Florence In November 🇮🇹 An Adventurous Fall Day In Italy! @theglobalexpats

Wauw, dat was daar net een stukje paradijs. Een beetje een ongeplande stop na de lunch. Het is geen volledig traditionele Thanksgiving-maaltijd. Dit is dus een van mijn favoriete rooftopbars in de stad. Als jullie gekke souvenirs willen om mee naar huis te nemen, tellen deze niet eens als souvenirs. Kom gewoon hier. Vandaag is het Thanksgiving-dag en hoewel ik nu in Italië ben en niet in Amerika, zal dat me er niet van weerhouden om te proberen wat Thanksgiving-lekkernijen te bemachtigen, wat kalkoen, aardappelpuree, wat pompoentaart, hoe eenvoudig het ook mag zijn , Ik heb het gevoel dat ik dat vandaag mag doen en het is een mooie herfstdag dus eens kijken wat we kunnen vinden.

Thanksgiving is altijd een van mijn favoriete feestdagen geweest, niet alleen vanwege de buitensporige hoeveelheid eten en de obscene hoeveelheid taart die ik mag eten, maar ook omdat het Thanksgiving-weekend in de loop der jaren gevuld werd met enkele van mijn favoriete herinneringen. Mijn zussen en ik brachten de dag na Thanksgiving door met het opzetten van de kerstboom, ik bedoel, we noemen het letterlijk 'dag van het opzetten van de bomen', kijken naar 'Elf' en het officiële begin van het vakantieseizoen, dus het is zo'n beetje mijn favoriete weekend van het jaar omdat het gevuld is met familie, vrienden en tonnen eten.

De maaltijd is nog niet voorbij als ik vol zit. De maaltijd is voorbij als ik mezelf haat – Louis CK Dus laatste Thanksgiving was de eerste Thanksgiving in jaren dat ik thuis was, dus ik kreeg de traditionele maaltijd, maar de afgelopen jaren hebben we Thanksgiving op de meest willekeurige plaatsen doorgebracht . Toen we op het cruiseschip werkten, waren we bevriend met een van de restaurantmanagers op het schip, dus hij zette een heel leuke kleine Thanksgiving- maaltijd voor ons op, die superzoet was. Matteo is duidelijk niet gewend aan Thanksgiving, maar ik ben dol op Thanksgiving , maar nu is hij eraan gewend geraakt. In 2020, tijdens covid, zat ik in Zuid-Afrika een beetje vast aan de andere kant van de wereld, kon mijn familie niet zien, en rond de feestdagen heb ik de neiging om een ​​beetje heimwee te krijgen, dus ik zei weet je wat, Thanksgiving is geen ding in Zuid-Afrika, dus waarom zou ik mijn Zuid-Afrikaanse familie niet kennis laten maken met de traditie en ik kookte een hele Thanksgiving-maaltijd "het is zo slijmerig" vrijwel alleen, maar Luca, Matteo's broer, zijn moeder, ze hielpen wel en het werd best leuk .

Maar ik was behoorlijk onder de indruk van mezelf, ik heb de kalkoen niet verbrand of zo. Ik voelde me die dag heel volwassen. Dit was een gek idee. Het duurde maar negen uur… en ik ben klaar om naar bed te gaan… en de sangria smaakt goed. En Luca, de jongere broer van Matteo, dacht dat ik de ring eruit trok toen ik de yams maakte, de zoete aardappelen met de marshmallows, en hij dacht dat ik alleen maar loog om te zien of hij het zou eten, dat het kon' Het zou niet iets zijn dat we op Thanksgiving zouden eten, dat ik het gewoon helemaal verzon om te zien of hij erin zou trappen. Normale marshmallows bestaan ​​hier niet… Rasp je de marshmallows er bovenop of hoe leg je ze erop? Je trekt ze aan en maakt er dan een dikke marshmallow top van. We zouden ze moeten raspen, dat is zo grappig. Denk je dat ik het verzonnen heb? Ik denk dat je dacht, kijk eens naar die domme Zuid-Afrikanen die samen marshmallows en aardappelen gaan eten en ze gaan denken dat ze slim zijn.

Ben je ervoor gevallen? Nou, we hebben het allemaal gegeten, nietwaar? Hij vond het geweldig en uh ja, dus we hebben de afgelopen jaren nogal een eclectische Thanksgiving gehad, dus we gaan deze gewoon aan de lijst toevoegen, en onze eerste stop is in dit kleine koffiehuis. Ze hebben pompoentaart in het raam. Oh mijn god, kijk eens naar die kaneelbroodjes. Mag ik een stuk pompoentaart? Is dat goed? Gewoon om te gaan, ja. Het is dus € 5 Tot ziens. bedankt. Wat een overwinning. Ik moest bijna huilen, wauw, dat was net een stukje paradijs daar. Dus deze plaats genaamd 'Melaleuca', we hoorden dat ze een heleboel Amerikaanse snoepjes hadden van dit Amerikaanse stel dat we ontmoetten en er was een bord op de deur dat zei dat ze om 12.00 uur gesloten waren voor Thanksgiving, maar ik dacht, wacht , maar we zijn niet in Amerika, waarom sluiten jullie om 12.00 uur? Maar gelukkig, wat is het nu, één uur? Hoe laat is het nu? 1:15. Het is nu 13:15 uur, dus ik dacht dat ze ons onmogelijk van dienst zouden zijn, maar ze zijn aan het opruimen en er lag een stuk pompoentaart in het raam en ze waren aardig genoeg om ons nog steeds van dienst te zijn, ook al was het een uur na sluitingstijd.

Dus kregen we een stuk pompoentaart. Ik had helemaal geen hoop om vandaag pompoentaart te vinden. Het was een gok, ik hoopte dat we het zouden vinden, maar ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat we het zouden vinden, dus dit is gewoon, wauw, vandaag is al een geweldige start begonnen, wat spannend. Ik bedoel, was het vijf euro voor dit kleine stukje, normaal weet ik niet of jullie de pompoentaarten bij Costco hebben gezien, maar je kunt in de Costco-pompoentaart zitten voor ongeveer vijf tot zes dollar, dus een klein beetje duurder dan dat voor een klein stukje, maar hey, je moet vandaag je zegeningen tellen, toch.

Wauw, dat is prachtig. Ik heb wat sforks, hoe noem je ze, sporks, sporks, wauw, deze dag wordt steeds Amerikaanser. Toegegeven, ik denk dat die plek erg Amerikaans is. Deze plek is super schattig, als je hier bent en je wilt gewoon een klein beetje Amerika, hoe eenvoudig dat ook klinkt, ik raad het zeker aan. Ze hebben ook kaneelbroodjes die er geweldig uitzien. Het wordt verrassend heet, want het is hier ijskoud geweest. Dat is heerlijk, oké, ik heb het gevoel dat ik mezelf moet voorbereiden om deze taart te eten, eens kijken hoe hij smaakt. Smaakt als thuis. Dat wil zeggen, oh, dat is goed. Het smaakt alsof er een extra ingrediënt in zit, misschien kaneel, misschien hebben ze hier een beetje Italiaanse draai aan gegeven. Het smaakt heel erg naar pompoentaart, maar er zit hier zeker een toegevoegde specerij in, ik kan gewoon niet precies aangeven wat het is. Dat was zo lekker, eens kijken, kleine stukjes korst hier. Wauw, wat een geslaagde start van de dag. Dit is alles wat ik nodig had, we kunnen nu naar huis.

Ik denk dat ik eigenlijk niet eens iets anders nodig heb. Dus de laatste pompoentaart die ik me herinner, was toen je moeder er 50 kocht voor het huis, ik denk dat ze een speciale bulk hadden bij Costco. Ze at ze de hele tijd tot Kerstmis en Pasen. Ik heb er destijds van genoten. Dat is goed, oh, dit is goed. Daar heb ik intens van genoten. Weet je zeker dat het kaneel is? Ik weet het niet, ik weet het niet… Het zou komijn of kruidnagel kunnen zijn, niet dat ik weet wat dat zijn, ik denk alleen dat ik weet hoe ze ruiken.

Proeft als. Nou, ruiken naar, want ik weet eigenlijk niet wat het verschil is… Nee, maar er is zeker iets… Ik kan het gewoon niet aanwijzen. Maar ik ben erg blij met de consistentie, het is erg pompoentaartachtig als dat ergens op slaat. Oh, die korst is goed, dat is een goede korst. We doen geen pompoen in Zuid-Afrika, ik bedoel, we eten pompoen, we maken er gewoon niet al die extra dingen van. De Thanksgiving die ik kookte in Zuid-Afrika, ik en zijn moeder maakten deze geweldige appeltaart, we probeerden pompoen te maken, maar je kunt gewoon geen pompoenpuree krijgen, je kunt gewoon niet de ingrediënten krijgen die je nodig hebt voor pompoentaart buiten Amerika, Ik heb zoiets van 'is dit geïmporteerd?' Oké, alles gedaan.

[Muziek] Laten we doorgaan. Mission pompoentaart, een succes. Het eindigde een beetje te snel omdat het niet zo groot was, maar mijn hart is tevreden dat we wat hebben, dus op naar de volgende stop. Deze Thanksgiving-maaltijd begint een beetje achterstevoren, maar ik ben dol op desserts, dus ik vind het niet erg dat we met een dessert zijn begonnen. Nou, het is iets van half één. Maar nu kunnen we hopelijk wat kalkoen en aardappelpuree vinden. [Muziek] Oké, volgens Pino's Instagram zou er vandaag een Thanksgiving Panini-special met kalkoen moeten zijn. Hey hoe gaat het? Altijd goed en jij? Alles goed.

Hallo Pino. En voor jullie, alles is goed? Kijk naar dat menu. Het is dus geen volledig traditionele Thanksgiving-maaltijd, dit lijkt meer op de dag na Thanksgiving wanneer je alle restjes in een lekker broodje doet, maar eerlijk gezegd zit dit ding vol met de volledige maaltijd, je hebt gebraden kalkoen, je hebt Ik heb aardappelpuree, sperziebonen, kastanjesaus en brie, en het ruikt zo lekker. Pino maakt de panino's op focacciabrood. Pinos heeft een verscheidenheid aan heerlijke panini-opties, maar vandaag moesten we natuurlijk voor Thanksgiving gaan, en Pino, zijn vrouw, Antonella, en hun dochter, Martina, runnen deze winkel, ze zijn de liefste mensen.

Als je hier in het buitenland hebt gestudeerd, ben je zeker naar deze plek gekomen en als je dat niet hebt gedaan, nou, ik weet niet waar je bent geweest, maar het is een van onze favoriete plekken om te eten in Florence. Ik ben zo opgewonden om in te graven. En natuurlijk zou Thanksgiving niet compleet zijn zonder een glas rode wijn zodat we elk een glas Chianti Classico kregen.

Pino en zijn dochter, Martina, zijn ook allebei officiële sommeliers, dus de wijnkaart hier past perfect bij de panini's, dus welke je ook kiest, je bent zo goed als klaar om te gaan. Wauw, dit smaakt zo goed, ik heb nog maar twee happen binnen, maar ik vind het eigenlijk jammer dat dit niet op het officiële menu staat. Waarschijnlijk wel als je hem vroeg om het voor je te maken. Dit smaakt letterlijk naar Thanksgiving op focaccia. Vrolijke Thanksgiving.

Fijne Thanksgiving, schat. Dat is goed. Het is maar goed dat ik mijn rekbare broek aanhad. Ik zal dit afmaken. Het is zo goed, ik zit al vol, maar ik zal dit afmaken. De maaltijd is nog niet voorbij als ik vol zit. De maaltijd is voorbij als ik mezelf haat. Twee vin brule's, alstublieft. Een beetje een ongeplande stop na de lunch, maar de kerstmarkten zijn begonnen, dus we dachten: waarom niet een kopje vin brule of glühwein pakken, de warme wijn hier. Het is midden op de dag, maar het is vakantieseizoen, dus ik heb het gevoel dat het oké is om midden op de dag te drinken, en het is Thanksgiving voor mij dus…

Proost! Oh, dit is heet. Wil je een plekje zoeken om te zitten? Laten we een bank zoeken. Oh ja, dat is pijpenstelen. Ik wou dat jullie dit nu konden ruiken, het ruikt zo lekker. Wie is er klaar om te feesten? Dus we hebben net onze vin brule op. Ik heb het gevoel dat deze dag een beetje achteruit gaat, we begonnen met een dessert, toen gingen we naar de maaltijd, toen kregen we vin brule, dus weet je, wat dan ook, Thanksgiving draaide op zijn kop, maar eerlijk gezegd, toch heerlijk, en nu zijn we ' Ik ga kijken wat er op Black Friday te koop is. We hebben geen ruimte in onze koffers, ik weet niet waar je het over hebt. We geven echt geen geld uit aan kleding, het komt zelden voor dat ik een nieuw kledingstuk koop, maar ik dacht in de geest van Thanksgiving, waarom ga je niet kijken wat er wordt verkocht bij Zara en H&M en weet je gewoon…

De Xbox-winkel. Ik wil naar de Xbox Store. Je kunt niet naar de Xbox Store gaan. Matteo lijkt op een missie te zijn om Dante's outfit te vinden. Hoewel ik niet weet of het blad erbij zit, maar… ik weet niet of dat een Black Friday-special is. Hoe noem je die hoed? Lorenzo de Medici, hij had een zieke hoed op zijn hoofd. Zie je, in Rome verkochten ze de Gladiator-helmen, maar als ze hier komen, verkopen ze niet de traditionele hoofdkleding waar ik naar op zoek ben… zie je, nu komen we ergens. Oké ja, dat, ik wil er zo een, hij lijkt op die kerel uit Shrek. Hij doet! maar wacht, waar is het hoofdgewaad gebleven? We moeten proberen dat voor je te vinden. Zie je, dat is nu mode.

Je zou dat zo goed rocken. Ik weet echter niet waar we moeten zoeken. Ik vraag me af of H&M dat ook heeft. Geen van de souvenirwinkels, ze hebben alleen petten, ik bedoel, wat saai. Gladiatorenhelm, ik mis het… Rome was beslist diverser met hun outfits. Ik ben wanhopig op zoek naar die paraplu. Het is 18 dollar. Is het 18 dollar? Ik bedoel, dat is gewoon fantastisch. Dit is de beste paraplu die ik ooit heb gezien, het is letterlijk de top van de Duomo. Dus we hebben Susan net ontmoet. Hallo hoe gaat het? Daar gaan we. Achilles, Hector, Medusa. Waar zijn deze van gemaakt? Medusa, brons en marmer. Dit is brons en dit is marmer. Hé kijk, het is de paus! En kijk dan eens, wat is het mooi, mooi. Kom en zie. Perseus met het hoofd van Medusa. De verkrachting van de Sabine. San Michele, het beroemde standbeeld in de winkel.

Daar ga je. Kom ons bezoeken. Als jullie gekke souvenirs willen om mee naar huis te nemen, deze tellen niet eens als souvenirs, deze zijn als… Kom gewoon hierheen! 'Re Nero' – Zwarte Koning. Re Nero. Ik hou daarvan. Traditioneel werk van Florence ook, de dienbladen. Die? De dienbladen zijn heel erg beroemd sinds 200 jaar geleden , dit is de traditionele, dit is de moderne stijl, wasbaar, bestand tegen hitte. En ze zijn allemaal van hout? Ja, ze zijn van hout. Handgemaakt. Is dit gewoon een doos? Zet het in de badkamer, doe je parfum erin en dan je sieraden. Ik hou daarvan. Dit is golfen. Dit is allemaal zoals Troy, ik ben geobsedeerd door deze. Dit spul is ongelooflijk. Wachtend op jou. Susan wacht op je. Doet me denken aan de teddybeer uit mijn jeugd.

Betekent dit uitroepteken dat het in de uitverkoop is? Oké, dus dat was een beetje chaotisch en een beetje verwarrend, maar we hebben niets nodig. Matteo en ik kopen echt nooit kleding of geven geld uit aan spullen want dan moeten we het dragen, dat vond ik wel leuk om te zien. Er zijn een heleboel uitroeptekens rond Zara en dat leek te zijn waar de Black Friday-verkopen plaatsvonden, niet bepaald duidelijk. Als je uit een koffer leeft, is het heel moeilijk, ja, heel moeilijk. Ik heb een jas, een spijkerbroek, ik heb eigenlijk twee spijkerbroeken, voor degenen onder jullie die zich daar zorgen over maken, heel veel sokken. Dat is het zo'n beetje, eindig het verhaal daar. Maar nadat we een tijdje door de stad hebben gelopen en ons eten hebben weggelaten, hebben we zin om te gaan zitten en meer te eten, want weet je, we moeten in de traditionele Thanksgiving-stemming blijven, dus nu gaan we naar een plek genaamd 'Rooster Cafe' het is net een American Diner-situatie.

We zijn er nog nooit geweest, maar ik hoor er steeds over, ik blijf het zien, dus ik dacht dat vandaag de perfecte dag was om het te bekijken. Hebben jullie pompoentaart vandaag? Ik wilde gewoon zien of ze pompoentaart hadden en dat hebben ze, ze eten later pompoentaart, dus hij zei dat als we later terugkomen, ze misschien wat over hebben, dus we zullen zien. Zullen we wat gaan drinken? Laten we gaan drinken op een piazza. Matteo's favoriete tijdverdrijf, drinken op het plein. Een heel standaard zet van Matteo en Micha. Als iemand je ooit vraagt ​​wat je in Italië wilt doen, wil je op het plein drinken, want dat is het leukste wat je ooit kunt doen, en het kost ongeveer drie euro alleen voor de fles wijn of de drankjes en dan krijg je gewoon gratis zitten. Ik ben hier nog nooit geweest, nieuwe straat. Oeh, kerstversiering. Kijk, het is de markt. Op het allerlaatste moment denk ik dat we naar deze bar op het dak gaan waar ik van hou en aangezien het Thanksgiving is, heb ik het gevoel dat het gerechtvaardigd kan zijn en de zon over ongeveer 30 minuten ondergaat, dus laten we kijken of we een stoel kunnen bemachtigen daarboven en zie de zonsondergang over Piazza Repubblica en de stad.

We proberen daar naar boven te gaan. Deze man slaat letterlijk op een trommel, daar hou ik van, dat is actief. Ik wil een ornament met de Duomo in het ornament. Misschien die kerstwinkel. Het is net als in Elf. Dat is ziek. Ik hou daarvan. Het is een heel dorp, super schattig! Dit is mijn hemel op dit moment. Deze panettone is Dolce en Gabbana, ik vraag me af of het naar geld smaakt. Wat een verliezer. Dat is gemeen. Dat is ziek. Dat is zo cool. Hoeveel kost de Dolce & Gabbana baby panettone? Het is maar 15 dollar? Het is eigenlijk een stuk goedkoper dan ik dacht. Hoeveel denk je dat de grote dan is? Ik weet het niet. Hoeveel is het? 39. Minder dan ik had verwacht, meer dan ik me kan veroorloven. Deze zijn als Vogue peer en chocolade panettone. Wauw, die dozen zijn prachtig.

Dat is zo aardig. Klassiek. Je hebt klassiek en peer en chocolade. Dat voelde een beetje repetitief. 38 Euro maar dat komt omdat dat de klassieker is. Als je de peer en chocolade wilt, gaat het voor de zoete deal van 42 euro. Zie je eruit als een supermodel nadat je het hebt gegeten, vraag ik me af? Dat is een heel dagloon op YouTube. Doneer ons alsjeblieft een pizza. Kun je deze kopen of is dit alleen voor de show? Nee, ik denk dat je ze kunt kopen, kijk ze zijn 20 procent korting. Hoeveel is 20% korting op wat? 20% korting op 100 geeft je 80. 16 daarvoor. Ik gok dat dat makkelijk 100 dollar is. 40 uur van… wat is levitazione? Dat is wanneer meel rijst. Er is geen prijs. Je blijft er maar aan draaien. Ik weet het niet, ik denk dat die voor de show zijn. Twee? Ja. Dit is dus een van mijn favoriete rooftopbars in de stad.

Het is op de bovenste verdieping van La Rinascente. La Rinascente, dat kan ik nooit goed zeggen, ik vraag altijd aan Matteo hoe ik het moet zeggen, La Rinascente, het bougie-warenhuis hier op Piazza Repubblica en het is echt leuk bij zonsondergang omdat je een prachtig uitzicht hebt op de Duomo en dan heb je ook op aan deze kant heb je een prachtig uitzicht op Piazza Repubblica met de carrousel en de boog, en het is gewoon heel leuk 's nachts, het is als een vrij rustige sfeer. In de zomer staat hier meestal een rij, maar nu het herfst is, eind november, waren we hier vrij snel, we dachten eigenlijk dat het gesloten was omdat het zo stil was en het is eigenlijk behoorlijk warm vanavond, als we mensen op bezoek hebben, breng ik ze altijd hier voor aperitivo , want het is acht tot tien euro voor een drankje en wat snacks, wat voor een bar op het dak in het midden van een grote stad eigenlijk een koopje is.

Dus ja, nu gaan we gewoon genieten van een drankje en de zonsondergang. De stad heeft nu een heel mooie gouden gloed en eerlijk gezegd zijn rooftopbars mijn ding, gewoon omdat ik het leuk vind om steden van bovenaf te zien, ik hou ervan om de zonsondergang te zien. Het is geen slechte manier om Thanksgiving te beëindigen en we hebben dit jaar zoveel om dankbaar voor te zijn. Wat denk je? Wil je een biertje? Nee, ik ga helemaal los en ga iets spannends doen. Weet je wat, een spritz.

Wat krijg je? Matteo kreeg de Spritz en ik kreeg de rode wijn. Een glas Chianti Classico is 8 en deze enorme Spritz ter grootte van mijn hoofd is 11 euro en dan geven ze je een gratis dienblad met snacks. Dus voor die prijs met dit uitzicht in het midden van Florence, eerlijk gezegd, is het een van die dingen waarvan ik denk dat het het behoorlijk waard is en we zijn erg prijsbewust, dus voor mij om te zeggen dat je weet dat ik het meen. Hou je van Spritz? Ik hou van de Spritz. Dat is een kort rietje. Proost! Ik ben je dankbaar. Dank je, ik ben je dankbaar. Wat moeten we anders zeggen? Waar ben je nog meer dankbaar voor? Ik ben dankbaar voor… oh, dit is moeilijk , dit is als mijn eerste dankbare dingen.

Ik ben gewoon, ik ben dankbaar dat ik dankbaar ben, het vermogen om dankbaar te zijn. O, leuk. Gelukt. Dat is het, ik kan er niet verder over nadenken, je zet me hier ter plekke. Je hebt een paar drankjes te veel gedronken. Ja, dat heb ik. Wat zijn deze? Het zijn net natte chips. Schrijf je in om de reis te volgen!.