From Spa Via Verviers In Belgium To Aachen In Germany By Local Train

Hallo en welkom bij een nieuw reisverslag. Geloof het of niet, maar die trein, direct achter mij is een internationale trein die vanaf hier, Spa in België, naar Aken in Duitsland gaat . Dit is een lokale trein (stoptrein). Er zijn twee treinstations in Spa. Het station waar ik nu ben, wat tegenwoordig een eindstation is… Toen spoorlijn werd gebouwd, was dit niet het eindstation.

In de video leg ik hier iets meer over uit. Er is ok een ander treinstation, dat gewoon de naam "Spa" draagt. Ik laat beide treinstations zien en vermoedelijk ook iets van het station van Verviers Centraal Deze trein stopt redelijk lang bij dit station, dus ik heb de kans om er even uit te gaan en het station te ontdekken. Uiteraard laat ik ook de treinen zien en wat uitzichten vanuit de trein. En dit is (deels) een mooie route. Hoe dan ook, ik hoop dat je dit een leuke video vindt. Als dat zo is, laat dan een duimpje omhoog achter. Als je meer trein gerelateerde video's wilt zien, abonneer je dan op mijn kanaal. Voor nu, laten we maar met de video beginnen. Voor de combinatie een zowel internationale trein en een eindstation denk ik dat dit de kortste stationsreview ooit wordt die ik heb gemaakt.

Als je het station aan de voorkant binnenloopt ten opzichte van het spoor is er een fietsenrek, Ergens tussen de bosjes vind je de vertrekstaten. Er zijn hier geen digitale vertrekborden. Op het perron is een wachthokje, waar je bij regen kunt schuilen. Als je naar het andere einde (andere uitgang) van het perron loopt, is er ook een ticketautomaat. Dat is het denk ik wel voor dit treinstation. Vandaag de dag is dit het eindstation maar toen deze spoorlijn werd gebouwd, Belgische spoorlijn 44, was dit Stavelot.

In Stavelot was aansluiting op spoorlijn 45, naar Trois-Ponts waar je een goede aansluitig naar Luxemburg hebt. Ik vind het jammer dat er geen treinen meer rijden op deze route maar ze hebben iets tofs gedaan met de oude route van de oude spoorlijn. Hier is een fietspad van gemaakt en dat is best wel tof al zeg ik het zelf. Op sommoge plekken fiets je zelfs door oude spoortunnels. Los daarvan, is dit een mooie (fiets)route. Deze trein gaat niet alleen over de huidige Belgische spoorlijn 44. Ik weet niet alle nummers van spoorlijnen uit mijn hoofd, maar het eindstation is Aken in Duitsland.

Het is maar 1 halte in Duitsland en dit is direct over de grens. Voor CoVid werkte ik voor een internationale touroperator voor treintickets (waar ik ook veel tickets voor trein + fiets verkocht). Lang verhaal kort, als je met de fiets in de trein reist tussen België en Duitsland, dan is dit de meest voor de hand liggende trein. De overige opties zijn om te reizen via Nederland of Luxemburg (zie ook tekst boven in scherm). Zowel in Verviers als in Welkenraedt is er een goede aansluiting op binnenlandse intercitytreinen. In dit geval bedoel ik in het bijzonder Intercity nummer 1, dit is de langste binnenlandse intercity in België.

Vorig jaar heb ik hier een reisverslag over gemaakt, deze kun je terugvinden in de beschrijving bij deze video. De trein die ik vandaag neem, maar ook de binnenlandse intercity 1, rijden iedere 60 minuten. Als je met de fiets reist, raad ik aan om z.s.m. in deze trein te proberen te stappen. Dus probeer de overstap in Verviers Central te maken en niet in Welkenraedt. Dit omdat je kunt geen zitplaats of fietsplekken in deze treinen reserveren kun je maar beter zo snel mogelijk aan boord van deze trein zijn. Ook al is deze route niet spectaculair (wel een mooie route) en deze treinen…, die zijn nogal oud zijn er wel wat interessante feitjes over de route van deze trein.

Maar om te beginnen, laten we deze treinen eens iets beter bekijken en ik begin met de buitenkant. Zoals aangegeven, je kunt je fiets meenemen in deze treinen. Al is er niet echt een vooraf gereserveerde ruimte hiervoor. Je moet aan het treinpersoneel vragen of deze grijze deuren geopend kunnen worden. Hier kun je fietsen plaatsen in de trein. Over het exterieur van deze trein, hier hoef ik niet heel veel tijd aan te besteden. Deze treinen zijn vrij eenvoudig. Ze hebben twee klassen, tweede en eerste klas. Aan de zijkant staat aangegeven welke klasse waar is en een extra gele lijn boven de ramen geeft precies aan waar de 1e klas zich bevind. De topsnelheid van deze treinen is 140 km per uur en zoals ik al eerder aangaf, deze treinen zijn best wel oud. Uit de jaren 1960 of 1970, wisselend per treinstel. Deze treinen worden langzaam aan opzij gezet. Het onderhoud is simpelweg te duur. Ook al hebben de Belgische spoorwegen (naar mijn mening) het idee dat het oplappen van treinen beter is dan nieuwe kopen, zijn ze het er toch mee eens dat deze treinen te oud worden.

Voor een trein enthousiast, zoals ik ben zijn deze treinen leuk maar voor de meeste passagiers kan ik me voorstellen dat ze nieuwe treinen willen. Gelijkvloerse instap zou ook wel iets zijn wat enorm fijn is. In deze treinen zijn twee toiletten, zie zien er identiek uit en dit is hoe ze er uitzien. De 2e klas komt in een opstelling van 2 stoelen aan een kant en 3 stoelen aan de andere kant van de trein. Alle zitplekken zijn tegenover elkaar, net als in de 1e klas trouwens. De 1e klas is uiteraard iets comfortabeler.

De 1e klas komt in een opstelling van 2 stoelen aan wederzijde van het gangpad en je hebt hier meer beenruimte. Aan de zijkant is een kleine prullenbak en direct boven dr prullenbak is een kleine tafel. Dit geldt zowel voor de 1e als voor de 2e klas. In het raam zit een zonnescherm. bagagerekken bevinden zich boven de stoelen en het beste, als je het mij vraagt, de raampjes kunnen open. Ook al is het een hele kleine afstand, ik laat nu wat uitzichten vanuit de trein zien tussen Spa Geronstere, het eindstation en het hoofdstation van Spa. Hierna laat ik het hoofdstation van Spa zien. Het treinstation met alleen de naam '"Spa" is het grootste treinstation van Spa. Hier tref je twee sporen aan, maar slechts één spoor is in gebruik.

Direct naast het treinstation is een busstation. Als je met de auto naar het treinstation gaat, dan denk ik dat dit de beste plek is om naar toe te gaan. In de spits zijn er extra treinen tussen Spa en Verviers. Ook al is dit het hoofdstation, het is overduidelijk dat dit station betere dagen heeft gekend. Direct naast de bushalte is een kaartjesautomaat voor bustickets, maar je kunt deze ook direct online in de app kopen natuurlijk.

Het is jammer om te zien dat een groot gedeelte van het treinstation in slechte staat is. Maar het gedeelte dat in gebruik is, wordt goed onderhouden. In dit gedeelte van het treinstation is een wachtruimte en ik denk ook een ticket- en informatiebalie. Al was dit gesloten toen ik dit opnam, op een zondag. Aan de zijkant is een kaartjesautomaat voor treintickets, maar je kunt deze ook kopen via de NMBS / SNCB app natuurlijk. Ik vertel je iets meer over tickets op een later moment in de video, want het kan enorm schelen als je bepaalde dingen weet. Aan de overkant van het station is een hotel, dat ook kenbaar betere dagen heeft gekend. Aan de voorkant van het treinstation is ook een taxistandplaats. Spa is erg toeristisch, daarom is toeristische informatie goed weergegeven. Niet alleen hier maar op verschillende plekken in de stad. Het centrum is bij geen van deze stations ver lopen (circa 5 tot 10 minuten) en ziet er stukken beter onderhouden uit dan de treinstations. Nu laat ik wat uitzichten vanuit de trein zien tussen Spa en Verviers. Hierna laat ik kort het treinstation van Verviers zien Ik ben nu op het treinstation van Verviers-centraal.

Dit station laat ik ook kort zien. Dit is één van de drie Belgische treinstations met de naam "centraal" er achter, dus dit zou dan niet zomaar iets moeten zijn zou je toch zeggen. Laten we het station ontdekken en daarna de reis met deze trein naar Aken in Duitsland vervolgen. Deze trein maakt een lange stop op het treinstation van Verviers-Centraal, Ik kon mijn plastic flesjes weggooien om te recycleren voor mijn eerdere reisverslag die dag, dat was van Chaudfontaine naar Spa.

Normaal gezien gebruik ik hervulbare flessen, maar voor de introductie van die video heb ik bronwater gekocht vernoemd na die plaatsen Het treinstation van Verviers is direct boven de sporen gebouwd. Het stationsgebouw ziet er mooi uit, tenminste als je het mij vraagt. Op het moment van opname wordt het stationsgebouw gerenoveerd dus ik denk dat het er binnenkort binnen ook veel beter uit gaat zien. Er zijn hier tal van schermen met route-informatie van vertrekkende treinen, plekken in het stationsgebouw waar je kunt wachten, kaartjesautomaten… … en met een station van dit formaat tref je uiteraard ook ticketbalies aan. De monumentale details van dit treinstation vind ik erg mooi.

Tussen de perrons en de passage boven de sporen tref je liften, roltrappen en natuurlijk trappen aan. Voordat ik de reis voortzet, vertel ik nog iets meer over deze route. Zoals je op deze kaart kunt zien, is er een hogesnelheidslijn. Op deze kaart is dit met een paarse kleur aangegeven. Wij reizen nu langs deze rode lijn, en groen staat trouwens voor "mooie route". Zowel de hogesnelheidslijn als de reguliere spoorlijn komen samen en gaan als reguliere lijn door, vlak voor de plaats "Hergenrath". Technisch gezien is dit een erg interessant gedeelte van de route, ik zal niet tot in de kleinste details treden… In de regel is spanning op de bovenleiding in veel landen verschillend. Om dit nog iets ingewikkelder te maken, op hogesnelheidslijnen is dit in veel landen ook een ander voltage dan op reguliere spoorlijnen. Ditzelfde geldt ook voor België. Wat uniek is, dat het treinstation van Hergenrath het enige treinstation in België is dat dezelfde spanning op de bovenleidingen heeft als in Duitsland.

De trein die ik vandaag neem, is ook de enige trein die hier stopt. De hogesnelheidstreinen stoppen natuurlijk niet bij dit kleine stationnetje. Deze spoorbrug, is de spanningssluis tussen deze drie voltages. Dit is één van de beroemdste spoorbruggen van België, tenminste volgens Wikipedia. Dit is de Hammerbrücke, die door de Duitsers is gebouwd gedurende de 1e wereldoorlog. Vandaag de dag is dit een enorm belangrijke brug voor internationaal treinverkeer tussen België en Duitsland. Dit is ook de enige manier om met de trein te reizen tussen België en Duitsland. Trouwens, de plaatsen Welkenraedt en Hergenrath, waar deze trein ook stopt, zijn Duitstalig. Duits wordt maar door een klein deel van de Belgische bevolking gesproken maar het is een officiële taal. Voor nu, laat ik wat uitzichten vanuit de trein zien voor het laatste gedeelte van deze treinreis. Zoals ik eerder al aangaf, is het ook de moeite waart om iets over de treinkaartjes voor dit traject te benoemen. Dit kan je namelijk wat geld besparen. Als je een enkele reis via de Duitse spoorwegen koopt, betaal je € 11,40 (in 2021), wat nog altijd een redelijke prijs is. Echter als je precies ditzelfde ticket koopt via de Belgische spoorwegen, dan is ditzelfde treinkaartje € 8,30.

Dit is een prijsverschil van € 3,10. Het is geen enorm groot bedrag, maar in verhouding tot € 11,40 is € 8,30 wel een groot verschil. Los daarvan, in het weekend kun je een weekenretour kopen met 50% korting. In dat geval betaal je voor een weekendretour via de Belgische spoorwegen ook € 8,30. Deze tickets moet je kopen via de internationale website van de Belgische spoorwegen. Dit kun je dus niet via de reguliere website kopen.

Wat betreft de Duitse spoorwegen, die maken het wel een stuk makkelijker om tickets te kopen. Ergens denk ik dat de Belgische spoorwegen een truck toepassen waardoor je meer via de Duitse spoorwegen betaald. Normaal gezien zou dit ongeveer gelijk moeten zijn. Voor deze reis heb ik een ander soort ticket gebruikt. Ik heb met een Euregioticket gereisd, dit kost € 19,- en geeft ongelimiteerd reizen voor 1 persoon op werkdagen… … in de weekenden en feestdagen, ongeacht of het een feestdag is in Duitsland, België of Nederland kun je reizen met 2 volwassenen en 3 kinderen t/m 11 jaar. Als je dan met meer reist, moet je iets meer betalen. En als je een fiets meeneemt in de trein met dit ticket, dat is ook erg betaalbaar. Houd er rekening mee, je mag geen gebruik maken van de hogesnelheidslijn tussen Luik en Aken als je met een Euregioticket reist. Als je geïnteresseerd bent in andere reisverslagen die ik heb gemaakt, onder de beschrijving van deze video op YouTube, is een link naar een kaart en daarop vindt je alle reisverslagen die ik heb gemaakt. De lijnen geven de routes aan en de trein/stationsiconen geven de reviews van de stations aan.

Er komen snel meer lijnen bij. Welkom in Aachen Hauptbahnhof, het hoofdstation van Aken. Deze treinen zijn behoorlijk oud, ik heb hier al iets van gezegd middels de voice-over. Vorig jaar heb ik al een reisverslag gemaakt waarin ik dit station uitlicht. Dat was op de route van hier naar Maastricht, dat is een Nederlandse trein van Arriva. Die trein neem ik nu ook naar Heerlen en vanaf daar neem ik een trein via Eindhoven naar Den Haag, waar ik woon. Ik hoop dat je dit een leuke video vindt. Als dat zo is, laat dan een duimpje omhoog achter.

Als je het helemaal tot hier heb gemaakt in de video, kun je natuurlijk overwegen om je te abonneren op mijn kanaal. Tot de volgende video! Misschien heb je het al in de opening van de video gezien, maar dit is een reisverslag mogelijk gemaakt door supporters op Patreon. Het Patreon logo kwam zo nu en dan in beeld. Ik heb een kleine video gemaakt, die heb ik in twee eerdere video's toegepast, misschien zelfs wel meer omdat ik wat reisverslagen van Scandinavië vermoedelijk eerder online zet dan deze video.

Hoe dan ook, ik heb een klein filmpje gemaakt over Patreon, waarin ik meer uitleg geef en hoe dit een extra stimulans is voor mij om content te maken. Laten we daar nu naar kijken. Nogmaals, bedankt voor het kijken en tot de volgende video. Als je dit kanaal wilt steunen, kun je de video's een duimpje omhoog geven, een opmerking achter laten en natuurlijk abonneren op mijn kanaal. Dit wordt allemaal erg gewaardeerd. Maar er is nog iets wat je ook kunt doen. Ik heb ook een Patreon account en je kunt dit kanaal ook financieel steunen. Dit kan al vanaf € 1,- per maand.

Dit kanaal ben ik in september 2019 gestart toen ik naar China en Korea ging per trein. Destijds werkte ik voor een internationaal reisbureau dat wereldwijd treintickets verkocht, daarom weet ik veel van treintarieven af. Door corona is al het personeel ontslagen, ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt maar vond snel een nieuwe baan, echter niet iets met treinen. Dit kanaal richt zich voornamelijk op lange-afstandstreinen en internationale treinen om je een beeld te geven hoe het is om op een duurzamere manier te reizen. Ik laat je dus zien hoe het is om met de trein te reizen in plaats van met de auto of met het vliegtuig. Terwijl ik dit doe, probeer ik in mijn video's zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die veel mensen aan mij vroegen toen ik voor de internationale treintoeroperator werkte.

Ook al heeft CoVid het wel wat lastiger gemaakt om nieuwe video's te maken eb de video's zijn niet zo spannend als aanvankelijk gepland, Patreon is een extra motivatie om nieuwe video's te maken. Los daarvan, het geeft me ook een unieke kans om op een andere manier met mijn publiek te praten. Alles wat ik verdien aan dit kanaal, zowel Patreon als reclame-inkomsten op YouTube, gaat direct terug naar het kanaal.

Ik verdien niets aan dit kanaal, het kost mij alleen maar geld maar dat maakt me niet uit omdat ik het erg leuk vind om dit te doen. Dus als je dit kanaal financieel wilt steunen, kun je naar Patreon.com/trainviking gaan en je hebt dan ook extra voordelen.