaat is erg klein, maar het slaapcomfort was niet zo goed. Ik heb het nog steeds bij me, misschien voor mijn arm. Maar dat is niets voor mij. Ik heb nu deze stoffen hoes hier zodat hij wat comfortabeler zit. Je kunt het ermee kopen. Het is ook snel op te blazen. Drie ademhalingen en dan is het klaar. Voor mensen die niet veel om het kussen geven, is het goed.

Maar voor mij is het helaas niets. Dit is de tentlamp met karabijnhaak. Heeft verschillende niveaus. Er is voldoende licht in de tent. Dit is de koplamp. Vooral goed om 's nachts van de tent naar het washuis naar het toilet te gaan. Dat is meestal een paar meter in het donker. Of je gebruikt hem om de tent in het donker uit te puilen. Omdat het soms gehorig is op de tentweide, heb ik ook oordopjes en slaapbril bij me. Als het morgenochtend licht wordt, kun je aan je oogleden zien dat het licht is en word je sneller wakker. Iets dikkere sokken voor 's nachts of bij koud weer in combinatie met de sandalen.

Dit is functioneel ondergoed als pyjama. De broek en dat is de bijpassende top. Houdt je warm en neemt weinig ruimte in beslag. Er is sowieso nog wat ruimte, dus er kan tussen zitten. Dan heb ik nog de slaapzak. Dit is de Vaude Navajo 500 Syn. Met een comforttemperatuur van 7 graden Celsius. Het is goed in de zomer. Soms was het zelfs een beetje warm voor mij. Maar dan kun je bijvoorbeeld de voeteneinden openen en je voeten uitsteken. Voor de overgangsmaanden april, mei, september en oktober was het echter te koud voor mij. Daarom heb ik al een mummieslaapzak besteld, de Vaude Siox 800. Het heeft een comforttemperatuur van 2 graden Celsius.

Dus ik krijg 5 graden. Van 7 graden tot 2 graden. Ik denk dat ik daarmee de overgangsmaanden doorkom , maar het is goed voor de echte zomer. Dat is het voor de DryBag vooraan. Dus ik heb al mijn slaapkleren daar, neem het mee de tent in en maak me klaar om naar bed te gaan. En de volgende ochtend blijf ik eerst in de tent en stop alles weer in de tas en heb dan alles weer op één plek voor de volgende avond.

Dan hoef ik geen spullen uit drie verschillende zakken te zoeken. Het systeem heeft zichzelf zeker bewezen. We komen naast de buitenzak en dus bij de technologie. Zo is er de iPhone voor navigatie en Relive, waarmee ik het geluid ook apart opneem. Daar heb ik elektriciteit voor nodig. Dan heb ik de GoPro met dit statief, die kan worden aangepast. Met een windscherm. U kunt de voet erop schroeven en hiermee de camera plaatsen. En dan heb ik de drone. Er zijn dus een aantal dingen die ik van stroom moet voorzien en die dingen heb ik in deze tas. Dit zijn de bedieningselementen voor de drone. Je stopt je mobiele telefoon erin en je kunt de foto van de camera zien. Dit is de oplader met twee accu's erin, de derde zit in de drone. De bijbehorende voeding. De iPhone-oplaadkabel. Deze powerbank is nieuw. Het heeft dezelfde capaciteit als de andere. 26.800 mAh. Maar hij kan via USB-C in ruim drie uur worden opgeladen. Het kostte de oude powerbank meer dan twaalf uur om dit te doen. Zo weet ik zeker dat ik alles op de camping kan opladen.

De iPhone, drie GoPro-batterijen, drie drone-batterijen, de powerbank en de e-bike. Dus ik kan de powerbank volledig opladen en deze gebruiken om de volgende dag tijdens het rijden de andere accu's op te laden, bijvoorbeeld die van de GoPro. Dit heeft als groot voordeel dat ik niet met lege batterijen op de volgende camping aankom en ik eerst moet opladen. Dus ik arriveer met volledig opgeladen batterijen en de wereld is goed. De voeding hiervoor zit in de achterrol. Ik laat het je later zien. Vochtig toiletpapier ook voor de handen, bijv. Tijdens het koken. Je wilt niet altijd 200 – 300 meter lopen naar de volgende wasplaats, je wilt gewoon even je handen poetsen.

Dat kun je dan voor alles gebruiken en ook het toilet doorspoelen. Dit is een tijdelijke aanduiding voor zonnebrandcrème. Vaseline als bilbeschermingscrème. Dat was het voor de buitenzak. Laten we eens kijken naar de kleding die ik draag tijdens het autorijden of die ik eerder droeg tijdens de intro. De zeer praktische Teva sandalen in effen zwart met een iets grovere zool. Ze hebben het voordeel dat je voeten niet zweten. En ze drogen ook sneller uit dan sneakers die ik draag in een regenbui. Er gaan dagen voorbij voordat de schoenen droog zijn.

Dus als het weer het toelaat, altijd deze sandalen. Dan de volgende praktische. Je wint nooit een schoonheidswedstrijd tijdens een fietstocht. Daarom: functie wint. Dit geldt zowel voor de sandalen als voor de afritsbroek. Het heeft hier ritsen in verschillende kleuren. Zwart en rood zodat u niet in de war raakt met de pagina's. Je hebt dus maar één broek nodig. Als het morgen nog fris is, draag je al je broeken en als het warmer wordt, kun je de broekspijpen uittrekken en in je zakken stoppen. De stof is heel onderhoudsvriendelijk. Vuil kunt u eenvoudig wegwrijven, ook met een beetje water. Dit is de enige fietsbroek die ik bij me heb. Dat geldt ook voor deze gewatteerde onderbroek, dus het is een item. Maar ik heb deze gewatteerde onderbroek een tweede keer besteld. Dus ik heb ze twee keer, terwijl ik de broek maar één keer heb. Dit is mijn nieuwe zwarte, lichte riem van Tatonka. Binnenin is er een vak voor geld of sleutels. Ik zal het onderwerp waarschijnlijk niet gebruiken, maar misschien komt er ooit een situatie dat ik het nodig heb. Vorig jaar droeg ik normale katoenen T-shirts.

Dit jaar zal ik deze trui waarschijnlijk het grootste deel van de tijd dragen. Het is niet zo strak en heeft nog steeds de drie typische zakken aan de achterkant. Ik trek het fleecejack daarheen. Ik heb er nog een in mijn zak. Ik neem niet veel kleding mee, ik gebruik het uienprincipe. Het T-shirt met de trui of als het echt koud is, kan ik nog steeds het functionele ondergoed en de regenjas aantrekken. Met de vier lagen ben ik warm genoeg gekleed. Fietshandschoenen tegen in slaap vallen van handen. Mijn normale zonnebril. Eens kijken of ik nog een speciale kan krijgen. Ik draag ook de helm. Hij staat nu in de garage. En de portemonnee, dat is mijn normale. Ik heb ook een kleinere die een paar biljetten, munten en kaarten kan bevatten. Ik denk het nu niet. Nu komen we bij de achterrol aan de linkerkant. Twee eenvoudige poetslappen. Een voor de fiets, een voor de natte tent. Dit is het tweede fleecejack. Gekochte artikelen gaan in de boodschappentas. Ze hoeven dus niet de bagagezakken in, waar bijvoorbeeld lekkende crème de rest van de inhoud vuil zou maken.

Je hebt dingen relatief veilig op je rug. Dat kunnen we zeker aanbevelen. Deze 3 liter ritszak is mijn toilettas. Deze plastic flesjes vind je in de drogisterij. Ik heb daar douchegel, vochtinbrengende crème en shampoo bijgevuld. Deodorant, tandpasta en tandenborstel. Ik heb geen spullen meer bij me. Ik heb deze microvezelhanddoek om af te drogen. Dit is erg ruimtebesparend en je wordt nat. Voor het eerst is het een onbekend gevoel, maar je went er wel aan.

Er zit gereedschap in deze tas. Remblokken waarmee ik al heb geoefend met wisselen. Dit is de luchtdrukpomp voor mijn achtervering. Dit is de luchtpomp voor de wielen. Dan zijn er hier een heleboel dingen om verschillende schroeven vast te draaien. Er zijn multitools, maar ze combineren nooit wat ik nodig heb. Daarom heb ik een simpele schroevendraaier met verschillende bits bij me. Die hier voor het losmaken van de wielen. Er zit hier een patchkit in.

De plastic dingen om de band van de velg te halen, de reparatieset zelf en een reserveband. Gedenatureerde alcohol voor de trangia. Dit is de campingstoel. Het is heel goed. In het begin, toen er geen video's van ons waren, zaten we buiten zonder stoel en moesten we uren op een slaapmat zitten. Het was behoorlijk ongemakkelijk na een lange fietstocht. Een campingstoel en tafel missen we niet, ook vanwege de uitdaging is de stoel erg populair.

Martin zei dat we de stoelen de volgende keer met geblinddoekte ogen moesten opzetten. Dat zullen we de volgende keer doen. Dit is de slaapmat, de Exped Synmat UL Lite LW. Het is erg licht, heeft geen bijzonder hoge R-waarde. Het isoleert dus niet zo veel van de grond als anderen. Ze heeft een blaas waar je op kunt trappen. Dit heeft als voordeel dat er geen ademvocht in de mat komt en deze niet kan gaan schimmelen. Er zitten nog twee wasknijpers in omdat de mat altijd kromtrekt als hij wordt opgerold.

Daarmee kan ik dat voorkomen. Het ligcomfort is echt goed. Ik slaap op mijn zij en zak nog steeds niet door. De mat is vrij dun. Absoluut om te suggereren. Dit is de stormkoker, ik heb hem ook ingepakt. Anne heeft dat en de keukentas eigenlijk bij zich. Maar voor de volledigheid zal ik u dat natuurlijk ook laten zien. Dit is de Trangia 25 voor twee personen.

Terwijl de Trangia 27 kleiner is en geschikt is voor één persoon. Het is een beetje raar dat het grotere aantal de kleinere maat betekent. De 25 voor twee personen, de 27 voor één. Het werkt niet met gas, maar met alcohol. Ik sprak ooit met andere mensen die tijdens de reis niet zo goed waren in het tanken. Ik denk dat je in de supermarkt makkelijker aan alcohol kunt komen. Ik heb het van de Edeka. Dus laten we het opbouwen. Hierboven is de pan. De multidisc is apart verkrijgbaar. Dit is een schenkzeef en snijplank in één. Je kunt hem ook als deksel gebruiken. Hij past dus niet op de pan. Maar op de potten. Dit zijn de tang om hete dingen aan te raken. Een kurken onderzetter. Er zitten twee branders met alcohol in. Ik kreeg de tweede van mijn tweede Trangia. Ik kan het dan direct aansteken. Je schroeft hem los, steekt hem aan en dooft hem door het deksel erop te gooien.

Dit is een extra fles voor alcohol. Dit is het vuurstaal. Werkt niet zo goed, misschien schakel ik over op een normale aansteker. Zodat het niet zo rammelt, een simpele lap. Dat zijn twee potten, bijna even groot. Ze passen gewoon zo goed bij elkaar. Nu bouwen we het op. Pan. Als je de potten wilt gebruiken, vouw je ze in en zet je de potten erop. Dan kun je de multidisc er bovenop leggen en toch met de tang naar binnen grijpen en uitgieten.

Dit is een zeer goede set en kan ook plaatsbesparend in elkaar worden gezet. Dit is de organizer met de keukenspullen erin. Anne heeft dat ook. We hebben geen eten bij ons. Maximale kruiden en oliën. Maar geen eten. Dat kopen we al rijdend. In het begin hebben we ook geprobeerd koffie te zetten. Maar we vonden het niet leuk of het was te koud. Na een paar pogingen gaven we het op en zoeken nu een bakker om koffie te drinken. Wat zit hier in? Plastic bord, een knoflookpers. Op deze manier komt de knoflooksmaak beter naar voren. Afwasmiddel, in een kleine plastic fles. Drinkbekerglazen voor suiker en kaneel. Deze drie plastic flessen bevatten bakolie, balsamicoazijn en olijfolie. Dit is een droogdoek voor de afwas. Een vaatdoek. Een stevige spatel. We nemen elke dag een vuilniszak mee op de camping. We halen het afval daar op en deponeren het de volgende ochtend bij vertrek op de camping. Zout en peper in één. Zakje met ritssluiting. Er zitten nog een paar stukjes en beetjes in deze tas. Nog een snijplank. Campingbestek op stevig kunststof. Een dunschiller. Een opvouwbare pollepel. Een messenslijper. Een tondeuse. Een vouwmes zodat het lemmet niet openstaat.

We snijden er alles mee. Dat is het voor ons keukengerei. Nu komen we bij de laatste zak, de achterrol aan de rechterkant. Daarin zitten deze organisatoren van Ortlieb. Er zijn drie stuks en ze passen precies in je broekzak. Dit is de onderkant. Mijn regenkleding zit hier in. Er zit daar vrijetijdskleding in. En hier is de rest van het spul. Zo gestapeld past hij precies in je broekzak. Hier is de 2 meter lange luskabel om de fiets vast te binden. Dan kan een dief het niet zomaar meenemen. We beginnen met de kolonel. Zoals ik al zei, veel kansen en doelen. Dit zijn ND-filters voor de GoPro. Zoals de drone. Nog een windscherm voor de GoPro.

De vorige is een beetje kapot gegaan door hem aan en uit te doen. Dit is de voeding van de powerbank. Met USB-C aansluiting aan beide zijden. Een tas met ritssluiting met wasknijpers. Krachtpakket van de e-bike. Ik heb deze kleine CEE-adapter voor op de camping. Er zit een lichte verlengkabel van 5 meter aan vast. Dus ik zette de stroming een stukje richting onze tent. Het is niet officieel goedgekeurd voor campings. De bescherming tegen water is hier niet zo goed. Er zijn betere kabels. Maar het is leuk en gemakkelijk. Ik steek deze 3-polige stekker erin en zo heb ik een drievoudige stroomaansluiting. Insectwerende zalf als er iets pijn doet. Zakdoeken. Een 3-weg USB-A-oplader. Lippenbalsem. Een Zwitsers zakmes. Een kabelbinder met klittenband om de fiets vast te maken.

Hiermee heb ik de voorrem gezet. Dan beweegt het wiel niet. Als de trein accelereert of remt, rolt hij heen en weer. Dat kan worden voorkomen. Dan moet je het een beetje lateraal repareren. Dat is echt goed. Symbolisch heb ik nog steeds tabletten voor pijnstillers, pleisters of Fenistil. Dat was dat. Ik heb de middelste organizer gemarkeerd met deze vlag. Zodat ik van buitenaf kan zien wat erin zit. Ik weet ook dat de regenkleding in de tas zit met deze lussen erin. Als u de inhoud van buitenaf kunt zien, bespaart u tijd bij het zoeken. Eerst de tweede gewatteerde broek. Slechts twee onderbroeken. Dan zijn er twee T-shirts en twee korte broeken. Dus ik heb niet veel kleren bij me. Eigenlijk is er op iedere camping een wasmachine en droger aanwezig. We zullen dat blijven gebruiken. We doen ongeveer elke drie dagen een wasdag. Dan is de ene set in de was en de andere draag ik naar de camping. Ik denk dat hoe minder kleren ik bij me heb, hoe gemakkelijker het wordt, omdat je gewoon geen keus hebt.

We gebruiken de wasmachine graag vaker en reizen gemakkelijker. Eindelijk de organizer met de regenkleding. Dat is de buff die je als hoed of slaap kunt gebruiken. Ik heb er een keer mee geslapen. Veel komt van Vaude. Dit zijn handschoenen. Dit zijn waterdichte sokken van Sealskinz. Dit zijn regenhoesjes. Heel eenvoudig tegen vochtige schoenen. Dit is een simpele regenbroek om over te trekken. En tot slot de regenjas: met de grote splitten onder de armen kun je het vocht gemakkelijk afvoeren. Dat is niet hoe je zweet. Zelfs bij hevige regen heb ik de slots volledig geopend. Er komt daar geen water in. Dat was mijn uitrusting voor 2021. Het is je misschien opgevallen dat de Sony Alpha 6400 er niet was. Dit is de camera waarmee ik nu film. Ik wilde ze eigenlijk meenemen en foto's maken. Ik besloot het echter niet te doen. Ik heb de iPhone, de GoPro en de drone al bij me. De Sony zou ook op de plek passen. Maar bij de Sony is de instelling te tijdrovend. Het is niet zo snel als bij de iPhone.

Ik heb nu deelgenomen aan een foto-tutorial. Dus nu weet ik een beetje hoe ik betere foto's kan maken. En dan zal ik proberen wat foto's te maken met de iPhone. Dan ben ik blij als je zo loyaal blijft aan het kanaal. Zeg bedankt voor het kijken en tot snel..