Carlo Ancelotti | portrait

3, 2, 1 – pak mama's! Het bijzondere aan Bayern is… Het bijzondere aan Bayern is de sfeer rondom de club. Iedereen is hier heel vriendelijk, er wordt hard gewerkt en de sfeer is erg goed. Samenwerken met je zoon is… … heel fijn. Mijn zoon is erg geconcentreerd. Hij leert graag nieuwe dingen en ik heb veel vertrouwen in hem. Het beste aan coach zijn is… het beste aan coach zijn is de relatie die ik heb met mijn spelers. hou ervan om met ze te praten en elke dag bij ze te zijn. Het moeilijkste aan coach zijn is… Het moeilijkste is om het team te kiezen, want elf spelers zijn gelukkig, maar dertien niet. Buiten voetbal breng ik… … graag tijd door met mijn vrouw, ga naar de bioscoop of maak wandelingen door de Englischer Garten – ik ontspan graag.

Rotatie of een vaste opstelling? Rotatie is belangrijk omdat de spelers fris en gemotiveerd blijven. We hebben veel spelers, daarom is het moeilijk om altijd hetzelfde team te sturen. Je moet de spelers zeer gemotiveerd houden en, belangrijker nog, blessures vermijden. Aan de zijlijn staan ​​als coach is… … geweldig. Ik hou van mijn werk. Het beste deel van het zijn van een coach zijn echter niet de games. Je kunt je goed voorbereiden op een wedstrijd, maar tijdens die wedstrijd heb je niet veel manieren om het spel vanaf de bank te veranderen. Ik ben blij dat ik de wedstrijd met zo'n goed uitzicht kan bekijken en geen kaartje hoef te kopen. Rode wijn of bier? Ik hou echt van bier. Als ik naar een Beiers restaurant ga, drink ik meestal bier, maar eerlijk gezegd heb ik liever rode wijn. Het gerecht dat ik graag kook is… Ik maak een goede carbonara. Ik vind het ook heel leuk om te maken. Koken is een van mijn grote passies. Advies voor jonge coaches… Ten eerste heb je veel kennis nodig – over voetbal, over voorbereiding op wedstrijden, over fysieke training en over hoe je sessies opzet. Daarnaast moet je erg gepassioneerd zijn.

Je moet altijd gefocust zijn, veel beslissingen nemen, rationeel handelen en van je werk houden. De grootste uitdagingen van het seizoen zijn … We zijn betrokken bij veel verschillende competities en willen in allemaal competitief zijn. We hebben een fantastische ploeg en daar ben ik heel blij mee. We hebben een kans om succesvol te zijn als we fit zijn , blessurevrij en gemotiveerd blijven in de laatste twee maanden van het seizoen..