Chocolate Ganache Recipe | All My Tips And Tricks!

– Hé, ik ben John Kanell. En vandaag laat ik je op Preppy Kitchen zien hoe je
een zijdezachte chocoladeganache maakt. Dus laten we beginnen. Om dit recept te maken, heb je lekkere chocolade en room nodig, maar ik ga je laten zien
hoe je deze ganache ook met verschillende vloeistoffen kunt maken. Ten eerste geef ik mijn chocolade een karbonade. Dit is een zijdezachte, verbazingwekkende
soep van chocolade. Het is echt veelzijdig, maar er kan van alles mis gaan. Dus ik wil je
alles laten zien wat er mis kan gaan, zodat je je chocolade niet verspilt. Beginnend met vier ons halfzoete chocolade. Voor dit recept kun je chocoladeschilfers gebruiken, maar je wilt zeker weten dat het
een mooier merk chocolade is, want als het een heleboel
soortgelijke toevoegingen en vulstoffen bevat, zal het niet zo gemakkelijk smelten. Er is een grotere kans dat het breekt, waar het korrelig wordt en het niet glad is. Dus ga je gang, gebruik de mooiere chocolade, het is het hoofdingrediënt, en je zult het verschil merken.

Oeh! Dit als een mooie, goede hap geven. Ik wil hier geen gigantische stukken, want je wilt dat alles
in hetzelfde tempo smelt. Hak, hak, hak, hak, hak. Vandaag gebruik ik een halfzoete chocolade. Je zou nog donkerder kunnen gaan, maar ik heb uit ervaring gemerkt dat donkere chocolaatjes
met veel cacao erin de neiging hebben om gemakkelijker te breken en het is echt frustrerend. Dus ik hou het liever bij halfzoet. Oké, dit ziet er best goed uit. Het hoeft geen poeder te zijn, maar je wilt gewoon kleinere stukjes. Dit wordt apart gezet en nu gaan we de room toevoegen. U kunt hiervoor een magnetron gebruiken. Ik ga dit op de kookplaat doen, gewoon omdat ik meer controle heb en dat maakt me blij. De gemakkelijkste manier om ganache te maken,
is broeien. Dus je krijgt de room heel heet net voordat hij kookt, en we schenken hem over de chocolade. Dus ik hakte vier ons chocolade, dat is ongeveer één kopje, wat betekent dat ik een half kopje room wil.

U gebruikt meestal een twee-op-een-verhouding. Dus een deel vloeistof, twee delen chocolade. Je kunt dit veranderen en meer vloeistof toevoegen voor
een meer lopende ganache of minder vloeistof voor een dikkere ganache die een beetje mooier wordt. Dikkere ganaches worden gebruikt voor dingen als chocoladetruffels, die heerlijk zijn. Je kunt hier klikken voor mijn chocoladetruffelvideo. Dunnere ganaches zijn meer om te schenken. Dus, laten we dit nemen en het op temperatuur brengen. Terwijl onze room aan het opwarmen is , wil je een glazen
kom of een metalen kom pakken, en er iets mee
roeren is geen garde. Je gebruikt geen garde om een ganache te maken, omda t er veel te veel lucht in klopt Je wilt dat het zijdezacht is
als warme chocolademelk, maar dan dikker.

En houd je slagroom in de gaten. We gebruiken maar een halve kop. Het warmt super snel op. En wat er gebeurt als het aan de kook komt, is dat het overkookt en een gigantische puinhoop maakt. Het begint net te borrelen aan de randen. Je kunt er een draai aan geven. En als dat nog
een keer tot een bubbel komt, zijn we klaar om te schenken. Onze room is lekker heet, ik doe al mijn
chocolade in een kom. Nu giet ik mijn hete, gebroeide room recht over de chocolade. En je zult zien dat
veel ervan meteen smelt. Maar sommige van die iets grotere stukken zullen een beetje koppig zijn. Schud er een beetje mee, net om
de chocolade te verplaatsen. En je kunt dit een tijdje laten zitten. Ik dek het ook graag af. Je kunt bijna alles pakken en het gewoon bedekken, zodat het een deel van de warmte vasthoudt. Dit
duurt ongeveer vier tot vijf minuten. Laat de chocolade maar smelten.

En het belangrijkste is dat je
de chocolade niet wilt verbranden. Als je de chocolade verbrandt, wordt de ganache verpest. Het is net alsof er geen manier is om terug te komen als de chocolade verbrandt. Dus we gebruiken een laag vuur
om het langzaam te laten smelten. Als je je fornuis niet wilt gebruiken en je wilt de magnetron doen, ga je gang en doe
je room in deze kom, magnetron hem op laag vermogen in korte uitbarstingen. En als het eenmaal begint te koken, alsof het bijna begint te koken, als het is gebroeid, giet je de chocolade erin en dek je het af. Het werkt net hetzelfde. Ik krijg een heleboel vragen over het maken van een ganache zonder room, en het antwoord is dat je melk kunt gebruiken, je kunt koffie gebruiken, je kunt water gebruiken.

Dus ik wil een waterganache maken. Het komt eigenlijk heel goed van pas. En vaak als
we geen room kunnen krijgen , zou je in paniek kunnen raken, het is alsof, oh, ik kan dit recept niet maken, maar je kunt het
met bijna elke vloeistof maken. En je kunt ook andere
dingen aan de vloeistof toevoegen. Dus als ik wat truffels voor mezelf zou maken, zou ik room kunnen gebruiken en daar wat bourbon of rum aan toevoegen, en het maakt ze heerlijk. Slechts een paar eetlepels is alles wat je nodig hebt. Terwijl dit wegsmelt, ga ik de waterganache maken en je laten zien hoe gemakkelijk het is.

Dus voor mijn waterganache ga ik chocoladeschilfers gebruiken, één kopje, met dezelfde twee-op-één-verhouding. En ik gebruik een dubbele boiler, dus ik heb wat water aan de kook in een kleine pan daarginds. Een halve kop water recht
in de chocoladeschilfers, en we gaan roeren op het vuur. Dus kom maar langs. Dit ziet er zo verkeerd uit, maar het is eigenlijk juist. Dus een goede tip voor elk chocoladerecept is om wat koffie toe te voegen of wat espressopoeder aan het recept toe te voegen en het versterkt alleen maar de smaak. Dus als je dit op het vuur doet, vind ik het fijn om gewoon te blijven roeren.

En wanneer je een
dubbele boiler met chocolade maakt, wees voorzichtig en je kunt dit
zelfs van het vuur halen en blijven roeren als je het
gevoel hebt dat het warm wordt, en het dan weer op het vuur zetten, of het vuur eraf halen, en de rest warmte
houdt de dingen lekker en gesmolten. Dit ziet er op dit moment superdun
en waterig uit, maar één ding om te weten over alle ganaches, hoe heter het is, hoe dunner de consistentie zal zijn. Je kunt dus niet vertrouwen en oordelen op basis van wat je ziet als het warm is. Dus, hier is de deal. Dit zag je niet gebeuren. Niemand gebruikt een garde voor een ganache. Het is niet oké, doe het niet. Maar als je een waterganache maakt, moet je misschien de garde eruit halen om hem meer te roeren, want er waren wat
vaste chocoladebestanddelen die bij elkaar bleven en het er korrelig uitzagen.

Nu hebben we een heel dunne, zijdeachtige ganache en ik laat dit afkoelen om je het daadwerkelijke effect te laten zien. Terug naar onze crème ganache, het heeft tijd gehad om gewoon te smelten en hiernaar te kijken. Ik hou ervan. De chocolade is nu heel zacht. Het hoeft alleen maar
met de room te worden verwerkt, en room is het beste voor het maken van ganache omdat het zoveel substantie en body en vet bevat. Het werkt echt
super makkelijk met de chocolade. Ik roer dit door elkaar, en een ding dat ik niet
wil zien zijn klontjes. Ik wil die bulten niet zien. Dit is misschien te veel afgekoeld. Het is hier gewoon een koude dag, en dit aanrecht is als ijs. Dus als dat het geval is, kun je dit ofwel
op een dubbele boiler doen of het een paar seconden op half vermogen in de magnetron geven, gewoon om het een beetje op te warmen en het weer te laten smelten.

Zelfs met de klonten hier, ziet dit er zo zijdeachtig en mooi uit. Het begint al op te zetten en je kunt de glans zien. Je kunt die mooie, prachtige textuur zien die het zal hebben. Als je echter een dikkere ganache wilt, zal de broeimethode niet werken omdat er niet genoeg
vloeistof is om die chocolade te smelten. Gebruik de dubbele boiler. Je kunt de room
en chocolade samen toevoegen of je kunt de room eerst opwarmen.

Plaats het boven een kokend waterbad en blijf
roeren op zacht vuur. En als je
een ganache van witte chocolade probeert te maken, is het heerlijk en verbazingwekkend als het goed is gedaan, maar je moet de laagste hitte gebruiken. Een van de meest populaire
en irritante toepassingen voor een ganache is op een dripcake. Daar maak je je cake af, het is bedekt met glazuur of zoiets, en dan bedek je het met de ganache, je wilt niet dat het helemaal naar beneden valt omdat je dat
mooie druppeleffect niet krijgt. Als je dat doet, heb ik een paar hints voor je. Eén, laat je ganache afkoelen. Het is te heet om direct te gebruiken
nadat het gesmolten is. Twee, als het koeler is, pak dan iets als een bakplaat, voeg wat van de ganache toe en laat het erover druppelen. Kijk, op dit moment gaat het veel te snel. Ik weet dat het moet afkoelen. En als het afkoelt en het nog te vloeibaar is, kun je er gewoon nog
wat chocolade in smelten. Een van de grootste problemen bij het maken van een ganache is het breken. Breken is wanneer je, in plaats van een
zijdezachte, spiegelgladde afwerking,
overal kleine korrels hebt.

En je denkt, oh mijn god, wat is dit? Het ziet er verschrikkelijk uit. En het mondgevoel is ook niet geweldig. Je kunt dit probleem oplossen door boter, cacaoboter of
zelfs vaste kokosolie te gebruiken. Mix die erin , mix, mix, mix, mix, mix, en uiteindelijk zal het vanzelf komen en gladstrijken. Mijn twee ganaches beginnen zich op te zetten, en ik wil je het verschil en ook de overeenkomst laten zien. Ik ga niet liegen, het water leek bijna op afval omdat het zo dun was. Het was net als bijna koffie. En ik dacht, oh,
misschien werkt het niet, ik weet niet wat er is gebeurd. Het werkt, het
kost alleen wat tijd om het in te stellen. Ik ga je met een lepel laten zien hoe de consistentie is. Dompel het erin , en je kunt zien dat het echt glanzend is. Het geeft een goede dekking. Laat me je
de ganache op waterbasis laten zien, doop die lepel erin en kijk hier eens naar. Dat is prachtig, en het is zelfs glanzender
dan de crème-gebaseerde. Het voordeel van een ganache op waterbasis is dus dat je
pure chocolade kunt gebruiken. En voor mensen die
heel gevoelig zijn voor zuivel, is dit iets voor jou.

Maar als je de beste smaak wilt, moet ik zeggen dat room het is. Deze chocoladeganache is bedoeld om enkele cupcakes mee te bekleden die
ik later vandaag ga maken. Maar eerst neem ik
een hapje voor je. Dat is de hemel. Oh mijn god, het is alsof
er veel dingen gebeuren. Het is zo goed. Als je deze video leuk vond, bekijk dan mijn chocolade-afspeellijst..