Fahrradtaschen Im Check | Die Ratgeber

Ramona Faber is op weg naar de supermarkt. Ze wil boodschappen doen op haar fiets. Zij zal voor ons verschillende fietstassen testen. Welke zijn het veiligst om de aankoop naar huis te vervoeren? En fietstassen voor op kantoor, welke zijn geschikt, wat is chic en hoe moeten ze worden uitgerust? Er is een grote keuze aan fietstassen. Michael Gaul van Bike'n Boards in Butzbach laat ons kennismaken met de meest voorkomende modellen. We hebben hier een fietsmand die aan de voorkant van het stuur wordt bevestigd. In zo'n fietsmand kan ik gewichten van zo'n 3-4 kilo kwijt. Ik moet daar niet meer inpakken omdat zwaarder gewicht mijn stuurgedrag achteraf beïnvloedt en de fiets er slechter mee rijdt. We kopen: 3 flessen water, een liter melk, 6 eieren, 3 appels, yoghurt, peterselie. Alles bij elkaar zo'n 5 1/2 kilo. Er lag maar drie kilo vooraan. Eigenlijk kan ik niet meer. Een paar aankopen moeten op de stoep wachten terwijl Ramona ons meeneemt voor een proefrit. * spannende muziek * Het is even wennen.

Omdat ik denk dat het de besturing een beetje verbetert… Maakt het een beetje moeilijker. Laten we kijken. Het meest populaire aan fietstassen zijn deze typische zijtassen voor bagagedragers. Ik kan daar veel gewicht in kwijt. Ze zijn eenvoudig aan de achterkant van het bagagerek te verstellen. Op vrijwel elk bagagerek dat op fietsen verkrijgbaar is. Dus alles kan mee naar achteren! Ik weet ook dat het een redelijk goed materiaal is, omdat het in feite vrachtwagenzeil is, omdat het waterdicht is. Maar eerlijk is eerlijk: het hele verhaal is een beetje onhandig. Open de sluitingen, draai ze erin en er weer uit en sluit hier iets, ja… Nou, hier heb ik nog een speciale functie voor iedereen die in de wereld van tassen wil stappen.

Dit is de zogenaamde cobag gemaakt van gerecycled materiaal. Zeer eenvoudige maar goed werkende bevestiging aan elk bagagerek. Ik heb mooie schouderbanden en kan deze ook als boodschappentas gebruiken. De haken zijn echter niet echt betrouwbaar als de tas vol is met maximaal 8 kilo. Ik was hier echt door verrast. Dat ziet er een beetje zinloos uit. Een soort plastic zak. Maar het is echt geweldig. Je krijgt er veel in, hij staat super goed op het bagagerek. Positief verrast! Deze tassen worden met een kliksysteem aan het bagagerek bevestigd. Waarvan ook altijd de maximale belasting afhangt. Onze portier mag 20 kilo hebben. Ik heb deze structuur alleen hier gezien. Ik wist niet eens dat er hier nog zulke geweldige tassen waren. En de hele aankoop past erin. Het was absoluut geweldig om te rijden. En ik ben super verrast en enthousiast over de tassen, moet ik zeggen. Voor de chique, urban look is het geheel natuurlijk ook verkrijgbaar in heel mooi. Ik heb hier echt een hele mooie zakelijke tas, waarvan je niet eens kunt zien dat het een fietstas is. Maar, oh wonder, hier komt het bevestigingssysteem om de hoek kijken en kan ik het geheel ook aan het bagagerek bevestigen.

Voor de zakenmensen onder ons is dat mooi meegenomen. Er past echt iets in, ik zou er niet aan gedacht hebben. En regenbescherming: Super belangrijk als je elektronica meeneemt. Dus ik vind het goed..