Bäcker Lebt Vollzeit Seit 2 Jahren Im Van – Trotz Ortsgebundenem Job

Ik heb van een paar mensen gehoord: Ja, je woont nu in de bus, kun je geen appartement meer betalen?" Of: "Kunnen we je op een of andere manier ondersteunen?" Omdat velen dan denken dat je in een bus woont omdat je kunt geen appartement krijgen Hallo , ik ben Arno en ik woon nu bijna twee jaar in mijn busje . Nou , we hebben wat opbergruimte achterin . Mooie uittrekkasten . Ziet er leuk en chaotisch uit . , maar iedereen heeft een chaotische hoek nodig. Dus hier heb ik wat gereedschap in.

Je kunt altijd een startkabel gebruiken in de winter. Mijn hardlooprugzakken voor berglopen en dergelijke verhalen. Alles wat je als sporter nodig hebt. Hardloopschoenen in de winter met spikes. Dan hebben we de andere hardloopschoenen voor de bergen. Lamsleer – niet ik heb het zelf geslacht. Maar het is nog steeds lekker warm. En aan de andere kant is het een beetje kleiner – met mijn hardloopkleding. Winterhardloopkleding, fietskleding. Dat is alles in de dozen. Dus het is een beetje sep een rat. Ik heb mijn andere kleren hier. En toen was alles een soort van verpakt in dozen. sokken, ondergoed. Twee dozen t-shirts. En hier weer sweatshirts. Dat is genoeg. Ik had vroeger ook nooit gedacht dat dat zou werken. En als er nu iets nieuws wordt gekocht, moet er iets ouds op. Mijn bed is 1,74 meter lang. Ik ben slechts 1,65 meter lang – een kop groter dan een staand varken. Ik kan hier heerlijk slapen. Het is zo'n kleine muurschildering, ik heb 120 kilometer non- stop door de Sahara gelopen.

Dat moest destijds gewoon vereeuwigd worden. Nou, ik haalde de auto meestal weg om er mee op vakantie te gaan of om naar een wedstrijd te rijden. Het gebruikelijke. Dat was altijd mijn droom, maar soms komen dromen uit en zo was het meestal ook gepland. En als je begint uit te breiden, had ik geen idee. Ik heb dus nooit een bus uitgebreid. Ik had geen idee van de elektronica, de isolatie, helemaal niets. Ja, en gelukkig is er YouTube en dan kijk je filmpjes. En toen zag ik dat mensen echt in auto's wonen – met daktenten of in gewone bussen – wat dan ook. Dat soort hakte me aan. En toen dacht ik dat het gek was. En ik heb in grote appartementen gewoond, in een landhuis gewoond, in een kleine molen gewoond.

Ik had toen maar een klein appartement. Maar kort daarvoor verhuisde ik van een flat van 80 vierkante meter naar een appartement. Daar verpest je het. Toen rammelde het een beetje: wat dacht je ervan om gewoon in een bus te stappen? Maar ik durfde niet echt alles te doen. En toen was de bus nog niet helemaal klaar. Er zat nog geen bijverwarming in. Het was winter en een goede vriendin van mij stond voor mijn deur en maakte het uit met haar vriend en wist niet waar ze heen moest. En toen dacht ik: nu is de kans. Zij gaat mijn appartement in en ik de bus in. Ja, en zo hebben we het gedaan. En toen zat ik 's nachts min of meer in de bus.

Er zat de eerste twee maanden geen extra verwarming in – het was ijskoud. Maar het werkte ook. En nu wil ik niet meer terug. Hier is mijn kleine keuken. Ik heb hier vers water, 20 liter. En het fornuis gebruikt een klein gaspatroon – omdat ik er geen grote gasfles in wilde hebben . Dat is genoeg voor mij – soms zelfs een maand. Hier kan ik nog een tafeltje met een boekenplank aan vastmaken. En dan heb ik het bord vooraan en dan kan je er ook nog een tafeltje aan vastmaken. Of als je nog ruimte nodig hebt om te koken, kan ik de tafel nog steeds opvouwen. Maar zoals je kunt zien, gebruik ik het zelden. Alle elektronica zit hier onder en ze nemen de minste ruimte in beslag – want er is veel ruimte onder de stoel. Omvormer met 1.500 watt. 220 watt zonne-energie op het dak, dus ik kan redelijk goed rondkomen met de elektriciteit.

Normale kleine gootsteen. Hier is dan het klassieke fornuis. Hij zit ook alleen met twee schroeven van binnenuit vast, dus je kunt hem er zo af halen. Omdat ik dacht dat het van de TÜV kwam, maar ze waren helemaal niet geïnteresseerd. Het maakte helemaal niet uit. Ik denk dat elke TÜV-inspecteur anders is. Hier onder normaal servies, bestek. Soms geen lades, maar een schuifkastje. Hier is het zoete water. Ik had toen een dixietoilet bij me, dat had ik hier altijd. Ik heb er een half jaar mee gereden en niet één keer gebruikt. En dat is verbazingwekkend, ik ben er min of meer. Nou, ik werk in een bakkerij en ga in het weekend verder weg – als het vakantietijd is. En je kunt openbare toiletten heel snel vinden – en dat zijn er verrassend veel. Dus bijvoorbeeld in supermarkten of in de bouwmarkt. En het werkt – ik heb niet eens een opvouwbare schop nodig. Ik heb niet eens in het bos gepoept.

Dat doe ik dus vaak als ik ga hardlopen, want het kan niet anders. Maar sinds ik in de bus zit, is het helemaal geen probleem. Natuurlijk is douchen op dit moment een probleem met Corona – want ik ben normaal in een sportschool. Natuurlijk is het heerlijk om na het werk een snelle douche te nemen , te trainen, een beetje sauna te doen. Dat is op dit moment natuurlijk best lastig – zwembaden zijn gesloten. Dat betekent simpelweg twee of drie keer per week douchen met een goede vriend(in). Was indien nodig gewoon uw kat – dat werkt ook. Ik heb de bestuurdersstoel laten draaien, terwijl de twee stoelen voorin bleven staan. Ik ben alleen en je kunt hier nog iets leuks neerzetten. Hier hebben we de kleine tafel – van beide kanten. En wat vooral leuk is aan de bus, is gewoon de tweede schuifdeur. Helemaal praktisch in de zomer, want het is hier heel fijn – je hebt geen airconditioning nodig.

We hebben hier ook een beetje opslagruimte. Dat is de kelder – voor wat niet nodig is. Mobilcom compressorbox. Ik moet zeggen het is geweldig voor de prijs. Een deel van wat ik erover heb gelezen. Maar werkt prima – ik vind hem erg stil. Natuurlijk is het ook goed geïnstalleerd en werkt het al twee jaar elke dag – zo geweldig. Nu gaat iedereen schreeuwen, maar ik doe hem toch open. Ik bewaar hier mijn boodschappen en een kleine Nespresso-machine – met capsules. Oh nee, maar ik hou gewoon af en toe van een goede espresso. En dat wilde ik me niet laten afpakken. Hier is de badkamer en wat papierwerk en dat soort dingen.

Ja, en dat is alles wat ik heb. Het is verbazingwekkend hoe weinig je rond kunt komen. Ik ben bakker van beroep. Ik heb geleerd om bakker te worden. Ik ben geboren in Keulen. En toen ik vervolgens met mijn eerste vrouw naar München verhuisde , werkte ik nog een jaar in een grote bakkerij. Maar dat was zo'n grote bakkerij – maar het was niet mijn ding. Toen glipte ik in de fitnessindustrie en deed fitnesstrainers en dat soort dingen. Het past ook goed bij mijn passie voor duursporten. En ja, maar ik ben alweer een jaar of drie bakker.

Dus ja, de meeste die ik heb gezien voordat ik vanlife deed, waren onderweg. Natuurlijk vind ik het helemaal geweldig, maar ik ben 55 jaar oud – en nu doe ik elk werk waarbij ik mijn geld verdien met de computer. Ik denk niet dat ik daar het type voor ben. Zou geweldig zijn, maar als ik nu jong was, zou ik zoiets doen en op pad gaan. Zou prachtig zijn, gegarandeerd. Maar daarom wilde ik me het leven in de bus niet zomaar laten afnemen. En dus heb ik 7, 8 leuke plekken hier in de buurt. Zeker in de zomer, waar ik af en toe sta. Op dit moment sta ik al bijna twee maanden min of meer op dezelfde plek.

Dit is ook erg praktisch, omdat hier een stroomaansluiting is . Ik hoef me geen zorgen te maken over elektriciteit en ga zo maar door. En het is er erg rustig en soms zijn zelfs de toiletten hier open. Maar verder ben ik op verschillende plekken geweest en vind ik het niet saai. En natuurlijk is het anders dan wanneer je onderweg bent. Dit zijn kleine matjes. Dus de auto is van onderen geïsoleerd met een Armaflex – evenals alle zijkanten. Maar op de een of andere manier heb je altijd koude voeten. Nou, hier in Beieren was het 's nachts soms min 17 graden en overdag ook min 10 of min 11 graden – en dat is gewoon koud. En toen kwam op een gegeven moment bij mij het idee, omdat ik Armaflex nog had, om Armaflex gewoon op het normale tapijt te plakken. En ik heb niet zoveel beweging hier. Ik denk dat elke herdershond in Duitsland meer beweging heeft. Maar je hebt warme voeten, dat is helemaal geweldig.

Makkelijk op te lossen en als je 's ochtends opstaat of hier gewoon een beetje rondloopt, heb je warme voeten. En in de zomer komt het er gewoon uit en dan komt er weer een tapijt binnen, of helemaal geen. Dat is heel anders. Nou, ik kan kleine triatlons niet tellen – ik heb nooit een telling gemaakt. Ik heb 17 ijzeren mannen gemaakt. Dus Iron-Man 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42 km hardlopen. Beste tijd tien uur, één minuut. Maar zonder trainer, zonder lactaatmeting – wat is er nu. Bereden met een 37 stalen frame . We hadden toen een beetje ander materiaal dan wat we nu hebben. Maar ik denk dat ik na mijn vierde of vijfde Ironman zag dat er een dubbel is in Nederland. Dus de dubbele Ironman-afstand toen – dat deed ik ook . Verdubbel de afstand in iets meer dan 23 uur. Mijn eerste prijzengeld gewonnen, ik denk 120 DM. Omdat de toegangsprijs duurder was. En een jaar later deed ik mijn eerste triple Ironman . Dat is 11,4 kilometer zwemmen, 540 kilometer fietsen en 126 kilometer hardlopen.

Non-stop, 56 uur tijdslimiet. En dan beginnen daar wereldwijd nog maar 30 tot 40 mensen. Er zijn twee wedstrijden, meestal wereldwijd en degene die ik het meest deed was in Lensahn in Sleeswijk-Holstein – in Duitsland. Mensen komen er echt van over de hele wereld – om zo'n treble te maken. Het is er nog steeds. Ik heb dit jaren gedaan . En dat was een beetje mijn passie. Ik heb het negen keer gedaan, helaas niet de tiende keer. Beste tijd: 44 uur en 1 minuut. Ik was toen 6e, denk ik, op het WK. 44 uur. Dus ik zou Hawai drie keer achter elkaar hebben gedaan – of nog een Ironman hebben gedaan. Dus ook toen was er geen slaap. 44 uur fotograferen zonder slaap en dat is gewoon een kwestie van geest. Dit is sport, maar meer hoofd dan sport. Je moet het gewoon willen. Dus de knieën werden dik en toen kwam er water in en enkelcapsules zijn ontstoken.

Dan doet elke stap pijn, maar je moet toch een marathon lopen. Het is alleen mogelijk als je over de pijn heen kunt komen en jezelf kunt motiveren om het te doen. Dat doe je niet zomaar. Omdat de buurman een marathon loopt, moet ik soms ook een marathon lopen. Zo doe je het natuurlijk niet. Op de fiets eet je dus ook. Dus niet allemaal, maar als je er een bepaalde tijd wilt hebben natuurlijk. Je hebt een team bij je, niet zoals in de klassieke Ironman, waar deze hulppost is. In plaats daarvan heb je drie of vier mensen bij je die net zo uitgeput zijn als jij. Want ze maken zich natuurlijk ook zorgen enz. Soms heb je op de fiets of tijdens het hardlopen dierlijke indrukken – dat je echt in slaap valt. En dan toeteren ze om je even wakker te maken. Dan huiver je als je op de racefiets ligt. In die tijd hadden we dit tijdritstuur al en een kleine beker paste hier echt vooraan – zoals een mengbeker of zoiets. En dan zat er nog aardappelpuree of noedels in. En dan at ik ook nog tijdens het fietsen op de beste tijden die ik had.

Dus ik heb eigenlijk de 540 kilometer gereden. Eenmaal 's nachts verschoond als het donker was of als het regende. Maar voor de rest ben ik er doorheen gereden . Ik heb ook wedstrijden gehad die iets meer dan 50 uur duurden – waar ik echt uitgeput was en blij dat ik de finish had gehaald. Waar je niet opgeeft, maar dan aan tafel zit en jezelf dan trakteert op een half uurtje pauze. Dat zijn de wedstrijden die het zwaarst zijn. Dus de beste tijd, dat was de gemakkelijkste wedstrijd ooit – het ging gewoon. Het werkt, het was in die zin "niet vermoeiend". Dus dat is een wonderbaarlijk iets. Helaas lukte de tiende niet, anders zat er een snee in. Daarom heb ik sindsdien maar twee klassieke Ironmen gedaan. Ik wilde een wereldrecord hardlopen op een loopband proberen. Ik wilde 48 uur op de loopband lopen. Ik weet niet eens waar het wereldrecord destijds was – ik denk dat het 400 of 300 kilometer was.

Maar ik moest het na ongeveer 250 opgeven omdat mijn enkels en bogen waren vergrendeld. Maar daarvoor voelde ik me ook niet heel erg goed. Dus na 40 of 50 kilometer. Ik was gewoon uitgeput enzovoort en ik ben nooit meer hersteld van deze run. En na verschillende bezoeken aan de dokter kwamen ze erachter dat ik klierkoorts had. Epsteinbar-virus. En nogmaals, het is voor iedereen anders. Het ging zo geleidelijk voor mij, het duurde bijna vier jaar, ik kon vier jaar lang helemaal niet sporten.

Zodra ik me een beetje inspande, kreeg ik weer koorts en gewrichtspijn enzovoort. En veel mensen liggen vier weken in bed en willen bijna dood – en dan is het weg. En dat ging bij mij heel geleidelijk. Het is magnetisch en houdt vast. Maar dat was meer een ding, want ik had deze scharnieren niet eerder. Ik heb er gewoon vier ringen op gezet en de vier magneten op het bord. En ik zet het er altijd bovenop. Maar op een gegeven moment was dat heel vervelend, totdat ik het met dit klapmechanisme deed. Maar zo zit hij vast en kan hij op de een of andere manier niet rondspringen tijdens het rijden. En dat is heel fijn: er is niets kant-en-klaar voor Transits. Dus niet voor een bestelwagen of een bestelbus. En dat is magnetisch en dat is een rolgordijn dat ik bij IKEA heb gekocht.

Die krijg je bij IKEA, met magneten. Ik heb het toen alleen maar ingekort en de stang hier gewoon weer afgesteld . Dat was meestal een grotere kloof. Maar dat is heel praktisch. Je klikt hem gewoon in elkaar en hij zit vast. Dat is ook veranderd sinds deze ziekte, dus voor mij gaat het niet meer om het lopen van nieuwe persoonlijke records ofzo – maar gewoon om wedstrijden te doen die mij interesseren en waar ik zelf plezier in heb. Vandaar de Sahara. Voor mijn vijftigste verjaardag trakteerde ik mezelf op de Sahara. Het ging niet om tijden, het ging min of meer over alleen wandelen door de Sahara. En we waren maar met 35 deelnemers en je was echt alleen. En niet zoals de grote Sahara-marathon, waar 1.300 mensen door de Sahara rennen. Dus gewoon om iets voor mezelf te doen – en tijden doen er niet toe.

Nou, ik rende tien kilometer in 33 minuten. Ik zou nu elke leuke run hier winnen. En we hadden ander materiaal en andere trainingsverhalen. Maar zo is het leuker. Dus doe gewoon wat je leuk vindt – en luister niet naar wat andere mensen zeggen. Dus als ik had geluisterd naar wat andere mensen zeiden, was ik misschien ook niet in de bus gestapt. Omdat je het voor jezelf doet. Zo was het ook met de triatlon. Ik ben begonnen met triatlon. En de klassieke Ironman was de limiet voor de meeste triatleten. Er is dus niets aan de hand. Maar er was ook een triple of een double en ik werd zelf beledigd door triatleten omdat ik de sport kapot maakte.

Misschien is het zo – omdat mensen zich niet kunnen voorstellen dat er iets anders aan de hand is..