6 Daagse Race In Woestijn Als Totale Beginner 🤯 [titan Desert 1/4] | Ride Before You Die 🫵

Ik kan niet zo goed tegen onzekerheid en dit is gewoon het meest zwarte gat waarin ik me ooit in heb laten vallen Als wielrenner ben je maar een aantal jaar op de top van je kunnen In die tijd wil je natuurlijk het maximale uit jezelf halen Maar welke uitdaging moet je als levenslustige fietser nou echt een keer gedaan hebben voor je wielerpensioen? -Echt, de zwaarste dag op een fiets -Kan wel janken En welke absoluut niet Om daar achter te komen, Gaan Bas, -Hebben jullie de weer app al gezien? Josse, -Zwaarder dan ik dacht En Devin, -We gaan vandaag ons uiterste best doen, maar eerst een stukje fietsen Voor jou op onderzoek uit Door de meest epische, helse Bijzondere en grappigste avonturen aan te gaan Dit is: Ride before you die! Zie je maar weer: Kijk, en dat moet dan straks zijn eigen bandjes verwisselen in de woestijn Een keer per jaar verandert een stukje woestijn in een territorium voor waaghalzen Onder extreme omstandigheden leggen 600 coureurs 6 dagen lang een parcours van 600 km en 7000 hoogtemeters af Goede navigatie en uitstekend uithoudings- en doorzettings- vermogen Zijn cruciaal om de meest indrukwekkend landschappen in de Sahara te overwinnen Na iedere etappe wacht een nieuwe uitdaging Want de deelnemers leven een week lang als nomaden in een tentenkamp Waar alleen het essentiële aanwezig is Deze week gaat Josse, ondersteund door Devin, Onderzoeken of je dit krankzinnige avontuur Op je bucketlist moet willen hebben Ik kan je beloven, Er gaan tranen vloeien Dit wordt hem echt niet meer Ja, het is best wel een dom idee Het is de Sahara, dus het is bloedheet De ondergrond, ja, ik heb 0 technische kennis van een mountainbike Stenen, zand, allemaal dingen waar ik nog nooit op heb gefietst Technisch met dat sturen, op het asfalt lig ik al regelmatig Ik moet spullen meenemen en als ik pech heb moet ik het zelf repareren Ik heb nog nooit een racefietsband helemaal zelfstandig wel met hulp van andere mensen gelukt, maar niet zelfstandig opgelost Het ziet er niet heel gunstig uit van de voorkant En je gaat slapen in tenten in de woestijn Ja, ik heb met mijn ouders wel wat kampeer ervaring Maar dat is dan toch al wel een vrij glamping scenario, vrees ik Toch wel gesteld op een stukje sanitair Stukje sanitair! Het aller domste aan het hele verhaal is Dat ik nog nooit op een mountainbike heb gezeten Maar dat ik hem ook pas deze week heb opgehaald -Nou, mountainbike halen
-Mountainbike halen -Stap 1
-Stap 1 in hoe…

Hoe doe ik mezelf zo veel mogelijk pijn? Mountainbike halen! Hoi! Josse Ik krijg het spaans benauwd, joh Ik heb nog nooit gemountainbiket Ik dacht echt twee dingen: Enerzijds Wat een gaaf ding, mooi Maar tegerlijk ook Wat een vreselijk eng, groot, gevaarte van een fiets hoe acht je de kans dat dit, ik heb nog nooit een mountainbike aangeraakt nu, oké
-Ja, nou Hij gaat zo beginnen Dit zijn de eerste babystapjes Je moet ergens beginnen Word je al een beetje zenuwachtig? Je valt wat stil Ik word echt heel zenuwachtig Dat is niks voor hem dat stilvallen Even een praktische vraag, zijn deze banden heel goed voor in het zand? Ja!
-Top Pfoe, dat is hoog En hoe zit dit? Alsof je gewoon net je rijbewijs hebt, en dan zeggen: nou hier is een vrachtwagen succes Nou, je hebt hem Alsof ik op een paard ga zitten, zo hoog joh Eigenlijk best wel vet Alleen ja, ik weet gewoon, Ik weet gewoon niet zo goed of ik dit kan, zeg maar Die vraagtekens heb jij ook zie ik
-Ja Wat kan er misgaan? Heb jij even? Maar even eerlijk, de kans om te finishen Hoe groot achten jullie die? 50/50 50/50?
-Ja Dat vind ik ook
-Ja Ik heb nog wel vertrouwen in hem 80/20 80/20, en wat is 80, wat is 20? Ja, dat is…

Zal ik nog even door? Zeg het nog eens Wat is nu het voordeel van de mountainbike ten opzichte van de andere fiets? Meer grip, veert Veert ie? Hij veert heel erg Stabiliteit, je zit de hele tijd zo, hele kleine versnelling kijk daarachter, Ja, Da's een kleine
-Een soort pannenkoek Ha, pannekoek Dus aan het materiaal gaat het niet liggen Nee, tuurlijk niet Dat is top Dus waar gaat het dan aan liggen? Hoe staat hij mij? Ja, staat best wel bruut man Wat verwacht je van mij deze week? Ja goed, sportief en technisch verwacht ik van jou eigenlijk niet heel veel Ik vermoed vooral dat jij heel veel leedvermaak gaat hebben En ik hoop toch dat ik ergens nog wat mentale support van jou kan krijgen En als ik het niet uitfiets, dat ik dan in ieder geval nog een beetje gezelligheid heb de laatste dagen met jou Ik heb het gevoel dat jij jaloers bent Een beetje wel eigenlijk Maar vooral op je fiets hoor, Niet op jouw wedstrijd Is hij zo goed Karl? Oh ja, hij doet het Het stuur moet even afgesteld worden hoor Alles moet nog afgesteld worden John, Eerst moet ik mijn handen even afstellen John, heb jij eigenlijk nog wat goeie tips voor mijn eerste ritje? Eerste ritje? Ja, nou…

Probeer op je fiets te blijven zitten Maar waar? Waar moet ik naartoe? Ja, we moeten even… Je moet eigenlijk een rondje Schoorl maken met me Ik neem je wel even mee om te trainen Ja?
-Wordt mooi man
-Ja Mooie omgeving daaro
-Moeilijk? Het is mannenfietsen hè Dat wielrennen dat is toch een beetje voor eh… Dat ga ik niet zeggen Ja, en toen was het tijd voor mijn vuurdoop op een mountainbike En ook op het stukje Nederland wat dan "Het dichtst bij de Sahara zou komen" Schoorl Daar ligt blijkbaar ook een zandbak Hé
-Daar zit hij Ja! Op z'n mountainbike Wat gaan we doen vandaag? Aan de hand van onze meester John, Daar is John
-Hoi! ontdekken of het een hele lastige missie wordt of een onmogelijke missie wordt Wat denk jij John? Als je zo naar hem kijkt Ja kijk, qua vorm zit het natuurlijk wel goed bij hem denk ik Maar de uitdaging is wel natuurlijk het overleven in de…

In de Sahara Ik zie Devin net gewoon bij me wegfietsen dit klimmetje al op Ik denk van: sh*t, die gast kan het ook Hij heeft nog geen eens klikpedalen, Jij hebt al klikpedalen Ja, dat is waar Jij hebt klikpedalen, dat is ook weer even nieuw vandaag Ja ik zat net al te stuntelen, dus ik hoop niet Dat ik een… Nou, ik heb er zin in
-Ik ook Hoeveel valpartijen vandaag? Nou hij gaat zeker 3 keer vallen vandaag, daar gaan we voor Meen je dat? Ja zeker ja
-Ga ik vallen? Ja, ik heb het de 112 op de speed dial staan Moet ik ook handschoenen zo aan dan? Maak je geen zorgen man Het komt helemaal goed vandaag Oeh, bomen Ik voel me echt zo'n noob nu jongen Ik vind het ook niet leuk dat Devin de hele tijd moet lachen om mij Normaal is het andersom John Oh, dit gaat omhoog joh! Een soort Mont Ventoux dit joh Je ging daar bijna op je pannenkoek Ik schrok me de pletter joh Dit overvalt mij even En nu hier komt: de drop Zoete of zoute drop Josse? Heel zuur dropje Het gewoon een compleet andere sport, het is wel fietsen maar je zit anders, je houding is anders, Er komt zo veel meer techniek bij kijken Je bent van nature geneigd om heel erg krampachtig het stuur vast te gaan houden Omdat het zand je eigenlijk Alle kanten op beweegt Eigenlijk is de bedoeling een beetje Dat je wat verder achterop je zadel gaat zitten En het stuur losjes vasthoudt Het stuur zoekt zijn eigen weg wel Dan kom je er eigenlijk ongeschonden doorheen Toen ging ik proberen een zandduin op te komen voor de eerste keer Ik ben ook meer een strandmens denk ik Het ging minder goed dan ik had gehoopt Nee! Ik druk net de camera aan en daardoor val ik Maar als ik dit kilometers moet joh, Derde valpartij in een uur tijd Ja, dat was niet zo succesvol Ik houd niet van iets niet kunnen Ik heb mijn aantal keer vallen op een fiets verdubbeld in een dag In een uur Wat hadden we ook alweer afgesproken, een glaasje bier? Ja, dat is goed joh Zwaarder dan ik dacht Ik heb niet het gevoel dat het aan de vorm gaat liggen Maar meer aan kont, techniek, En materiaal En? En? Mentaal?
-Karakter Mentale aspect Daar kan het toch niet aan liggen bij mij? Nou…

Langen halen, snel thuis, we gaan het wel redden Met dit optimisme gaan we naar Afrika John bedankt voor deze wijze lessen voor hem De voorbereiding zit er nu op Vrij kort Op naar Marokko Daar gaat de fiets Boarding pasje We zijn binnen Zal ik een Bas'je doen? Welkom in Marokko Nee, zo Welkom in Marokko Goh, het is hier bloedheet Warm, bloedheet Het is de eerste video zonder Bas en dat zie je dan direct Ja, dat zie je meteen Nou, welkom in Marokko Komende week is de woestijn onze thuisbasis Ja, we hebben veel domme dingen gedaan in toch 2 jaar tijd eigenlijk maar Maar dat we nog iets dommers konden bedenken Ja, dat is toch een prestatie op zich Dat is al de eerste challenge die is gelukt Ja, dit is knap dom Ja Ben je nerveus? Ja wat denk je zelf? Het is 40°C Het voelt alsof ik een soort vergiet aan heb Wat valt je het meeste op? Overal zand En, en…

Mensen die er heel erg uit zien alsof ze… ja… weten wat ze aan het doen zijn Heb je er vertrouwen in? Wat gaat er door je heen Josse Wester? Twijfel Ik ben een best wel lopend brokje twijfel Ik zie het
-Ja Ik heb er wel heel veel zin in, maar Misschien dat dat ook morgen ook weer voorbij is Ik denk dat ik er nog meer zin in heb Ja dat snap ik want Even kijken hoor, Is het die auto met airco, of is het een van die zes auto's met airco waar jij in zit? Zelfs mijn kamer heeft airco Ik slaap in een broeikas tent Mijn kamergenoot zei "gewoon voor 10 uur niet er in gaan liggen" Maar ik steun jou wel deze week, ja Ik ben er voor je Ik zal het nodig hebben
-Slokje water? Ja lekker Huisnummertje 108 Hier slapen dus gewoon 500 man In een soort, ja Hoe moet je het noemen? Ja, een zandbak Een zandbak Kom verder De ingang is niet heel glamoureus Je moet jezelf er gewoon even Tussen wurmen Ja en hier staat een soort stok Het kamp verandert natuurlijk elke dag En morgen moet ik dus mijn eigen Slaapzak mee Maar het is wel…
-Wat wil je zeggen Devin? Ophouden? Bloedheet.

Het is wel bloedheet Maar ik slaap hier dus met 2 mensen hè Die ik niet ken Dit is echt alsof ik in een soort sauna zit gewoon Kijk, je ligt ook gewoon in een soort Dit is gewoon de Sahara hier Gooi nou niet meer naar binnen dan dat het al ligt: Oh, ik heb ook zo'n hekel aan het strand ook in Nederland hè Ik kan niet tegen zand Ik heb een hekel aan zand Helemaal zand dat plakt Daar voel ik je wel in hoor Ik hou niet zo van zand Ik hou meer van een zwembad Snikheet Als je een iemand in de wereld in zo'n tent moet stoppen, is het Josse Wester Dan weet je zeker dat je een fantastische week tegemoet gaat Devin! Ik heb wel medelijden met hem Ja?
-Devin! Ja Josse? Ik heb maar twee handdoeken Daar kan ik ongeveer een half uur zweet van afvegen Kijk, dit gaat al mis, hè Massage, piscine, hammam Die kant op, Jouw kant op Ja Even kijken, dat is mijn kamer maar we kunnen Dat is jouw kamer? We kunnen eerst even hier kijken Ja leuk Dat is echt lekker man, zullen we zo meteen even zwemmen? Mochten er nog mensen sympathie hebben voor Devin van der Wiel Dan is dat nu voorbij Oh sh*t, ben vergeten airco uit te doen Het is hier zo veel lekkerder dan in dat k*ttentje van mij hè Hoeveel nachten slaap jij hier Devin? Ik heb genoeg handdoeken voor 2 dagen, dat klopt 5 Ja het is warm hè, je moet vaak douchen Trek jij de deur even achter je dicht? Yo, later gasten Veel plezier Ik had mij eigenlijk al voorbereid om een weekje met Josse in die tent te liggen Maar toen kreeg ik vanmiddag bij het aanmelden bij de mediabalie Want ik ben deze week media Ineens dit sleuteltje in m'n handen geduwd Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen Wel een beetje lullig voor Josse Ik heb ook wel een beetje medelijden met hem, Heel, heel klein beetje Ehm, maar ja Ik lig er deze week toch ineens koeltjes bij Welterusten Goedemorgen Het is 5u15 Op dit kamp Het is tijd voor Josse's ontbijt Dus ik ga hem wakker maken Ik ben oprecht, Oprecht heel benieuwd hoe Josse heeft geslapen Hij lijkt mij niet echt een kampeerder En helemaal niet tussen het zand We gaan hem wakker maken, ik ben benieuwd Hij zit al, hij is al wakker Hey
-Hey Goeiemorgen Goeiemorgen Lekker geslapen? Wel oké Wel oké Na omstandigheden oké Heb je de hele nacht geslapen? Laatste uurtjes niet zo veel meer Iedereen wordt wakker, of iemand ligt te snurken Je bent bang voor slangen Bang voor slangen Misselijk jongen, Gewoon van de gedachte dat ik zoveel moet eten al Heb je nog gedroomd over slangen of schorpioenen? Nee maar elke keer als je wakker bent, kijk je wel even Maar dat was wel heel casual hoe ze gister even dropte: "Je moet trouwens geen stenen onder je tent optillen, want er kan een slang onder zitten" Een verhoogde kans Een verhoogde kans want het is warm Ik ben al niet zo'n held Nee, dat weten we Ik vind het dapper van je Ik laat je even met rust, eet smakelijk Dankjewel De eerste van de zes helse dagen start in Merzouga, aan de rand van de woestijn De etappe opent met een aantal grote, rotsachtige vlaktes waarna de deelnemers de ronde terugmaken via een zanderig oppervlakte Met op het eind nog een pittig klimmetje Dat maakt de etappe van 119 km Als een deelnemer een etappe niet finisht, of er langer dan 12 uur over doet, verdient hij of zij niet de titel van Titan Wel mag de deelnemer de volgende dag weer starten Bij een tweede DNF Volgt direct diskwalificatie En mag er de volgende dag niet meer worden gestart Veel succes Josse! Nu komt een heel spannend moment Kijken hoe die camelbag werkt, ik heb geen idee En je moet ook minimaal 3 liter water bij je hebben Doet hij het? Daar gaan we Ik kan niet zo goed tegen onzekerheid, en dit is gewoon Het meest zwarte gat waarin ik me ooit heb laten vallen Veel plezier hè!
-Yo!
-Je kunt het In de volgende video Zie je het vervolg van Josse's reis door de woestijn Ik wil echt niet meer Laat even een duimpje achter en vergeet niet te abonneren om op de hoogte te blijven, doei! Wij gaan onderzoeken of jouw wildste wielerdroom Op de bucketlist moet staan van iedere fietser Exclusief als Meesterknecht kun jij je wielerdroom insturen die wij gaan uittesten in Ride before you die! Daarnaast steun je ons als Meesterknecht Om al deze avonturen te kunnen beleven En met jou te kunnen delen Als Meesterknecht ontvang je natuurlijk Het enige echte Tour de Tietema wielershirt Of t-shirt Kan je helemaal zelf kiezen Heb je toegang tot alle evenementen die wij organiseren En kun je alle exclusieve Meesterknecht content bekijken Steun ons!
Wordt Meesterknecht