First Ride With Electric Motorcycle – Review Zero Motorcycles Sr/f

– Welkom op mijn kanaal. Welkom bij Got2Go. Vandaag laat ik je kennismaken met deze motorfiets van Zero Motorcycles en mijn eerste rit ooit op een elektrische fiets. (heldere, vrolijke muziek) De motorfiets waar we het vandaag over hebben is deze mooie schoonheid hier. Het is de zogenaamde SR/F van Zero Motorcycles. En Zero is een merk dat eigenlijk 16 jaar oud is , denk ik, Californië in de VS. En ze zijn een soort pioniers in het maken van elektronische motorfietsen. En dus dacht ik dat het tijd zou worden om er eindelijk eens een paar te proberen, omdat ik er zoveel goede dingen over had gehoord. En zoals altijd was het voor mij belangrijk om er niet alleen een half uur op te rijden, maar ook een langere rit met deze motor te maken. Dus besloot ik om niet één, maar twee, maar drie dagen met deze schoonheid hierheen te reizen. We zijn dus nu drie dagen onderweg en ik ga je meer vertellen over mijn eerste indrukken van deze motor. (rockmuziek) (vrolijke muziek) Dus eerst over dit model, dit zijn de Zero SR/F en de Zero SR/F, zoals je kunt zien, het is een veel meer op de weg gerichte fiets.

En eigenlijk hebben ze ook enkele kleinere fietsen die op indoorfietsen lijken. En dan hebben ze een fiets die eigenlijk meer is aangepast aan reizen, die het Zwarte Woud-model wordt genoemd, maar die was helaas niet verkrijgbaar, dus ik heb deze gekozen omdat ik de kleur mooi vind. En omdat ik voelde dat het heel wendbaar was. En dat was eigenlijk het eerste dat ik me realiseerde, ik ging ermee aan de slag en omdat ik niet kon kiezen tussen twee verschillende modellen, deze en een andere die er wat sportiever uitzag, maar in wezen vergelijkbaar is met rijden naar deze .

En ik ging als een cirkel en realiseerde me, nou, dit is super wendbaar en ik vind het echt leuk. Daarom heb ik deze fiets gekozen om mee te rijden. Dus laten we dit doen. Ik heb mijn vizier open en horen jullie dat? Nee. Precies. Omdat er niets te horen is. Geen motorgeluid. Eigenlijk best cool om te reizen naar mijn mening. Ik ben zo benieuwd hoe het rijden op deze fiets zal zijn. Wat was mijn eerste indruk van de motorfiets? Het is heel anders. Dus het eerste dat u zich realiseert, is dat er geen koppeling is en dat u niets met uw linkervoet hoeft te doen. En dat is in het begin heel anders, omdat je zo gewend bent te grijpen en zo gewend bent te schakelen met je linkervoet, en nu is er ineens niets meer aan die kant van de fiets. Dus je houdt er echt van om soms lucht te grijpen omdat je denkt, oh, nu moet ik me vastgrijpen, maar dat doe je niet. En het is eigenlijk alsof je op nieuwere scooters rijdt.

Sommigen van jullie weten dat misschien. Je hebt gewoon zoals het gas, een hendel hier en je trekt eraan en dan versnelt het. En je gebruikt deze rem en je hebt hier ook een rugbreuk. Dus dat is eigenlijk alleen je rechterkant hoeft te werken aan deze motor met gas. Voor het optrekken remt hier de rem en de achterrem. En ja, ik ga er dus vandoor. En het vreemde is dat je deze motor aanzet en het scherm licht op en er staan ​​zo veel dingen, maar het is absoluut stil. En je denkt, oh, waar moet ik beginnen? En je duwt dan deze rode knop hier naar beneden en er gebeurt nog steeds niets. En de motor is in principe al gestart. Dus je gaat gewoon en het maakt geen geluid. En dat in het begin, ik bedoel, ik vertel het je nu en het klinkt een beetje vreemd, maar het was echt een beetje vreemd voor mij omdat je nooit echt weet of het aan of niet aan staat.

En als je begint te rijden, voelt het een beetje als een spookmotorfiets omdat je geen geluid hebt. En dat waardeer ik eigenlijk enorm. Ik denk dat al deze zeer luidruchtige motorfietsen super verouderd zijn, vooral tijdens het reizen. Want hoe minder lawaai u maakt, hoe beter het voor u is, hoe beter het is voor de omgeving waarin u zich bevindt. Dus ik vind het zo'n fijn ding dat deze motor stil is. Helemaal stil is het niet want de banden maken natuurlijk wel wat geluid op de weg. En net zoals je hier hebt, dat zal ik je later laten zien, je hebt hier bij de motor, je hebt deze riem die een beetje lijkt op de ketting die hier rondgaat en die de motorfiets laat bewegen.

En ook deze maakt een beetje lawaai. Dus je hebt net als deze twee geluiden, maar het is echt niet luid. Het is erg stil. En wat het ook heel bijzonder is vanaf mijn eerste indruk was dat het toch een beetje anders aanvoelt omdat je geen trilling van de motor hebt en het erg soepel is. Dus voor mij voelde het eigenlijk veel meer als glijden dan rijden, wat ik best geweldig vind, want je hebt echt het gevoel dat je een beetje over de wegen vliegt. Omdat er zo minder trillingen zijn en zo minder, ik weet het niet, dingen die je zouden kunnen storen van de echte ervaring van onderweg zijn. Dus dat is een heel nieuw gevoel en ik denk dat je er een beetje aan moet wennen, maar ondertussen waardeer ik het echt en vind ik het erg leuk, want voor mij is het echt niet zo belangrijk dat je deze enorme trillingen en deze enorme lawaai. Dus dat vind ik echt fantastisch. (dramatische vrolijke muziek) Misschien wat gegevens over deze motorfiets.

Ze zijn echt niet zo licht. En het grappige is echter dat deze hier , denk ik, zo'n 220 kilogram zou moeten hebben. Ik zal het hier ook nog een keer schrijven, zodat je het kunt zien. Maar het voelt niet zwaar. En ik denk dat het komt omdat het gewicht van deze motorfietsen erg laag is. Bijvoorbeeld mijn Tenere, dat is 20 kilo minder dan deze, maar het gewicht is niet helemaal in de laagste en het is gewoon een heel, heel hoge fiets. Dus naar mijn mening voelt mijn Tenere bij het hanteren veel zwaarder aan dan deze. Want je zit ook nog eens dicht bij de grond en het is heel gemakkelijk om met je voeten te trappen en te verplaatsen. Dus ik vond die 220 kilo, die nogal een gewicht zijn, eigenlijk niet storend of een probleem. Dus ik denk niet dat dit veel uitmaakt. En hier is ook waarom deze fiets zo zwaar is, want je zou kunnen denken, ja, dat ziet er niet zo groot en vrij compact uit.

Wat is het zware aan deze motorfiets? En inderdaad, het zware deel van dit soort fietsen is de batterij. En de batterij is alles wat je hier ziet. Deze hele doos die je hier voor op de motor ziet. En alleen al deze batterij weegt 90 kilogram. Dus dat is eigenlijk de helft van de fiets , het gewicht van de batterij die je hier hebt. En ja, dan denk ik dat we bij het onderwerp komen dat het meest interessant en het belangrijkst is voor mensen die op een motorfiets reizen of erop rijden, is hoe dat werkt met elektrische motorfietsen, de accu's, waar laad je ze op en hoe ver kan je gaat? En deze motorfiets, het hangt er echt van af. En dat is ook een groot verschil met de normale fietsen waarop ik rijd. Bij deze motorfiets hangt het echt heel erg af van hoe snel je gaat. Want normaal gesproken, als je op een normale motor rijdt met een normale motor, dan kan je niet in een hoge versnelling maar geef je niet te veel gas.

En daar heb je eigenlijk het minste gasverbruik. En deze is heel anders. Dus als je deze stabiel rijdt op een snelweg of auto gebonden met laten we zeggen een snelheid van 110, 120 kilometer per uur, dan is het verbruik veel, veel hoger van de elektriciteit dan als je 70 of 80 rijdt op een landelijke weg . En daar moet je echt over nadenken. Want de normale actieradius van deze motorfiets zou ik zeggen tussen de 100 kilometer en 200 kilometer. En als je meegaat, zou ik zeggen 80, 90 kilometer per uur op een landelijke weg , dan maak je waarschijnlijk 160, schat ik.

Maar de eerste dag dat ik deze reed moesten we een stukje over de snelweg en reden we een snelheid van 120 kilometer per uur. En ik zat tot denk ik 25% toen ik de 90 kilometer haalde. Dus er zou natuurlijk wat extra kilometers zijn geweest die ik had kunnen doen, maar ik voelde me veiliger om het dan op te laden. Dus ik deed er maar 90 kilometer mee op de snelweg en daarna weer opgeladen. Dit is dus de eerste keer dat ik hiermee hier wil opladen en niet bij een tankstation. Erg opwindend. Deze eerste werkt dus niet. Ik moet het volgende laadstation vinden. (funky muziek) Eerste keer opladen van deze fiets, succesvol. Hoe werkt het opladen van dit soort motorfietsen? Ik heb hier een van de kabels die je ervoor gebruikt. En de motorfiets wordt geleverd met twee verschillende kabels, eerst wordt hij geleverd met een van de kabels die je kunt aansluiten op de stations voor elektriciteit die je vaak aantreft in steden of benzinestations die ons snel opladen bieden.

En de tweede kabel is degene die je hier op dit moment ziet, is een normale kabel die je op een normaal stopcontact kunt steken. En dat laadt op via elk stopcontact dat je gaat hebben. En je opent eigenlijk deze hier. Waar normaal gesproken je tank zou zijn. En je kunt dan deze kant hier inpluggen. En deze plug je in je normale box en dan moet je hier op deze knop drukken en dan wordt hij opgeladen. Het is heel anders, moet ik toegeven. Omdat je niet veel meer op zoek bent naar benzinestations omdat ze in Duitsland, de kleinere tankstations, meestal geen elektrisch opladen voor elektrische voertuigen hebben. Dus je bent veel meer, er zijn verschillende soorten apps en je downloadt er een en dan ben je meestal te vinden. En je vindt alle laadpalen door het hele land. En dus ben je niet meer op zoek naar tankstations maar naar deze laadpalen. Of je zoekt mensen die je gewoon je motor in hun stopcontact willen laten steken.

En dat is eigenlijk best wel leuk, vind ik. Want telkens als we nu op deze reis naar een restaurant gingen, wisten we, hé, de fiets beter opladen. Dus we vroegen de jongens toen we stopten voor de lunch, we vroegen de mensen: "Hé, kan ik mijn motorfiets misschien opladen met jouw elektriciteit?" En meestal konden ze gewoon ja zeggen en ze staken uit als een klein kabeltje en dan kun je het opladen. Hallo. (spreken in vreemde taal) (serene gitaarmuziek) En dat is eigenlijk best wel gaaf omdat je zoveel meer contact hebt met de lokale bevolking. Bovendien is het natuurlijk goedkoop. Tot nu toe heb ik tijdens deze hele reis geen enkele lading elektriciteit betaald omdat we die altijd laadden of ik laad die altijd bij particulieren thuis.

Of ze gingen net zo goed naar officiële laadstations, maar ze werden door de staat ondersteund, dus ze waren ook gratis. Dus dat is echt een enorm verschil. Ik bedoel, je hoeft echt niet te betalen voor benzine met deze motorfietsen. Een veelgestelde vraag die ik in deze video ben vergeten te beantwoorden. Hoe lang duurt het om de motorfiets op te laden? Gebruik je een snellader op de stopcontacten waar je ook elektrische auto's aan oplaadt, dan is je fiets binnen een uur voor 95% opgeladen. Als je normale stopcontacten gebruikt, laadt hij langzamer op. Ik weet eigenlijk niet hoe snel precies, maar ik heb hem 's nachts aangesloten en de volgende ochtend was hij honderd procent opgeladen. Het maakt ook een verschil waar je woont. In de VS heb je standaard 110 volt, in Europa 230 volt, dus in Europa laadt hij sneller op. Dus is het opladen vervelend? Ik denk dat, voor mij met een fiets, waarschijnlijk in staat om mee te reizen, ik zou zeggen dat de fietsen misschien het dubbele van het bereik moeten krijgen dat ze op dit moment hebben, of misschien op zijn minst honderd kilometer of zo op de snelweg meer.

Want anders voelen de afstanden voor mij net iets te kort om er echt mee te kunnen reizen. Maar ik denk echt dat als je iemand bent die meer reist zoals in een stad, die met zijn fiets door het stadsverkeer rijdt of die gewoon een klein ritje door zijn woonplaats maakt, ik denk dat deze fietsen absoluut perfect zijn. Je laadt ze thuis op. Ze zijn klaar om te rijden. U hoeft nooit naar een tankstation. Je verbruikt geen brandstof. En dat is mooi, best goed. Dus ik rij nu 70 kilometer per uur, en ik zal je nu laten zien hoe snel deze fiets echt accelereert. Laten we gaan. Oh, nu moet ik langzamer gaan. Ik wil mijn rijbewijs niet kwijtraken vanwege te hard rijden , maar ik denk dat je een idee krijgt. Die motoren hier, ze zijn sterk. Het is letterlijk, ik bedoel, als je accelereert, gaat het uit. Het is zo veel sneller dan elke andere fiets of voertuig waarmee u waarschijnlijk al eerder heeft gereden. En dat is eigenlijk best gaaf. En als de persoon die rijdt, bedoel ik, als je de bocht ingaat, voelde het voor mij ongeveer als elke andere motorfiets.

Ik had er geen, ik had niet het gevoel dat er grote verschillen zijn met de andere fietsen die ik eerder heb gereden. Dus rijden op deze fiets is super wendbaar en het is zo leuk in bochten. Het is echt geweldig. Ik hou ervan hoe het voelt als het in bochten gaat. Ik vind het geweldig, vooral hoe het uit bochten gaat als je weer accelereert en ja, dat is gewoon super gaaf. En ja, deze fiets is gemaakt om door bochten te rijden en om op kleine, mooie plattelandswegen te rijden. Ik denk dat dat de perfecte metgezel is om daar te hebben. (onheilspellend ritme) Een van de grootste minpunten van deze motorfiets is waarschijnlijk dat hij echt niet zo goedkoop is. Deze hier zoals hij hier is, kost ongeveer 20.000 euro. En dus als je de toevoegt, kun je nog steeds een verwarmd stuur krijgen.

Je kunt dus een premium versie van deze motorfiets krijgen. Dat telt, denk ik, op tot 2000 meer. Dus ik denk dat je deze in de premium-versie voor 22.000 euro kunt krijgen. Dat klinkt misschien als veel, maar ik denk echt dat je er rekening mee moet houden dat je als eerste geen brandstof verbruikt. En het andere interessante is dat er niet zo veel onderdelen zijn die je moet onderhouden. Het is niet zo dat je zo'n 1000 kilometer servicebeurt moet doen zoals bij je andere motoren. Er zijn geen dingen die de hele tijd moeten worden aangepast. Want het is eigenlijk gewoon deze elektrische motor en de snaar, de ketting in een motor aangedreven.

En ik kreeg te horen dat dit eigenlijk de enige reserveonderdelen zijn die vervangen moeten worden. Dus ze suggereren dat het enige dat u in principe hoeft te doen, is om de pauzevloeistoffen elk jaar te vervangen. En dan de ketting van deze motorfiets. Dat is eigenlijk geen ketting, ik zal daar het juiste woord voor zoeken en het hier neerzetten. Maar ja, dit ding moet dus elke 20 tot 30.000 kilometer worden vervangen. Dus eigenlijk zou ik zeggen als een normale ketting op een motorfiets.

Dat zijn de twee dingen die je echt moet doen met deze fiets. En ik denk dat dat eigenlijk een vrij grote waarde is om niet al die servicedingen te hoeven doen die je met normale motorfietsen moet doen. (opzwepend ritme) Nu ga ik je iets vertellen over het menu dat we hier hebben. Dus je zet de motor aan en je ziet dit hele mooie scherm hier. En nu moet ik hem opladen. Dus je ziet het scherm hier, en er zijn verschillende dingen die je ziet. Je ziet eerst dat je van modus kunt wisselen. U kunt de modi hier wijzigen. Je kunt zelfs tijdens het rijden van modus veranderen. Hoewel je de verschillende modi hebt, heb je de Echo-modus, die natuurlijk, zoals het zegt, de meest elektriciteitsbesparende modus is. En ik heb daar meerdere keren mee gereden toen ik wist dat ik niet zoveel bereik meer heb. En toen ben ik daarop overgestapt, dus het loopt echt als op het laagst mogelijke. Dan heb je de Terrain-modus, die natuurlijk de meeste tractie heeft, voor natte wegen.

En het is best goed. Gisteren regende het. Ik voelde me erg comfortabel op deze fiets, hij slipte niet. Ik bedoel, wij hebben ook niets geks gedaan. Maar je realiseert je Terrain-modus, ik denk dat zelfs de zwakste is van de acceleratie om je echt veilig te houden. En je weet dat deze fiets echt als een gek gaat als je de sportmodus aan hebt staan. En ja, er is dus een normale Street-modus die ik vaak gebruikte omdat ik hem erg comfortabel vond. Vooral als je door steden rijdt en je nog veel pit hebt, maar niet te veel. En dan is er nog de Sport-modus. En de Sport-modus is natuurlijk de meest elektriciteitsverslindende, maar ook het leukst om te rijden, want hier heb je een onmiddellijke reactie van het gas en het is gewoon behoorlijk verbazingwekkend. En je voelt echt wat deze motorfiets kan. En dat is best gaaf. Dus tijdens het rijden op deze motorfiets, was het enige echte verschil dat ik voelde , dat je wat voorzichtiger moet zijn, vooral als je in de sportmodus met het gas rijdt, omdat het echt vrij snel reageert.

Hoewel je dit niet hebt, hoef je, als je de koppeling intrekt en je gaat, niet echt een hele hand te draaien om het in beweging te krijgen. Het is echt, ik bedoel, het springt echt als je het een klein beetje zegt. Maar dat voel je wel, het gaat supersnel. En je hebt ook een soort motorstoring. Dus als je het gas loslaat, is het niet alleen rollend , ze zullen ook starten, zoals je gewend bent, om de motor te laten breken.

En dus zal het een beetje vertragen. En ik vond het eigenlijk best handig in de meeste modi en erg goed afgesteld. Omdat ik echt het gevoel had dat ik niet zo veel hoefde te breken. Ik bedoel, hij remde altijd genoeg af voor verkeerslichten. Natuurlijk moet je op het einde een beetje breken, maar dat is erg goed. En het leuke van deze motorfiets is dat je net zo goed je aangepaste modi kunt hebben.

Je hebt dus deze standen en je kunt zelf bepalen hoeveel vermogen ik wil hebben, hoeveel trekkracht ik wil hebben en hoeveel van deze motoronderbreking ik wil hebben. Je kunt deze motorfiets dus echt 100% aanpassen aan wat je leuk vindt en hoe je rijdt. Ik denk dat ik je niet zo veel hoef te vertellen over de remmen en de wielen en zo, want die zijn vrij gelijkaardig aan alle andere motorfietsen die je kent. De remmen, de remschijven en de banden, ik denk dat ik eigenlijk op Pirelli-banden zit. En ja, op deze motoren passen hele normale banden. Dus daar is niet al te veel verschil mee. Hoe is het met de bagage? Deze motorfiets is, zoals je kunt zien, behoorlijk sportief, het is een naked bike en het belangrijkste doel is waarschijnlijk niet reizen. Dus de versie met een quote als Forest of Zero Motorcycles is veel meer aangepast aan reizen. En ik denk dat hij ook koffers en de topkoffer heeft, terwijl deze alleen de stoel hier achterin heeft. Maar zelfs daarmee hebben ze hier een paar plekken waar ik mijn riemen zou kunnen bevestigen. En zelfs daarmee was het heel gemakkelijk om gewoon mijn tas te bevestigen.

En dat is de normale tas die ik ook op mijn leerlooierij draag. Het is dus echt geen probleem om zo'n grotere tas te hebben die ik hier altijd achterop deze motor draag. Dus voor één tas die je erop kunt zetten, is het perfect. (dramatische muziek) Dus ik denk dat er nog zo'n beetje één vraag overblijft. Zou ik deze motor ergens meenemen voor een lange avontuurlijke reis? En ik zou zeggen op dit moment, misschien nog niet. Ik hou ervan. Ik hou van de technologie. Ik denk dat we op de goede weg zijn met het bedenken van nieuwe mogelijkheden om milieuvriendelijker te zijn en het ontwikkelen van nieuwe manieren om te reizen en zich te verplaatsen.

Op dit moment is het bereik er voor mij nog niet. Maar als ik een motor zou kopen om mee door de stad te rijden, zou ik die zeker overwegen, want ik vind het echt super handig en vind het ook zo handig dat je niet meer naar een tankstation hoeft. Dus het is tot nu toe misschien een nee tegen reizen. Zolang het geen bereik heeft van misschien honderd kilometer meer, maar het is zeker ja als je in een cirkel van 150 kilometer rijdt en het gebruikt voor stadsgebruik of korte tochten in de bergen. Dus dat is een duidelijk ja. Heel erg bedankt voor het kijken. Ik hoop dat je genoten hebt van deze recensie, ook al was ik maar drie dagen op reis met deze motorfiets en niet zoals normaal een maand en 30 duizenden kilometers.

Ik denk gewoon dat we af en toe nieuwe dingen moeten proberen, want het is gewoon geweldig, leuk en je leert zoveel mensen kennen en ontdekt zoveel nieuwe avonturen door nieuwe dingen te proberen. En ik hield echt van mijn driedaagse avontuur met deze kleine van Zero Motorcycles. Ik hoop dat je deze video leuk vond en ik hoop dat je volgende week donderdag weer afstemt en je hier op het kanaal ziet. Got2Go. Aanstaande donderdag om 19:30 uur, Midden-Europese zomertijd, zal ik een livechat doen hier op het kanaal. Ik zal mijn nieuwe avontuur onthullen en zoveel mogelijk van je vragen beantwoorden. In het commentaargedeelte onder deze video vind je mijn vastgezette reactie waar je al je vragen kunt stellen. Anders, stem gewoon volgende donderdag af. Ik kijk er naar uit jullie live en in kleur te zien. (gebrul van de motor) (serene vrolijke muziek).