Beter In Vorm Dan Ooit (met 15 Kilo Minder)?!🤯 | Plan Bas! #3

Vorige keer kwam de trainer met een harde conclusie Na de afgelegde testen Je bent nog 60 Watt onder een profploeg En maakte ik kennis met de ploeg tijdens de eerste ploegentraining Lekke band, verdorie Zijn die duurtrainingen altijd zo? Ja, op het gemakje In deze aflevering reis ik af naar Calpe Om mij voor te bereiden op het wielerseizoen Ik denk alleen nog niet dat zij weten dat ik probeer om volgend jaar in hetzelfde peloton te rijden als dat zij aan het doen zijn En wilde Josse heel graag meetrainen Blijf je hier wel overeind? Is het 120? 130 denk ik Ik moet er niet aan denken dat we morgen weer gaan #2 Plan Bas
Eat sleap train repeat Mijn eerste test was verre van goed genoeg Blijven duwen, blijven duwen Dat was natuurlijk het eerste moment dat zij kennis met je maken, de eerste indruk die je achterlaat Je kan niet zo goed als een prof hier presteren Het had al best wel snel het eindig kunnen zijn dat ze zeiden: 'Dit zit er zo ver vanaf, dit gaan we niet doen' Nu heb ik gister tijdens de ploegtraining met Bingoal Pauwels Sauces WB twee keer lek gereden, die liggen daar Nu had ik thuis nog één binnenbandje liggen, dus ben ik nu s'ochtends naar de fietsenmaker toe om nog een binnenbandje op te halen Het is alleen echt pokkeweer, dus ik moet even kijken of we op de Tacx gaan, of we naar buiten gaan Maar het is weer good to go, dus we kunnen gewoon weer trainen Padel Het is mijn rustdag, en naast wielrennen vindt ik het ook wel leuk Vroeger heb ik altijd balsporten gedaan Dus nu doe ik soms ook wel padel Ik heb me ingeschreven met mijn vriendin Super goed team Wij gaan meedoen met het toernooi Sporten moet in eerste plaats leuk zijn Maar als je ergens aan meedoet moet je het sowieso volmaken – Zijn jullie echt een goed team? Uhm, dat gaan we vanavond zien We zijn helemaal geen goed team Sporten met Bas is helemaal niet leuk Van pingpong tot bowlen, het maakt niet uit of het leuk is Het telt eigenlijk alleen maar of Bas wint Het zit ook in mezelf, ik kan ook niet Ik kan niet gewoon een potje tennis spelen of gewoon…

Het moet wel om te winnen Dat zorgt niet altijd voor de meeste fun Vooral bij mensen met wie je het doet Er komt geen wieleroutfitje uit hoor De eerste wedstrijd van mij Tegen wie spelen we? Tegen die? Moeten we de tegenstanders nog begroeten? Hoi!
– Goeiendag Zullen we wel gewoon blijven wisselen van kant? Bij opslag? Is goed Oke, dan wisselen we van kant, gewoon links rechts Succes he – Wat is er?
Hoe kunnen we nou 5-0 achter staan? Hoe kunnen we 5-0 achter staan tegen deze? Hoe kunnen we nou 5-0 achter staan? Ja, maar we doen gezellig mee hè Zeg dan wat we kunnen veranderen want… Gewoon geen fouten maken Laat maar Waarom wordt je boos, hij was veel beter voor mij Jawel, waarom? Ik ben een goede teamspeler hè? Jij bent echt de slechtste teamspeler ooit Men, meer naar voren! Naar voren! Waarom sta je op die afstand? Hoe gaat het? Tja, hoe gaat het 6-0, 6-2 verloren Ik vind dat het Suus' schuld is en Suus vindt dat het mijn schuld is Het was niet leuk zoals je zag, we hebben dik verloren Ik vindt dat het Bas zijn schuld was Jij gaat echt presenteren! Jij geeft alleen maar mij de sculd Het is ook jouw schuld Dat is niet waar Voor de rest, Padel was super leuk om te doen …

Waardoor je er af en toe overheen of onderdoor maait, heb jij dat niet? Dat had jij ook een paar keer Het plan is dat ik de komende weken mee ga op trainingsstage met de ploeg Daarvoor wil ik eigenlijk eerst zelf nog naar Spanje toe Om wat duurritten te doen Nu lukt het nog wel om Zwift en een beetje buiten te combineren Eigenlijk dwingt de regen en wind jou naar Spanje? Je kan je ook wel voorbereiden in Nederland Maar als je je optimaal wil voorbereiden, het is niet voor niets dat al die profs naar Spanje gaan Dus ik denk dat dat ook voor mij het beste is Trainingsstage We zijn in Calpe We zijn gisteravond hier laat aangekomen in Calpe Volgende week is hier in de buurt ook het trainingskamp met de ploeg Je krijgt hier zoveel meer zin om te trainen dan dat je wakker wordt in Nederland, naar buiten kijkt en het is 4/5 graden en het regent Vorig jaar ging het hier wat moeizamer Toen was ik 92 kilo, moest ik mezelf over al die heuvels heen hijsen Werd ik er overal afgereden Ik merk dat al die mensen die hier rijden Allemaal een stukje scherper staan dan ik En als je omhoog rijdt dan merk je dat echt heel erg Ik verwacht dat dat nu allemaal wat soepeler gaat Laten we gaan fietsen Die hitte hakt er wel een beetje in Er is één ding dat ik nog wel vergeten ben – En dat is? Ik heb mijn benen nog niet geschoren Ik heb natuurlijk nu alleen nog maar met beenstukken gereden of met lange broek Ik moet nog even een scheermesje kopen in de supermarkt Er zit ook echt veel op Nou op voor 3 uur! Vandaag een voor mij nu standaard rondje Ik ga via de kust de Col de Rates op En zo terug naar het appartement Ik moet nog niet te hard van stapel lopen Want volgende week staat het trainingskamp met de profploeg op het programma Daar moet ik bij de ploeg laten zien wat ik waard ben En ze overtuigen van mijn kwaliteiten Profploeg Astana – Qazakstan Zoals je kan zien ben ik niet de enige die me aan het voorbereiden is op het wielerseizoen Tijdens deze periode van het seizoen zitten letterlijk alle profploegen zitten hier Dus als je om tien uur weggaat zit je gewoon bij Astana in het wiel Dus je hoeft nooit alleen te trainen, dat is best wel chill Ik denk alleen niet dat zij weten dat ik aan het trainen ben om volgend jaar in hetzelfde peloton te rijden als dat zij aan het doen zijn Ben jij nu Bas? Ik ben Bas ja
– En? Ja gaat goed, ik ben lekker aan het trainen Volgend jaar meer koersen Ook je benen scheren dan, net als ik Ja dat gaan we vandaag doen Goeie drukte hier zeg – Succes nog Bas! Het is echt bizar Hoe makkelijk ik omhoog rij ten opzichte van die 93 kilo Ik werd hier door die dames er keihard afgereden, door Josse er keihard afgereden Waar is Bas? Honderd meter terug Wat moet ik doen met mijn leven Bas is gestopt Gestopt? Zwak karakter hè, die jongens – Dat had ik niet verwacht Ik kan nu redelijk gemakkelijk met echt tempo omhoog rijden Vorig jaar zat ik echt te zwoegen, ik weet nog wel Kwam ik in deze bocht helemaal stil te staan Met zo'n jongen van Jumbo Visma Nu reed ik gewoon tempo omhoog, dat ging al super veel harder dan de vorige keer maximaal Dat geeft wel veel energie We mogen deze week verblijven in het apartement van profwielrenner Boy van Poppel Toen ik voor het eerst door Calpe heen fietste Was dat mijn droom Toen dacht je, ik moet hier een huisje kopen? Uiteindelijk is het gelukt Het is een mooi huisje Alles zit er in, top om te trainen Het enige probleem is dat je een huisje hebt uitgezocht op een berg Dus elke training eindigt hier met een klim van 1 kilometer aan 12% Maar dan had je niet het uitzicht gehad Dat is wel weer waar Ik heb nu die Col de Rates in 21:42 Terwijl het voor mijn gevoel best makkelijk ging, best steady En begin dit jaar, 29:06 Ik ben gewoon 8 minuten sneller Op 30 minuten Dat is echt bijna dat een kilo een minuut kan schelen op een lange klim 93 kilo en 78 Dat is gewoon 15 grote flessen water op je nek 30 bidonnetjes Met water Ik zat even te flexen Ik zat gewoon even te kijken naar die core Ik heb nog geen sixpack, daar baal ik van Kijk als ik hem zo doe Dan zie je het een beetje maar het is niet…

Voor heen had ik echt zo'n pens Nu zie je wel iets verschil Ik heb scheermesjes Maar ik weet niet of die voldoende zijn, het is zoveel Misschien moet ik eerst met een tondeuse aan het werk We hebben bloed op twee plekken Het zijn wegwerpmesjes En we hadden ook nog iemand die ook graag een paar dagen mee wilde trainen hier in Spanje Ola Blijf je hier wel overeind?
– Una cerveza por favor Dit keer geen bier, drank
– Nee, gewoon fietsen, trainen En minder zeiken 10 minuten eerder
– Ik heb drie en een halve maand niet honderd kilometer gefietst En ik kom hier en Bas zegt: 'We gaan 115 kilometer doen' Dat is vier uur fietsen hier met die bergen, waaronder een klim van een uur Josse, je hebt net al een serie gehad dat allemaal mensen tegen je zeggen dat je positiever moet zijn en niet zoveel moet zeiken Wielrennen is leuk.

Nu een nieuwe serie, nieuwe kansen En dan ga je jezelf zo neerzetten Ik ga eerst nog even een plasje doen, aan de kant ~We staan hier al een tijdje, en we moeten door dus voor de laatste keer het spijt me~ Josse, het duurt te lang Het duurt te lang Dat moet ik nog even oefenen Mijn voorste rem doet het niet goed Oke? Maar echt waar Bas, doe is zo, ga eens met je voorrem remmen Gewoon vol indrukken Het is maar goed dat je niet in één keer stilstaat als je je voorrem indrukt Oke we gaan, ik ben er klaar mee Ik weet niet wat het wordt Ik vindt het nu al een vervelende dag Na gisteren de training over de Col de Rates Heb ik vandaag de Porte de Tudon uitgekozen Ik heb slecht nieuws Voor iedereen die met jou gaat fietsen en mezelf Je bent wel een stukje beter geworden in twee/drie maanden Ik denk dat als we het delen door lengte dat ik zwaarder ben dan dat jij bent We moeten nog even 15 kilometer omhoog Wat is dat ook? Er staat vandaag een training van 120/130 kilometer op het programma Je zei 110 trouwens thuis Is het 120? 130 denk ik Ik ben zo rat jongen We heben 60 kilometer er ongeveer opzitten We staan op Acht kilometer van de top Alleen ziet het er niet echt goed uit Jo
– Dat is Arkea Het regent al Ik heb alleen korte mouw, dus we gaan even omkeren, we hebben al 50 kilometer Dus als we terugrijden met een ommetje Leuk hè zo'n eerste dag, mooi weer hier! Regen, heel snel weg hier Hij is wel iets beter dan dat hij was In het begin van het jaar reed je hem er nog af hier op de Col de Rates Ik heb niet de illusie dat ik dat nog ooit ga doen Ik moet er niet aan denken dat we morgen weer moeten Dan is het zover, ik ga me melden bij de ploeg voor de trainingsstage Wat is Bingoal Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles eigenlijk voor ploeg? We hebben de keuze gemaakt om veel jonge renners te hebben Maar ook met de omkadering van meer ervaren renners Twee jaar geleden hebben we 10 overwinningen gehad in één jaar Bij de profs is dat indrukwekkend denk ik Dus de ploeg rijdt bijna alle wedstrijden van de UCI kalender We kunnen in bijna alle wedstrijden starten, ook de Worldtour wedstrijden We staan aan de start bij de meeste klassiekers De ploeg rijdt dus ook wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix
– Ja, inderdaad Heb je er zin in? Ja, ik heb er wel zin in Je komt in één keer vanuit niks in zo'n groep Dat is altijd een beetje onwennig Ik heb altijd op hoog niveau gefietst Ik weet dat heel veel mensen denken dat ik al op profniveau heb gefietst omdat ik bij BMC heb gefietst, die hadden ook een worldtour ploeg Dat ze dat een beetje verwarren Ik was ook heel goed bezig, maar ik heb nooit echt, Ik heb nooit een gesprek gehad met een profploeg om die stap te maken Daarvoor zat ik er nog te ver van af Voor mij is dit wel de eerste echte kans om echt prof te worden Ik ontving net de lijst van alle renners die er waren Wat moet die Poolse gast wel niet denken, die heeft waarschijnlijk nog nooit van mij gehoord Dat is wel stom om te zeggen, maar dan moet je wel gewoon je benen laten spreken Als jij als clown erbij fietst, dan denkt hij wel wat is dit Bananensplit in het Nederlands ofzo Deze is het Hier is het Ik heb hem Succes Zal ik eerst de fiets inleveren?
– Ja, zou ik doen Die mensen hebben geen idee Wat moet ik gaan vertellen Ja niks, tot de volgende keer Kan ik hier ergens de fiets ook laten voor de…

Ik train de hele week met het team Ja? Dit is de fiets Normaal gezien zou het goed moeten zijn Dankjewel Als je hem in de bus kan doen voor s' nachts ofzo Bedankt Ik ga proberen Frans te praten Het is makkelijk Dankjewel! Dan gaan we naar het hotel Sprint je goed? 1500 watt Bas is een sterke sprinter Maar het design is allemaal hetzelfde Waar is de? Zeg maar waar is de…? Greenwhich room Heb je iedereen er opgelegd of wat? Amai, amai.