Der Kleinste Minicamper Mit Stehhöhe – Vw Golf Cabrio

Hallo, mijn naam is Ines. Ja, en vorig jaar kwam ik op het gekke idee om van mijn cabrio een kleine camper te maken. Dus als ik aankom, moet ik eerst mijn winddeflector verwijderen. Je rijdt een cabrio met windscherm zodat je geen turbulentie op je haren hebt en dingen niet van me wegvliegen. Dat is snel gedaan. Deze wordt opgerold en vastgemaakt aan een speciale houder onder de zitting . Dus en hier begint het praktisch. Dat kan ik laten zien. Als ik zo aankom , duw ik eerst de stoel helemaal naar voren en klap dan de stoel naar voren. Hij wordt hier vastgemaakt met een rubberen koord zodat hij niet terug kan vouwen.

Ja, en zoals je kunt zien, is er nu een mooie, grote voetenruimte hier. En dan kan ik nu, wat super praktisch is, hier instappen en op mijn bed zitten alsof ik op een bank zit. Als het dak nu gesloten zou zijn, zou je ook kunnen zien dat ik hier genoeg hoogte heb, zelfs met het dak dicht, om rechtop te zitten. En deze hoogte hier heb ik genomen als de hoogte voor de berkenfineerplaat hier. Toen ondersteunde ik het hier met voeten van verschillende lengtes. Dat was een beetje ingewikkeld omdat de vloer niet zo mooi en vlak is als je zou willen, maar elk been had een andere lengte.

Maar ik heb het redelijk goed gedaan. Ja, en dat is nu ongeveer vijf centimeter breed. En een klein voordeel dat ik nog heb, ik heb hier een open dashboardkastje. En dat gaf me eigenlijk een beetje ruimte voor mijn voeten. Toen gebeurde het echt, dus het was echt belangrijk, realiseerde ik me. Omdat je niet op je rug ligt met je voeten opgetrokken. Ja, je houdt ervan om het een beetje uit te rekken . En dat is mogelijk. Dus nu laat ik je het bed van de andere kant zien. Hier heb ik natuurlijk het voordeel dat ik hier lekker kan zitten . Nog een goede optie. En dit is hier, ik noem het altijd liefkozend Keller.

Sindsdien gewoon alles erin, voorschoenen, gereedschap, fietsspullen, zelfs een elektrische deken, die heb ik niet nodig. Maar het maakt niet uit. Ja, wat je nodig hebt. Dit is berken spaanplaat. Precies, ik pak het op. Ik heb er zelfs mesh stof overheen gedaan zodat er een beetje ventilatie is . Dit zijn slechts deze drie elementen van een opvouwbare matras die je zo kunt kopen. Ik heb ze uit elkaar gehaald. Dus ik heb van tevoren een kartonnen sjabloon gemaakt van groot karton en je kunt er dan een klein beetje op plakken en daar iets uitknippen totdat je het perfect hebt.

Het geheel wordt vervolgens op het bord gelegd en op maat gesneden. En alles stond klaar. Ik had op het idee kunnen komen om onze Volvo te nemen. Maar op de een of andere manier is dit de zakenauto van mijn man en ik wilde het rijplezier met het dak open niet missen, want dat maakt hem juist zo speciaal. Ik gebruik deze om de gondel zo mooi te rijden , meestal op landwegen. Het is als het besturen van een koets, zeg ik altijd. En dat alleen al is leuk. En ja, en toen was het me natuurlijk wel duidelijk dat ik eerst moest uitzoeken of deze auto lang genoeg was om binnen languit te kunnen slapen. Ja, ik heb toen beide dingen eruit gehaald – de achterbank en de passagiersstoel. En toen kon de uitbreiding beginnen . En dan waren er veel positieve effecten tijdens mijn reis, zoals mijn eerste reis , die me zelf verbaasden.

Nou, natuurlijk zei ik eerst, oh wat doe je dan, wat moeten ze denken en ga zo maar door. Hoe het zit en dat is precies de reden waarom ik deze video nu openbaar wil maken. Ik wil alleen anderen aanmoedigen om naar de auto te kijken die je nu hebt. En alles hoeft niet altijd perfect te zijn, maar doe het gewoon. En ja, gebruik eerst alles wat mogelijk is. Omdat ik een open dak heb zijn dit allemaal losse modules die ik in het najaar, dus voor het winterseizoen, weer uitneem.

Je kunt het naar achteren uitrijgen, inrijgen. Dat is hier natuurlijk een groot voordeel, want anders krijg je misschien niet eens zulke lompe dingen in zo'n kleine auto. Je zou aan iets anders moeten denken. Ja , dat kan ik hier even laten zien. Die heb ik altijd bovenop voor isolatie. Dit is gewoon mijn koelbox, een heel normale koelbox waar ik ook heel goed mee overweg kan. Ik zou ze op elektriciteit kunnen laten werken, maar ik bewaar geen vleeswaren of kaas of iets dergelijks . In de zomer hielp ik mezelf eigenlijk altijd zo dat ik op een dag bijvoorbeeld een bevroren fruit- of aardappelpannenkoek kocht. En toen ontdooiden ze daar, hielden het lekker koel en de volgende dag at ik ze op. Het is een heel praktisch ding en als het echt warm is, koop ik crushed ice, doe het in zo'n grote fles gedestilleerd water en dan heb ik wat rust en stilte. Ik heb dus geen ventilator of problemen dat ik moet oppassen voor de elektriciteit.

Ik heb een elektrische deken gekocht die maar 60 watt trekt en die kon ik bijvoorbeeld op die eerste koele nachten aansluiten. Dat is nog een kleine traktatie. Dan kun je het hele ding eerder gebruiken. Want in de winter bouw ik echt, of in de herfst bouw ik alles weer in de originele staat op. En hier is op de een of andere manier geen schroef in de auto geschroefd. Ik heb er niets aan gedaan, er is ook heel goed voor gezorgd en ik ben ook dol op mijn oude auto.

Het heeft ook voordelen, er zit niet zo heel veel techniek in en elk raam kan afzonderlijk naar beneden worden geklapt. Ik heb geen centrale vergrendeling die ineens alles voor me vergrendelt – een voordeel voor mij. Hier heb ik nog een batterijdoos die mijn jongens me hebben gegeven. Hiermee kan ik gewoon de elektrische deken aansluiten en tv kijken als ik dat wil, of mijn mobiele telefoon opladen enzovoort. Ik zou er ook de koelbox op kunnen aansluiten . Maar zoals ik al zei, ik gebruik het eigenlijk weinig. Ik koel eigenlijk alleen met ijs en diepvriesproducten. Ja, en bovendien heb ik een van mijn dienbladen die ik maak – alleen het tafelblad. Het zit met klittenband aan de bovenkant vast, zodat ik het deksel er gewoon af kan halen enzovoort. Deze wordt hier alleen met schroeven aan de zijkanten vastgezet. Dan heb ik een extra tafel.

In ons gezin is er in het verleden altijd veel gepraat over het krijgen van een kleine stacaravan waarmee je toch lekker de steden in kunt rijden en waar je dan de stoelen kunt draaien zodat je hem goed kunt gebruiken. En je zou en je zou moeten en je zou moeten. Uiteindelijk hebben we gekeken naar de kosten van de onderdelen en vervolgens gewogen omdat we ons realiseerden dat we het waarschijnlijk niet op die manier zouden gebruiken – inclusief mijn ouders en mijn zonen. En dan werd er altijd gezegd, je kunt iets lenen , je kunt het ook lenen en uitproberen. Maar ook daar mislukte het altijd, want wat daar echt moeilijk is, is het spontane. Als het mooi weer is, heb ik drie dagen over, dan krijg je geen camper meer. Ja, en dat heb ik nu niet met deze auto. Ik heb het grote voordeel dat al deze modules losjes zijn ingebouwd. Dus in de winter heb ik de auto in een normale staat en in de zomer laat ik hem zo en kan ik er op elk moment instappen.

En dat is ook wat ik heel belangrijk vind – dat ik gewoon in het weekend of zelfs tijdens mijn lunchpauze mijn auto pak en de prachtige natuur in rijd. En ja, op de berg staan, een prachtig uitzicht hebben en kunnen ontspannen. Dus, en hier heb ik ook een onderwerp. Ja, nog een klein geheim compartiment. Omdat het verhaal op de achterbank hol is, kon ik mijn powerbank, een kleine tablet enzovoort hier opbergen. Waar je niet zo vaak hoeft te antwoorden. De kabel van de elektrische deken zit er ook in. Dus, en dat had ik altijd bij me als ik aan het kamperen was. Ze zijn erg praktisch, deze zeer lichte doos. Er zijn praktisch dingen zoals oordopjes, vliegenmepper, muggenspullen – alles wat je op de een of andere manier nodig hebt. Zakdoek, je favoriete boek, alles zat hier altijd in. En dus , toen ik mijn tent opzette, kon ik deze doos gewoon snel naast mijn luchtbed gooien en ik had alles wat ik nodig had – zoals een klein nachtkastje.

Ja, een klein voordeel dat ik hier heb ingebouwd, ik bedoel, je ziet met dit weer al hoe gaaf het is als je dit hele verhaal als een ligstoel zonder dak kunt gebruiken . En ik heb er hier een vouwmechanisme op gebouwd, het komt van een strandmat, daar heb ik het vandaan. Dus, en dan kan ik het afgeven. Dus, en dan zou ik bijvoorbeeld de tablet er zo op kunnen zetten, dan heb ik een geweldige bureauonderlegger voor een laptop enzovoort, enzovoort.

En natuurlijk, als ik hier bijvoorbeeld zo zit , moet ik zeggen dat zonder deze trays mijn auto niet zo praktisch zou zijn omdat ik hier geen rechte oppervlakken heb. Ik zou constant bang moeten zijn dat een kopje zou omvallen. Daarom moet ik vermelden dat ze belangrijk zijn. Precies, mijn knietabletten, ik maak ze al 15 jaar en verkoop ze eigenlijk mond-tot-mond en ook op kunst- en ambachtsmarkten, voornamelijk kerstmarkten en dergelijke. Het is praktisch een seizoensding geworden . Het is heel handig voor mij, ik wil geen echt verkoopplatform aanbieden, bijvoorbeeld op internet, omdat ik niet in een positie wil zijn waarin ik ineens tien van hetzelfde moet maken met dit en het logo of zoiets. En misschien staat dat reizen of andere dingen in de weg. En dat is iets wat ik zou kunnen laten afnemen en ik kan het weer laten oplaaien door wat meer naar markten te gaan of het anders te promoten. Daarom zit ik sinds kort op Instagram omdat ik gewoon wil laten zien wat je ermee kan.

Ja, en dat is echt zo, zonder deze onderdelen zou ik bijvoorbeeld behoorlijk verdwaald zijn in mijn kleine woonplaats. En dat zijn ze, en ik wil ze echt uit deze stoffige hoek halen. Het is alleen fout als ik ziek in bed lig of op de bank als ik de laptop op schoot wil leggen. Ja, dat heb ik een beetje gekopieerd van een YouTube filmpje van een Bulli, waar ik zag hoe ze op het dak een pijp maakten om een buitendouche aan te bevestigen. En toen dacht ik dat je de tweede groef aan de achterkant van je bagagerek vrij had, die bouw je gewoon in kleine stukjes. Er past twaalf liter water in. Ik heb er sponzen in gedaan zodat het water daar niet kan schommelen. En dat is gewoon proceswater, het is geen drinkwater. Maar super praktisch, gewoon om je handen af ​​te spoelen en zo. Ik kan het aantonen. Nu staat hij waarschijnlijk recht, staat de auto een beetje scheef en staat het water niet vol. Ik moet het een beetje naar beneden duwen, zo.

Dan heb ik een extra watertank. En oorspronkelijk dacht ik dat ik het ook zo zou bouwen dat ik kon douchen. Ik heb zo'n kleine douche gekocht, waar je met zo'n balg praktisch een onderdruk kunt creëren en dan met zo'n douchekop eraf kunt douchen. Had ik maar geen douchetent gekocht maar die is uit mijn Uitrusting geschopt. Ik heb tijdens mijn reizen dan vorig jaar ontdekt, ik verbleef 50 nachten in deze auto, heb dus veel ervaring opgedaan. En het viel me op dat de zwembaden weer open waren, je kunt tegen een kleine vergoeding ook overdag gebruik maken van de doucheruimtes op de camping. Er zijn veel mogelijkheden, in een mum van tijd gewoon het meer. Ik bedoel, in de zomer spring je er toch meestal elke dag in. Dus dat is het minste van het probleem, zoals ik heb gevonden. Maar het is toch praktisch , als ik snel een koffiemok, de cornflakeskom of zoiets wil omspoelen, kan ik het water hier weghalen. Maar zoals je misschien al hebt gezien , heb ik de bus hier weer. Kun je de kleine afwas doen als het regent – en je in de auto zit, of je tanden poetst enzovoort.

Water drinken is een ander verhaal. Ik heb hier nu geluk, ik ga weer naar binnen zodat ik het praktisch in handen kan krijgen. Daar haal ik mijn drinkwater. Dat is altijd erg goed, ik koop meerdere flessen en meestal zitten er meerdere in de koelbox. Ja, en er is ook iets heel grappigs dat ik nog een keer wil laten zien. Als ik het bed hier weer neerklap, kun je het zien. In het begin had ik natuurlijk een doos voor mijn kleding, zoals de meeste mensen hebben. Maar toen ontdekte ik dat dit onpraktisch was, omdat ik elke keer de bagage die op de doos achterin lag moest inpakken en dan op de een of andere manier het deksel moest openen. Mijn koffer is niet zo groot en toen heb ik hier een open plank in gebouwd, die ik hier kan plaatsen .

En zo kan ik bijvoorbeeld mijn kleren uit mijn kast of kledingplank trekken , me omkleden en de vieze dingen zo in mijn kelder gooien. Mijn man is onafhankelijk en zoals het woord altijd zegt: ikzelf en constant. Dus hij is zo betrokken, vooral de laatste jaren. Telkens als we dachten dat het een beetje beter zou worden , kwam er weer iets naar boven. Hij zit in de bouw en wij voelen tijdens de Corona periode bijvoorbeeld helemaal geen inzinking of wat dan ook. Bovendien is hij nu niet zo'n persoon, zo'n buitenmens die graag naar andere steden kijkt. Dat heeft hij niet nodig, hij voelt zich goed thuis bij het kampvuur, er komen leuke gasten op bezoek en dan is hij tevreden.

En ik kwam er net achter dat ik dit verlangen op de een of andere manier moet dienen. En hij is het er ook mee eens, heeft er geen problemen mee. Ik denk dat het ook ongevaarlijker is als je in zo'n kleine auto rijdt waar alles duidelijk is – er past er maar één in. Dus wat voor mij natuurlijk een heel belangrijk punt was en is, is dat ik mijn fiets mee kan nemen.

Dat deed ik op mijn eerste reis in 2018, ik had geen fiets bij me en vond het toen heel erg dat ik altijd afhankelijk was van het openbaar vervoer of alle meters moest lopen. Toen kocht ik een hele lichte fiets, geen e-bike, zodat ik niet weer afhankelijk zou zijn van elektriciteit en omdat hij lekker licht was. De fiets weegt slechts 11 kilo en ik sleutel er wel eens vier tot vijf keer per dag aan.

Ik kan dit hier neergooien en nu kom ik bij mijn koffer. Daar, wacht even, de kast is nu van de andere kant te zien. En ja, ik ben nu pas een paar dagen onderweg, dus daar wordt op dit moment nog niet echt gebruik van gemaakt. En daar heb ik mijn fietsuitrusting en hier zou ik het echt kunnen opzetten, ik zal je even laten zien dat dit mijn kampeerkeuken is. Dan komt de kniebak, mijn keuken-kampeerkniebak. Dus dan heb ik nog een siliconen matje erop liggen, zodat ik de hete kachel erop kan zetten . Toen heb ik de juiste voorruit voor mezelf gebouwd. Af en toe past de kachel er praktisch op. En het mooie is, ik kan het nu hier laten zien, door dit dienblad hier beneden met de vulling, met de piepschuimballen erin, ik kan het praktisch altijd balanceren zodat mijn olie altijd mooi in het midden is. Als ik aardappelpannenkoekjes bak of zo. Hier is de pot, een heel praktisch onderdeel. Daar zit de koffie in, ik haal hem eruit, waterkoker. Ik ben iemand die 's ochtends niet uitgebreid hoeft te ontbijten, ik heb mijn koffie nodig, dat is belangrijk.

En ook zo tussendoor. En wat ik natuurlijk met dit dienblad kan, kan ik praktisch overal neerzetten . Ik kan het hier gewoon neerzetten. Ik kan het op mijn bed leggen als het regent, het raam een ​​beetje naar beneden draaien. Dat heb ik al gedaan, werkt erg goed. Ik kom dus echt met de auto, ik kan wel zeggen dat ik het een paar dagen prima uit kan met slecht weer. Zo stond ik ooit naast een vrouw met een busje en kwamen er 's nachts tieners die graag tot 2 uur 's nachts gaan zwemmen.

Ik heb ook geleerd dat je het misschien moet vermijden – in ieder geval in het weekend. En toen vertelde mijn buurvrouw me de volgende ochtend dat ze op haar deur bleven kloppen, hé, je hebt geweldige muziek en poesjes, kom naar buiten en zo. Ja, en ze merkten me helemaal niet op. Ik bedoel, het voordeel van deze auto is dat hij niet als een camper wordt gezien. Echt, de mensen die hooguit struikelen over deze waterpijp achter op het bagagerek als ze daar achteraan stoppen en daar kijken.

Dan onthul ik mezelf soms, soms niet. Ja, als ik in de zomer meestal op pad ben, dan is er natuurlijk een plaag die we allemaal kennen, muggen en kevers en zo. En daar heb ik nog een kleine in mijn kelder, die ik zelf aan elkaar heb genaaid, dit is een klamboe, aan elkaar genaaid van twee terrasdeurnetten , die ik hier helemaal kan gooien. Het heeft zulke magnetische gewichten hier beneden en daarom klikt het overal. Ja, en dan kan ik van de buitenlucht genieten zonder gestoken te worden. Ik krijg ook vaak de vraag, oh, je slaapt toch goed met het dak open onder de sterrenhemel. Maar dat heb ik nog niet gedaan omdat ik 's nachts een paar keer heb gemerkt dat hier soms kleine dieren over het dak heen rennen.

En dat kan ik me niet voorstellen als er ineens een marter of iets in mijn gezicht valt of zo. Ik heb hier veel taboes. Dus ik denk dat de auto, als deze keer een straddle zou doen , wat ik zou kunnen nemen, een kleine minibus zou zijn, zoals een Caddy, Berlingo, Combo enzovoort. Zoiets had ik nu natuurlijk kunnen kopen, dus aan geld geen gebrek , maar het is eigenlijk zo dat dit verhaaltje me zo tevreden maakt dat ik het op dit moment niet wilde veranderen. Ik heb zoveel voordelen, die ik in ieder geval zelf zie – zoals deze hier nu openlijk kan zitten. Ik hoef geen meubels uit de auto te halen, ik heb kleine campingstoelen en ga zo maar door, hele lichte. Maar ik kan altijd goed opschieten met wat ik om me heen heb. En je hoeft je alleen maar zorgen te maken over dit kleine beetje hier. Dat betekent dat ik moet tanken, ik moet douchen, ik moet eten en slapen.

Dit is bij wijze van spreken de toilethoek. Precies, daar heb ik voor het eerst, zie je, het gebruikelijke wat je nodig hebt. Ja, en mijn kleintje, dat vraagt ​​iedereen zich altijd af, wat doet de vrouw als ze naar het toilet moet. Dus het meeste gebeurt net als iedereen, achter de bush of openbare toiletten. Hier is bijvoorbeeld een prachtig toilet. En meestal kun je het op de een of andere manier oplossen. Maar als je bijvoorbeeld 's nachts naar het toilet moet – ik wil niet echt uit deze auto of in een noodgeval.

Ik heb iets voor mezelf gebouwd in geval van nood. Dit is praktisch mijn opvouwbare toilet. Want dat kan ik omdat ik deze mooie zithoogte op mijn bed heb, dus ik kan hem hier praktisch neerzetten. Het wordt hier een beetje ingeklemd, dus er zijn gaten in de rug zodat het niet kan kantelen. En toen kreeg ik een van die blikjes, mijn plaspotje, om zo te zeggen. Hij komt daar binnen en ik heb mijn toilet. Nou, ik vind het een beetje gezellig en donker. Ik heb mijn gordijnen in mijn compartiment hier. Omdat ik geen frame om mijn ruiten heb zoals de andere auto's, heb ik de zuignappen gebruikt. En dat kan ik je hier bij het raam hier achteraan demonstreren.

Dat houdt dus wonderbaarlijk stand. Ik kan zelfs de ramen een beetje naar beneden draaien. Ik zal het hier weer repareren , daar, of hier aan de zijkant. Dus en dan werkt het prima. En aan de achterruit heb ik een lat waar ik een gordijn aan kan hangen en hier vooraan komen de gebruikelijke zilveren zonweringdelen. Dus dat is genoeg voor mij als een black-out. En dan hier heb ik de elastische band en ja, daar kan ik mijn kleine campinglamp aan ophangen. En veel vrouwen die zeggen dat je doet wat ik ooit zou willen doen. En uiteindelijk zeg ik altijd, ja, kijk, misschien werkt het op de een of andere manier.

En ja, maar ik kan niet zo goed alleen blijven en ik zeg ja, allereerst kan ik goed alleen zijn, maar aan de andere kant ben je helemaal niet altijd alleen. Als je bijvoorbeeld naar plaatsen rijdt die in apps worden aangekondigd , zijn er altijd, zoals hier nu, altijd bulli's en andere kampeerauto's. En het is eigenlijk aan jou of je een gesprek wilt voeren of dat je er gewoon geen zin in hebt omdat je misschien al drie gesprekken hebt gehad of gewoon wat rust nodig hebt.

Dan trek je een gezicht alsof ik vandaag niet wil spreken en je past, dan is dat oké. En daardoor leg ik misschien zelfs veel eerder contacten dan bijvoorbeeld op de camping. Of ik ga niet alleen naar het restaurant omdat er altijd gezinnen en stelletjes zijn. En dan voel ik me alleen naast al die stellen en de andere families. Want dat is heel duidelijk, dus ik geef ook toe dat er soms niet iemand is met wie je dat kunt delen, dat mis je zo nu en dan. Maar je kunt er vrij goed doorheen komen . Ja, mijn conclusie met dit verhaal is zeer positief. En dat is mijn zorg door middel van deze video, om het op de een of andere manier door te geven, vooral om vrouwen aan te moedigen – zelfs als je wat ouder bent, zoals ik. Dus dat is bijvoorbeeld ook belangrijk – dat moet je nooit zeggen alleen maar omdat het er stom uitziet of omdat je te oud bent of eigenlijk uit een mooie eengezinswoning komt, zoiets is uitgesloten.

Dus uiteindelijk moet iedereen natuurlijk voor zichzelf beslissen. Maar ik zou je willen aanmoedigen om het uit te proberen..