5 Min Choco Lava Cake – No Egg No Oven | 5 मिनट चोको लावा केक बिना Oven | Choco Lava Cake / Mug Cake

Onlangs verscheen dit recept op internet. En ik kreeg niet de kans om het te halen. Ishaan vertelde me: "Papa, twee dagen geleden was het Arush's verjaardag, we kregen niet eens de kans om het te vieren. Het enige wat we deden was met hem praten via een videogesprek, we hadden niet eens taart. Ik wil chocolade lava cake te hebben. Dus ik dacht erover om het te bakken. Toen realiseerde ik me dat het oneerlijk zou zijn als ik het voor Ishaan bak en niet voor jou. Ik zal niet oneerlijk tegen je zijn. Welkom! Ik ben Ranveer Brar en vandaag zijn we ga chocolade lava cake koken! Om chocolade lava cake te koken heb je chocolade nodig! Een belangrijke mededeling voordat ik de video start, je hebt geen eieren en oven nodig om dit recept te bakken.

Je kunt het bij jou thuis bakken zonder oven of eieren. Ik laat je twee versies van deze cake zien. Ten eerste kun je een mugcake in je magnetron bereiden. Ten tweede kun je hem stomen. Ik heb een heel eenvoudige stoommethode voor je voorbereid. Laten we beginnen? Het is super eenvoudig. Je zult er dol op zijn! Neem eerst twee kommen. Onthoud altijd twee dingen terwijl je aan het bakken bent Ten eerste, mis de verhoudingen niet zoals Ranveer d oe. Vooral bij het bakken van zoetwaren zijn de verhoudingen erg belangrijk. Daarom ga ik deze vandaag gebruiken. Normaal gesproken gebruik ik ze niet, maar dat zal ik vandaag doen. Gebruik altijd uw maatbekers en lepels tijdens het bakken. Dit recept bestaat uit een vloeibaar mengsel en een vast mengsel. Voor het vloeibare mengsel gebruik ik gekoeld water. Het is super gekoeld water uit de koelkast.

Ik gebruik gekoeld water omdat water op kamertemperatuur niet emulgeert met olie. Voeg wat zuur toe, want we gaan er frisdrank aan toevoegen. Het zal het mengsel in evenwicht brengen. Voeg 1/3 kopje poedersuiker, vanille-essence toe, meng het goed. Zorg ervoor dat je de suiker in het mengsel oplost. Neem eerst een kleine stalen beker. Het moet symmetrisch zijn. Of u kunt degene met een grotere opening gebruiken. Het is handig om de cake uit de vorm te halen. Vet de vormpjes in met boter. Gebruik geen olie, gebruik boter. Want boter plakt goed. Koel het in de vriezer of koelkast. Laat de boter bevriezen. Breng er vervolgens droge bloem op aan. Onze limonade en droge ingrediënten zijn klaar! Weet je waarom de geschiedenis van chocolade zo fascinerend is? 450 voor Christus begint de geregistreerde geschiedenis van chocolade. Azteken ontdekten chocolade en gebruikten het in hun drankjes. Na vele jaren werd chocolade ook als betaalmiddel gebruikt. Het meest fascinerende is dat tijdens het tijdperk van Christoffel Columbus het lot van chocolade volledig veranderde.

Hij droeg kokosnoten met zich mee naar Spanje. Daar vroeg niemand hem ernaar. Uiteindelijk begonnen mensen het te gebruiken. Ze maakten er een drankje van en het werd heel beroemd. Mensen begonnen ermee te experimenteren, maar niemand wist van de chocolade die we tegenwoordig eten. Bestrijk met boter, bevries het, bestuif het goed. Vries het weer in. Je kunt het gebruiken wanneer je maar wilt. Vooral als je bakt in een klimaat dat vergelijkbaar is met India. Het is tijd om de limonade en de droge mix te mengen. Meng het niet te veel. Omdat het mengsel bestaat uit geraffineerde bloem en water. Wanneer je de twee met elkaar mengt, vormt het gluten waardoor het in brood verandert. Zet het een minuut in de vriezer om het te shockeren.

Omdat het klimaat te warm is. Je kunt het ook direct bakken. Maar soms laat ik de chef-kok in mij de leiding nemen, dus een minuut in de vriezer. Aan de andere kant laat ik je het recept zien voor mugcake met het overgebleven mengsel. Leg de chocolade onderaan. Giet het cakebeslag over de chocolade. Kook het 90 seconden in de magnetron. Als het niet goed gaar is, kook het dan opnieuw gedurende 2 minuten. Magnetron het op volledig poeder gedurende 90 seconden. Ik begin er nu niet aan. Ik bak het tegelijk met de andere cake. Ik heb een tijdelijke stoomboot voorbereid. Plaats het op de standaard en dek het af. Zorg ervoor dat je het niet langer dan 4 minuten stoomt. Plaats het in de stomer wanneer het water erin begint te stomen. Je kunt het ook 8 minuten in een oven op 180 graden bakken. Giet wat chocoladesaus van bovenaf. Dat is de mugcake! Wil je de geschiedenis van mugcakes weten? Kijk naar de textuur. Als ik dieper graaf, zie je de vloeibare chocolade. Deze is ook klaar. Verwijder het voorzichtig. Het proces van chocoladerepen, De eer om chocolade voor te stellen als iets eetbaars, De eer voor de glans en blik van de chocolade en de verwerking ervan, Die eer gaat naar de Zwitsers.

We gebruiken chocolade al minstens 2500 jaar. Toch zijn we ongeveer 150 jaar geleden begonnen met het eten van chocolade. Daarvoor wisten we ofwel niets van chocolade, ofwel gebruikten we het in onze drankjes. Een ander leuk weetje over chocolade is dat het niet wordt verwerkt in de regio's waar het groeit. Het wordt verwerkt in Europa. De verwerkingstechnieken die worden gebruikt voor concheren en afwerken zijn ontwikkeld door de Europese landen. Aan de andere kant groeit chocolade in Equatoriale landen als Ecuador, Ghana, Brazilië, Indonesië en Maleisië. Het verhaal draait om chocolade die populair wordt nadat ze in de Europese landen is geïntroduceerd.

Het is zo'n fascinerend verhaal voor mij! Is het niet lekker en kleverig? Het zal niet zo kleverig zijn als het is als je het in een oven kookt. De beste manier om dit te bereiden is met een stomer. Je kunt me geen redenen geven als: "Ik eet geen eieren, hoe bak ik deze cake?" Of "Ik heb geen oven bij mij thuis, hoe kook ik dit recept?" Je hebt een groot keukengerei, een paar kopjes en een fornuisstandaard, toch? Het enige dat ik aan dit recept zou willen veranderen is dat je in plaats van water sinaasappelsap gebruikt.

Of u kunt gelijke hoeveelheden water en sinaasappelsap gebruiken. Zo bak je jouw sinaasappelchocolade lava cake! Sinaasappel en chocolade is een klassieke combinatie! Ik heb je alles verteld, anders zeg je: "Ranveer, je hebt het ons niet verteld." Ik wachtte tot Ishaan me deze lavacake liet koken. Je wacht nergens op. Maak het! Abonneer ook op het kanaal! Vraag je vrienden om zich ook te abonneren!.