[07] E-bike Urlaub 2021 | Via Claudia Augusta | Reschensee Nach Meran | Hält Das Zelt Dicht?

Goedemorgen! Een klein tussentijds verslag. Het is vier uur in de ochtend. Het regenfront treft me vanaf hier. Ik hoop dat mijn e-bike het nog doet. Het heeft de hele nacht in de regen gestaan. maar waarom zou het niet meer werken? Dan probeer ik nog wat te slapen. Ik had er oropax in. Dat ging eigenlijk best goed. Goedemorgen. Het is nu 08.00 uur. Gelukkig is het nu gestopt met regenen.

Het is koud! Het is 9 graden Celsius. gekheid! Ik bevroor hier nauwelijks in mijn t-shirt en in mijn oude slaapzak. *Slaapzak is 40 jaar oud, uit mijn Interrail-dagen.* Het was een beetje koud. Ik sta op het punt om een ​​douche te nemen om wat op te warmen. en zorg ervoor dat ik mijn tent weer half droog inpak. mijn fiets staat er nog. Ik heb het niet eens afgemaakt. Maar wie steelt dat in de stromende regen, achter de tent op een afgesloten camping? Ik heb zelfs mijn tweede batterij in de Ortlieb-tas laten zitten. de tassen zijn waterdicht, er mag dus niets met de batterijen gebeuren. mijn doel is om altijd als laatste op de camping te zijn. Het is me bijna gelukt, alleen het team met de MSR-tent waren met twee en hadden een half uur nodig om de tent af te breken. dus het wordt moeilijk! Ik heb al mijn accu's, e-bike accu's, GoPro accu's en mijn powerbank en ga zo maar door in mijn Ortlieb tas. en direct op de powerbox geklemd.

Daarom kan ik nog even wachten tot ze iets herladen hebben. Geen haast! Ik ben van plan om vandaag ongeveer 90 kilometer te rijden. De bestemming is Meran. Ik heb de buitentent al afgebroken. Verdomd! Hier zit water in! Maar het regende niet! Het water komt uit de fles die ik open heb gelaten en de hele tijd naar op zoek was. De tent hield de hele nacht stevig vast. Ik kan dit alleen maar aanraden voor het geld! Ok, er komen een paar draadjes los hier heb ik het ongeveer 10 keer gemonteerd en gedemonteerd. Ik mag niet klagen. Ik zou het opnieuw kopen. Heel makkelijk! Een link naar de tent vind je in onderstaande videobeschrijving, dit zijn de sanitaire voorzieningen. Excellent! Zelfs met een glazen douchewand. Het is 11.30 uur, ik heb het eindelijk gehaald. Ik heb alles weer zorgvuldig ingepakt. nog beter dan toen ik thuis begon ik heb nu zelfs meer ruimte in mijn tas hier de eerste nieuwe gasten komen al aan en ik ga op pad.

Dat vond ik hier op camping Thöni erg leuk , nu gaan we weer. nu rijd ik door de stad 'St. Valentijn op de Haide'. Ik moet mijn navigatiesysteem weer aanzetten. … fietsroute… gaat in ieder geval rechts mee… Ik ben hier gisteren naar toe gereden en heb de camping gezien. Daar gaan we! eens kijken of de hond daar nog zit… of alweer? Ik heb nu mijn 8.000 km op de teller.

Het ziet er hier erg Italiaans uit. Ik stond hier gisteren en belde om accommodatie te vinden. dit is de camping waar ik gisteren naartoe ging en werd afgewezen. ze zouden zogenaamd geen NFC-chips meer hebben, rechtstreeks naar het meer! hé, dat is wel even wat anders met dit weer! Op een bord staat: "Geen doorgang voor fietsen mogelijk vanaf 2.000 m". Dan kon ik tenminste pushen. Ik vroeg alleen: daar kom je waarschijnlijk wel doorheen. Haidersee op 1450 m hoogte – Lago di San Valentino alla Muta maximale diepte van 15 meter – belangrijkste instroom is via de Adige vanaf het meer van Reschen. Populair meer voor ijszeilers en sneeuwkiters en vriest meestal eind november dicht Ik vroeg net: je kunt er waarschijnlijk doorheen komen. Haidersee op 1450 m hoogte – Lago di San Valentino alla Muta maximale diepte van 15 meter – belangrijkste instroom is via de Adige vanaf het meer van Reschen. Populair meer voor ijszeilers en snowkiters en vriest meestal eind november dicht, je hoeft er waarschijnlijk niet eens op te duwen en je kunt er zo doorheen rijden. Haidersee op 1450 m hoogte – Lago di San Valentino alla Muta maximale diepte van 15 meter – belangrijkste instroom is via de Adige vanaf het meer van Reschen.

Een populair meer voor ijszeilers en sneeuwkiters, het vriest meestal eind november, het is een droom, nietwaar? een droom! Bovenal dat ik weer in korte broek en een kort T-shirt kan rijden. Allereerst een kort t-shirt. 🙂 dus nu speel ik wat muziek. Ik heb kippenvel! Ja waanzin! Ik heb kippenvel! Ja waanzin! Ja, het is een beetje koud! we zijn op 1.455 meter hoogte. Ik heb gehoord dat de Italianen veel zorg besteden aan het in goede staat houden van de fietspaden. En dat is hier geweldig! dit is echt waanzin! kapot? Als ik vandaag zo blijf filmen, wordt het een film van 8 uur. nu is er een helling van 20%. hier gaat het naar beneden Ik leg de camera neer. *Burgeis – Burgusio* de remmen zijn nu toch ingelopen. En hier gaat het verder naar Meran, naar rechts. nu zie ik hier een café. Maar dat zag er niet erg uitnodigend uit. Fürstenburg in Burgeis Burgusio BZ, Italië 13e eeuw Hedendaagse technische school voor land- en bosbouw.

Nadat de toren in 1996 instortte, uitbreiding en complexe renovatie en modernisering volgens architect Werner Tscholl. hier na dit Castello gaat het weer omlaag met 19%. Ik kan mijn fiets bijna niet vasthouden. Als ik niet op de rem trapte, zou hij het zadel in mijn rug duwen. Helaas moet ik de camera aan de kant leggen. Maar ik kan ook niet alles filmen. Ik heb de indruk dat dit een drieluik wordt. Ik moet gewoon filmen. Dat mag je niet onopgemerkt voorbij laten gaan. area di sosta Ik moet een technische controle uitvoeren en de batterijen controleren. De GoPro-batterij is weer leeg. Ik ben nu zo'n 320 hoogtemeters kwijt. alles wat ik gisteren heb uitgewerkt. Ik word vandaag weer beloond met zulk mooi weer. Klas! Ik heb je eerder gebeld. Ik wil graag bij je blijven: een tent, een man, een fiets. Camping: "vandaag?" Camping: "vandaag?" ik: ja vandaag! Geen ruimte meer? Camping: "vandaag?" ik: ja vandaag! Geen ruimte meer? Camping: "geen plaats meer!" Camping: "vandaag?" ik: ja vandaag! Geen ruimte meer? Camping: "geen plaats meer!" ik: oh, dat is jammer ok, bedankt! Vaarwel Meran: geen ruimte meer! Ik belde eerder.

Hij zei dat ik me rond 11.00 – 11.30 uur weer moest melden. ja nu is het 12.00 uur onzin! Nu moet ik iets anders kiezen. Ik houd ook mijn familie op de hoogte van de voortgang van mijn reis en Christine, mijn nicht, is redelijk goed georganiseerd. Nu heb ik haar gevraagd een leuke plek voor me te zoeken. en misschien duidelijk maken! Dat zou cool zijn! Ja, hallo! Christina hier. Ik bel mijn neef Matthias, die voor vandaag nog op zoek is naar een parkeerplaats. ja voor vandaag! *Nagespeelde scene* want hier nog een half uur zitten en rondbellen… een fiets, een tent … hoeft niet zo te zijn. het is leuk als je een team hebt. Ja, ik ben toen doorgereden, mijn nicht regelt het, maar ze heeft al een paar afwijzingen gehad. dat was gewoon weer een fantastische afdaling. sommigen van hen kropen met de Biobike omhoog, op de een of andere manier had ik medelijden met hen. Maar zo doe ik het. Op een gegeven moment gaan ze weer naar beneden. Voor mij gaat het daar nu verder.

Iets van perfecte uitbreiding! Obervinschgau maakt deel uit van de Vinschgau in Zuid-Tirol. Het Oberland is het hoogste deel van de Adige-vallei onder Reschen. is dat een bakker? Ja lijkt er wel op! nee, dat was geen bakkerij. Ik vroeg het stel dat daar zat. Ik zou naar Glurns moeten rijden. en er is waarschijnlijk een bakkerij aan de linkerkant na de tweede stadspoort. hier is een oude bunker. *Bunker Malles van de Italianen uit de Tweede Wereldoorlog ter bescherming tegen de nazi's.* Glurns is een van de kleinste stadjes in de Alpen met 905 inwoners. Een bijzonder kenmerk van de stad zijn de volledig bewaard gebleven stadsmuren. Deze scheiden de stad in een zogenaamde binnen- en buitenstad, na de stadspoort zou de bakker moeten komen. Jazeker! hallo dat was gewoon niks! *dat was een van de vele ijssalons hier* ijssalons overal het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om hier een bakker te vinden. Ik denk dat ik gewoon doorga. vandaag is het zondag. en ik dacht dat ik vandaag een beetje alleen was. maar aan de volgeboekte campings kun je al zien dat hier veel te beleven is.

Moeilijk voorbij te komen. De jongens en meisjes voor mij zijn ook niet veel sneller. hoewel ik bijna zonder motor rijd. o, je hoort het! Verdomd! Ik heb mezelf verraden. er ligt nog sneeuw op de gletsjer daarboven. … nog steeds! hier is een gedeelte dat door een appelboomgaard gaat *dit is nog maar het begin* Ik denk dat het fruitteeltgebied zelfs groter is dan het 'Alte Land' ten zuiden van Hamburg. er zijn zeker meer charmante plekken om even uit te rusten. * bijv. B. bij de kreek waar ik net overheen ben gereden* Ik had toch niets te eten bij me, behalve een stukje kaas. * bijv. B. bij de kreek waar ik net overheen ben gereden* mijn neef heeft een camping gevonden waar waarschijnlijk nog tenten worden geaccepteerd. echt? Ik bel je nu. Ik vond hier een mooie rustplaats Ik had nog steeds problemen met mijn RØDE Wireless GO II Ik had hem uitgeschakeld of de batterij was te laag. Ja! Mijn neef had een plek kunnen vinden.

Boven Meran. Vanaf daar is het nog 37 minuten de steile helling op, zegt Google. Ik moet zien. hoe dan ook, ik heb geen reservering nodig en kan er gewoon komen wanneer ik wil! O ja! Het is behoorlijk koud! Ik vul mijn waterflessen een keer! Het is nu 14.45 uur en ik heb nog niets gegeten. nu heb ik de Zillertaler bergkaas geopend. Het enige wat ik vandaag bij me heb. Ik had zin in een Italiaanse pizza . Ik zat behoorlijk vol op de Etsch , maar de pauze duurde iets langer. Ik heb iemand anders leren kennen die ook graag gaat fietsen. Hij zei dat hij altijd graag wilde slapen in de buurt van Trento. Ik moet mijn fiets altijd ergens opladen. Ik moet mijn fiets altijd ergens opladen. Ga verder! en hij zei dat het zo moeilijk is om hier een goede toerfiets te krijgen.

Vooral hier omdat de meeste mensen een E-MTB kopen. Je kunt het ook zien. Bijna iedereen rijdt op een e-mountainbike en rugzak. Dat is prima voor een dagje uit, zoals je hier in een voorbeeld kunt zien. echt een droom om hier te rijden. Maar het is hier behoorlijk druk, wat ik helemaal vergeten was: er wordt vanavond weer regen voorspeld. Ik denk dat ik me een beetje moet haasten, toch? het is gewoon geweldig het is gewoon geweldig het is gewoon geweldig hier! gekheid! De temperatuurverschillen zijn aanzienlijk, afhankelijk van hoe de wind waait. Ik pauzeerde even en wilde zien of Nyon me naar Meran kon navigeren. Ik geloof het niet! schattig die twee! Ze waarschuwden me gewoon voor regen of vroegen of het regende. Ik ben daar optimistisch over. Ik moet eerst het kaartmateriaal voor de Nyon downloaden.

Ik weet niet of ik dit nog ga testen? Ik heb net twee keer de vraag gekregen hoe zwaar de fiets is. Dat is 60 kilo zoals er staat. Zoals ik al zei, volgens mij heb ik dat in het begin al gezegd. dat is ongeveer 12-13 kilo overladen met mij. Maar misschien ben ik inmiddels wat afgevallen. *Ik denk het niet!* het regent alweer. Het begint al te regenen. ja mijn god! Een grap vergeleken met gisteren! Ik kan er hier niet zomaar voorbij rijden. Ik bestelde een boerentoast en een biertje . Man: STOP! Ik: maakt niet uit! Dit overkomt mij de hele tijd! *de helm viel van het bagagerek* dat was mijn eerste maaltijd vandaag.

O, leuk! ja, echt goed! Het was een broodje gemaakt met lokale producten met ham, kaas en een beetje mosterd. Echt heerlijk! het brood en bier kosten 10,90 euro. Dat is goed! en we gaan verder op dit perfecte pad. als ik een toetje wil, hoef ik alleen maar mijn mond open te houden. daar komen alle vliegen binnen. Dan zit ik op een gegeven moment vol. Ik wil nog geen overhaaste conclusies trekken, maar ik denk dat de tour van vandaag de beste was die ik ooit heb gedaan. Perfect aangelegd fietspad – voetgangers weer op de weg – het was mooi weer en natuurlijk heb ik geluk dat het altijd mooi bergaf gaat, al heb ik nu tegenwind. maar ik heb een e-bike – voetganger – en de route is gewoon zo goed uitgewerkt en daarom heb je het gevoel dat je als fietser serieus wordt genomen.

Kruispunten zijn er nauwelijks, je kunt ze op één hand tellen en als die er zijn, dan zijn ze goed aangegeven en ook voor automobilisten bewegwijzerd om langzaam te rijden. vooral hier in Italië is het pad gewoon TOP! het kan nauwelijks verbeterd worden. Ik ben echt opgewonden. Ik weet niet hoe het in de rest van Italië is? Ik kan me voorstellen dat dat daar niet het geval is. want dit is al een boegbeeld voor het toerisme. maar als je zin hebt in een mooie lange tocht of fietstocht en geen grote beklimmingen wilt, begin dan bij de Brenner, nee, waar ga ik heen? Nee bij de Reschenpas.

Maar daar komen? En dan is het bergafwaarts naar Verona of Venetië. hier is dit een straatovergang die er behoorlijk brutaal uitziet , het is een beetje anders als je het live ziet. Waterkrachtcentrale Töll Een echte pioniersprestatie uit 1904. Het stuwsysteem is al meer dan 120 jaar in bedrijf. Het was de eerste grote waterkrachtcentrale in Zuid-Tirol, waarmee de geschiedenis van de opwekking van waterkracht begon. wat wil de kleine stront hier doormaken? hij werkt hier, dat kan hij! Hier kunt u gratis uw auto wassen. een regenboog voor mij gaat het nu deze kant op. wat een schitterend uitzicht over Meran. nu gaat het bergafwaarts en daarna moet ik via een soortgelijke helling omhoog naar de camping.

Ik neem aan dat de plaats daar ergens is. Ik krijg kippenvel als ik deze fietspaden en omgeving hier zie. Wielrenners gaan het liefst de weg op. Ik zou het ook kunnen, maar ik geniet er liever van en rijd wat langzamer naar beneden. met de zware bagage hoef ik niet meer 77 km/u te rijden. hiervoor rijden we hier een keer comfortabel om de parkeerplaats heen. er zijn zelfs uitgebreid ontworpen rustplaatsen voor fietsers. Trauttmansdorffer Troonstoel Stoelen kunnen niet worden gereserveerd! 😅 Uitzichtplatform op het Hochkreuz in Algund met uitzicht op Algund, kasteel Forst, brouwerij Forst, parochiekerk St. Joseph – een van de modernste kerken in het hele Alpengebied. alles bezet Ik wilde toch geen pauze nemen. Het is in orde! Meran 51 km/u de temperatuurverschillen zijn enorm. jammer, je kunt de brug niet over . Ik begon vanmorgen op 1.500 meter hoogte en nu zitten we op 330 meter hoogte. dat is gek! nu heb ik nog 42% batterij en als het zo doorgaat heb ik nog een actieradius van nog eens 50 – 60 km. dat was erg leuk en ga nu naar de camping. er zijn nog zo'n 10 kilometer en het is een mooie klim de berg op.

Ik laat OsmAnd gewoon de route naar de camping plannen. voer gewoon de bestemming in. Dat past eigenlijk altijd. voer gewoon de bestemming in. Dat past eigenlijk altijd. Dat doet OsmAnd goed! schitterend! mooie huizen hier Villa Heidelberg dit schijnt een welvarender gebied te zijn. Het is verbazingwekkend waar de navigatie me naartoe brengt. koel! knal! Ga gewoon van München naar … waar ben ik? waar ben ik? … reed naar Meran. gekheid! Pas op en val niet, meneer Matthias , het gaat nu bergopwaarts. Nog 8,16 kilometer Ik ben net uit Meran. het gaat zelfs bergafwaarts. Wie had het kunnen raden? het is een geweldige sfeer! De zon schijnt nog steeds! dat levert echt dikke wolken op. oh ja, ik ben het gewend. nu gaat het daar verder naar beneden nu gaat het weer over de rivier en dan verder de vallei in. Er zijn hier nog appelboomgaarden en wijngaarden. Er is hier een geweldig fietspad, daar is mijn fietspad en ik ben hierheen gereden.

En wilde wat vloeistof aan de stroom toevoegen. het is behoorlijk koud geworden. Ik ben op 400 meter hoogte. en er is nog 2 kilometer te gaan. is niet half zo erg als ik dacht met de helling, maar op een gegeven moment zou er nog eens 20% helling moeten zijn. ben je geïnteresseerd? zelfs hier perfecte fietspaden. en ik vroeg me eerder af of de perfecte paden alleen bestaan ​​op de Via Claudia Augusta? Nee er is meer! ja, daar is hij al de camping.

Ik had net een SD-kaartfout met de GoPro. Een beetje vervelend! Ik kom daar vandaan en ga me nu inschrijven. de tent is opgezet. Het gras is hier behoorlijk modderig. ja, mijn e-bike accu was leeg toen ik aankwam. finito nu heb ik mezelf ingesteld. Ik heb wat gedronken, maar nog geen eten. ik moet even kijken. Er zijn hier Italianen, maar ik wil daar ook niet met sandalen naar binnen lopen..