How To Prepare For A Round The World Trip On A Motorcycle – Part 1 – Part 1

Ik ga je klaarmaken Chillie Ben je fatsoenlijk? Goed Hallo allemaal Mijn naam is King Tanajewska en welkom op mijn kanaal On Her Bike In april 2017 begon ik mijn reis rond de wereld op deze fiets genaamd Chillie She's 800 GS En ik dacht dat het een geweldig idee zou zijn om dit kleine te zetten video samen Om met jullie te delen Mijn tips om je voor te bereiden op de reis rond de wereld Rustig alsjeblieft Stilte Stilte Ga weg Kom niet terug Jij ondeugende vogel Dus hoe bereid je je voor op de reis rond de wereld? [Muziek] Laten we beginnen met de meest voorkomende vraag die mensen mij stellen.

Hoe kan ik het betalen? Er zijn zoveel mensen die soortgelijke dingen doen Er zijn mensen die over land reizen, de wereld rondreizen, lange afstanden Lange tijd En iedereen heeft een ander verhaal op een andere manier Of geld onderweg Dus de eerste optie Bespaar je geld en ga Ik weet het Makkelijk te zeggen Niet zo gemakkelijk Ik kan me daar in vinden, want ik ben hopeloos met het sparen van mijn geld Ik kan ze alleen maar heel goed besteden Tweede Je kunt je huis verhuren als je er een hebt, zodat je van huur kunt leven vergoedingen. Ik weet dat het soms gewoon niet genoeg is. Derde Als je onroerend goed of bedrijf hebt, kun je het gewoon verkopen. En dan heb je een grote stapel geld waar je lang mee kunt doen. Wat was de vierde? En de vierde is Werk Je kunt onderweg werken Je kunt in de pubs werken Je kunt in de hostels werken Je kunt op de boerderijen werken En de andere manier om geld te verdienen Onderweg is een digitale nomade zijn, dus misschien een goede fotograaf Je kunt dat doen en je kunst verkopen of als je een videomaker bent, kun je dat doen Nou Dit is een beetje hoe ik ook onderweg geld verdien Dankzij jullie, omdat je mijn video's op YouTube bekijkt Daar verdien ik geld mee en dat is eigenlijk best een goed inkomen per maand.

En de vijfde is dat je een patreon- of GoFundMe-site kunt opzetten waar mensen gewoon geld kunnen doneren voor je reizen Omdat ze in je geloven omdat ze van je inhoud of je video's genieten of wat je ze ook kunt bieden Ik voel me persoonlijk niet op mijn gemak bij het hebben van een Patrons-site of GoFundMe-site, maar dit is gewoon mijn manier om contact te maken met mensen. Daar is niets mis mee, het is je reis die je moet bellen als je je ongemakkelijk voelt A veel van jullie geven je geld uit aan je f uel en ga ver Zo ver als je kunt En daarvoor heb ik mijn online winkel opgezet Mijn t- shirtwinkel Omdat ik van elk item tien dollar verdien En die tien dollar gaat naar videoproductie, nieuwe spullen kopen Omdat ik het steeds kapot maak Een andere vraag Ik word veel gevraagd Waarom ik dit begon En echt als het niet was omdat mijn persoonlijke leven uit elkaar viel En ik een frontale botsing had met een auto, ik heb Gebroken hand, gebroken been Mijn relatie viel uiteen, ik heb echt een stressvolle baan, ik had een instorting op het werk ik was echt heel depressief En dat duurde een jaar voordat ik herstelde van al dit soort trauma's en slechte ervaringen Maar nadat ik mijn compensatiegeld van de verzekering had gekregen, dacht ik gewoon dat dit de weet je, moment nu of nooit Ik heb het geld, ik heb de tijd, het werk kan wachten Relatie is voorbij, ik ga en dat was mijn telefoontje Ik dacht dat is het nu of nooit Dit is de tijd om te doen en ik heb er geen spijt van.

Ik begin een nieuw leven en geniet zoveel dat ik niet weet wanneer ik dat ga doen stop Dus zo ben ik begonnen en zo had ik mijn eerste geld voor deze weg Dus mijn budget Als je alles neemt Per jaar geef ik vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars uit Voor eten, accommodatie Brandstof Visa Uitrusting Alles Dus als je er dit over nadenkt geld zou je nooit duren In Australië of de Verenigde Staten of Europa Het is gewoon niet mogelijk omdat je rekeningen moet betalen Je moet huur betalen Je moet veel dingen betalen Hier mijn enige, het enige probleem Ik heb elke dag waar ik brandstof ga halen Wat ik ga eten, waar ik ga slapen dat zijn mijn problemen van vandaag Dus reizen over land, de wereld rond of wat dan ook, je wilt het maar noemen Het hoeft je niet veel te kosten Ik kampeer veel, ik logeer veel bij mensen Ik onderhoud goedkope hostels op stapelbed Dus mijn levensonderhoud hier in Afrika is echt twintig dollar Vijfentwintig max van je accommodatie en eten Dus dat is het echt niet zoveel als je erover nadenkt.

Documentatie Dus welke documenten hebben we nodig om te reizen natuurlijk hebben we een paspoort of twee paspoorten nodig. Ik heb het geluk dat ik een dubbele nationaliteit heb, dus ik heb een Australisch paspoort en een beetje Pools paspoort. Maar doe alsjeblieft onderzoek, want in sommige landen kun je twee paspoorten hebben Dus In Australië kun je twee paspoorten krijgen.En het goede eraan is dat je soms onderweg visa aanvraagt En soms moet je je paspoort opsturen en heb je het een paar weken niet.Maar je hebt het nog steeds heb de tweede zodat we kunnen blijven reizen zonder tijd te verspillen Dus dit is echt goed als je de kans hebt, koop twee paspoorten Oké, het tweede document is je rijbewijs natuurlijk moet je een origineel rijbewijs bij je hebben Mijn leerling van Australië past de internationale rijbewijsvergunning toe U vraagt ​​deze aan In een land waar uw originele rijbewijs vandaan komt Soms aan de grens is mij gevraagd Origineel soms Voor internationale Dus het is belangrijk om te reizen met beide Pay document in uw registratie papier Mijn fiets is geregistreerd in Australië dus dit is hoe onze registratie papier ziet eruit als Got me in de problemen een paar keer, omdat sommige kantoren aan de grens zou niet geloven me dat dit de registratie papier, maar dat is hoe het is, dat is hoe we roll in Australië dus je moet uw registratiedocumenten Cash Daarnaast voeren Als je door landen waar Carnet de Passage is nodig je moet Carnet de Passage voeren Dit document geeft hoofdpijn om zoveel reizigers Carnet de naartoe gaat Passage is in feite een document zoals een boekje En dan.

De manier waarop het werkt, je steekt de grens over, je laat dat zien En de douane-officier stempelt het hier Stempelt het hier Zet de datum waarop je binnenkwam en dan op de weg naar buiten stempelt het dat de fiets vertrok het land Niet alle landen hebben Carnet de Passage nodig Er zijn er maar een paar in de wereld Je moet echt je route plannen En je timing goed, want dit document is geldig Een jaar en het is cos t veel geld en er is geen regel Hoeveel geld het kost, want dat hangt echt af van de regels in jouw land Dus bijvoorbeeld die van mij komt uit Australië en ik heb ervoor betaald vijftienhonderd dollar waarvan vijfhonderd een aanbetaling is So Once I breng mijn fiets terug naar Australië ik krijg vijfhonderd dollar terug Dus eigenlijk kost dat me duizend dollar en ik krijg dit geld nooit terug En dit is mijn tweede, dus ik heb al twee mille verspild Maar dat zijn alle regels In Europa is het anders In Europa betaalt u een aanbetaling van de waarde van de fiets.

In sommige landen moet u dus honderd procent betalen. De waarde van de aanbetaling voor de fiets waarvan u weet dat deze tien, twintigduizend kan zijn , is afhankelijk van de fiets waarmee u reist. In sommige landen zullen vijftig procent nodig hebben. In een bepaald land zullen ze dertig procent aanbetaling nodig hebben En ze zullen je dit geld teruggeven zodra je terug bent in het land Dus je bevriest je storting voor de tijd dat je op reis bent T De reden daarvoor is dat zij landen als Egypte, Iran, Soedan en al degenen die Carnet de Passage nodig hebben Ze willen er gewoon zeker van zijn dat je deze fiets niet verkoopt In hun land Dit is een soort paspoort voor je motorfiets Dus je stempelt het op de weg naar binnen en op de weg naar buiten En dan krijg je de aanbetaling terug zodra je weer op reis bent Op dit moment bevind ik me in een situatie waarin mijn Carnet de Passage is verlopen En ik ben al over de landen die vereist zijn Carnet de Passage En ik wil niet nog eens $ 1.500 uitgeven aan het derde Carnet de Passage Zeker, het is veel gemakkelijker om te reizen omdat je gewoon in en uit en in en uit gaat en aan de grenzen in Afrika en zoveel is het veel gemakkelijker, maar nogmaals, ik wil dat geld gewoon niet meer uitgeven.Als je geen Carnet de passage hebt en je reist bijvoorbeeld door Afrikaanse landen Of zelfs Rusland, veel voor Sovjetlanden doen ze precies hetzelfde als wat ze u met de TIP TIP geven, is tijdelijke impact rt Permit Dus eigenlijk is het een verklaring dat ze je VIN-nummer nemen En ze nemen alle details van je motor Motorvermogen en allerlei andere dingen dat soort dingen en dan gaan ze soort van Je inloggen, je vult dat in, of ze vullen het voor je in en jij meldt je aan En dan ben je klaar om te gaan en het land binnen te komen Het is zo ongeveer als een vergunning voor je fiets om binnen te komen Dus dit is wat ik de afgelopen zes maanden heb gedaan Sinds mijn carnet is verlopen in termen van verzekering Nou, ik heb geen uitgebreide verzekering voor de fiets, ik weet niet eens of een dergelijke verzekering bestaat om de hele wereld te dekken Maar ik koop wel een WA-verzekering aan de grens als ik ze passeer En het is echt hangt af van het continent waar je doorheen reist In Europa heb je een groene kaart die je dekt voor de meerderheid van de EU-landen En ik denk dat er maar weinig andere zijn die niet in de EU zijn En het is vrij duur, maar je moet het hebben omdat de ene politie je tegenhoudt zal moeten aantonen dat ze iets soortgelijks in A hebben Frika ook, de verzekering heet Comesa En het dekt je voor ongeveer 13 landen Dus het is echt handig om er gewoon een te kopen en je noemt de dekking En ik zou je echt niet aanraden om door Afrika te reizen zonder WA-verzekering Ze zullen het niet vragen je zult meestal niemand vragen of je het hebt, maar ik raad je sterk aan het te kopen, want als je iemand onderweg pijn doet, weet ik niet wat ze met je gaan doen Alsof het een heel groot risico is Ik heb verhalen gehoord dat mensen naar de gevangenis zijn gegaan en zij We zitten daar voor een lange, lange tijd Dus het is beter om het te hebben, jezelf te dekken Alle andere verzekeringen zijn echt te koop als ze over de grens gaan Dus paspoort Rijbewijs Internationaal rijbewijs Carnet Of je registratiepapier of het invullen van de TIP en een verzekering kopen aan de grens Makkelijk En vrijwel alle grensovergangen zijn hetzelfde Dus dezelfde procedure en misschien behalve voor Egypte en Soedan Dat is een heel ander verhaal, maar ik ga het niet krijgen heb dat gemist.

Je kunt mijn blog lezen, er zijn veel details. Ben je er klaar voor? Gezondheid Voor het begin van mijn reis had ik weinig vaccins tegen polio, salmonella, hepatitis A en B, cholera en gele koorts, gele koorts, het is erg belangrijk Vaccin voor het Afrikaanse continent als je dat vaccin krijgt, ontvang je dit boekje Het heet International Certificate of vaccinatie tegen gele koorts Dus wat uw arts zou moeten doen is hij verondersteld om het te ondertekenen en zet een stempel op als je het had gedaan het is dus heel belangrijk om dit boekje de tijd bij te houden met u allen, als je het oversteken van de grens Omdat je kan erom worden gevraagd. En als je eenmaal op het Afrikaanse continent bent geweest, is het erg belangrijk om het boekje vrijwel overal te hebben als je gaat. Als je naar Australië gaat, kunnen ze je erom vragen zodra ze de stengels uit Afrika hebben gezien. daarom heb je het dus altijd bij je In termen van ziektekostenverzekering Het grootste deel van mijn tijd gebruik ik de verzekering genaamd World Nomads Ik ben eigenlijk heel blij met hen Ik heb een operatie ondergaan in Kazachstan en ik heb een aantal medische tests laten doen in Israël en ze altijd terugbetalen me geld na mijn vorderingen dus ik nooit problemen met hen had het kostte me ongeveer 800 tot 1.200 Aussie dollars per jaar, afhankelijk van welke landen ik neem voor het jaar, zo natuurlijk als ik reis door Europa de vergoedingen gaan duurder zijn omdat het veel duurder is Om medische zorg te krijgen in Europese landen dan bijvoorbeeld Centraal-Azië Hoe u uw accommodatie plant Ik heb de neiging om met de stroom mee te gaan Ik doe veel muurkamperen als het goed voelt Ik heb zojuist mijn tent als ik een ni vind ce plek en er is niemand in de buurt niemand kan me zien Ik ga gewoon rechtop zitten als het niet goed voelt Ik ben net langs de camping gekomen Ik logeer in hostels, goedkope hotels, hutten zoals deze Dus hoe plan ik het? Ik gebruik normaal gesproken meestal twee applicaties One it's Maps.me, een offline kaart die ik ook voor navigatie gebruik en die je hotels, hostels en kampeerterreinen laat zien in de gebieden waar je doorheen gaat Dus dat is goed Maar er is geen extra informatie Een andere heet 'ioverlander' en dit is een geweldige kaart.

De manier waarop het werkt alle overlanders die door het land trekken, dragen hun eigen mening over de plaatsen waar ze verbleven en dat zou een wilde camping kunnen zijn Dat zou een kampeerterrein kunnen zijn, dat zou kunnen zijn Hotel, hostel wat dat ook is En de informatie is dat ze je al zullen vertellen wat de prijs is. Wat zijn de faciliteiten daar Is er wifi? Is er receptie? Is er warm water? Al dat soort dingen Dus voordat je naar de plek gaat, weet je al alle informatie, dus dat is echt heel handig Ik blijf ook vaak bij de lokale bevolking en dat is eigenlijk het beste deel van mijn reis En ik probeer het minstens één keer te doen in elk land Hoe blijf ik bij de lokale bevolking? Nou, de meeste van deze uitnodigingen, ik ga online Op mijn sociale mediakanalen Onze fietsgemeenschap is heel dichtbij En ik weet zeker dat als je actief bent op sociale media, je deze uitnodigingen ook zult krijgen Er is geen betere manier om het land te leren kennen en zijn cultuur Dan bij de lokale bevolking blijven en zien hoe ze leven Zie Hun standpunt In hun eigen huis Of soms nodigen mensen me gewoon uit op straat Gewoon om met hen te eten of te overnachten Je ontmoet gewoon mensen langs de manier, wees gewoon open.

Ga in gesprek met de lokale bevolking, het is het beste deel van de reis. Dus wat eet ik? Eten Ik ben waarschijnlijk de laatste persoon die je advies nodig hebt hoe we onszelf onderweg moeten voeden Heb dat echt slechte gewoonten, ik eet alleen Ik eet meestal twee keer per dag als ik onderweg ben Dus eigenlijk zou ik wat ik zou doen vul dit met de helft Koffie, koekje of wat ik ook heb, net als hapjes En dan stopte ik midden op de dag en zou ik een soort lunch / diner hebben En dat zou een grote maaltijd zijn, ik stop meestal gewoon in de buurt restaurants, bars, benzinestations Wat ik ook kan, je weet wat het ook onderweg is En ik heb het gevoel Natuurlijk is er altijd een risico dat ik voedselvergiftiging kan krijgen Vooral in Centraal-Azië heb ik daar veel van gekregen In Afrika is me een paar keer overkomen dus kijk ik denk dat als je vlees leeg hebt Vooral in landen waar geen stroom is En er is niet zoiets als de koelkasten werken niet zoals als je hier bent bijvoorbeeld Als overal vlees werd geserveerd maar geen stroom Dus ik gewoon, ik zou je gewoon weten dat ik alleen vegetarisch eet, ik heb ook noodvoedsel bij me dat soort neemt de helft van mijn tas die ik bijna leeg op het moment dat ik niet zijn winkelen voor een tijdje, maar, normaal gesproken zou ik de neiging om Ingeblikte vis te hebben, omdat je gewoon kan eten zonder te koken Eet wat noedels rode linzen net droog pasta Dat is gewoon droog spul waar je het gewoon mee kunt koken Ik weet niet dat je gewoon ui kunt kopen Of je kunt gewoon wat kruiden in olie toevoegen Dat komt goed Dus ik draag een brandstofkachel bij me Dus ik kan dat vullen met brandstof op elk benzinestation, net als mijn fiets vul ik gewoon deze ook Dus het is makkelijk te gebruiken en je hoeft geen zorgen te maken over deze gasflessen Dus ik denk dat het voorbij is voering is de beste manier om ik gewoon gaan het lijkt erop dat ik weet wat ik aan het doen ben, maar niet echt [muziek] Ik ben geëindigd Woah Oké Aan het einde van mijn video wilde ik enkele van je vragen beantwoorden die jullie me onlangs op Instagram stelden Dus vraag nummer één is Are ben je bang om alleen te reizen? Nee, dat ben ik niet Eigenlijk denk ik niet dat ik het op een andere manier zou kunnen doen 'Cuz de vrijheid is van onschatbare waarde Je hoeft niet op iemand te wachten Maar er is natuurlijk altijd een risico Je weet dat je door een auto kunt worden aangereden voor je huis kun je in een nachtclub worden geslagen.

Dat kan, ik weet het niet. Dingen kunnen iedereen overkomen, waar je ook gaat, toch? Dus je hoeft je er geen zorgen over te maken Weet je, je hebt twee keuzes Ten eerste, je kunt het zelf doen en je leven verlaten Of een tweede, je kunt gewoon thuis blijven Niets doen en kijken hoe andere mensen het doen Nee, ik ben niet bang Natuurlijk zijn er een paar situaties waarin ik me echt zorgen maakte over mijn veiligheid, en dat gebeurde maar drie keer in drie jaar tijd Dus ik denk dat dat best een goede inspanning is Maar de enige tip daarvan voor jullie is Luister naar je lef luister naar je intuïtie Als een plek niet goed voelt Blijf daar niet Als mensen zich niet goed voelen, ga dan niet met ze om En er is iets met reizen op een motorfiets Mijn fiets is mijn vangnet Meestal als Mannen me zien op zo'n grote, meer beladen motorfiets Dat ze waarschijnlijk niet in staat zijn om zelf te rijden Ze voelen zich geïntimideerd, wat een goede zaak is Dus ik krijg bijna nooit problemen van de grenzen of ik krijg nauwelijks problemen met de politie Dus het is eigenlijk het voordeel denk ik dat het een solo is man op een motorfiets Omdat het is alsof mensen je echt respecteren En er is iets met alleen zijn dat mensen voor je willen zorgen En ze willen zeker weten dat alles in orde is Dus ik vind het een geweldige ervaring en nee dat ben ik niet helemaal bang, er is niets om bang voor te zijn, geloof me.

Oké Vraag nummer twee Waarom heb ik een vertraging op het YouTube-kanaal? Daar heb ik twee goede redenen voor. Allereerst is het internet niet goed genoeg De meerderheid van de plaatsen is het afgelopen jaar op het Afrikaanse continent geweest Het internet was te zwak Of er was er geen Dus het enige De enige dingen die ik eigenlijk kon onderweg was het plaatsen van een bericht op Instagram en Facebook en soms naar het verhaal Dat is het En een andere reden is dat ik met de editor werk. Dus voor mij om een ​​video uit te brengen als ik het alleen zou moeten doen, duurt het twee weken werk Om alle inhoud door te nemen Door al mijn vijf camera's Kies de beelden die ik wil, bewerk het Proces Dus zo traag ben ik Het zou me minstens twee weken kosten Dus als mijn redacteur Yohana uit Roemenië er niet was geweest, is ze ook Groeten Yohana, als zij en haar hulp er niet waren geweest, zou je nooit beelden van mijn reis zien Dus de manier waarop ik met Yohana werk, is dat ik dingen upload op wolken En om dat te doen moet ik ergens naartoe vliegen Elke zes maanden om te doen dus ze heeft weer tevreden voor nog zes maanden en ik kan doorgaan met reizen So once Y ohana ontvangt de inhoud in Roemenië.Ze neemt gewoon alle inhoud door, snijdt het terug naar anderhalf uur En dan is dit het moment waarop ik naar het proces spring en ze zal me dit anderhalf uur sturen en dan zal ik ' Verdeel het gewoon in vijf Whatever-afleveringen en we zullen het haar vertellen Voeg dit epos toe, voeg dit bijschrift toe, verplaats dit hier Verplaats dat daar Knip dat, doe dat Dus ik ben nog steeds behoorlijk betrokken bij het proces van het bewerken van mijn video's En één aflevering gewoon werken met Yohana, het kost ons nog twee dagen Dus het is enorm veel werk Ik denk dat mensen niet beseffen hoeveel werk er komt kijken Wanneer je begint Om YouTube-video's te maken, vooral wanneer je vijf camera's gebruikt En dat is gewoon veel inhoud veel dingen om door te nemen, daarom is mijn inhoud vertraagd Waarschijnlijk ongeveer 7-8 maanden, maar ik word nu beter Vraag nummer drie Hoe ga je om met mannen die seks willen in ruil voor hulp? Ik weet het niet Niemand heeft me dit ooit aangeboden Er is iets mis met me Manier te gaan [Muziek] En dit is het einde van mijn eerste video over hoe ik me moet voorbereiden op de reis rond de wereld Heel erg bedankt voor je komst abonneer je alsjeblieft op mijn kanaal En volg me op Facebook en Instagram Op mijn tweede video zal ik alle spullen die ik op mijn fiets heb, bespreken En ook mijn rijkleding, ik zal bespreken hoe je je fiets moet verzenden Naar de wereld Wat zijn de opties En hoe banden op de weg te organiseren en hoe een gesponsorde rijder te worden Dus blijf op de hoogte Testen, testen Een, twee, drie Een, twee, drie En dat is echt belangrijk Zoals [Onhoorbaar] En nu in termen van ziektekostenverzekering voor de meerderheid van mijn reizen het is dus erg belangrijk ik ben bedekt met Greg Nomads Wereld Nomads Okay Achter de schermen woooah ik ben zo professioneel, hey Oké En dit is het einde van mijn eerste video heel erg bedankt jongens voor het bekijken ik ben moe [muziek]