Eine Familie, Ein Landgasthof, Ein Stammtisch: Garwitz | 7 Tage | Ndr

hoeveel hoop is er en wie? federale verkiezingen dat ik zo veel ook veranderd voor mecklenburg West-Pommeren en voor uw regio de uwe geboorteplaats Ik denk wat we nu hebben met angie zal ik het zo zeggen denk ik het is goed dat is goed je kunt veel schelden dat is ook heel simpel maar dan moet je wel maar ik denk dat we het beter kunnen doen dat het niet zo gemakkelijk is [Muziek] [Muziek] Het is de zomer voor de algemene verkiezingen in mecklenburg in het dorp waren er 350 er wordt vaak gezegd dat inwoners van grote steden de mensen zijn in het land ontevreden over politiek en voelde zich vergeten zichzelf en daarom zijn ze van aangetrokken tot populisten maar is dat echt zo veel dat ben l caroline ik kom uit de grote stad voor Ik werk zeven dagen in de herberg de wanke familie komt hier samen mensen uit het dorp rennen ja comfort dat is slank weer verlies ik heb gewoon heel weinig dat bekende Kilian Albrecht Wagner en zijn vrouw Bärbel werken zeven dagen per week vaak 15 uur per dag net als tobias de zoon van de twee leidt hij de restaurant onlangs er zijn er nog maar weinig landelijke herbergen in deze regio eet smakelijk want alles is zo goed in dat je gelijk hebt lekker gegeten [Muziek] ze komen elke dag om 12.00 uur altijd hetzelfde eten als heinz er is 86 jaar oud en weduwnaar heb ik eens voor goed dat is ook een pittige klus ze hebben het nu op hun zoon doorgegeven hoe moeilijk het voor hen is gevallen of heel moeilijk, maar hij is Ik ben een keer van de zaak hier bij ons zo groot geworden als je dit ziet werkt echter bewust dat we weinig of helemaal geen vakantie hebben vakantie en zei toen gevraagd omdat Als je nu ziek bent, zal ik daar voor zorgen was ook niet zo makkelijk hij heeft het gedaan wat denk je dan hartaanval hij ook vraag dan bent u op de juiste plaats Alleen stoom afblazen door stress stress-gerelateerd zullen we dan zeggen rookte veel tot 40 sigaretten per dag toeslag overnachting in hart en nieren frank verlaten en als de rol in de doe een Wens Ik ben er om te helpen en de vrouw ook nooit anders als je kunt helpen helpt tussen al is dat heel moeilijk maar heel weinig mensen weten over de ogen ze is bijna blind maar ze kan op de een of andere manier weten waar wat? er staat dat er nog niets veranderd moet worden familie waarschuwde voor het ontmoetingspunt in de dorp in leven waarom kom je hier graag waarom? graag horen achter het restaurant de muur bedienen is nog steeds een kleine zakelijke look zijn zo laks in onze gaven Ik zie je nog steeds met de takken 95 werd verdiend door te laden tobias bijna geen geld, toch houdt hij het binnen in de ochtend meer open zodat de mensen helemaal niets kopen in het dorp kunnen is nu ook politiek betrokken loco-burgemeester waarom? heb jij bepaald waar ik dat deed? eigenlijk wilde ik dat helemaal niet maar heb er niets mee te maken uiteindelijk kan iemand dan en had gevraagd of ik het niet leuk zou vinden omdat wij jongeren in de gemeenteraad zou willen hebben en ik Ik ben ter plaatse en ik woon hier werk hier en heb een oor voor de zon met de mensen en kom op gewoon met dat doet ergens een beetje het is leuk zo makkelijk was het niet man zou graag wat dingen willen implementeren wil wel waar het uiteindelijk is we gaan dan terug naar het ding waar je dan maar vergeten en is soms bij de financiële situatie van de gemeenten faalt bijvoorbeeld zijn zoiets het buitenzwembad bij ons moet ervoor betalen omdat het gemakkelijk zelf te doen is zoveel geld soms ook zinloos onthullen hoeveel belastinggeld ergens soms loop je vast denk je Ik ben hier al we komen nu hebben we zo'n geweldig object hier op de site het moet er gewoon een worden gebruikt openbaar zwembad is hierin regio was lange tijd luxe nauwelijks een gemeente kan het nog steeds betalen geld is ook schaars in Garwitz daarom is het bad alleen doordeweeks open van 14u tot 18u tobias runt ook de kiosk van het zwembad veel tijd voor vrienden en Tobias heeft niets voor zijn man [Muziek] was er ergens op het moment dat je betwijfelde dat om hier te blijven waar? jij zei Ik ben eigenlijk anders bezig ga dan weer om te beginnen dat was het moment waarop Ik had mijn coming-out en hoe? je zegt dat zo mooi en daar Ik had ook momenten thuis waar Ik had stress bij mijn ouders mijn toen nog steeds mijn leven mijn oma stress gehad dat waren de momenten waarop ik zei nogmaals hier van de oproep is blijf hier niet meer huisdier van jou Ben je het zat en waar ben ik? ook voor mezelf daarna in no time werd opgehaald en je hebt ja hier thuis dit is hier in de landherberg dat kan je niet berekenen hier hebben we zoveel tijd zenuwen en geld erin steken en vooral ook mijn ouders in de tijd dat jij wie is er ook met dit gas begonnen Functie we hebben een mooi plekje aarde we we hadden hier vroeger veel vakantiegangers wij hebben we hebben een basisschool die we hebben kleuterschool hier en ik denk dat ze zijn dingen die ook bewaard zijn gebleven moet en moet ontvangen dat is Ik vind het belangrijk dat wij dit ook doen hebben uiteindelijk jonge mensen hier gemeenschap in de dorpen is niet meer natuurlijk hier vliegt men ze dagelijks Ik ben zo gierig dat ik het uitgeef ik train nog steeds mijn kinderen jeugdinter is een van de badmeester van gazit ja en nu heeft beide zijn al zo geëindigd ja gisteren heftig tegen bepaalde langer en om eerlijk te zijn moet ik zeggen dat het zo was bedrijf waar we gisteren zoveel mensen hadden hadden samen zoals de hele juni bij elkaar opgeteld dus er was echt iets aan de hand en biedt ook de trainerskoffer die we en dat mensen naar buiten komen in mij zijn de hervorming van de badkamer waar we van passen de onze persoonlijk helemaal niet hoe helpt het de handen zeg ik heel? eerlijk van 10.00 tot 20.00 uur in DDR-tijden, ja en Dat wil ik hier echt weten zijn wij dat weer in de tijd na mij zit er niet meer in Ik hield van de werkelijke waarde dus de hele regel is dat was van [Muziek] de maat 8 uur in de ochtend in plaats van groot zonder vergoeding voor verliezen vanaf vandaag Ik moet er eerlijk gezegd een zeggen eigen spaans dus maar nu kon hij goed officieel trouwen en ben je van plan te doen wat ik doe? Ik vraag me af hoe moeilijk het voor je is was in een kleine gemeenschap zoals er was op een gegeven moment om te zeggen dat ik ben homo Ik kan me niet voorstellen dat dat makkelijk was niet zo Dus we hadden vaak ruzie of ja nee er was ook ruzie met mij Verenigd voor de kiosk luiden ze aan de bel verteld over het brood of de portie friet zegt dat mijn zoon erin zou zitten de homo van tegenwoordig wees niet verbaasd als hij is soms een beetje raar namelijk uit de kiosk en hebben het vooral wachtrij van 15 20 klanten ongeveer? de zaak samen volgens de lijn en draad daarna geaccepteerd als accepteren maar dat tolereerde ik niet van de twee minste gevallen zou moeten accepteer het niet maar tolereer me gewoon goed zoals het nu is hoe was het voor jou toen? goed en leef eerst en vooral dat is ja uiteindelijk te rosé en gewoon erbij zeg het maar, maar het is het is gewoon zo lang maar het duurt accepteren dat laat zien dat ik kan zeggen we hebben allebei wel eens gepraat ben er ook behoorlijk van geschrokken afgezien daarvan zelfs kabbelt goed waarom moet dat? maar uiteindelijk doen het project het na heel goed moet dat aanvaarden het is ook leuk als iemand van je houdt vindt duidelijk onder de gasten waren tobias en thomas geen groot probleem voor mensen hier? belangrijk of je nu eerlijk bent of niet je kunt op elkaar rekenen of je er bent als anderen hulp nodig hebben nodig hebben we hebben net avond in de laatste maanden heb ik veel over ons Duitsers geleerd lees dat er steeds minder is werklozen geeft dat onze economie de koffers zijn vol en dat is booming toch klagen veel mensen omdat niet al deze welvaart voordeel waar merk je dat hier op plaats het geld ontbreekt plotseling geen geld voor rugtraining of voor personeel das het is een beetje na tien minuten meer geld daar tot 20.00 uur Opnamen dat zou leuk zijn voor de arbeiders 506 stond je weer mooi mooi gezellig alles of is hier nu geweest hij hield nu de opwinding vast dat de…

Staatsparlement eist meer geld dan dat zou moeten doen Kasteel van Schwerin kan 's nachts verlicht zijn mensen arriveren en zeggen wat vermoeden dat ons geld het stadspaleis 's nachts stoffelijk overschot het is dan het geld tussen de hoe wordt verhandeld en wat met de? behoeften van de mensen is het blikje je kunt het je niet eens voorstellen maar geloof dat liefde van haar was persoonlijk leven veranderd waarom niet er wordt teveel beloofd en dat was het dan ervaren voor een lange tijd in elke relatie het is tot nu toe niet gebeurd bijv [Muziek] en de burgemeester is onafhankelijk waarom is dat zo dat het klaar is heeft de klassieke in het midden van het hoofdstuk feesten niet zo veel op kan vangen omdat de makkelijke volgende in Überlingen komt niet ter plaatse of wat we hier wat wil ons sociaal-democraten hij kan man Hoewel of of christen-democraat Dennison eerst als een van de ander ster het schoolbal gebruikelijk en ook daarom worden steeds meer opgericht zodat een kiesdistrict die dan zeggen: wij weet wat er met ons aan de hand is en zou dat hebben graag naar een laag ter plaatse dus hier in de geboorten was er geen parlementair orgaan respectievelijk en er is minder verlies van vertrouwen houd in kwaliteit we moeten en we moeten de cdu en fdp of het spd gevoel erover gezond en het einde van de dag de laatste ronde is van de familie en ook tobias ehrmann thomas bij inheems, maar vertelt dat de jullie zijn eigenlijk gevestigde partijen jaren waren dat niet meer van de vergeten leads of die ene museum moet je uitnodigen van gewoon zo niemand hoeft tegenwoordig te komen expliciet uitnodigen waarom zou je hier nog een keer komen? Ik vraag me dat soms ook af politiek, maar ik weet hoeveel plaatsen? we hebben in Duitsland of zoiets politici overal komen ervoor we hebben eindelijk de onze lokale politici die daar ergens zijn ze zijn er eindelijk nogmaals deze zijn voor het oor achteraf hoog moet dan ergens aankomen doelwit en als je je alleen voelt Dat zeg ik altijd als ik beweeg mezelf niet en als ik geef niet om mezelf Dat hoef ik ook niet te verwachten er gebeurt iets dat ik met je moet doen tegenwoordig een ezel die je moet bewegen horst, ik vind mezelf verloot dat is verloot dus ik bestel ze springen met eco-producten [Muziek] op vrijdagochtend is hier ndr 1 radio mv en hier zijn de kinderjaren in de st compact en vol die er zijn die van ons kinderen sommige dingen veranderen in gerbitz zoals de smaak van albrechts gerookte vis en het maar als ik? een paar allemaal hier is niet verder na opengesneden voor ons en voor mij nu ga ik het weer knippen wat wens je voor je thuisland? hier hoe het in de toekomst verder gaat me laten we zeggen dat de gemeenschap blijft bewaard zie ik zodat dit lijkt kleiner worden dat van nu bestaat zoals Ik blijf een beetje bij elkaar en valt niet eens uit elkaar hoor ook door wat albrecht in de na het nieuws ziet hij de idylle hier bedreigd zijn we bang voor de hele islam we zeggen allemaal godzijdank dat we leven hier rustig en we willen verder beide geven laten we zeggen onze regio hier rustig de angst ervaren dus ervaring dat ik denk ik ook ga ergens heen waar er een is martelaren doden dan mensen breng voor hebben ja en ik wil dat Niet aanval in berlijn we wachten er nu op dagen voordat er ook op de Kerstmarkt allang voorbij 14 dagen later gebeurde dat weer Dat zou ik nu hebben, dat had ik vroeger ook kan gebeuren en ik moet, maar de Middellandse Zee wordt er niet door vergeten als er geen hulp nodig of krijgen Wie bedoel je daarmee? over het algemeen als er een komt en wil of ik heb je hulp nodig de Als het zo moet, dan moet ik je neemt alles en laat het achter onafhankelijk of uit de onderwereld van de hulp heeft echte hulp nodig helemaal geen probleem in de zomer mijn persoonlijke mening over vreugde Albrecht is bang Ja, maar niet ten koste van het moreel natuurlijk kan het worden ingeschakeld [Muziek] de volgende ochtend is albrecht afwezig op ontbijttafel hij ligt met argwaan in het ziekenhuis hartaanval ja grappig twitter zelf net zoals hoe was het voor jou toen? de grappige hebben eerst jouw mening keer alles om nu te plannen als werkloos Ik moet alles opnieuw plannen, ja alles te plannen en er dan zo uit te zien beste runs zien dat de dus arbeiders krijgen ze helpen en had niet iedereen zijn zo en iedereen is ziek of ze zien dat we op de een of andere manier krijg het eerlijk gedaan omdat het daar werd gedaan een kick maar ik denk het wel Ik denk dat hij erom geeft heeft gedaan zoals hij van uit onze huisarts kwam naar buiten vertelde hem dat hij zou willen behagen na Parcim rijden naar het ziekenhuis en laat dat je soms afschrikken fase is Ik geloof in één op handen Ja dat klopt Ik ben al zo is ook met daar heb je daar heb je echt een plan voor tag als een van jullie afwezig is en fysiek niet meer kan en hoe zichzelf niet doen en geïmproviseerd nu niet nee maar ik heb de vraag al een keer of heb ik vaak geadresseerd net als bij de voor we kunnen heel goed praten maar dat is een beetje moeilijker blog daar helemaal en in feite zal er op een gegeven moment zijn kom dat is zo en daar stoppen we al over waar ik ja zeg we moeten erover nadenken wat nu en warmer was je aan het doen het niet eens voor nee niet op waarom heb je nog geen planning? want ik ben al aan de telefoon ja was dat net opgezet en economie mij dat betekent dat hij zich uitstrekt virtueel wat zou het betekenen als de country inn zou voor hen moeten sluiten familie en het dorp wat zou Garwitz zijn? zonder Stammtisch weer geweldig vandaag politiek gaat nu over Donald Trump die met de tram naar de vs kwam maar het is zeker moedig om dat te doen maar er kwam geen en wie is dat voor jou en Duitsland is belangrijk voor je dus feest of een persoon Ik ben zeker geen oorlog christen-democraat maar in het leven is macht maakt machthebbers mogelijk en omdat de Sindlinger om deze reden het ding dat hij van de grote familie weet dat wel de kinderen zijn constant boos of mager kinderen lopen voorop en zeggen het zo compensatie als ik vandaag de keuze zou maken zou hier aan de gewone tafel worden beslist Merkel wordt waarschijnlijk weer kanselier vorige keer klonk het goed verschillend we hebben het over dat iets niet goed geraakt lijken de beklaagde, maar tegelijkertijd? maar toch wat voor Merkel en dan vraag ik me af waarom niet iemand anders worden als de hoop dat ik iets kan veranderen doelwit Ik ben het kind keer het standpunt van jou regeert het land al beetje en nu komt er nog een als De heer Schulz nu, bijvoorbeeld, of wie dat beter zou zijn weet dat weet het nog niet je laat je leiden, zo is het dus hoe meer wil ik dat eigenlijk Ik moet zeggen dat ik nu niet zo Walter ben bewust voor mij ook relatief de kinderen zijn in vrede en zijn veilig en lichaam ruikt en laat dan zien dat kan ik ga door zoals het tot nu toe is is vriendelijk centrum de politici van merkel ze weten wat hij in haar heeft weten waar ze aan beginnen dat is berekenbaar en dat kun je doen berekenen en daar kan ik op in gegeven en dus bedoel je dat je een nest bouwt dat betekent dat jij beslist beter voor de veiligheid dan voor het geheel één keer wervelen en negen windschoten je zou je daar hebben, je mocht niet krijg een beetje een beetje Will kwam je sarkozy linker doelhoek om vandaag samen te vatten, willen de meesten er geen experimenten dat accepteren ze liever in berlijn alles blijft zoals het is mijn laatste weer een dagje bij brecht thuis het was fijn dat je er weer was zijn die er 42 dagen niet was? wat is er misschien gebeurd? gemakkelijk weggegooid concept niet zo gemakkelijk wat dem ook omdat ze noch ja ik heb bij me rugpijn tot onze eerste en ze heeft me op verdenking hartaanval opgenomen in het ziekenhuis en dan heb ik er weer een werd een beetje bang toen je voor het eerst een keer achter want dat heeft niet wat ook weer alle moed bij elkaar zegt nu laat ik het nakijken wat gaat er allemaal door je hoofd hoe moet ik zeggen? hij zegt dat je over een hokje springt als je kan niet redelijk worden gemaakt dat is het hele probleem, dan doe je het de gedachten al dus mijn vrouw is ja het zou mij ook willen plaatsen blijf een beetje en zegt vind nu nu allemaal onderzocht op ongeloof ook in het bijzijn van mijn zoon en schoonzoon we hebben mijn taken bij ons moeten overnemen, dat is wanneer we dan een hand die hier veel is, dus vandaag zo hier nu zitten is ook niet van mij ik kan ik kan echt kijken wat moet ik doen, dus laten we het doen hebben daarom hoog het is 19 uur en het zwembad is nog open tobias heeft weer een oplossing van hoe dan ook voor vandaag heeft hij een feest organiseert halli hallo hier bij ons in schrijf je in voor gablitz ik zeg het zo het is leuk om er voor de derde te zijn Volg hier de buren op bij ons in het binnenzwembad in Garmisch Seven dagen was ik in Garwitz aan het zoeken na de stemming zo kort voor de federale verkiezingen Ik heb mensen gevonden die van hen zijn ze beheersen het dagelijks leven pragmatisch om te klagen over sommige dingen in de grote politiek maar keer je niet van haar af en die zichzelf helpen in plaats van omhoog wacht op oplossingen dit is ook Duitsland in 2017 kom er nog steeds goed uit voorheen alleen verborgen in de afleveringen van zeewater het komt allemaal [Muziek] het feest [Muziek] de Ronde [Muziek]