Gebruiken Groningse Kroegen Misleidende Bierglazen? Wij Zoeken Het Uit

De geruchten gaan dat sommige kroegen sjoemelen met bier. Ze zouden namelijk vaasjes verkopen voor de inhoud van een fluitje. Reden genoeg voor ons om op onderzoek uit te gaan. En lekker bier te drinken. Ik heb mijn eigen officiële bierglas meegenomen waarvan ik weet dat hij 25 cl is. Door het over te schenken, kan ik dus zien of het vaasje dat ik bestel ook 25cl is, of niet. Het eerste biertje van vanavond. We zijn bij de Twister. We gaan overschenken. Hier betaal je dus 3,30 euro voor. 25cl zou het moeten zijn maar dit is duidelijk minder.

Er mist een vinger. En je ziet ook, hieronder, onder het glas staat BW. En dat staat dus voor BierWinst. Proost hè. Ik zeg tegen jou: houd je prijzen gelijk. Wat ik wel adviseer is 10 cent minder. Dus vraagt de omgeving 2,60 euro voor een biertje, dan vraag jij 2,50 euro voor een biertje. Dat betekent dat je 5 keer 2,50 euro uit een liter haalt. En de rest 4 keer 2,60 euro. Het tweede biertje halen we bij het concerthuis. Ik zie op het glas al een streepje met 25cl.

Dus als het goed is, is het ook echt 25 cl. We gaan het even overschenken. K*t. Dan moet niet de helft ernaast gaan natuurlijk. We wachten even tot het schuim is gekrompen en dan schenk ik het laatste beetje over. Het ziet er duidelijk als meer uit dan bij de Twister. Oke, ermee rekening houdend dat ik dus een beetje heb gemorst… En het mooie is, je betaalt hier ook nog eens minder voor. Ik heb hier 3,20 euro voor betaald en bij Twister 3,30 euro. Nou Lidian, ik vind dat jij deze mag adten. Vooruit dan maar. Ik kan dit nieeeeet. Ik heb hier 3 euro voor betaald. Ik pak mijn eigen glas er weer even bij. En daar gaan we, hopelijk knoeien we dit keer niet. Ai, ai, ai, ai. Daar ga je. Duidelijk minder. En ook hier…

…het BierWinst-logo. Ho, het druipt er een beetje vanaf maar dat maakt niet uit. Maar goed, dat maakt bier er natuurlijk niet minder lekker op. Proost! Hele leuke foto, ja. Heel leuk. *dikke sarcasme mien jong. Ik ben in het feest. Ik heb een biertje besteld. Hij was 3 euro. En er staat BW onder het glas. We gaan hem even overgieten. Dat zijn drie vette vingers die ik tegen het glas aanhoud. We gaan hem wel adten. Nouja.. adten… Ben er niet heel goed in. In drie keer. 3,30 euro voor dit biertje. We gaan hem ook overschenken maar ik vrees het ergste. Daar gaan we weer. Het wordt wel pittiger. * Zingen uit volle borst Nick en Simon Het logootje staat er weer onder. We schenken het nog even over om het nog even te checken. Nait best. Dikke vette drie vingers. Er staat weer een prachtig logootje op. We gaan hem nog even overschenken voor de check. Ik weet niet of ik hem weer kan adten, hoor. Misschien dat ik hem nu in twee keer ga doen.

Ah, koud. De Warhol. 2,80 euro. Hij heeft wel weer het BW-teken. Maar dat heeft iedereen. Wat voor geks zou jij doen om op Sikkom te komen? Ik laat mijn kont zien. Anyway… De tussenstand is: basically alle kroegen doen het. Maken gebruik van de BW-glazen. De BierWinst-glazen. En als iedereen er gebruik van maakt, hoe erg is het dan? Ik weet het niet. Die conclusie mogen jullie zelf gaan trekken. Ik heb een plastic biertje besteld. Binnen serveren ze ook de BW-glazen. Ik ben wel benieuwd hoe ver deze komt. Dus we gaan het proberen. Oh! Hahah. Conclusie: bestel de plastic bekers. Want dat is wel 25cl. En de glazen dus niet. Dat is ook bizar. Voor 2,90 euro dat is goedkoper dan de meeste. Geef mij maar een wijntje nu. Dit is een glas met een ander logo dan BW. Ik ben heel benieuwd of het hetzelfde is.

Het lijkt wel hetzelfde. Dit is wel een BW-glas. Het is hetzelfde. Dus we zijn gestuit op een ander logo waar we ook scherp op moeten zijn. En dat is het logo met de twee druppels. Dat is dus ook niet 25cl. Het zijn dus niet alleen de BW-logo's maar ook de druppels waar je op moet letten. Stel je bestelt elk weekend gemiddeld 15 biertjes. Dan krijg je eigenlijk 15x 5 cl te weinig bier. Dat is dus 75cl waar je wel voor betaald, maar wat je niet krijgt. Op jaarbasis kom je dan uit op 3900cl bier. Dat zijn maar liefst 156 biertjes. Niet illegaal, wel goed om te weten. Daarnaast is het verschil tussen de bierprijzen tussen de kroegen sowieso opvallend. Met de duurste en goedkoopste kroegen die we hebben getest wel een prijsverschil van 50 cent per biertje.

Wij hebben de prijzen voor je op een rijtje gezet.