Big News!! (good And Bad…)

Goedemorgen internet, laat me zien dat ik een nieuwe telefoon heb, het is 10:38 uur 's ochtends en welkom terug op het kanaal, dus zoals je kunt zien, heb ik een nieuwe telefoon omdat de oude iPhone die ik de hele tijd heb gebruikt reis stierf vrijwel bij aankomst in Nederland, dus ik zou redelijk goede timing zeggen, dus nu heb ik, ik ken sowieso geen Samsung gemakkelijke goedkope kleine smartphone , ik weet niet eens waar ik moet beginnen, ik ben nu weer terug in Nederland voor twee weken en sinds twee weken heb ik al heel erg slecht nieuws gehoord. Dus ik kwam hier twee weken geleden aan en vrijwel de volgende dag, dus ik kwam aan op een donderdagavond en vrijdagochtend ging ik meteen naar de wat de RDW heet en dat is eigenlijk het ding van de Nederlandse overheid Ik weet niet wat er heet dat regelt alle registraties van de voertuigen, want het probleem dat ik heb is dat Basanti niet op mijn naam staat, ik heb al gezegd dat dit al een paar keer eerder uitgelegd werd omdat ik haar als toerist in India heb gekocht en dan kun je het niet registreren op je eigen naam.

Dus tot nu toe heb ik al deze grenzen kunnen oversteken met een motorfiets die niet op mijn naam staat en dat ging allemaal goed, maar ik weet van andere reizigers dat ik dit niet zal kunnen doen door Midden-Amerika en vooral Mexico , Ik zal gewoon niet kunnen passeren met de Basanti omdat ze niet op mijn eigen naam staat, dus ik dacht dat het eerste wat ik doe als ik in Nederland aankom is dat ik ga proberen haar op Nederlands kenteken te krijgen zodat ik kan registreer haar op mijn naam dus dat is wat ik deed en ik nam contact met hen op en lang voordat je iets anders zou moeten doen, zou je een behoorlijk dure test moeten doen, ze zeiden dat het minstens 750 euro zou kosten en dan doen ze al dit soort tests en dan als ze vind eventuele anomalieën dan moet je die onderdelen veranderen die niet oké zijn dus ik dacht oké en ze zeiden ook dat het vele weken kan duren omdat ze niet weten wanneer jij wanneer ze een plekje hebben ik was zoiets ok nog ok we kunnen het redden dus nam ik contact op met Royal Enfield Nederland om te vragen of ze dat wilden test of ik een standaard uitlaat op Basanti kon zetten, want nu is ze veel te luid, zodat ze de test nooit zal halen, dus ik dacht, laten we vragen of ik er een standaard uitlaat op kan zetten zodat ze de test kan halen en terwijl we het erover hadden het kwamen we tot het besef dat zelfs als ik al die testen doe, ze haar nooit op Nederlands kenteken zullen zetten want daarvoor heb je ook een certificaat COC certificaat nodig en dat is eigenlijk een certificaat van de fabriek dat zegt dat deze motorfiets aan alle Euro voldoet dus niet alleen de Euro 4-emissievoorschriften, maar al het andere en dat doet ze niet want Basanti is gemaakt voor de Indiase markt en niet voor de Europese markt die motorfietsen zijn net iets anders en ik zal het certificaat gewoon nooit van de fabriek krijgen omdat ze dat niet doet ' t voldoen aan de Euro-regelgeving.

Ben je nog steeds bij me? dus hoe dan ook, ik heb alles bekeken en het komt erop neer dat het voorbij is voor Basanti. Ik zal haar niet door Midden- Amerika kunnen krijgen, dus mijn hele plan van Patagonië Alaska kan ik niet doen met Basanti. Dus dat is zoiets als slecht nieuws en dus ik weet dit nu twee weken en ik dacht: wat moet ik doen, dus maar ik was al aan het praten met de jongens van Royal Enfield in IJsselstein, dat is dichtbij waar en nu blijf ik nu hier in Utrecht huur ik dit, dit is een airbnb waar ik logeer en ze zijn de officieuze importeur van Royal Enfield hier in Nederland, België en Luxemburg ze zijn officieel volgens mij de distributeur maar hoe dan ook en ze boden me een deal aan en de afspraak is om Basanti aan hen te geven en dan zal Basanti te zien zijn op I don't know beurzen of iets dergelijks shows of demonstraties of wat dan ook en in ruil daarvoor krijg ik een nieuwe Himalaya, gloednieuw die op mijn naam staat geregistreerd dus met Nederlands kenteken en op mijn naam.

Dus ik nam de deal en dus ja, dat betekent dat ik niet verder ga met Basanti en ik ben echt verdrietig omdat ik gewoon zou hebben, ik wilde gewoon doorgaan met Basanti en de volgende reis met Basanti doen, maar het is gewoon niet mogelijk, dus ik woog mijn opties en ik dacht ja dit is de beste optie omdat het betekent dat ik geen nieuwe motorfiets hoef te kopen dus dat scheelt me ​​veel geld dat ik liever aan reizen besteed dan aan het kopen van motorfietsen en door dit recht te doen betekent dat ik niet meer de eigenaar van Basanti zal zijn, maar ik ga dan weer anderhalf jaar weg om deze volgende reis te doen, ze mag niet meer op de Nederlandse wegen vandaag is de laatste dag dus met deze kentekenplaten heb ik ' ik mag twee weken in Nederland rijden dus vandaag is het officieel de laatste dag dat ze hier op de weg mag dus dat betekent dat ze de komende anderhalf jaar zou zitten ik weet het niet ik zou moeten zoeken een opslagplaats voor haar en niemand zou haar berijden en dat zou ze gewoon zijn zit hier helemaal alleen.

Dus ja, op deze manier, oké, in ieder geval kunnen mensen hier nog kijken en ik weet het niet, misschien geniet je van het uiterlijk van Basanti en krijg ik een nieuwe motorfiets die ik niet hoef te kopen, dus al met al denk ik dat het een goede deal Ik zal nog steeds in de Himalaya rijden, wat uiteindelijk na deze eerste reis mijn conclusie was dat dit de beste fiets voor mij is en ik zou graag rijden ja ik zou graag met Basanti rijden maar oké in dit geval zal ik het in ieder geval proberen het weer Himalaya waar ik echt van hou en ik voel me op mijn gemak met deze fiets Ik ken deze fiets inmiddels redelijk goed dus ja ja dus dat is het. Ik denk dat velen van jullie waarschijnlijk teleurgesteld zullen zijn, ik ook, ik had al twee weken de tijd om wen aan het idee om Basanti in te ruilen voor een andere fiets, dus ik ben er inmiddels behoorlijk aan gewend en ik ben nu eigenlijk best opgewonden om mijn nieuwe fiets op te halen, wat ik vandaag ga doen of nu eigenlijk omdat vandaag de laatste dag is Ik kan op Basanti rijden, dus ik ga haar naar IJsselstein rijden en dan ga ik haar ruilen voor een gloednieuwe Himalaya n en een ander deel van de overeenkomst is dat we Basanti ongeveer zo laten als zij is.Ik ga haar niet van alle accessoires ontdoen het enige dat we gaan doen is mijn navigatiesysteem, want het is best wel duur ding en ik wil het en het heeft sowieso niet echt zin op Basanti, dus we nemen dat en zetten het op de nieuwe motor, maar de rest blijft in Basanti, dus dat betekent ook dat ik helemaal opnieuw moet beginnen weer met het plaatsen van alle spullen op Basanti of nee niet Basanti, op mijn nieuwe fiets die ik wil, ik weet ook al een nieuwe naam voor mijn nieuwe fiets maar ik zal het je vertellen als we haar zien dat het ook een haar gaat worden een zij maar ik zal je de nieuwe naam van de nieuwe fiets vertellen als we haar ontmoeten, dus ja laten we gaan, oh eerst wilde ik nog een ding zeggen, dus naast het slechte nieuws van Basanti en het goede nieuws van een nieuwe fiets en het feit dat ik mijn rit daadwerkelijk kan voortzetten zonder een nieuwe fiets te hoeven kopen wil ik jullie dit laten zien.

Hoe cool is dit? Dus dit is mijn 100.000 abonnees van YouTube het is enorm Ik had niet verwacht dat het zo groot zou zijn en dus ja, dankzij jullie allemaal, ik heb dit, ik vind het echt geweldig en ja ik ben gewoon ja ik ben gewoon verbaasd hoeveel van jullie deze reis volgen en nog steeds bij me blijven, dus heel erg bedankt. Het kwam met een brief en er stond iets dat de volgende, dit is de zilveren en als ik de volgende wil maken, moet ik 1 miljoen abonnees hebben, dus ik denk dat ik niet weet of ik dat zal maken, dat is erg ver voor mij denk ik, maar het maakt niet uit, het gaat niet om de cijfers, maar ja ik vind het best gaaf en ja als ik me ooit ergens vestig, dan zal ik het zeker aan de muur hangen.

Maar ja, laten we naar Basanti gaan voor de echte laatste rit. Oké, zijn jullie er klaar voor? voor de laatste rit met Basanti weet ik niet eens of ik er klaar voor ben, het zal zo raar worden. Oké, ik denk dat je niet alles kunt hebben. Dus IJsselstein ligt heel dicht bij Utrecht, het is misschien tien minuten rijden of zoiets. Hey ik zag hem laatst ook nog. Dat is grappig die kerel op de motor die zwaaide, hij is pechhulp op de motor en ik zag hem denk ik twee dagen geleden bijna hier, ik wachtte op stoplicht en hij stond naast tegen mij en we hadden een heel erg klein babbel dus het is echt grappig dat ik hem weer tegenkom, maar hoe dan ook dus IJsselstein is heel dicht bij Utrecht dus het is misschien 10 minuten rijden klein stukje op de snelweg en dan ben ik er al dus ja de laatste tien minuten Daar is het in orde.

Dag schat. Hoi – Hallo Jese – Noraly. Alles goed? – Ja en jij? – Alles goed? Dus, laat me je voorstellen. Ze heet Dhanno en ik denk dat iedereen die uit India komt meteen zal begrijpen waarom deze baby Dhanno heet en die pal naast Basanti staat, dus ik denk niet, ik hoef verder niets uit te leggen voor ik ben de enige logische naam voor deze motor is Dhanno, dus daar is ze helemaal glanzend en nieuw. Kijk ernaar en dus hier hebben ze mijn garmin neergezet dus dat is geweldig dus ik heb mijn navigatie weer. Wat denken jullie, jongens? Is ze niet mooi? Ik kan echt niet wachten om haar uit te rusten met alle andere dingen die ik op de fiets wil hebben, maar ja, gloednieuw maak kennis met Dhanno Dankjewel.

Voelt goed. – Dankjewel jongens, want je kunt 26,9 km zien. Ze is een gloednieuwe baby. Laten we gaan Wauw het voelt wel anders Een beetje, natuurlijk het geluid van de uitlaat maar ook heel vertrouwd ook heel vertrouwd Dus ik ben nu terug in de Utrecht en ga Dhanno naar het huis van een vriend brengen waar ze veilig binnen kan zitten opgesloten in een garage omdat ik haar niet buiten op straat wil zetten voor de plek waar ik logeer dus ik ga haar daar veilig parkeren het was een leuke eerste rit, het voelt echt gewoon anders je weet dat het is, ik bedoel, het is dezelfde fiets, maar ja, ze voelt zich goed en ik heb genoten van deze eerste rit samen oke dag Dhanno En ik ben terug in Utrecht, het was een behoorlijk bewogen dag, ja het is gewoon een beetje een rare dag ik had er echt zin in en het was gewoon geweldig om op een nieuwe fiets te rijden en het was raar om Basanti achter te laten dus ik weet niet dat het een beetje een bewogen dag voor mij is, ik hoop dat jij en ik zullen allebei allemaal verliefd worden op Dhanno zoals we deden met Basanti, maar ik weet zeker dat we dat zullen doen, want ik ga op een weer een enorm avontuur, dus ik denk dat de binding vrij snel zal zijn met de nieuwe fiets oké dus nu omdat ik een beetje ja ben, moet ik opnieuw beginnen met het opbouwen of aanpassen van de fiets zoals ik wil, dus plus ik ben ook weet je de uitrusting die ik was die ik had tijdens een vorige reis, kreeg nogal wat klappen en gezien de omvang van de reis die eraan komt heb ik gewoon ook nieuwe uitrusting nodig en de jongens waar ik vandaag was bij Royal Enfield, Jan en Jurgen ze zijn super geweldig geweest en ze hebben me al in contact gebracht met verschillende merken en ze hebben al geantwoord dat ze echt ondersteunend zijn en dat ze me willen helpen met het voorbereiden van wat nieuwe dingen voor de motor en voor mezelf, dus dat is absoluut geweldig, want dat betekent gewoon dat al het geld dat ik niet aan uitrusting hoef te besteden, betekent dat ik langer onderweg ben, dus daar ben ik gewoon heel blij mee , dus ik denk dat de volgende paar video's gewoon gaan over het proberen om al deze nieuwe dingen te regelen om te laten zien wat ik ga rijden Ja, dat was het voor vandaag als je de video leuk vond , geef me alsjeblieft een dikke duim omhoog en abonneer je hieronder en dan zie ik je in de volgende video jij