Ebee Gets Made – Framebuilding 101 With Paul Brodie

hallo ik ben paul brody dit is mijn winkel welkom we hebben het over eb vorige week vorige week hebben we een middenbok gemaakt freebie ik ben nog niet klaar, maar het is eigenlijk gedaan waar ik het over wil hebben, is hoe de fiets is gemaakt en toen het werd gemaakt, begon ik in 2012, het was altijd gemaakt voor de nab-show en zoals waarschijnlijk maart 2013 was en dus ik had een deadline, ik werkte er in principe elke dag 90 dagen aan en dit is het resultaat één ding toen ik kijk naar elektrische fietsen er is meestal veel bedrading dus wat ik wilde doen was eb zo schoon mogelijk maken, dus een van de manieren waarop ik dat deed was door een bedradingsbuis te maken dat is deze grijze buis hier zie je alle draden die voeden daar zijn draden kabels allerlei dingen dus dit is schoon en dan gaan ze hier allemaal naar buiten en gaan naar het stuur, dus ik was behoorlijk kieskeurig over het maken van de buis en bij de eerste van de eerste versie is dit de tweede versie omdat het had om gerestaureerd te worden zullen we daar later over praten, ik had een 5 8- buis en het was echt ha rd om alle draden erin te krijgen, dus toen ik de fiets opnieuw moest doen, is dit driekwart, dus hij is groter het was een stuk gemakkelijker om de buizen aan te brengen het paste alle kabels en de draden erin toen ik begon met maken eb ik had een idee in mijn hoofd maar ik had het niet ik had een concept in mijn hoofd laten we het zo zeggen maar ik wist niet precies hoe eb eruit zou gaan zien, dus ik heb wat schetsen gemaakt en ik heb deze vorm bedacht.

Zie de schetsen later als we de diavoorstelling doen en ik heb deze eerst gemaakt ik maakte ik wist niet hoe het eruit zou zien dus ik heb dit gemaakt van zacht staal , de balhoofdbuis is duidelijk veel te dun ik wilde weten hoe hij eruit zou zien als en als ik het zou kunnen lassen, dus dit is zacht staal en toen heb ik het gemaakt van chromoly 4130 een van de moeilijke dingen om te doen was om alles hier in te krijgen, het wordt verpakking genoemd omdat er een breedte aan de motor is die je niet wilt dit moet enorm breed zijn omdat de pedalen rond moeten komen zodat je hier kunt zien ik heb wat ruimte maar dat heb ik niet ik heb geen h je hebt daar veel ruimte, dus ik heb veel tijd besteed aan het uitzoeken hoe ik de lagers erin kon krijgen en dat alles ik heb hier ook een krikas zie je hoe dat werkt dit is de motor en de motor draait en gaat naar beneden naar dit tandwiel hier is dit de krikas omdat de kracht op dit punt naar de rechterkant moet gaan en dan voedt de motor het rechter tandwiel en het heeft een sensor in de trapas het heet aa thon het is een th o n dat is de trapas er komt een draadje uit dat in de controller gaat en het voelt hoeveel kracht ik in de linker crank stop het kan de rechter crank niet voelen omdat de rechter crank wordt aangedreven door de motor dus hoop dat is allemaal logisch voor jullie de motor waarvan de output aan de linkerkant is, komt door de krikas het drijft de ketting aan de rechterkant aan en de linkerkant wordt waargenomen toen ik begon ik dacht dat ik een volledig geveerde fiets ging maken dat was de eerste tekening van alle schets die ik maakte d toen ik begon te werken met de motor de krikas de controller de batterij de bedrading dat alles realiseerde ik me dat er niet echt veel ruimte is en heb ik echt een volledig geveerde elektrische fiets nodig voor mijn gebruik, dus toen werd het een harde staart omdat deze brokken nooit terugkwamen op de ik noem dit de zijplaten ik weet dat sommige kijkers goed zullen vragen hoe het is om te rijden ik heb er een paar keer op gereden maar dat is altijd zo geweest een probleem met de elektriciteit met de computer met misschien de controller ik heb ongeveer vier of vijf verschillende problemen gehad en het is nooit opgelost, dus het spijt me te moeten zeggen dat ik niet echt op de fiets rijd het is meer alsof hij hier zit en zo wordt bekeken krijgt te gaan op youtube wat gebeurt er als ik erop rijd ik moet zo hard duwen om de motor te laten werken het is alsof ik aan het sprinten ben en dat kan maar een korte tijd, dus de motor is dat niet Ik trapte snel genoeg in, dus ik reset de computer en 's nachts ging hij terug naar de oude dus ik ben terug naar waar ik begon, dus op een dag zal ik dat misschien bedenken, maar voor nu ziet het er goed uit hier ik wilde echt mooie componenten gebruiken op eb, dus op de achterkant kreeg ik een roll off 14 speed en ik ging ook voor hoop pauze dus ik heb eh ik denk dat ik een 180 aan de achterkant en een 203 aan de voorkant heb, dus het heeft veel remkracht er is geen probleem er is eb op batterij nummer twee ik zal je wat meer vertellen daarover en ik zal je foto's laten zien, maar eb stond in brand en eh en de batterij verbrandde alle bedrading verbrandde de banden gingen lek dat is een ander verhaal dat we zo en zo zullen bespreken de batterij die goed zit hier was het vroeger niet zo, het was lithiumijzer en het zat hier in een koolstofvezel omhulsel dus dit deel is allemaal nieuw hier alle elektriciteit is nieuw eb zat zes jaar lang uit elkaar in dozen op te hangen en toen kwam ik in de buurt om eb en zo te herstellen veranderde de kleur ook het was vroeger rood nu is het een kastanjebruine kleur het was een aangepaste mix ik had twee blikjes verf en ik mengde ze samen en ik hou van de ik hou van de schaduw, dus zo werd het geverfd en veel van het anodiseren moest ook opnieuw worden gedaan omdat het vuur en de vlammen echt echt een nummer deden op het anodiseren ook op versie one werd aa koolstofvezel shell was dat het twee helften en ik kreeg de batterijen in prima, maar het was zo moeilijk om de bedrading in er dus ga toen ik dat deed versie twee was ik veel meer bewust van de ruimte wordt gelaten voor bedrading daar zijn we ga dus ik heb er stenen in en zo heb ik dit kleine gemaakt het is bijna als een behuizing die aan de zijkant komt daar gaat dit deze plaat naartoe en dat is de controller het is van grin-technologie en je kunt alles zien er is niet veel extra ruimte hier en dan heb ik de ruimte achterin gelaten zodat de draden er mooi uit kunnen komen dit is de accu en ik heb de oplaadpoort aan de andere kant en als je aan het wiel draait schuift deze er gewoon uit dus gemakkelijke toegang eb is geen fiets om in te rijden als de wegen nat zijn of echt zijn een beetje vochtig en vies omdat ik dat een keer deed en het kostte veel tijd om schoon te maken er zijn zoveel kleine potjes en ze zijn allemaal een beetje verborgen heel harde fiets om schoon te maken dat is een van de nadelen, maar aan de andere kant keerzijde ik denk dat het er goed uitziet dus laten we de diavoorstelling hier doen we zijn ik denk dat ik eerder begon dan ik dacht op 14 september 2012 en dit is een schets van wat ik dacht dat eb eruit zou kunnen zien zoals je kunt zien dat ik heb een schok daarbinnen en het lijkt alsof het scharniert aan de trapas en deze bult hier denk ik dat dat de motor en de controller en de batterij en alles zou verbergen, dus op dit punt dacht ik dat ik zou doen en dan drie dagen later ik van gedachten veranderd ik heb nog steeds het ik heb de achtervering nog steeds aan het gebeuren, maar alles is nu een stuk lager en ik denk dat ik denk dat ik hier alles in kan doen ik denk niet dat dat zou werken, maar dat was mijn gedachte bij de keer dat ik begin heb ik mijn schets heb ik een catalogus van een lokale comp alles wat niet meer bestaat deze stukken hierboven dit is gewoon hout en wat ik probeer te doen is ik heb een tekening op ware grootte een klein beetje ik kan zien ik zie hier een balhoofdbuis vaag in potlood daar een trapas daar en ik denk dat ik daar een as heb gemarkeerd, dus dat is de framegeometrie nu probeer ik erachter te komen hoe al het trellis-werk eruit ziet en het is een beetje een opstijging op een ducati-motorfiets ze gebruik veel trellis-frames en ik vind die look een beetje leuk, dus dat was een invloed die ik gebruikte, maar ik heb geen ducati-frame gekopieerd hier is de motor die ik gebruik het wordt een stoke monkey-motor genoemd en daar gaat het freewheel door en dan dit is de as de as moet stevig worden vastgehouden ik maak hier nog wat tekeningen deze deze tekeningen hier beneden dit is het bovenaanzicht van die twee zijplaten en ik ben aan het uitzoeken hoeveel ruimte ik nodig heb tussen die platen en om de jack- as erin te krijgen en alles wat het was, was er veel hoofd krabben op dat punt waar je naar kijkt, is de plaat die de linkerkant van de motor vasthoudt, hier is een stuk roestvrij staal omdat je de motor echt moet verankeren er zijn een paar flats op de as en dus als ik dat uit aluminium maak, wist ik niet zeker of het sterk genoeg zou zijn voor al het koppel van de motor het is een motor van 700 watt dus het is eigenlijk één pk het is niet zoiets als 50 pk, maar toch wil je dat het zo is goed gemonteerd dus ik heb hier een stuk aluminium zoals gewoonlijk ik heb geen tekening ik heb alleen een stuk papier of karton met alle lijnen en de bevestigingspunten erop ik begin eraan te werken aan die motorsteun op de motor wordt hier gemonteerd, dus ik begin gaten te boren en ik heb de vorm geruwd op de lintzaag hier is het stuk roestvrij staal waar ik het over had ik denk dat ik roestvrij 304 heb gebruikt en dit is een saaie schuur die ik heb de snijder en ik heb de snijplotter bewogen , zo heb ik die vorm daar gemaakt die past dit stuk roestvrij ik probeer de tandwielen en de tandwielen te achterhalen uiteraard heb ik het frame laten maken ik heb niet veel foto's van mij die het frame maak maar je kunt hier zien dat het frame is gemaakt dat is de motorsteun die gaat hier bovenop en uit die catalogus heb ik wat tandwielen besteld dit is gewoon een standaard fietskettingwiel met een soort van een boutpatroon erin en ik gebruik het uiteindelijk niet , maar het was goed voor mock- ik ben aan het uitzoeken hoe de motor eruit zal zien en hoe hij gaat werken ik begin nu aan de zijplaten te werken, dus ik had veel aluminium 6061 van een kwart inch, dus ik heb een vorm uitgesneden en ik maak nu een gat waar de motorassen doorheen gaan, dus dit is nu de rechterkant van de motor en je kunt zien dat ik nog steeds aan het werk ben alsof dit is waar de achterbrug naar beneden gaat hier en het is weer een mock-up fase ik ging door heel veel mock-up gebruikte veel plaat ik sta nu en t op de draaibank dit is dit is het stuk voor de linkerkant om de motor vast te houden en je kunt hier zien hoe ik het heb moeten uithollen want daar gaat de ketting in het tandwiel het was een beetje werk om erachter te komen hoe haal alle spelingen en doe de ketting erin en ik denk dat ik een 14-tands vrijloop van de bmx heb gebruikt denk ik en zo ziet het eruit, dus het is vastgeschroefd met drie inbusbouten daar ik heb ze nog niet verzonken en dat kan kijk hoe de ketting eruit komt en ook op de kwart inch plaat die heb ik ook weggefreesd zodat de ketting ook in de plaat gaat zo zag mijn werkbank er in die tijd veel uit het was zo voor dagen en weken terwijl ik probeerde de platen te vinden die je hier kunt zien ik heb hier nog een bord ik gebruik deze plaat niet meer en deze plaat hier kun je zien hoe de ketting er zo uit kwam met deze hier deze plaat dit is een andere versie nu ik die ronde uitsparing heb die voor de ketting t is hij maakt deel uit van mijn tekeningen ik denk dat het meer een sjabloon is en je kunt hier zien dat het het draaipunt van de zwenkarm is, dus op dit punt denk ik nog steeds dat ik een schokdemper heb en een draaipunt van de zwenkarm niet werk zo uit ik denk dat ik nog een van die mounts moest maken die aan de linkerkant gingen ik denk dat ik dacht dat de eerste niet helemaal werkte zoals ik wilde, dus hier ben ik een spel aan het bewerken dat ik heb gemaakt veel chips en dat is de laatste versie die je kunt zien ik heb nogal wat verzonken er is nogal wat metaal dat is weggenomen dit is mijn schets voor de achterpatten en ik heb een plaatje dit was waarschijnlijk de helft inch of 5 8 ik kan het me nu niet meer herinneren, dus ik moet dit stuk hier uit de plaat maken en dan dit stuk hier, wat de daadwerkelijke uitval is, het wordt gemaakt van aluminium ik heb de platen en ik begin met nu frezen omdat ik moet ik moet wat gebieden ontlasten dus ik heb een kleine vingerfrees daar ziet eruit als ongeveer 3 8 10 mil i ik heb een rechterkant ik heb een linkerkant en je kunt nu de basisvorm zien in de rode viltstift en dat komt overeen met mijn kartonnen sjabloon dit staat op mijn tekening op ware grootte dit is de trapas dit is mijn band daar is de brugbuis dit is de bocht van de liggende achtervork en de achtervork die ik gebruikte ik gebruikte ik denk dat het goed was het is chroom molle en ik denk dat het driekwart inch is en misschien een oh zes vijf muur zoiets dus het is behoorlijk sterk ik ben nog steeds bezig met de zijplaten je kunt zien ik heb hier een andere vorm en um ik was lange tijd niet blij met de vorm van de platen ik heb er veel van opgebruikt aluminium ik had ik had een hoop en eigenlijk is het allemaal opgebruikt dit zijn meer platen en ik merk dat ik eindelijk mijn vorm heb gevonden die ik in mijn hoofd had ik kon zien dat de gaten verder uit elkaar liggen en het dan eruit scheppen met schepjes eromheen heel veel van bochten vind ik leuk dat er meer aan de platen wordt gewerkt, dit is waar de ketting moet lopen zoals in de vorige platen ik ben deze onderdelen hier aan het afronden dus ik deed dit op de draaitafel die daar rond draait ik heb geen cnc alles is handmatig hier kun je alle vijf verschillende platen zien ze zijn eigenlijk genummerd een twee drie vier vijf en je kunt de evolutie zien die ik heb doorgemaakt van een echt eenvoudige vorm hier naar een veel complexere vorm hier maar aantrekkelijker voor het oog dat is wat ik zou zeggen ik had de vorm van de platen en ik had alle montage gaten gemaakt en de gaten voor de assen en de krikas en nu wilde ik het er een beetje beter uit laten zien, dus ik nam afplaktape en ik knip cirkels uit dat is wat je daar ziet het is afplakband en ik plak het op waar ik dacht dat het gat zou moeten zijn en toen ii markeerde het midden met een rode viltstift je kunt het zien je kunt de rode viltstift daar zien en dan ii nam het mee naar de molen en wat zijn deze getallen dit zijn de xy-coördinaten zodat ik zou een centreerboor kunnen gebruiken en ze allemaal doen en dan zou ik niet co uld wissel boren en ik zou precies weten waar mijn positie is ik hoef niet elke keer te verhuizen als ik gewoon naar de xy ging dat is de laatste van de twee platen dus elke kant is anders de gaten zitten op verschillende plaatsen voor de bliksem vanwege waar de ketting loopt en dat soort dingen, dus het was een behoorlijke evolutie om tot dat stadium te komen en mijn werkbank ziet er nog steeds uit als een beetje een puinhoop dit is mijn kettingsteun hier dit is wat ik gebruik om normaal te bouwen frames daar gaat de trapas naar toe dat is de achteras denk ik wat ik heb gedaan is ik heb de rotor bespot, dus ik weet niet eens zeker wat ik daar heb gebruikt een stuk karton of zoiets maar dat is ik moet gewoon weten dat ik daar genoeg ruimte heb, dus ik ben de achterkant aan het bouwen nu heb ik een afrolbare achternaaf dit is een afrolbare achternaaf die goed vastschroeft, dus dat deed ik niet zoals de hoek waarin het de achterste remklauw vasthield, dus deze hier is degene die ik heb gemaakt en je kunt zien hoe ik de hoek heb veranderd dit hoek dit is meer een lay-down het gaat passen de onderste stoel blijft veel veel beter ik heb de achterkant eigenlijk bespot ik heb de dropouts nou nee dit zijn de dit zijn de platen die de dropouts vasthouden en ik heb ze tic geplakt in het zit op mijn bank het is een mock-up podium om te zien hoe het hele ding eruit ziet met het frame de motorplaten en het achterframe heb het wiel daar in het begin ik had veel grotere banden maar handelden niet zo goed ze waren het waren haakwormbanden ik denk dat een 2.5 het niet leuk vond hoe dat werd afgehandeld ik kreeg de dropout-houders allemaal erin gesoldeerd en opgevijld dat bleek leuk het zag er behoorlijk sterk en dik en zo ziet het eruit met de remklauw gemonteerd het achterwiel erin ik heb de rotor nog niet op dat punt kun je zien hoe de dropout heen en weer schuift zo krijg je je ketting afstelling daar is mijn bedradingsschema zo is het allemaal aan het werk ben ik geen expert op het gebied van bedrading of schema's of elektrische elektriciteit dus dit wordt gedaan door justin bij grim daar is de cyclusanalist precies in de hoek ik moest de jack-as maken, dus ik heb een stuk as, dat is ik denk dat het een 5 8-sporen is, dus ik ging naar mijn plaatselijke lagerhuis en ze hebben me deze twee tandwielen verkocht, wat de juiste maat is voor een fietsketting je kunt zien hoe zwaar ze zijn ze zijn gewoon enorm, dus de eerste stap was om ze op de draaibank te monteren dit is het kleinste tandwiel denk ik en ik ben ik Ik bewerk metaal eraf en je kunt de glans zien ik heb een hardmetalen gereedschapsbit en er is een glans dus het is behoorlijk taai staal ik weet dat de tanden gehard zijn, maar de rest was behoorlijk taai en ook niet zo hard als de tanden een beetje werk later daar zijn mijn tandwielen ik heb ze veel smaller gemaakt ik heb ze uitgedund ik heb gaten geboord en ze zijn vernikkeld stroomloos vernikkelen ik moest een maken montage voor de krikas, dus ik heb een stuk aluminium gevonden, je kunt zien dat het een apart leven heeft gehad e eerder een vorig leven en dus ben ik gewoon aan het recyclen in plaats van naar de metaalwinkel te gaan en een gloednieuw stuk aluminium te kopen en zo ziet het eruit alsof het de lager erin houdt en dan zijn er drie montagegaten en het heeft een vorm dit is de trapas die ik ben ik ga gebruiken je kunt zien dat er een draad is die naar buiten komt want in de trapas zit een sensor het detecteert hoeveel druk ik op de linkerkant uitoefen ik moest een offset middenring maken, dus ik had dit oude stuk aluminium achter in mijn winkel laten zitten en het was gebruikt voor armaturen en allerlei andere dingen en het had als je kijkt, het heeft overal gaten maar ik vond een plek hier beneden waar geen gaten in zaten, dus ik heb het op de lintzaag gedaan en ik heb het uitgesneden en nu had ik een stuk aluminium ik denk dat het 5 20 cm dik was en dit was een leuk een leuk onderdeel van de bouw, dus nu heb ik het op en uit gemonteerd dit is het prieel en dan is er een dop hier een inbusbout dus ik draai de tandwiel van het tandwiel in mijn draaibank het is nu uitgedund en ik heb wat montagegaten geboord en nu ben ik aan het boren nee het lijkt erop dat ik een vingerfrees heb daar ben ik uitfrezen wat het tandwiel zal zijn ik moet nog steeds die alle tanden vormen ik heb hier een beetje overgeslagen dit is de dit is de grote ring ik maak het is een 52 tanden en ik begon met een stuk van 7075 geloof ik en nogmaals, ik ben de bogen aan het frezen voor waar de ketting naartoe gaat, maar ik moet een aparte bewerking doen om de vorm van de tanden te krijgen, dus het zijn eigenlijk drie verschillende bewerkingen op een handmatige frees om de vorm van de tanden en de tandwielen in wezen gemaakt nu kun je zien hoe de tanden er goed uitzien en ik ben hier al die grote bliksemgaten aan het boren, zo ziet het eruit als het allemaal is gemonteerd en het is nu moeilijk te zien Ik heb de middelste ring erachter.

Ik denk dat de volgende opname je zult zien dat dit wordt uitgevoerd door de motor, dat is de fre het wiel en dan is dit de krikas en er is een lager aan elke kant en dan komt deze ketting naar beneden en drijft de rechterkant aan dat is een mock-up ik heb de vorken erop nu ik denk dat het marzoki vorken zijn en ik gebruik de standaard van een andere showmotor, hij is gemaakt van plexiglas en ik ben best tevreden met hoe hij nu uitkomt en dat is slechts een detail dat een ander beeld laat zien van de zijplaten en hoe het achterste deel van het frame is vastgeschroefd ik gebruik acht millimeter inbusbouten voor deze bevestigingspunten dit is een stuk aluminium dat ik ben gaan vormen ik heb een stuurpen die ik heb gekocht ebay het is aluminium en ik moet een dop maken met een onderste deel dat naar beneden hangt omdat ik de stroomlijnkappen moet monteren op de een of andere manier hier is de steel dit is de oude kap en dit is de nieuwe kap dat zijn de gaten waar ik het over had of het stuk dat naar beneden hangt daar gaat de kuip op worden gemonteerd van dat is hoe het eruit ziet, het moet worden geverfd, ik heb er een gat in gedaan bespaar wat gewicht ik heb het een beetje rond gemaakt zodat het enigszins overeenkomt met de bestaande stuurpen en dat zijn de twee gaten hoewel dat vijf mil gaten zijn, er zijn kleine inbusschroeven nodig en ik zal er een montage voor maken ik heb een stuk aluminium slangen hier ik heb het b-logo wat ik ga doen is een ab maken voor de voorkant ik heb de bi gefotokopieerd gemaakt hem groter gemaakt ik heb hem uitgesneden ik heb hem overgetrokken met mijn rode viltstift zoals gewoonlijk terwijl ik hem in het midden hield van ijs ik heb een kwart inch vingerfrees en ik maak de vorm van de bij ik heb de vorm grotendeels uitgesneden en dan doe ik een beetje vijlen een beetje schuren en polijsten stuur het op voor anodiseren en terwijl ik dingen aan het maken was, dacht ik dat ik net zo goed mijn eigen koptelefoon kon maken iedereen heeft een chris king koptelefoon maar ik ga mijn eigen koptelefoon maken dus dit zijn de stukken waarvan ik denk dat dit de twee lagers zijn en ik heb de gemagnetiseerde zwart en zo ziet het eruit, je hebt de headset en je hebt de b en dit is de eerste kleur rood op de fiets i schilderde het soort felrood italiaans rood zou je kunnen zeggen op de voorkant van eb ik wist dat ik een soort kuipje wilde ik weet dat de meeste fietsen geen kleine kuip hebben maar dit is een e-bike en die was er wordt een computer bovenaan dus hier is het stuur je kunt de balk daar zien en dit is de fietscomputer een computer en ik wist dat als ik een kuip had, ik een hoop bedrading hier tussen de computer en de en de kuip en ik ging de kuip maken van koolstofvezel dus hoe ik dit doe ik neem een ​​aluminium lasdraad dit is 1 16 lasdraad en je kunt het heel gemakkelijk buigen met je handen ik heb een klein stukje plaat op de bodem die is gemonteerd op de op de stuurpenbevestiging die ik heb gemaakt en ik gebruik een lijmpistool, dus alles wat deze lasstaaf bij elkaar houdt is een lijmpistool, dus als je de vorm niet leuk vindt, is het gemakkelijk te veranderen nu het meer gevuld is dus ik begin de vorm veel veel beter te zien en ik hou van de vorm die het uitzicht is vanaf de van binnen dat is de fietsanalist daarom ga ik kijken wanneer ik op de fiets zit hier is de aanbieding voor de bevestiging dat van de stuurpen ik heb een paar stukjes buis genomen en ik heb hier een inzetstuk dat is kreeg een draad van vijf mil, dus een inbus van vijf mil houdt deze twee vast en dan is er een kruisstuk aan de overkant en dat wordt op de kuip gemonteerd en de cyclusanalist over de lasdraad ik heb afplaktape aangebracht en dan ik glasvezel eroverheen dus nu heb ik een harde vorm, het is een beetje werk en nu moet ik wat lichaamsvuller bestellen en alles gladstrijken in glasvezelwerk ik werk met koolstofvezel eigenlijk moet je de vorm maken die bekend staat als de plug en dan maak je de mal, dus ik heb de plug gemaakt, het is allemaal geverfd en gewaxt en dit is de gelcoat die ik heb opgespoten en dan kan ik er glasvezel overheen doen dit wordt dit de mal, dus het is de plug de vorm het onderdeel het is een soort driedelige driedelige bewerking dit is de vorm die ik heb geprobeerd te maken ut de plug en ik heb problemen gehad de plug zit vast in de mal je kunt hier enkele stukjes zien, maar ik heb nu een probleem want als ik niet oppast heb ik geen mal of plug maar ik ik heb alles heel zorgvuldig gewerkt en ik heb de stekker eruit gehaald en ik bleef met de mal en daar is mijn deel dit is het licht weerkaatst dus negeer dat dit mijn koolstofvezel kuip is dit is dit alles moet worden doorgesneden van dit is het overschot dat buiten de mal zat, dus ik zal dat allemaal afsnijden en dat is het eindproduct ik heb zelfs emblemen laten maken die in een bocht zaten ik liet de maker van het decoratiemateriaal het naar beneden trekken zodat wanneer ik het deed het daar op een gebogen oppervlak het werd waterpas nu ik de accubak moest maken, dus ik wist welke maat ik wilde, dus ik nam wat platen en ik bewerkte een paar pluggen met schroefdraad erin en zo hoog gingen ze te zijn en deze deze platen aan de andere kant dat is de vorm en die zouden die twee helften samenkomen omdat ik had links en rechts nodig ik nam wat triplex en ik heb het opgebouwd en ik ben bijna op de hoogte niet echt een beetje bondo een klein beetje schuren je kunt zien hoe deze rechts zijn vorm meer gedefinieerd heeft dan die aan de linkerkant omdat ik daar wat meer moet schuren hier gaat de batterij hangen, dus dit is versie één van eb en je kunt zien dat ik de batterijen in deze draden heb die naar beneden komen dat is de buitenvorm waar ik naar op zoek ben ik heb wat geschuurd dus dit is de basisvorm die ik wil nu moet ik ze schilderen zodat wanneer ik de mallen maak deze deze pluggen niet in de mallen blijven plakken dat is het pluggen ze zijn allemaal in de was gezet ze zijn allemaal geverfd ze zijn erg glanzend er zitten geen imperfecties in, dus ik ben klaar om dat te waxen en op de gelcoat te spuiten en de eigenlijke mal te maken nu dat zijn de mallen die ik ' Ik heb de glasvezellagen eroverheen gelegd, het is ongeveer een kwart inch dik, dat zijn de mallen waarop ze allemaal zijn gemonteerd planken ik heb de toppen eraf gesneden ik moet ze in de was zetten en dan de stukken maken maak de twee helften hier is de koolstofvezeldoek die ik gebruik het is niet het is niet voorbereid ik gebruik geen oven en autoclaaf en stofzuig inpakken en zo, dit is gewoon opbergen als glasvezel, maar het is prima voor wat ik wil doen ik ben begonnen met opleggen je kunt zien hoe ik er aan heb ik heb de glasvezeldoek erin ik kan het niet allemaal in één stuk want omdat de bocht te scherp is, moet ik ook stukken langs de zijkant leggen het is een beetje een kunst om te leren hoe je dat allemaal moet doen dat zijn de stukken ze zijn allemaal gemaakt nu kun je zien hoe de glasvezel het is steekt omhoog en je moet een kwast en een roller gebruiken om alle luchtbellen eruit te krijgen.

Als je niet oppast, kun je een stuk maken dat sterk is maar het ziet er niet erg goed uit omdat je luchtbellen hebt en dat soort dingen dus ze werken redelijk goed, maar ik liet niet genoeg ruimte over voor de bedrading de batterijen gingen er goed in maar de bedrading daar was zo veel bedrading en je zou de snoeren niet echt kunnen inkorten omdat het te veel werk zou zijn met alle uiteinden eraan dat is het eindproduct het hangt naar beneden dat daar de houder is en dan is dit alles zien dat zijn alle draden die er zijn ging in en uit omdat ik de controller daar ook binnen had, er was niet genoeg ruimte ik had dit een beetje groter moeten maken, maar in ieder geval is er iets gebeurd met de batterijen en ik denk dat dat verhaal eraan komt nu ik eb voor een heb gebruikt rijden en het ging niet echt goed omdat de motor in- en uitschakelde en tegen de tijd dat ik thuiskwam kreeg ik eigenlijk geen hulp van de motor dus dat was mijn eerste rit op eb, dus eb zat een hele tijd een tijdje misschien een paar maanden en toen gaf ik les in frame building 101 op de universiteit, dus ik dacht oh ik ga eb eruit halen en ik laad de batterij daar op, dus ik haal de fiets daar en het is een 52 volt systeem en ik wist op dat moment niet dat als de volt eronder zou gaan de helft daarvan is er iets mis met de batterij en je zou hem nooit moeten opladen toen ik begon de batterij op te laden het was op 13 volt en dat zal altijd een mysterie zijn van hoe het ging van 52 volt naar 13, want ik weet het ik heb hem nooit aan laten staan dus ik laad de batterij op en hij is al een paar uur opgeladen we zijn buiten aan het lunchen en dan ineens in de vliegtuighangar waar de klas was er was een enorme commotie en de ruimtevaartstudenten zijn rondrennen ze kregen brandblussers dus ik ging naar binnen rennen en eb stond in brand en er was een oranje vlam en het was letterlijk een meter breed en een meter hoog niveau bovenop en er waren drie brandblussers voor nodig om te blussen eb want een keer zo snel als het vuur ging uit het begon meteen weer en het was een beetje een trieste dag omdat eb was verbrand en alle kabels waren gesmolten beide banden waren plat veel rookschade en de brandblusser die helemaal niet helpt dus eigenlijk eb zat voor ongeveer zes jaar op een plank gezeten en toen besloot ik dat ik eb zou herstellen, dus dat deed ik en ik kreeg alle nieuwe elektra ik wil je bedanken voor het bekijken van onze video's ik hoop dat je het leuk vond om eb in de bouwfasen vele jaren geleden als je zou ons willen steunen er zijn een paar links op je telefoon als je naar de pijl op je computer zoekt, er staat meer als je erop klikt, je vindt de links hieronder je kunt koffie voor ons kopen die je leuk vindt je kunt ons steunen door het kopen van shirts met hoodies dat soort dingen heel erg bedankt, zorg ervoor dat je volgende week je bent