Die Schnellste Bierkiste Der Welt | Es Geht Los (teil 1)

Kijk naar die verdomde membranen. Zie je, dat heeft niets met bromfietsen te maken. Ik kijk er echt naar uit, want ik heb altijd al in het Guinness Book of Records willen staan en hopelijk brengt dit juweeltje me daar. Hé, pas op! Iets voor tussendoor: Het is je misschien al opgevallen dat er op het Mofakult kanaal een brommer wordt verloot, namelijk een verdomd gave Puch Maxi N, met originele lak , met originele cilinder . Echt een pareltje dus. Deze brommer gaat naar een van jullie. Wat moet je hiervoor doen? Je moet je voor 16 december abonneren op alle kanalen op YouTube, d.w.z. Mofakult Tutorials, Mofakult, Siggnature en de twee Instagram-kanalen Signature en Mofakult. Dus doe deze vijf klikken, want dan maak je kans op het heetste kerstcadeau ooit. Ik wens je veel geluk. Zie je… Brommers zijn een hele grote passie van mij, maar mijn hart klopt ook voor veel andere dingen.

Ik heb altijd al dingen willen bouwen voor het Guiness Book of Records, oftewel wereldrecords. Dat is het doel met een rijdende bierkrat. Niet zomaar een kratje bier, maar de snelste. Snelste bier – wat dan ook. Wat is doos in het Engels? Bierdoos? Nee, sorry, het is oké. Daarvoor heb ik vooraf een aantal gedachten gemaakt. Ik ben vooral goed in vloeken in het Engels. Bierkrat, bierkrat. Hier is het. Aha. Er is geen huidige recordhouder voor deze titel. Ik heb al contact met haar opgenomen omdat ik de regels moet weten. Waar moet ik aan voldoen om het record te accepteren. De bierkrat mag de afmetingen 40 x 40 x 40 cm niet overschrijden. Zoals verwacht is het niet zo eenvoudig. De complete aandrijflijn, motor, wielen, tank, accu, frame enzovoort moeten in de bierkrat zitten. Het enige wat je nu voor me ziet liggen is, om zo te zeggen, de motor. Ik heb genoeg stroom nodig. Mijn doel is 90 km/u, 90 km/u op dit doosje.

Er is nog een uitdaging, want ooit zat ik op een krat bier en merkte dat er dingen in de weg zaten, dus ik kan eigenlijk helemaal niet op een krat bier zitten. Het voertuig moet worden bestuurd door een chauffeur die op de bierkrat zit. Het oorspronkelijke plan was dat ik de bak zo zou bouwen dat ik erop zou kunnen liggen omdat het zwaartepunt zoveel lager zou zijn en als ik zit is dit het zwaarste deel van het hele voertuig. Dat is een beetje dom, maar wat maakt het uit. Het zal relatief gewelddadig zijn. 90 km/u snel zo dicht bij de grond…

Helemaal ongevaarlijk zal het niet zijn, maar het maakt het natuurlijk nog beter. Voor mij en voor jou. De constructie van het voertuig moet vooraf worden goedgekeurd. Dit is een belangrijk punt. Deze jongens zijn behoorlijk streng. Zelfs als de onderdelen niet door commercieel professionele bedrijven zijn gemaakt, is een redelijke standaard van vakmanschap vereist. Welke motor is gemonteerd? Ik heb goed over mezelf nagedacht, we hebben alleen brute kracht nodig. Om 120 kilogram inclusief bierkrat te accelereren naar 90 km/u, naar een eerlijke 90 km/u, d.w.z. gemeten met het lasermeetapparaat, is best veel vermogen nodig en heb je geen 5 km lange afstand beschikbaar, het mag niet bergafwaarts gaan, niets. Daarom gebruiken we een 34 carburateur, een degelijke motor, een Rotax MAX. Het komt uit de kartscene.

Qua inbouwmaten is hij met deze prestatie de kleinste. Met de juiste uitlaat en alles eromheen heeft het ding maar liefst 30 pk. Dat is brutaal voor 125 cc. Natuurlijk moet de uitlaat in de doos zitten, zoals ik al zei, dus daar sluiten we enorme compromissen. Echte resonantielichamen kunnen we niet maken, we hebben simpelweg veel te weinig volume, Weg et cetera. Als ik uiteindelijk een eerlijke 20 pk op de motor heb, ben ik meer dan tevreden. Het wordt een enorme uitdaging. Ik hou van uitdagingen. Ik hoop dat je de opwinding deelt. Het zal een paar maanden duren. Er zijn verschillende uitdagingen die we moeten oplossen. Bierkrat, 90 km/u, 100 kg erop, we gaan. WERKding heeft al een doos gebouwd en ik ga hem meteen halen. Erg bedankt. Dit is de bierkrat. Ik moet er elke millimeter van gebruiken. Dus ik dacht dat hij iets voor mij moest bouwen van het dunst mogelijke materiaal en dat hij perfect gebruik maakte van de massa. Ik wil het bouwen in de stijl van een oude bierkrat.

In het geval van de oude bierkratten zijn deze houten planken ongeveer 12-15 mm dik. Keer twee en dan heb je 3 centimeter minder ruimte erin en die 3 centimeter kan bepalend zijn. Daarom moet het materiaal zo dun mogelijk zijn. Natuurlijk, het is op dit moment nieuw, maar dat is snel veranderd in een oude stijl. Uiteindelijk ziet het hele voertuig er zo uit. Deze box moet zo dicht mogelijk bij de grond staan. Nu merk ik iets dat ik al verkeerd heb gedaan. Dat is al de eerste fout. Ik zei WERKding 40 x 40 x 40 cm, natuurlijk bouwde hij het net zo groot. Maar nu zie ik dat de hoogte ook 40 cm is. Maar dat klopt niet want ik heb wat bodemvrijheid nodig. Ik wil 10 millimeter … misschien een beetje meer. Ik wil 15 millimeter bodemvrijheid. Misschien 20 millimeter. Laten we in ieder geval heel weinig zien. De bak moet dus wat minder hoog zijn. Sorry op dit punt, Hansueli. Je hebt het prachtig gedaan.

Dit ding heeft lucht nodig zonder einde. Dat is de cooler, maar hij is nog steeds te groot. Hij kan maximaal 40 cm lang zijn, maar zonder deksel is hij al 40 cm lang. Het probleem hier is dat we het deksel er niet op kunnen doen. Tuurlijk, zo werkt het niet, want dat is ook 40 cm, dus er is gewoon geen ruimte voor het deksel. Ik moet hier nog een kleinere koeler zoeken. Een auto-oliekoeler of zoiets. De warmte van de motor moet ook kunnen ontsnappen, daarom heb ik gekozen voor de open – voor de old-school versie.

Dit is hoe het eruit zal zien. Je merkt dat ik extreem elastisch ben. Het is ongelooflijk smal. Ik ben extreem zwaar en als ik me voorstel 90 km/u te rijden… Dat is abnormaal. Dit is echt raar. Ja, oké, je valt niet ver. Dan is er geen probleem. De voetsteunen zijn aan de achterkant van het frame gemonteerd en een stuur zou hier onzin zijn omdat ik een stuur nodig heb. Ten eerste is het praktischer omdat je meer ruimte hebt en ten tweede kun je nauwkeuriger sturen. Zoiets, je ziet dat er hier iets in de weg zit. Ik moet zo ver mogelijk naar voren naar beneden want hoe verder ik naar voren sta, hoe beter het is, maar ik heb een goede grip nodig want als ik over een steen of zo rijd en hij duwt het wiel van de bierkrat omhoog achter en ik heb geen goede grip waar ik de doos tussen mijn benen kan klemmen, dan val ik om.

Het basisframe, dat hier perfect in past, bouw ik uit vierkante buizen van 30 mm met een wanddikte van 3 mm. Dat is extreem robuust. Dan las ik daar een staalplaat in, ik denk een 5 mm dikke staalplaat, als grondplaat en zodat de wind eronder niet kan komen. Op deze plaat kan ik dan de motor bevestigen. Dat zal relatief veel tijd kosten. Ik zal hiervoor bewaartabs gebruiken. Er zijn threads hier beneden, dus ik kan het van onderaf bevestigen. Daarnaast ga ik hier spanbanden gebruiken zodat ik hem hier ook met draadbouten of stangen kan vastmaken, want ook al is het maar 20 pk uiteindelijk moet hij toch voldoende goed vastgezet worden. Dit is het membraan en dan de carburateur. Deze is nu nog zonder luchtfilter en is al 35 cm lang. Wacht, de uitlaat ontbreekt nog. Hier gebruik ik zo'n mondstuk, waar ik mijn eigen uitlaatpijp aan kan lassen. Maar zelfs als ik de boog zo klein mogelijk maak, moet ik nog zo'n 50 zijn…

Dat wordt krap. Het gaat echt krap worden. We hebben dan 2 cm ruimte voor een luchtfilter. Een ander probleem is de aandrijving. Dit is een Rotax motor met centrifugaalkoppeling. Ik heb extreem weinig ruimte voor een as. Ik moet hier op de een of andere manier een vertaling bouwen die ik kan aanpassen als ik meer acceleratie of meer snelheid wil. dr. Ampere, Ciril zal me dit in CAD tekenen en berekenen welke theoretische maximale snelheid mogelijk is met een 11:30-verhouding, waarschijnlijk is er niet genoeg ruimte voor, of met een 11:20-verhouding. Aan de hand van de snelheid en de wielmaat kan ik dan hier terug bepalen wat ik nodig heb. Eerst dacht ik dat er geen manier was om een ​​as te bouwen, maar als ik er nu naar kijk …

Aangezien dit hier … Het zal krap zijn, het zal verdomd krap zijn, maar ik moet absoluut zo ver naar voren gaan zo mogelijk, dat betekent weg met de uitlaat in deze richting en dan hier naar beneden en op de een of andere manier naar beneden. Precies, het wordt een grappig iets. Maar nu zie ik dat ik de mogelijkheid heb om hier een as te installeren. Ik had dat niet verwacht. Als ik de as hier monteer, dan heb ik ongeveer ruimte voor een 20 tands tandwiel. Ten slotte. In dit geval mogen de wielen echter niet groter zijn dan 160 mm. Dan zijn er zulke kleine wielen. Of het wiel zo groot of zo groot is, maakt een enorm verschil voor de maximale snelheid.

Hoe groter het wiel, hoe verder de afstand per omwenteling. Maar we doen de wiskunde en ik zou zeggen dat we eerst het frame en de grondplaat bouwen. We tekenen het in CAD, daarna fotograferen we alles. Samen met de CAD-tekening en de foto's schrijven we deze jongens en meiden nog een mail en laten ze zien hoe het eruit moet zien en als ze het accepteren kunnen we echt aan de slag. Kleed je warm aan. We gaan naar de lasfaciliteit. Ik tekende snel een typische Sigg Sketch™. Ik bouw het frame 390 x 390 mm, wat betekent dat de zijwanden elk 5 mm dik kunnen zijn. Ik heb de 4 elementen op een verstek gesneden, dus op 45 graden, en aan elkaar gelast. Dat is het meest stabiel. Prachtig. Ik heb rondom een ​​facet geschuurd.

Als ik de twee delen bij elkaar houd zie je hier een inkeping en kan ik het heerlijk diep lassen met TIG. Dit wordt een hoeklas genoemd. Ik heb hier een geweldige oude tool. Helaas is het niet zo geweldig als verwacht. Goed, maar het duurt. Kijk uit. Verdomme. Nee, nu is deze mooie machine kapot? Godverdomme. Het gaat nooit volgens plan. Het lasapparaat is kapot zoals het eruit ziet, we zullen zien waarom precies. Gelukkig hebben we bereikt wat ik wilde bereiken. Dit is het robuuste basisframe gemaakt van de vierkante buis van 30 x 3 mm. De bodemvrijheid moet 15 tot 20 mm bedragen. Ongeveer als. Dan moet de motor zo ver mogelijk naar voren staan. Vervolgens wordt de grondplaat opgebouwd uit 5 mm dik staal. Vervolgens worden er hieronder 4 bevestigingsbeugels gemonteerd zodat de motor echt goed kan worden bevestigd en wat ook erg belangrijk is: De bevestigingsbeugels moeten in een rail zitten omdat we de ketting met de motor moeten spannen, omdat ik de as zo dicht bij de Rand dat ik het daar niet kan doen.

Je moet dus de motor 10 mm naar voren kunnen schuiven om de ketting te spannen. Wat betreft de wielen en de achteras: Afhankelijk van hoeveel ruimte we hebben, moet ik de wielen zelf bouwen. Er zullen geen geprefabriceerde wielen in deze maat zijn. Ik moet iets van staal of aluminium bouwen en laten rubberen. Ik ben ontzettend blij, want dit wordt een wereldrecord. Dat kan ik je nu al garanderen. Ik ga het halen en ik riskeer een paar botten als ik erop rijd, want ik ga niet zomaar een keer 500 meter snel. Nee. Dat moet ik testen, dan merk ik dat er iets niet klopt, dan moet ik dat nog eens testen en weer iets aanpassen. Dus ik ga 20 keer op dit ding zitten en rondrijden met 80 of 90 km/u.

Als iemand thuis een mooi leren pak heeft staan ​​… … in maat XXXL, neem dan gerust contact met mij op. Maar het moet wel een goede stationwagen zijn. Zie je, zelfs ik zal een leren pak aantrekken, een helm, waarschijnlijk een neksteun, rugpantser et cetera, dus het volledige programma om het ergste te voorkomen. Want je weet dat dit deel relatief belangrijk is in ons lichaam hier en je moet er echt voor zorgen dat het niet kapot gaat door zulke "onzin". Schitterend. Ik ben erg tevreden. Doe het goed zou ik zeggen. Blijf erbij, ik hoop dat je net zoveel van dit project geniet als ik. Tot over twee weken.

Tot ziens iedereen..