I Tried “sous-vide” To Temper Chocolate… (best Move Ever)

Hallo jongens, welkom terug bij deze chocoladeboog waarin ik mijn eigen chocoladerepen in chocolatier- stijl maak in de vorige aflevering. Ik heb geleerd hoe ik chocolade moet temperen met zowel de super uber een traditionele tafeltechniek die een beetje lastig is en de meer vergevingsgezinde seeding-techniek die is gewoon rommelig ("f ****** pijn in de d ***") nou ik zie hier twee problemen De eerste is dat ik bakchocolade gebruikte die aan het einde van het smeltproces eindigde. Proeven precies zoals het deed in eerste instantie- Dus best slecht, en ten tweede: die methoden zijn niet zo betrouwbaar. Gelukkig voor ons. We hebben een Frans woord om te redden.

Frans woord! Frans woord. Sous-vide koken en couverture chocolade Sous-vide is een kookmethode waarbij voedsel eerst in een plastic zak wordt gedaan die vervolgens wordt gekookt in een waterbad op een supernauwkeurige en gereguleerde temperatuur. Aangezien het temperen van chocolade draait om temperatuur, schaam ik me een beetje dat ik er niet aan heb gedacht. In het verleden werd sous-vide koken alleen bewaard voor, je weet wel, superbekwame zenuwen omdat het allemaal doe-het-zelf was of rijke geeks omdat het super duur was. Nu zijn sous-vide-machines veel toegankelijker. Nu over de container die ik gebruik – het is niet zoals commerciële dingen, het is gewoon een Ikea-doos die ik enigszins heb aangepast om aan mijn behoeften te voldoen.

DIY voor altijd het autobad is nu op 50 graden Celsius, dus 122 graden Fahrenheit, wat betekent dat het tijd is om het aan chocolade te introduceren. Chocola! Chocolade. Deze worden couverture-chocolade genoemd, wat zich ruwweg vertaalt naar Coating-chocolade. In feite zijn het premium chocolade van hoge kwaliteit, dus ze zijn lekkerder dan de basisbakchocolade en ze bevatten ook een hoger percentage cacaoboter. Sterker nog, meer dan 31% van de weg kan geen couverture-chocolade worden genoemd. Gesmolten chocolade zal vloeibaarder zijn en dus gemakkelijker om mee te werken Het is de goede sh** We hebben twee soorten tassen die u zou kunnen gebruiken, de eerste is een zakje met dubbele rits.

Gebruik het zakje met de schuifregelaar niet omdat het niet waterdicht genoeg is de tweede is een sous-videzak. Maar dan heb je een vacuümmachine nodig om dat te doen. Het enige dat je in gedachten moet houden is dat water is als kryptoniet. Als het op gesmolten chocolade aankomt, kunnen een paar druppels water de hele partij chocolade daar Dus pas op. Dus omdat water zo efficiënt is in het overbrengen van warmte, zal de chocolade binnen een minuut smelten. En ook omdat we aan de kluis werken op 50 graden Celsius of 122 graden Fahrenheit een beetje te gaar Sous-vide We hebben hier niet veel tijd voor, maar toch is het vakantietijd Dus er zijn twee dingen die je in gedachten moet houden eerst.

Wil je er goed uitzien? Hiervoor stel ik een van mijn sweatshirts voor en ten tweede wil je aardig zijn tegen mensen, wat vaak inhoudt, laten we eerlijk zijn, ze omkopen met geschenken, alle informatie die je nodig hebt, staat hieronder. Terug naar de eerste temperatuur moet dalen tot 28 graden Celsius of 82 graden Fahrenheit en dan terug tot 32 graden Celsius of 90 graden Fahrenheit Chocolade is op dit moment op perfecte werktemperatuur Het enige wat ik nu moet doen, is het eruit halen , snij een sneetje en giet dat in die vormpjes Dit is beangstigend, maar dit is wel spannend Tijd om dat mooie chocoladebad in wording af te koelen het enige probleem Is dat om ze goed af te koelen de temperatuur tussen de 8 en 12 graden Celsius moet zijn.

Is noch de buitentemperatuur op dit moment super koud, noch is het de binnentemperatuur omdat het super warm is, echte oplossing – theoretisch probleem Natuurlijk ben ik opgewonden, maar ik ben ook een beetje bang dat er iets mis is gegaan met de sous- vide machine, je nooit- (snijdt af) oolalalalalalalalala *Sensuele zucht* *bevredigende snap* ooh *giechelt* Tres tres tres tres bon. Niet korrelig Smelt in de mond niet zozeer op mijn vingers trouwens. Het is niet te zoet, ik zou zeggen dat dit pure chocolade is. Dus het verklaart waarschijnlijk waarom Extreem soepel. Het voelt als een toetje. Ik weet dat het maar een reep chocolade is. Er zit finesse in deze chocolade, er is elegantie in deze chocolade.

Ik voel me alsof ik op het terras van een café in Parijs ben. Ja, dat is wat ik zei. Natuurlijk heb ik een probleem. Wat is er mis met mij? Dit zouden aan het eind van de dag geschenken moeten zijn. Persoonlijk geschenk is dit ontwerp en persoonlijk zoals bakstenen? Kom op, je maakt vast een grapje. Dit is niet iets dat we op dit kanaal doen. Nou, ik ben hier niet super tevreden mee, vooral omdat ik weet dat er eigenlijk een alternatief is, een vrij ver alternatief, maar toch zou ik de vorm die ik willen en dan een holte of een negatieve vorm maken als je wilt Een thermovormmachine gebruiken die dan de mal zou zijn We hebben het zeker over heel veel inspanningen en ook over professioneel gereedschap, waarvan ik niet zeker weet of ik er toegang toe zou hebben zoals deze thermovormmachine bijvoorbeeld, waar wil je dat ik een thermovormmachine vind? *ironisch synthgeluid* Zie ons in de volgende Salut.