5 Vragen Aan Een Technisch Inkoper Van Van Raam

Er zijn zo veel leuke dingen die je 
kan vertellen over je eigen werk. Het reizen naar China en Taiwan dan ga je elke keer met andere collega's. Ja je maakt altijd wel weer wat mee daar. Kun je jezelf voorstellen? Ik ben Robert van Hal. Ik werk sinds 
december 2012 bij Van Raam met de functie als Inkoper. Ik verzorg bijna alle inkopen vanuit China en Taiwan. Wij zorgen met onze inkoopafdeling dat alle materialen die nodig zijn binnen het productieproces, montageproces dat die ingekocht worden.

Wat maakt het leuk om bij Van Raam te werken? Dat zijn eigenlijk wel meerdere dingen 
als je kijkt naar collega's. Het is een fijn bedrijven om te werken. Heel veel bereidheid 
van iedereen om elkaar te helpen. Juist nu wanneer je problemen qua verkrijgbaarheid van onderdelen. Iedereen denkt mee, iedereen wil graag meedenken. Als ik kijk naar mijn eigen werk. Het is 
enorm dynamisch op dit moment. Natuurlijk zijn die lange levertijden is lastig, 
het is moeilijk. Maar om het steeds te kunnen oplossen, daar zit wel een hele grote uitdaging in.  Wat ik al zei mijn pakket bestaat voornamelijk uit de 
inkoop vanuit Azië, China en Taiwan voornamelijk. Daar naartoe reizen, die mensen ontmoeten, 
die fabrieken bekijken, dat is het echt wel. Wat is een vooroordeel over jouw werk? Misschien dat we vanaf de computer makkelijk 
alles kunnen regelen en heel vaak wordt er gezegd van 'maar dan koop je toch even iets meer in' Kijk je groeit en of je nou 100 besteld of 200 besteld 
het is maar, op de computer is het een halve minuut werk. Alleen in de praktijk is het natuurlijk hartstikke moeilijk om continu te zorgen dat die aantallen die we willen maken dat die ook binnenkomen.

Ik denk dat het vooroordeel kan zijn dat het werk relatief makkelijk zou moeten zijn of dat je makkelijk aantallen kan ophogen. Maar er zit heel veel achter wat het moeilijk maakt. Wat is je meest gedenkwaardige Van Raam-moment? Ik weet niet of dat wel of dat er eentje is ik 
denk dat het wel, het zijn meerdere momenten.   Ik vond het feest het openingsfeest was echt 
fantastisch, maar ook toen we op de Eurobike waren. Dat is denk dan 2 jaar geleden dat we met 
de Chat de prijs wonnen. Dat zijn natuurlijk wel echt mooie momenten. En daarbij ik vind alle Van Raam feestjes, die zijn altijd gezellig. Wat is jouw favoriete Van Raam fiets? Op dit moment zeg ik de Easy Rider 3, daar
zitten wel weer wat nieuwe technologieën in.   Dat is voor het eerst een hydrogevormde buis zit er in. Het is echt wel een supermooie fiets.

Het design vind ik heel mooi. Het is een fiets voor mensen van 15 tot en met 85, die kunnen erop fietsen. Het is heel breed inzetbaar ik vind echt, hij fietst heel fijn en hij ziet er gewoon fantastisch uit..