Die Besten Brötchen Backen, Ganz Einfach / Ohne Kneten – No Knead / Thomas Kocht

Hallo en welkom bij "Thomas kocht". Ik laat je vandaag zien hoe je die heerlijke broodjes bakt. En het mooie van dit recept is dat er niet gekneed wordt, we hebben maar heel weinig gist nodig. 's Avonds mengen we gewoon ons deeg voor het slapen gaan. 's Morgens vormen we de broodjes, rijzen ze kort en bakken ze, klaar! Veel makkelijker kan bijna niet. En het resultaat is echt geweldig! Ik hoop dat je van de video zult genieten! Voor de broodjes gebruik ik wit speltmeel, 500 g, maar je kunt ook wat broodmeel of bloem voor alle doeleinden gebruiken. Dan heb ik 300 g water.

Ik schaal mijn water altijd in grammen omdat het veel nauwkeuriger is dan het gebruik van een maatbeker, omdat 10 ml meer of minder een verschil maakt. Ik gebruik 300 g koud leidingwater omdat we niet willen dat het deeg te snel gaat rijzen. Dan heb ik 10 g zout 20 g olijfolie je kan ook zonnebloemolie je kan ook boter gebruiken maar dan moet je het deeg een beetje kneden en een klein stukje van (een hoeveelheid ter grootte van een erwt) een stukje ter grootte van een erwt verse gist. Dat is ongeveer 1 gram, maar je hoeft het niet precies te wegen. Must-weegschalen geven de kleine hoeveelheid niet precies weer. De mijne geeft 0 aan. Dus 1 g meer of minder. We hebben niets anders nodig. Dus hier heb ik mijn koude water om de gist in op te lossen. Als je warm water gebruikt zal het deeg te snel rijzen. We willen bereiken dat het deeg 's nachts langzaam rijst, zodat het deeg 's morgens als we wakker worden klaar is om te bakken.

Dan voeg ik mijn olie toe. Het zout meng ik door de bloem. De ik gooi het in met het water. En nu moeten we het kort mixen. Dat duurt nog geen minuut. Ik mix het gewoon lang genoeg zodat al het meel is opgenomen. En dat is alles wat we moeten doen. Voor de rest zal de zorg af zijn. De glutenstructuur ontwikkelt zich vanzelf. Dat duurt enkele uren als ik het deeg niet kneed. En morgenochtend zul je zien dat we een prachtig ontwikkeld deeg hebben. Ik bedek het deeg met een deksel zodat het niet uitdroogt. Bovendien leg ik er een handdoek op, omdat het deksel waarschijnlijk omhoog komt. Dat is niet zo erg als je het ook afdekt met een handdoek. Tijdens het fermenteren produceert het deeg CO2.

Dan laten we het deeg op kamertemperatuur rusten tot de volgende ochtend. Maar niet meer dan 10 uur. Dit is mijn deeg de volgende ochtend. Deze heeft 9 uur gefermenteerd. Het deeg is meer dan verdubbeld in omvang, dus we hadden het ook eerder kunnen bakken. Het is goed als het deeg ongeveer in omvang is verdubbeld. En nu is het tijd om de "Brötchen" vorm te geven. Voor de vormgeving doe ik er wat extra bloem bovenop, niet te veel. Een beetje op de werkbank. En nu brengen we het deeg over naar het werkoppervlak. Dus gewoon het deeg een keer vouwen zodat het niet te veel plakt. Nu we stukjes verdelen, krijgen we er 9 van 9 stuks van elk 90 gram. Eén ding wil ik laten zien Ik zeg altijd dat deeg goed moet worden gekneed om de glutenstructuur of de lijm in de bloem te ontwikkelen, maar gluten ontwikkelt zich ook door het deeg lang te laten rusten. Dit deeg is alleen gemengd, niet gekneed. En zoals je kunt zien…. het deeg laat zich makkelijk rekken dus de gluten ontwikkeling gaat ook vanzelf zonder kneden als je het deeg maar lang genoeg laat rijzen.

Dus voor het vormen gebruiken we een beetje meer bloem op de bodem zodat ze niet te veel plakken en dan trekken we het deeg naar het midden toe. Je kunt dit zien in veel andere "Brötchen" -video's van mij. Je kunt ze rond of ovaal maken, net zoals je wilt dat het deeg een beetje blijft plakken, maar dat is normaal. Brooddeeg hoort een beetje plakkerig te zijn. Als je meer bloem gebruikt, blijft het niet plakken maar krijg je een droog broodje. Je kunt net zo goed als je niet het hele deeg nodig hebt de helft ervan bakken en de rest in de koelkast zetten.. en de volgende dag bakken. of je gebruikt het wel voor het maken van een pizza. Ik leg de "Brötchen" op een bakplaat met voldoende tussenruimte. Dan bedek ik ze. We zullen ze later scoren. Ik zou ze 30 tot 45 minuten laten rijzen. Ondertussen verwarm je de oven voor op… 250 °C boven- en onderwarmte.

Onderin de oven zetten we een bakplaat (hittebestendig) die we ook gaan voorverwarmen. Onderin heb ik mijn bakje (gebruik geen glas of porselein) Het water doe ik er gewoon bij als ik mijn broodjes erin doe. De broodjes hebben 45 minuten gerezen. Nee, we moeten ze scoren. Ik gebruik een heel scherp broodmes (een tip van een Duitse meesterbakker). Een scheermesje werkt ook heel goed, als je die hebt. Een heel scherp mes voldoet ook. Daarna hebben we ze geknipt. Daarna besproei ik ze met een beetje water. Dat is wat ze later glans geeft. En nu is het tijd om te bakken. Ik heb mijn kop heet water klaarstaan. beter gezegd een half kopje Daar zijn mijn broodjes en mijn dienblad Ik giet het water in het dienblad En sluit de oven meteen. Dus dit zijn mijn "Brötchen" na 20 minuten.

We laten ze afkoelen op een afkoelrek of koelen ze in ieder geval een beetje voordat we ze opeten. Mijn broodjes zijn klaar om gegeten te worden. Dat is het geluid waar we voor gaan! Mooi! Pluizige kruimel Zo hoort een Brötchen te klinken. Dan snijden we er ook eentje open. Mooie kruimel, heel zacht, een perfecte Brötchen. En dat was mijn Brötchen recept al. Als je een recept wilt hebben waarbij je 's ochtends nog minder hoeft te doen. Dan heb ik het juiste recept voor je maar dan heb je de dag ervoor wat meer werk. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn video. In dat geval zou ik blij zijn met een duim omhoog.

Beveel mijn kanaal aan om je te abonneren, zodat je geen andere video's hoeft te missen en ik hoop je snel weer te zien!.