4 Klusjes Die Je Beter Kunt Overlaten Aan De Fietsenmaker | Tietema Cycling Academy

Wij zijn vandaag bij ride out in Amsterdam om te vertellen wat nou de vier zaken zijn   Waarvoor je beste eigenlijk gewoon naar  fietsenmaker toe kan, in plaats van zelf  te klooien aan je fiets En daarvoor ben ik bij: John We gaan de fiets ophangen aan de fietslift De fiets hangt, kunnen we beginnen? – Zeker weten, maar voordat we naar de fiets gaan kijken een hele belangrijke plus is afstemming van schoenplaatjes Heb je je schoenen meegenomen? Ja, die heb ik ook mee Kijk eens En waarom is dat zo belangrijk? Een juiste afstelling van de schoenplaten is super belangrijk Je kunt daarmee je knieën eigenlijk stuk draaien en sowieso niet lekker op de fiets gaan zitten dus   Stap één is echt schoenplaatjes Dus niet klooien aan je eigen schoen? Nee ga even langs een goed punt, bij ons in Ride Out, je kunt hier lekker komen om je schoenplaatjes af te stellen Maar woon je nou in Limburg kan je ook gewoon daar ff naar fietsenmaker toe gaan Ga je naar fietsenwinkel' en die regelt het voor je En als je het daarna onder de knie hebt en je weet hoe ze staan, kan je ze misschien in het vervolg ze er ook zelf onder zetten Bas, hoe doe je het met je stuurlint als dat versleten is, hoe ga jij te werk? Ik heb best wel vaak dat als ik echt lang gefietst heb, het stuurlint wel eens loslaat en meestal ga ik dan zelf ff met een tapeje, en dan maak ik hem weer vast Dat ziet er super lelijk uit als je alsmaar dikke tape eromheen gaat wikkelen Stuurlint is echt wel een item waar je veel aan fout kan doen Mensen wikkelen verkeerd om, tegen de draairichting in eigenlijk Beginnen verkeerd of wikkelen niet goed Dus je raad me af om een stuurlint te kopen en zelf te gaan klooien Ik zou lekker naar een fietsenwinkel gaan, die weet de juiste draairichting, de juiste afstelling Want ik vind altijd dit heel lastig, meestal begin ik wel goed en dan kom ik hier bij die shifter en dan gaat het helemaal mis Ja je moet een bepaalde richting je shifter ronddraaien en ja, daar kun je je stuurlint wel mee verrommelen ja Maar voor jou is dit een makkie We zijn met 10 minuutjes klaar en een kleine klus om even naar 
de fietsen maker te gaan Ik hoor het al, ik ben meeste anderhalf uur bezig, ga gewoon even een fietsenmaker 10 minuutjes en je hebt een nieuw fris stuurlint  erop zitten Ik had laatst op mijn ritje dat mijn derailleur, het leek alsof mijn ketting niet meer op een juiste tandwieltjes zat En toen ben ik een beetje gaan kijken gaan klooien een beetje aan de derailleur te zitten Maar het hielp echt voor geen meter, is dat iets wat je zelf kan doen? Finetuning van je derailleur is best lastig, je hebt met allemaal instellingen te maken, begrenzingen   Als je het niet goed afstelt kan het zo zijn dat de ketting tussen de spaken en het tandwiel komt In jouw geval heb je hele mooie wielen op je fiets zitten, zonde van je wielen Die kun je dan de vuilnisbak ingooien Want ik zie echt heel veel verschillende schroefjes en dingetjes zitten, ik zag eigenlijk door de bomen het bos niet meer Nee dat snap ik heel goed, ik denk dat derailleurafstelling echt een echt wel een klus blijft voor de fietsenwinkel Ga niet zomaar wat draaien, loop even langs de fietsenwinkel en die zorgt dat het weer perfect loopt Laatst had ik het gevoel dat een paar boer, Josse is er een keer bij een gaat mis Josse: Ik ga wel weg Laatst had het gevoel alsof de boutjes van mijn fiets niet meer helemaal vast zaten ik ben opzoek gegaan had toch zo'n campingsetje, dus ik vast draaien Maar het was voor mij echt heel lastig in te schatten van zit die nou goed vast of…

Ja iedereen heeft wel een Ikea setje thuisliggen Maar daarmee doe je het bed Maar let er wel goed op, dit soort hypermoderne fietsen, een prachtige Cervélo Maar er zitten heel veel contactpunten aan die echt op het juiste moment vast gedraaid moeten worden En met moment bedoel je dus een juiste… Een juiste kracht moet het boutje aan worden gedraaid, in de fietsenwinkel hebben we daar prachtige uitrustingen voor Hele goede momentsleutels die stoppen op het moment 
dat het boutje op de juiste kracht vast zit Als je dat niet goed instelt, dan kan je daarmee je prachtige fiets echt mee stuk maken Sommige mensen halen hun zadel eruit als ze hem in de auto doen Ja dan kom je met zo'n boutje waar ineens op staat dat je dat met zes newtonmeter moet vastdraaien Bij mijn stuur heb ik ook wel eens dat ik die vast wil zetten Je hebt allerlei verschillende aanhaalmomenten op de fiets zitten, dus het kan zijn dat je je stuur met 6 newton moet vast draaien, en dat je je zadelpen met acht newtonmeter moet vastdraaien Geen idee hoeveel newton is Maar 8 slagjes of 9 slagjes, ik denk dat je het beste gewoon even naar de fietsenmaker kan gaan die met zo'n momentsleutel gewoon in één keer goed voor je vastzet En de meeste fietsenmaker doen dat met plezier, dat kost toch niks? Tuurlijk, een zadel vastzetten, geen enkel probleem, rijd even langs en ze klikken dat vast En jij bent blij, en je fietsenmaker ook Gewoon doen! Ik weet nog wel dat toen ik begon met fietsen dat ik er ook soms wel tegenop zag om naar de fietsenmaker te gaan Waarbij ik dacht van oeh, dan ben ik straks weer heel veel geld kwijt ben om straks weer te kunnen fietsen Maar vergeet niet dat als je er niet naartoe gaat en je maakt dingen stuk, dat dat veel meer geld kost Je kan beter goed onderhouden, dan dat het stuk gaat Heel veel succes, en hierbij Ride Out in Amsterdam ontvangen ze je in ieder geval met heel veel plezier Doei-doei! Oh ja, ze moeten nog moeten nog een duimpje omhoog doen natuurlijk – Duimpje omhoog doen? Hoe bedoel je?