#5 How Much Did I Pay For My Italian Property, And Other Places I Considered

ik begon ongeveer een jaar geleden naar plaatsen te zoeken in het begin niet zo serieus toen ik vorig jaar in barcelona was ik keek meer in spanje, meestal op de website genaamd idialista wat een spaanse website is maar er is ook een italiaanse versie dus voor spanje zou je aan de punt es kant kijken en punt it voor italië en maar in spanje heb ik niet gevonden wat ik zocht en ik wilde in de bergen zijn er zijn plaatsen in de pyreneeën die heel mooi zijn, maar ik wilde in de Alpen zijn omdat ik het niet weet ik hou gewoon van iets van de italiaanse cultuur en het is dichter bij nederland het is dichter bij gewoon een heleboel dingen dus italië was logischer en al snel kwam ik erachter dat ik hier gewoon moest zijn om de plaatsen te zien die je kent, veel van die advertenties, vooral als ze door particuliere eigenaren worden geplaatst, zijn hun foto's erg slecht, dus het is moeilijk voor te stellen hoe die plaatsen werkelijk zijn , daarom heb ik de camper gekocht omdat ik dacht dat als ik zou een camper hebben die ik gewoon zou kunnen tr ga gemakkelijk en breng gewoon wat tijd door op die plaatsen weet je en als het hoog in de bergen is ik heb ook de fiets meegenomen, dus ik zou naar het huis fietsen, ik kon het zien uh cam daar soms heb ik hier ook gekampeerd uh gewoon om een ​​idee te krijgen van de plaats dus uh ja de eerste reis was in eh was het eind 8 begin mei dit jaar uh voor ongeveer vier weken heb ik door de Alpen gereisd om te kijken naar plaatsen waar het begon in de Dolomieten daar waren een paar hele mooie oude hutten er waren houten hutten hoog in de bergen van 1200 tot 1500 meter hoogte en uh ik nam contact op met een van de eigenaren hij is echt een aardige vent hij gaf me veel informatie die erg nuttig was en ik bezocht de plaats die in de buurt was heet auronzo ja een beetje ten oosten van de dolomieten maar heel dichtbij en ja er waren mooie hutten er waren er waren schuren hoewel mensen nooit zouden wonen er waren opslagplaatsen voor hooi je weet wel voedsel voor de koeien en de geiten en daar daar zouden ook kleine boerderijen zijn het is echt mooi maar de moeilijkheid daar was eerst de hoogte het was 1500 meter dus het was nog een meter sneeuw begin mei dus dat dacht ik zo dat is moeilijk en zoals de bouwvoorschriften er waren zeer beperkt omdat ik zou als ik een van die plaatsen van de grond af moest herstellen of zoals ik bedoel, er zijn veel restauraties te doen omdat de wind gewoon door die schuren waait, eerst moet je toestemming krijgen door de gemeente maar ook door de regio en ik denk dat het zilveren intenties heette ja en de meetkundige die daar ook was hij zei van ja het is heel moeilijk als je grotere ramen aan de uitzichtkant wilt je weet dat het moeilijk wordt je moet sluit ze af met deuren misschien uh het is moeilijk om toestemming te krijgen het is ook moeilijk om daar te bouwen omdat de wegen super steil zijn en dat is het feit voor veel plaatsen die je kent met deze geweldige uitzichten ze zijn e ze zijn moeilijk te bereiken, dus ja, ik heb meer eigendommen bekeken daar ik bedoel het landschap daar is prachtig de dolomieten die super steile bergen het is gewoon absoluut prachtig de prijzen van deze hut waren 45.000 en dat is een beetje ja de prijzen van hutten die moeten volledig gerestaureerd worden dus ja, gekeken naar andere eigendommen een andere die ik erg leuk vond was dat er twee hutten waren een was een soort van een heel kleine hut gebouwd tussen vier of drie zeer grote bomen en dan was het een iets groter huis ernaast was veel werk ook die was meer op het rooster het was net boven een klein dorp en je kon de klokken van de kerk horen en het zou net op de top van het dorp zijn als het hoogste huis er net buiten de uitzichten waren mooi, het was ook gemakkelijk toegankelijk, dus het probleem met die was dat het was geregistreerd als opslagruimte, dus voor de boer om bijvoorbeeld hooi op te slaan of apparatuur die je kent, dus je zou het kunnen renoveren en een bed en een eenvoudige keuken plaatsen de maar je mag daar niet fulltime wonen, dus het was nogal ingewikkeld en de onroerendgoedleeftijd zei: oh ja, doe dit niet dus niet doen die prijs van die was 80 000.

Ja het was een mooie ik vond het een beetje leuk dus toen ging ik verder kijken ik ging ook naar de meren como en majora en ik bedoel dat gebied is prachtig de meren zijn zo mooi um verschillende prijzen hoewel het is een beetje duurder daar maar ik dacht dat als ik als ik iets koop er is omdat het zo toeristisch is, het ook gemakkelijk te airbnb is, maar het wordt iets anders, weet je, ik was op zoek naar iets om van het netwerk te leven, een meer avontuurlijke plek en als je iets wilt dat is geschikt voor airbnb het is meer een vakantiehuis dus het is iets anders eh maar ik vond een aantal fantastische plekken daar ik was ik ging bijna een plek op de top van de heuvel kopen ook het laatste huis op de heuvel met een geweldig uitzicht het was zo goed en heel stil nu kon je heel ver kijken het comomeer en aan de ene kant en niet aan de andere kant kon je in de saundrio-vallei kijken uh het was zo prachtig en uh daar waren schapen, dus je zou horen dat de schapenbellen en de paarden en de andere dieren en deze plek was een ruïne dus het moest echt worden opgebouwd vanaf de grond worden opgebouwd tussen twee hele grote bomen op 1100 meter dus ik was verkocht weet je uh um ik had een ontmoeting met de makelaar een paar ontmoetingen eigenlijk en ook met de geometrie en we bespraken het renovatieproject zij en zij zeiden van oh ja, het is goedkoper om een ​​helikopter te huren voor de bouwmaterialen en uh ik begon offertes te vragen van of een soort van soort honkbalfiguren voor het renoveren van de hele plaats sprak met architecten sprak met een paar bouwers en ze gaven me een cijfer, maar ik dacht dat ik met meer mensen sprak en meer en meer ik realiseerde me dat dit een project zou worden dat torenhoog zou gaan qua budget en uitgaven omdat iedereen er zo veel is factoren die zijn ze zijn moeilijk te voorspellen als je zo hoog in de bergen bent dat het moeilijk is om de bouwmaterialen daar te krijgen en je weet veel moeilijke dingen dus uiteindelijk besloot ik het niet te doen omdat dat een ander budget was weet je, die plaats stond te koop voor 70 000 euro en het was een ruïne, dus je moet daar een huis van de grond af bouwen, dus ga gemakkelijk naar 200 duizend 300 400 veel geld om in te investeren, dus ik moest krijgen een andere lening en ik besloten om net als ik wil niet om een lening ik wil om iets te kopen krijg je weet gewoon contant geld en renoveren het zelf omdat uh bouwen van een huis van de grond af zelf ligt net buiten de vraag in Italië het is gewoon dat je niet toegestaan moet bouwvergunningen krijgen moet worden gedaan door gecertificeerde bouwers um het moet worden gedaan je kunt het niet zelf doen het is zo simpel dus toen dacht ik van oke de droom is voorbij ging terug naar amsterdam en begon toen in verschillende regio's te kijken en daar kwam ik meer op de wes t kant dichter bij frankrijk ik kwam erachter dat de prijzen een stuk goedkoper zijn en het moet te maken hebben dat er hier gewoon minder toerisme is dus en toen vond ik plaatsen die slechts tienduizend ruïnes waren voor vijfduizend uh vijftienduizend twintigduizend um en ik dacht zoals oké, ik zou kunnen, ik zou dat kunnen betalen en dan uh als ik de renovaties zelf zou kunnen doen, want ik heb geleerd dat als de structuur goed is en het dak redelijk goed is, je interne werken kunt doen, je mag het zelf doen en dat manier kon je geld besparen um maar ik bedoel het was niet echt om geld te besparen het is fijn om te investeren in een in een woning die u weten, want het is echt goed het zal je waarde toe te voegen, maar ik wilde geen stap naar een renovatieproject met uh bouwbedrijven en gewoon heel veel verschillende partijen en vergunningen in een land waar ik de taal niet spreek ik dacht dat het gewoon te stressvol en ingewikkeld zou zijn ik wil een plek hebben waar ik gewoon zelf kan werken uitgeven keer dat het nodig was om al succesvol te zijn Ik vanaf de eerste dag toen ik het kocht, weet je dat het gaat om de reis om zelf een plek te creëren over het leren van alle ambachten omdat ik geen bouwer ben ik heb een paar vaardigheden maar niet veel ik moet gewoon alles uitvinden en maar dat is het opwindende deel ervan voor mij, dus eh dat verengde het soort van wat ik zocht uh ik wilde een soort van het moest bereikbaar zijn met de auto um het moest een goed zicht hebben het moest wat afgelegen zijn dus het zou een plek in de natuur zijn, dus niet dicht bij een dorp, dus het was gemakkelijker om naar plaatsen te zoeken en toen kwam ik hier ik ontmoette eerst de makelaar ik vroeg haar naar enkele eigendommen in de buurt die ik nog niet eens had gezien de advertentie van deze en ze zei als oh misschien zoek je dit oke misschien is dit iets voor jou en toen was het een beetje hoger de prijs die werd vermeld voor 29 000 wat een beetje boven mijn budget was, maar toen ik kwam hier fietste ik hierheen het duurde anderhalf uur en het was gewoon geweldig en jus t het uitzicht hier was alles overwoekerd ik vind het net de situatie van de twee hutten de de vlakke ruimte hier die je tuin is en dit soort van een soort podium in een arena die je kent en dan de omliggende bergen die je kunt ik zie op dit moment misschien de wolken opklaren um ik was verkocht dus ik ben hier een paar keer geweest en toen heb ik een bod gedaan i bit 19 000.

Prijs was 29 en toen de eigenaar en toen kwam hij terug met 20 gratis geloof ik ja en dan als je 21.000 doet, zal hij er waarschijnlijk mee akkoord gaan, dus ik bood dat aan en het was een deal, het was vrij snel gedaan, dus met bouwvergunningen hoe het werkt, moet je contact opnemen met de geometrie, dat is een landmeter en een architect, je hebt het verschil tussen een geometrie en een architect is dat de geometrie volgens mij alleen de meer eenvoudige werken doet, zoals kleinere gebouwen in normale huizen, niet zoals wolkenkrabbers bijvoorbeeld en meer speciale ontwerpen hogere grotere gebouwen meer dat is wat een architect t doet dus de geometrie is de persoon die je nodig hebt en hij zal je vragen om de bouwvergunningen je zult alle communicatie doen tussen de gemeente en deze omdat ik de structuur niet verander die ik niet heb om een bouwvergunning aan te vragen, maar ik moet wel papieren invullen om te communiceren dat de werken aan het gebouw aan de binnenkant moeten gebeuren en dat het via een geometrie moet gebeuren, maar ik houd de structuur zoals die is het is uh het dak het dak heeft veel werk nodig, maar het is grappig genoeg dat het niet meetelt voor het veranderen van de structuur als je gewoon de spanten verandert en je isoleert het nieuwe spanten op de isolatie plaatst en dan de stenen teruglegt, wat een het is een behoorlijk grote klus, maar het is toegestaan ​​om het te doen zonder een bouwvergunning je kunt geen deuren veranderen je kunt geen ramen veranderen want dan heb je een bouwvergunning nodig en dan is er een hele nieuwe reeks regels waar je aan begint, dus ik houd het redelijk eenvoudig het is nog steeds een enorme hoeveelheid werk, maar ik' ik kijk er naar uit ik geniet er zo van om hier te zijn gewoon aan het werk hier gewoon tijd hier doorbrengen dat is het doel je bedoelt het huis af hebben tot een bewoonbaar huis weet je dat is een doel op zich maar het doel is gewoon tijd doorbrengen hier en en hier werken en hier zijn genieten van het bergleven een ander doel is om te leren over uh het renoveren van zo'n plek, je kent het wel, dus het zal veel youtube zijn, blogs lezen en praten met mensen die het uitproberen het verkeerd doen lees er meer over en doe het goed het is gewoon zo dat het erom gaat jezelf te leren en jezelf te ontwikkelen over al deze bouwvaardigheden en het creëren van een leven hier in de bergen dat is wat ik wil dat is wat ik voor je ben